img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
חגים

הסופגניות המדהימות של סבתא שרה

נובמבר 6, 2020 | 103 תגובות

img

103 תגובות גולשים

TAG , , , ,

User Avatar
אלה
starstarstarstarstar
נובמבר 6, 2020 בשעה 17:14

אפשר לעשות אותן ריקות? ללא המילוי? נראה משגעעע

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 6, 2020 at 5:40 pm

כן בטח

השב
User Avatar
ענבל
דצמבר 7, 2023 at 1:37 am

היי קרן.. האם אפשר להשתמש לסופגניות בקמח פיצה?

השב
User Avatar
נר רביעי
דצמבר 13, 2020 at 5:49 pm

מתכון גרועעעעע ברמות כ"כ התאכזבתי מהם הוא לא עבד בכלל ועשיתי הכלל לפי המתכון יצא נוזלי ממש ולא היה אפשר לעבוד איתו ולטגן ממש מבאס!!!

השב
User Avatar
קרן אגם
דצמבר 15, 2020 at 5:01 pm

צר לי שזו החוויה שלך, במידה ובצק שמרים יוצא מאוד נוזלי עדיף להוסיף קמח לאיחוד. אני בכל אופן ניסיתי את המתכון כמובן לפני פרסומו וחושבת שהוא אחד המתכונים הטובים לסופגניות בבלוג

השב
User Avatar
דינה קליינמן
starstarstarstarstar
נובמבר 6, 2020 בשעה 19:20

הי קרן מקסימה (וגם דרור) תודה על המתכון! האם יעבוד לדעתכם בלי ביצה?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 7, 2020 at 7:11 am

יש מצב שעם תוספת קטנה של שמן זה יעבוד

השב
User Avatar
מיכל
נובמבר 7, 2020 at 8:37 am

היי קרן. האם ממליצה גם באפייה במקום טיגון ? תודה

השב
User Avatar
קרן אגם
נובמבר 7, 2020 at 8:49 am

יש באתר מתכון הורס לסופגניות ריקוטה אפויות מומלץ ממש

השב
User Avatar
חן
starstarstarstarstar
נובמבר 6, 2020 בשעה 22:27

האם יש תחליף לביצה ושייצא עדיין טעים?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 7, 2020 at 7:10 am

מאמינה שאם תוסיפי קצת שמן זה יהיה בסדר

השב
User Avatar
רוז
נובמבר 18, 2020 at 11:48 am

כמה זמן הבצק יכול לשרוד במקרר? אפשרי 24 שעות?

השב
User Avatar
‫מור דיין‬‎
נובמבר 27, 2021 at 7:13 pm

היי קרן , אפשר למלא את הסופגניות הסופגניות הטיגון ?

השב
User Avatar
‫מור דיין‬‎
נובמבר 27, 2021 at 7:14 pm

היי קרן , אפשר למלא את הסופגניות לאחר הטיגון ?

השב
User Avatar
מרתה
starstarstarstarstar
נובמבר 7, 2020 בשעה 03:02

כמויות מדויקות לשמן טיגון? אפשר גם שמן זית?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 7, 2020 at 7:10 am

ליטר שמן, אפשר שמן זית אני באופן אישי מעדיפה את הזנים העדינים שלא יהיה טעם לוואי

השב
User Avatar
נועה ניסים
נובמבר 7, 2020 at 8:06 pm

קרן אגם המופלאה, כל מתכון שלך יוצא שלמות.. אז קודם כל תודה! אפשר לעבד את הבצק ביד במקום במיקסר?

השב
User Avatar
קרן אגם
נובמבר 8, 2020 at 6:42 am

בטח שאפשר לישה של 8-10 דק ידנית

השב
User Avatar
מרתה
נובמבר 17, 2020 at 12:02 am

תודה. אם אני חוצה את הכמות, לחצות גם את כמות שמן הטיגון?

השב
User Avatar
קרן אגם
נובמבר 17, 2020 at 6:56 am

ממש לא , הסופגניות חייבות להיטגן בשמן עמוק את יכולה לטגן אחת אחת בסיר מאוד קטן ואז כמות השמן תהיה קטנה אבל ייתכן שזה ייקח יותר זמן והשמן ככל שמטגנים בו יותר זמן הוא פחות יעיל

השב
User Avatar
לי
דצמבר 7, 2020 at 7:11 am

היי יעבור עם קמח כוסמין?

