סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.
אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,
מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.
לפרטים והרשמה
יוני 22, 2025 | 0 תגובות
זמן הכנה: שעתיים : זמן אפייה 25 דק
דרגת קושיא בינוני ואני מאמינה בכם :
הלחמניות האלו יאלצו אתכם למצוא תירוץ למה אתם חייבים להכין כריכים ל 15 אנשים, תיזהרו!!!
הן ככ טעימות שלא בא להפסיק להכין אותן. בעצם צורת ההכנה שלהן, נוצר להם מן פה גדול כזה שנפתח
אחרי האפייה ואתם תוכלו להכניס פנימה מה שבא לכם, נקניקים, גבינות, שקשוקה או אפילו את השניצל של
שישי בצהריים. גם נוטלה יהיה וואו אגב, אלו לחמניות טריק שהרכות שלהן מעוררת השראה ובאמת שלא בא
להפסיק להכין אותן. אני הכנתי חצי חצי קמח כוסמין 80% וקמח מניוטובה אבל תכינו מאיזה קמח שאתם רוצים.
ממליצה לא לוותר על שלב המים הקרים ללישת הבצק.
נעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
זמן הכנה: שעתיים : זמן אפייה 25 דק
דרגת קושיא בינוני ואני מאמינה בכם :
מצרכים למתכון:
1 קילו קמח כוסמין 80% (ניתן להמיר ללבן, לחם, פיצה, או שילוב של קמח מלא ולבן )
2 כפות שמרים יבשים
100 גר (1/2 כוס) סוכר לבן
1 כף שטוחה מלח דק
2 ביצים גודל L
1/3 כוס שמן זית (אפשר להמיר בקנולה)
2-2.5 כוסות מים קרים מהמקרר או מי קרח (480-560 מ״ל)
לציפוי:
1/2 כוס שמן זית ואולי צריך קצת יותר
כוס מי ברז
2 כוסות שומשום (אפשר להמיר בכל ציפוי אחר שאוהבים )
אופן ההכנה:
מכניסים למיקסר את כל מצרכי הבצק פרט למים הקרים, ומערבבים מעט, מוסיפים כוס מים קרים ומתחילים ללוש במהירות איטית
מוסיפים לאט לאט עוד ועוד מים עד שהבצק הופך לכדור אלסטי וגמיש, אפשר להשאיר אותו מעט דביק למרכז תחתית המיקסר
לאחר 12 דקות לישה כשהבצק חלק ויפה, מעבירים אותו לקערה מעט משומנת מלמטה ומשמנים קצת בחלקו העליון
מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה וחצי שעתיים (מקום קריר ולא חם)
מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 80 גר כל אחת
פורסים נייר אפייה על תבנית תנור (תצטרכו אפילו 2 תבניות אם אתם מכינים את כל הכמות)
בעזרת מערוך על משטח ממש מעט מקומח מרדדים כל חלק בצק למלבן
מברישים את המלבן בשמן זית, ומקפלים אותו לשניים כך שנוצר חצי עיגול
טובלים צד אחד במים ומעבירים אותו מיד לטבילה בשומשום
מניחים על תבנית אפייה כשהצד עם השומשום כלפי מעלה
חוזרים על הפעולה עם כל שאר חלקי הבצק, ממליצה לעבוד עם הכל מהר יחסית
מכסים במגבת ומתפיחים שוב למשך 30-35 דק
מחממים תנור ל 200 מעלות, וכשהוא מגיע לחום הרצוי, את הלחמניות כ 20-25 דק עד שהן זהובות למראה
מצננים מעט, פותחים כל לחמניה ומכינים כריכים עם מה שאוהבים
לגרסה טבעונית: מוותרים על הביצים ומוסיפים עוד מעט שמן או 2 כפות טחינה גולמית
0 תגובות גולשים
TAG בייגלה, לחמניות, לחמניות בייגלה ביס