סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.
אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,
מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.
לפרטים והרשמה
נעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
מאי 22, 2025 | 2 תגובות

אתם מכירים את הסמבוסק של המאפיות שנקרא סמבוסק פטריות וגבינה מותכת ?
זה מסוג הסמבוסקים שהייתי עוצרת לאכול אחרי בילוי בשלוש לפנות בוקר ואוכלת חם חם,וכשבצק עוטף פטריות וגבינה נמתחת זה חלום.
עוד רגע שבועות ואין יפה וטעים יותר מהמאפים שהכנתי לחג שמבוססים על אותו סמבוסק אגדי, רק שעיצבתי אותם קצת אחרת, ובמקום להשתמש בפטריות מסוג אחד שילבתי כמה סוגים של פטריות של חוות תקוע עם טעמים כל כך עמוקים וטובים, וכשהם עטופים בגבינות זה טעם שמתפוצץ בפה! אני בטוחה שאם תכינו אותם לחג, זו תהיה המנה הכי משוגעת על שולחן החג שלכם
![]()
מאפה סמבוסק גבינה מותכת ופטריות /6 יחידות- קרן אגם
מצרכים למתכון:
לבצק:
3.5 כוסות (500 גר׳) קמח פיצה/פוקאצה/לחם/חלה או קמח לבן רגיל
1 כף שמרים יבשים
5 כפות (50 גרם) סוכר לבן
1 כפית מלח דק
30 גר׳ חמאה מומסת (3 כפות שמן לפרווה או טבעוני)
3 כפות שמן זית
1 כוס (240 מ״ל) חלב מעט חמים (מים לפרווה וטבעוני)
1/2 כוס (120 מ״ל) מי ברז
למילוי:
חבילת שי-מג'י של חוות תקוע
חבילת פטריות יער של חברת תקוע
חבילת פיטריות שיאטקי של חוות תקוע
חבילת שאלוט של חוות תקוע
75 גרם (5-6 יחידות) גבינה מותכת
3 כפות גדושות גבינת שמנת
100 גרם מוצרלה מגורדת
חצי כפית מלח
צרור אורגנו טרי
קערה עם נייר סופג ספוג במים
קערה רחבה עם שומשום
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר לשים את כל מצרכי הבצק פרט למים
מתחילים להוסיף את המים לאט לאט במזיגה איטית עד שהבצק אלסטי וגמיש.
סהכ לישה של 10-12 דקות
מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי ואפשר גם לילה שלם במקרר.
כשהבצק תפח, מחלקים אותו לשישה חלקים שווים (150 גרם לכדור) , מכדררים אותם לכדורים ומניחים על תבנית מעט משומנת, משמנים את הכדורים
עוטפים את התבנית בנילון להתפחה חוזרת של כ-שעה.
מחממים תנור ל 220 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מכינים את המלית- חותכים את השאלוט לרצועות דקות ומקפיצים במעט שמן זית, חותכים את הפטריות לקוביות ומוסיפים לשאלוט, מטגנים עד הזהבה כ- 10
דקות.
מוסיפים את הגבינות לתוך המלית החמה ומערבבים. מחכים שהמחית תתקרר מעט.
מרדדים כל כדור בצק למעין רצועת אליפסה ארוכה.
מניחים במרכז הרצועה ממלית הגבינות והפטריות , בנדיבות לכל האורך.
סוגרים באמצע וצובטים את שני הצדדים של הבצק עד שיש ממש תפר שסוגר את כל אורך המאפה.
מהדקים היטב שלא ייפתח. טובלים במים ואז מיד בשומשום משני הצדדים ומניחים על תבנית אפייה כשהצד עם התפר כלפי מטה.
בעזרת סכין חותכים את המאפה לאורכו משאירים קצוות שלמים כלומר חותכים רק את המרכז שלו.
פותחים קצת בעזרת הידיים וכל הגבינה בפנים מתגלה
(אם חסר לכם גבינה זה הזמן להוסיף)
אופים בתנור כ 15-25 דק׳ עד שהמאפים זהובים למראה והגבינה מותכת
מגישים חם.
למתכוני שבועות נוספים של חוות תקוע לחצו כאן

כן
זהר
יוני 1, 2025 בשעה 14:52
אפשר להכין מראש עד לשלב האפייה של הכל ביחד ?