השב
User Avatar
קרן אגם
דצמבר 7, 2020 at 7:45 am

לא ציינת אם להן או מלא לבן יעבוד פיקס 100% מלא לא ממליצה להמיר יותר מ 50%

השב
User Avatar
אנה
starstarstarstarstar
נובמבר 7, 2020 בשעה 10:37

היי קרן זה משנה אם שמים את המילוי לאחר הטיגון? כל מילוי, כולל ריבה

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 7, 2020 at 11:00 am

לא משנה אפשר ככה או ככה

השב
User Avatar
מירב
starstarstarstarstar
נובמבר 7, 2020 בשעה 13:32

היי. קרן . אם רוצים ללא מילוי צריך להתפיח את הכדורים?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 7, 2020 at 6:55 pm

ברור

השב
User Avatar
חנוכה
starstarstarstarstar
נובמבר 11, 2020 בשעה 07:50

לא מכניסים ריבה לפני הטיגון. הסופגנייה,לא תהיה אפויה מבפנים. כך לא מטגנים סופגניות

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 11, 2020 at 7:54 am

לא הבנתי את התגובה, אם העליתי תכון לאתר שלי, אחרי נסיון של הסופגניות אצלי בבית והן יצאו מדהימות, מאיפה התגובה שלך? מציעה וממליצה לנסות אותן הן מדהימות, ואחכ אולי לכתוב, מה שגורם לסופגניה להישאר לא אפויה מבפנים זו טמפרטורת שמן גבוה מדי ששורפת את הסופגניה מבחוץ ומשאירה אותה לא אפויה במפנים אין שום קשר בין סופגניה מוכנה מבפנים לריבה. חולקת לחלוטין על ההמלצה הגורפת שנתת פה

השב
User Avatar
מיכל משה
נובמבר 15, 2020 at 2:11 pm

מצטרפת לקרן, את ממש מדברת שטויות, אני קונדיטורית כבר 10 שנים וזאת אותה שיטת הכנה מוצלחת, תנסי ואחרכך תבואי בטענות, הטמפרטורה של השמן היא הקובעת. צריכה לנוע בין 155 ל165 מעלות גג. תנסי ותראי בהצלחה!

השב
User Avatar
זהבה
starstarstarstarstar
נובמבר 11, 2020 בשעה 22:39

וואו קרן, זה גאוני! יאלה שיבוא כבר חנוכה שאוכל להכין את הסופגניות המהממות האלה... אעדכן איך יצא! בינתיים אני אכין את החצ׳פורי של מיקה :-)

השב
User Avatar
הילה
נובמבר 13, 2021 at 7:06 pm

שבוע טוב קרן תודה על המתכונים

השב
User Avatar
קרן אגם
נובמבר 14, 2021 at 6:27 am

❤️

השב
User Avatar
שירן
starstarstarstarstar
נובמבר 21, 2020 בשעה 15:30

היי קרן, המתכון מתאים גם לאפיה או רק לטיגון של הסופגניות?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 21, 2020 at 4:36 pm

גם לאפייה גם לטיגון

השב
User Avatar
גבריאל
starstarstarstarstar
נובמבר 21, 2020 בשעה 15:44

היי קרן כמה זמן מראש אפשר להכין את הסופגניות? או כמה זמן הן נשארות טריות? עם או בלי בילוי תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 21, 2020 at 4:35 pm

סופגניות אוכלים טריות הן במיטבן עם היציאה מהשמן, אפשר לשמור לכמה שעות בכלי אטום, ולחמם לפני הגשה

השב
User Avatar
שני
starstarstarstarstar
נובמבר 22, 2020 בשעה 02:33

היי קרן! נראה מדהים! איזה גודל לעשות לכל סופגניה? יש לך טיפ איך לשמור אותן טריות גם אחר כך?? אם אני אקפיא את הריבה ככדורים שיהיה יותר נוח למלא את הסופגניות זה יעבוד טוב לדעתך?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 22, 2020 at 3:38 pm

כתוב בדיוק לכמה כדורים וכמה כל אחד שוקל בפוסט... לגבי הקפאת הריבה נשמע לי אחלה

השב
User Avatar
חן
starstarstarstarstar
נובמבר 23, 2020 בשעה 11:01

אני חייבת להבין אחת ולתמיד אם אין לי מד טמפרטורה איך אני יודעת מה חום השמן בטיגון? על איזה גודל גז אני בכלל שמה את הסיר? בהכי גדול? בבינוני? לפי מה שהבנתי, לחמם שמן על הגז הבינוני. לאחר שחיממתי להנמיך את השמן לאמצע נגיד , להמתין טיפה שהחום יפחת ואז לטגן? לפעמים הבצק יוצא לי מדהים (פריקסה, ספינג') ואז הכל נהרס בזמן הטיגון :( אשמח לעזרה וכללי אצבע. תודה ענקית

