סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.
אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,
מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.
לפרטים והרשמה
נעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
מרץ 27, 2025 | 2 תגובות

אם יש משהו שתשמחו לשמח איתו את בני הבית בחג הזה ,זה נקניק שוקולד!
זה הנשנוש והפינוק הכי טעים שיש, ואני פשוט מאוהבת בו. אני הכנתי שני גלילים וחשבתי לעצמי שהם יישארו עד החג
אבל לא נראה כרגע שהם עומדים לשרוד, או לפחות מה שנשאר מהם
השילוב של הריבת חלב והשוקלד מדהים, בעיניי זה לא מתוק מדי, והיופי של החיבור של שני הצבעים יוצר באמת נקניק יפיפה
ואגב, סתם אם תהיתם, אין שום זכר לכך שהנקניק עשוי מעוגיות יין לפסח, הטעם הוא אותו טעם של נקניק נוסטלגי טעים

![]()
(גרסת לא פסח למטה)
מצרכים למתכון:
500 גר עוגיות יין
420 מ״ל שמנת להקצפה
3 כפות ממרח שוקולד
3 כפות ממרח ריבת חלב
1/2 כוס קוקוס
אופן ההכנה:
מעבירים את העוגיות לשקית ובעזרת מערוך או פטיש שניצלים מוערכים לפירורים לא דקים מדי
מחלקים בין שתי קערות
לכל קערה מוסיפים 210 מ״ל שמנת להקצפה. מחממים מעט את הממרחים במיקרו רק כדי שיתערבבו בקלות תיזהרו לא להמיס אותם מדי!
לקערה אחת מוסיפים ממרח שוקולד לקערה השניה ממרח ריבת חלב
מערבבים היטב עד שהמסה אחידה
פורסים ניילון נצמד על משטח נח לעבודה, ומעבירים מחצית מהבלילה של השוקולד כפס ארוך, במקביל לפס הזה מייצרים עוד פס של
בלילת הריבת חלב, עוברים עם כף על שתי הבלילות קצת ליישר
סוגרים עם הניילון הנצמד לגליל, ומגלגלים אותו קצת הלוך חזור כדי להוציא אויר בבלילות ואחד אותן.
סוגרים את הניילון הנמצד בצדדים כמו סוכריה ומעבירים למקפיא לפחות לארבע שעות
מפזרים קוקוס בצלחת רחבה, מוציאים את הגליגלים מהמקפיא מסירים את הניילון ומגלגלים את הגליגלים בקוקוס לציפוי מלא
פורסים לפרוסות דקות ומגישים או שומרים במקרא או במקפיא
זה נשנוש הכי טעים שיש לילדים בחג.
![]()
**לא בפסח ממירים עוגיות יין בפתי בר
**לפרווה משתמשים בשוקולד השחר פרווה ובריבת חלב פרווה, להשיג ברשתות השיווק ובשמנת צימחית או קרם קוקוס
TAG כדורי שוקולד, נקניק שוקולד, נקניק שוקולד בשני צבעים לפסח
בחנויות שמתמחות באפייה בדרכ יש
Rotem Michaeli
אפריל 10, 2025 בשעה 19:23
איזה ריבת חלב יש שהשרה לפסח? לא מצאתי