סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.
אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,
מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.
לפרטים והרשמה
נעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
פברואר 2, 2025 | 10 תגובות

עוד רגע ולנטיינס, הגיע לפה הביתה סיר יציקת ברזל בצורת לב, והחלטתי לפנק את נתן במה שאני הכי טובה בו
ושהוא הכי אוהב!
אם יש דבר אחד שבטוח משותף לשנינו זה האהבה שלנו ללחם עם חמאה וריבה.
עוד כשהכרנו, ישר נסענו לפריז לנסיעה רומנטית , ושם כבר הבנתי שאנחנו חולקים אהבה משותפת לבצק חמאה וריבה.
את מסורת הריבות המשפחתית של נתן כבר כולם מכירים, וגם אצלנו בבית הוא אחראי על הריבות.
היום את הלחמניות הגשתי לנו לשולחן עם חמאה וריבת תאנים שנתן הכין, ותשמעו, סיר מדהים שיוצא מהתנור ויוציא מכם קריאות
התפעלות.
יש משהו בסיר יציקת ברזל שמייצר מאפים מטורפים שלא יקבלו את המרקם והצבע הזה בשום דרך אחרת. והלחמניות,
כאלו שלא תפסיקו להכין.

![]()
מצרכים למתכון:
550 גר קמח לחם/חלה או קמח לבן רגיל
כף שמרים יבשים
2 כפות דבש
1/4 כוס מים חמימים
1 כפית מלח דק
מיכל (200 גר׳) יוגורט מכל סוג רצוי יוגורט סמיך כמו יוגורט יווני
70 גר חמאה רכה
1/2 כוס חלב
אופן ההכנה:
בקערה קטנה ממיסים דבש במים חמימים עד שהדבש נמס
מכניסים לקערת המיקסר קמח , שמרים יבשים, את הנוזל עם הדבש, חמאה ומיכל יוגורט ומתחילים ללוש
מוסיפים לאט לאט את החלב, לא הכל בבת אחת כי ייתכן שלא תצטרכו את כל הכמות
מוסיפים כל פעם כף, עד שהבצק הופך תוך כדי לישה לבצק חלק אלסטי וגמיש ולא יבש, סה כלים כ 10 דקות.
מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומכסים בניילון נצמד להתפחה של שעה
לאחר שעה מקפלים את הבצק בתוך הקערה, ומחזירים אותו להתפחה חוזרת של 30-40 דק.
מקמחים היטב סיר יציקת ברזל
מחלקים את הבצק לשמונה חלקים שווים, מכדררים כל חלק בצק לכדור
את הכדורים מניחים בסיר אחד ליד השני
מקמחים את הלחמניות היטב בעזרת מסננת
בעזרת סכין חדה יוצרים חתך בחלק העליון של כל לחמניה. מחממים את התנור ל 230 מעלות ואין תורך לחכות שיתחמם .
אתם תכניסו את הסיר עם הלחמניות ולאט לאט התנור יתחמם.
סוגרים את המכסה של הסיר ומכניסים לתנור ל אפיה של 35 דק,
אחרי 35 דקות מסירים את המכסה וממשיכים אפייה ללא מכסה לעוד 10-15 דק עד שהלחמניות שחומות למראה
מוציאים ומחלציים מהסיר ומגישים עם חמאה וריבה.
איזה לחמניות וואו!
TAG לחמניות חלב, לחמניות חלב בסיר יציקת ברזל
בכל תבנית אחרת ב 200 מעלות בתנור
האם לא עדיף כפית של שמרים ולא כף. אמנם זה איטי יותר אבל משביח את הטעם אלא כובל אותך ללוח זמנים שבו אתה צריך להשגיח כל הזמן על מה שקורה עם הבצק? על כל פנים תודה רבה רבה על כל המתכונים שלך.
רוצה לוודא מהו תהליך האפיה: מכניסים את הסיר לתנור שאך זה הדלקנו עם כדורי הבצק ללא מכסה, כשהתנור מגיע ל 230 מעלות שמים את המכסה ל 35 דקות ובסוף מסירים את המכסה ל 10-15 דקות ?? תודה
מכנסיים אך הסיר לתנור עם מכסה כשהתנור מתחיל להתחמם
הי, האם ניתן להקפיא את הלחמניות כמו כל לחמניה אחרת?
הי, האם אפשר להקפיא את הלחמניות כמו כל לחמניה אחרת?
כן בטח
היי קרן, הלחמניות נראות מעולות אבל אפשר את המתכון של נתן לריבת התאנים?
יש מתכון באתר לריבת תות וזה מבוסס על אותה שיטת הכנה
מזי
פברואר 5, 2025 בשעה 16:19
היי אם אין סיר ברזל איך את מציעה לאפות את זה?