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 23, 2020 at 7:44 pm

אם תיקני מד חום לשמן הוא יעמוד על הטמפרטורה הנכונה של 165 מעלות, אם אין אז מרתיחים את השמן ובאמת מורידים לאש בינונית כדי שהסופגניות לא יישרפו מבחוץ ויישארו לא מוכנות מבפנים, ולקחת בחשבון שכל כיריים מגיבות אחרת והאש לא בכולן זהה אז לגמרי צריך קצת ללמוד את זה ולהבין טמפרטורת בכיריים שלך בבית.

השב
User Avatar
סימה
starstarstarstarstar
נובמבר 28, 2020 בשעה 23:58

שלום קרן אגם המתכון נראה מדהים חייבת לנסות(: האם לדעתך אפשר במקום הריבה לטמון בתוך הבצק קוביית שוקןלד שאוהבים זה יעבוד? נראה לי גם יותר קל ...

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 29, 2020 at 6:58 am

מנילה שכן

השב
User Avatar
מירב
דצמבר 11, 2020 at 7:11 pm

לאלרגים לחלב, אפשר להחליף בחלב סויה/שקדים? או לשים יותר מים?

השב
User Avatar
יהודית
starstarstarstarstar
נובמבר 30, 2020 בשעה 17:31

היי קרן הכנתי את הבצק ודמתי שמרים טריים וזה יצא דביק

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 30, 2020 at 8:29 pm

תוסיפי קמח

השב
User Avatar
קורן
דצמבר 12, 2020 at 4:44 pm

מעולה! תמיד כתוב שצריך ברנדי ורום למנוע מה סופגניה לספוח שמן מהר מדי. ובחיי שאף פעם אין לי בבית כשצריך :) והנה פה בלי כלום- קסם של סופגניה.

השב
User Avatar
דפנה אור
starstarstarstarstar
דצמבר 4, 2020 בשעה 14:14

נראה מהמם! אם אופים, באיזו טמפרטורה? האם לרסס בשמן לפני האפיה?

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 4, 2020 at 6:41 pm

180 ואין צורך לרסס

השב
User Avatar
יעל
starstarstarstarstar
דצמבר 5, 2020 בשעה 10:42

הי, שאלה לגבי הריבה, לפעמים בסופגניות יש שכבת בצק לא אפויה מסביב לריבה בתוך הסופגניה. האם זה קורה גם באלה? כי הריבה מוכנסת לבצק לא מבושל.

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 5, 2020 at 12:55 pm

לא קשור לריבה זה קשור לטיגון אם מטגנים בחום גבוהה מדי החלק החיצוני נאפה והפנימי לא אז יש לשמור על טמפרטורה אחידה של 165 מעלות (ממליצה לקנות מד חום לשמן)

השב
User Avatar
לי
starstarstarstarstar
דצמבר 7, 2020 בשעה 17:46

היי קרן יעבוד לדעתך עם קמח כוסמין?

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 7, 2020 at 6:10 pm

מלא 50% לבן 100%

השב
User Avatar
לי
דצמבר 7, 2020 at 6:56 pm

תודה!

השב
User Avatar
שרית יושע
starstarstarstarstar
דצמבר 9, 2020 בשעה 08:19

הבנתי שכפית/כף של אלכוהול בבצק מסייע בהפחתת השמן בטיגון. האם אפשר להוסיף כאן ? במידה וכן האם כף אחת או שתיים?

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 9, 2020 at 9:04 pm

כף תספיק

השב
User Avatar
שרית
starstarstarstarstar
דצמבר 10, 2020 בשעה 11:43

האם יש דרך שיהיה פרווה? האם אפשר שמן קוסקוס וחלב שקדים במקום חמאה וחלב ?

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 10, 2020 at 3:36 pm

אין בעיה להמיר לפרווה עם שמן קוקוס או שמן קנולה ומים במקום חלב

השב
User Avatar
איטל
דצמבר 17, 2020 at 1:49 am

הי קרן, להחליף את החלב הרגיל בחלב שקדים גם יעבוד? תודה

השב
User Avatar
גלית
starstarstarstarstar
דצמבר 10, 2020 בשעה 12:25

שאלה לגבי התפחה. אחרי התפחה ראשונה ויצירת עיגולים ממולאים ריבה, האם אפשר להתפיח התפחה שניה במקרר או להקפיא (לפני התפחה שניה)? אם אפשר להתפיח התפחה שניה במקרר- מה הזמן המקסימלי וכמה זמן לפני טיגון צריך להוציא את הסופגניות מהמקרר? אם אפשר להקפיא - כמה זמן לפני טיגון צריך להוציא מהמקפיא? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 10, 2020 at 3:36 pm

אפשר להתפיח במקרר אין בעיה. אין צורך להוציא מהמקרר לפני הטיגון אלא ישר לטגן וזמן מקסימלי במקרר אני מניחה יהיה סביב 10 שעות. לגבי הקפאה, ניתן להקפיא את כדורי הבצק הממולאים, להפשיר כמה שעות במקרר ולטגן

השב
User Avatar
ריקי
starstarstarstarstar
דצמבר 10, 2020 בשעה 16:00

הכנתי את המתכון לפי ההוראות והבצק יצא מאוד מאוד דליל. שקלתי 700 גרם קמח בדיוק והוספתי 480 מל של נוזלים מים וחלב כמו כמו שמצוין במתכון. נאלצתי להוסיף עוד 150 גרם קמח כדי לקבל כדור שעדין היה רך בצורה קיצונית. מה יכולה להיות הסיבה? האם ניתן למלא את הכדורים עם קרם פטסייר? האם הקרם שבפנים ישרוד את הטיגון?

השב
User Avatar
פזית
starstarstarstarstar
דצמבר 12, 2020 בשעה 00:06

הי קרן,תודה על מתכון מהמם 7מדויק להפליא של סופגניות. מילאנו בקונפיטורת תות שריסקנו ובגנאש שוקולד מריר, פשוט משגע. הבצק לא שמן בכלל וטעים להפליא. יש טיפה שמן שניתן לנגב על המעטפת. תפח מאוד מהר, הורדתי נפח והתפחתי שוב.עשיתי כמות כפולה והכל נזלל. תודה רבה קרן וחנוכה שמח

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 12, 2020 at 6:25 am

שמחה שאהבתם פזית וחג שמח

השב
User Avatar
רחלי ברג'ורט
דצמבר 14, 2020 at 7:39 pm

מתכון נפלא ממש. מדויק. יצא טעים ביותר וחגמרי הן הוכתרו כסופגניות הכי טעימות שנאכלו על ידנו אי פעם. כיף!!!

השב
User Avatar
עדי
starstarstarstarstar
דצמבר 12, 2020 בשעה 11:20

היי קרן:) נראה מתכון נפלא!! מכינה היום.. שאלה לי, אם אני בוחרת להזריק את הריבה אחרי הטיגון (במקום ליצור גומחא, למלא ולסגור לפני הטיגון) כמה זמן בסהכ אני צריכה להתפיח את הסופגניות לפני שהן נכנסות לטיגון? כי את כתבת שעה וחצי+ 25 ד אחרי הכנסת הריבה..

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 12, 2020 at 2:22 pm

אותו זמן התפחה בדיוק בלי קשר אם הריבה בפנים או לא

השב
User Avatar
ליאור
starstarstarstarstar
דצמבר 16, 2020 בשעה 07:57

בוקר טוב קרן, בשבועות האחרונים המתכונים שלך נכנסו לאפיה הקבועה אצלנו בבית, רוזלך, חלות מקמח פיצה, רוגלך מבצק פריך, הסופגניות ועוד..... הכל ב"ה מעולה, סופגניות מצוינות!!! חלות מיוחדות שיחליפו את הקודמות (עד היום הכנו חלות שלמדתי בסדנה במאפיית לחמים), הרוגלך והרוזלך - חברות של הבנות שלו באות לבקר במיוחד :-) שוב תודה וחג שמח

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 17, 2020 at 7:46 am

תודה רבה ליאור

השב
User Avatar
קורין
starstarstarstarstar
דצמבר 16, 2020 בשעה 14:56

וואוו ןואוו וואוו איזה טעים יצא לי!!!!

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 17, 2020 at 7:45 am

הכי שמחה בשבילך

השב
User Avatar
הילי
starstarstarstarstar
דצמבר 16, 2020 בשעה 21:03

מתכון נהדר!!! אומנם לא טיגנתי עם המילוי בפנים מחשש קל, אך הסופגנית יצאו רכות וטעימות להפליא!!

השב
User Avatar
שרה
starstarstarstarstar
דצמבר 17, 2020 בשעה 12:00

הי קרן ראיתי שכתבת באחת התשובות שצריך מד חום לשמן זה לא כמו מדחום של שוקולד או כל מד חום אחר ???

השב
User Avatar
ליאורה
starstarstarstarstar
דצמבר 17, 2020 בשעה 17:34

היי, תודה רבה על המתכון יצא מעולה (למרות שעשיתי בלי ריבה :)) . האם אפשר להקפיא את הסופגניות או לחילופין את הבצק ? תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 17, 2020 at 5:52 pm

אפשר להקפיא ככה או ככה

השב
User Avatar
לילי
starstarstarstarstar
נובמבר 19, 2021 בשעה 17:54

היי קרן אם אחלק את הבצק לכדורים קטנים יותר נניח 40 גרם כל כדור זה עדיין יצא טוב? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 20, 2021 at 1:15 pm

בוודאי

השב
User Avatar
Sivan
starstarstarstarstar
נובמבר 28, 2021 בשעה 09:05

הי קרו, במידה ולא רוצים מילוי בסופגניה, האם נדרשת התפחה נוספת?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 28, 2021 at 3:13 pm

בוודאי

השב
User Avatar
מרב
starstarstarstarstar
דצמבר 19, 2022 בשעה 16:07

המתכון הכי טוב שיצא לי להכיר לסופגניות. יצא מושלם , אורירי וטעים. 2 דברים חשובים : אני הורדתי מכמות המים לרבע כוס בלבד . הוספתי כפית רום הוספתי כפית ברנדי אפשר גם ערק . עשיתי 3 תפיחות צריך הרבה סבלנות . אבל זה שווה את זה . לגבי הריבה תמיד עדיף לשים לאחר טיגון . ללא ספק מתכון מצויין .

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 20, 2022 at 8:44 pm

שימחת ממש

השב
User Avatar
איילת
starstarstarstarstar
דצמבר 7, 2023 בשעה 16:04

ואווו יצא ואווו !! תודה קרן ! יצאו סופגניות סופר טעימות. בלי שינויים ! בצק מצויין!

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 9, 2023 at 7:53 am

תודה איילת

השב
User Avatar
Tamar Mansberg
starstarstarstarstar
דצמבר 17, 2024 בשעה 13:52

הסופגניות ספגו המון שמן ! לא ברור למה ? גם הוספתי המון קמח כח הבצק לא התקשה והיה דליל מדי !

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 17, 2024 at 5:12 pm

כשסופגניה סופחת שמן היא כנראה מטוגנת בשמן לא מספיק חם

השב
User Avatar
יפה
starstarstarstarstar
דצמבר 24, 2024 בשעה 10:58

היי קרן, האם הכללים לגבי טיגון הסופגניות תופסות גם לגבי סופגניות אשל? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 26, 2024 at 5:50 pm

כן

השב
User Avatar
טולטול
starstarstarstarstar
דצמבר 26, 2024 בשעה 09:03

וואו וואו וואו, הכנתי אתמול פעם ראשונה בחיי סופגניות, חלק טיגנתי עם המילוי בפנים וחלק בלי ויצא מושלם! קרן, את אלופת עולם. תודה רבה. חבל שאי אפשר להעלות תמונות :) שיהיה חג שמח!

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 26, 2024 at 5:47 pm

ככ משמח לשמוע תודה!

השב
User Avatar
טלי
starstarstarstarstar
דצמבר 30, 2024 בשעה 18:06

מתכון פגז! עשיתי את הבצק יום לפניי. בבוקר חילקתי, מילאתי, טיגנתי. יצא אששש! חצי מילאתי ריבת תות שדה טובה וחצי נוטלה, טרפו ופרגנו ואצלנו בבית סופגניות זה לא העדפה הראשונה.

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 3, 2025 at 5:09 pm

תודה טלי

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
דצמבר 31, 2024 בשעה 14:47

יצא מושלם!!!!!!! תודה רבה רבה רבה! כל מתכון שלך יוצא מדהים!

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 3, 2025 at 5:08 pm

תודה מיכל

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img