img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
עוגות שמרים

סינבון רכים עם ציפוי גבינת שמנת

יולי 13, 2023 | 51 תגובות

img

51 תגובות גולשים

TAG , , , ,

User Avatar
‪עפרה
starstarstarstarstar
יולי 13, 2023 בשעה 12:57

שלום, צפיתי אתמול בתכנית שלך בערוץ האוכל ויש לי כמה הערות. במטבח לא עובדים עם שיער פזור. אף אחד לא רוצה שערה בעוגה/תבשיל במטבח לא עובדים עם שרוולים ארוכים במטבח, בעיקר אם לשים בצק, לא עונדים טבעות. לגבי עוגת ההפלאפי שלך. אני אופה עוגה זו כבר 51 שנים בסעודת צהרים שלפני ליל הסדר כשאסור לאכול חמץ ועדיין אסור לאכול מצות. העוגה נטרפת ע"י בני המשפחה כמו שהיא בלי כל מיני תוספות, שזה ענין של טעם. את לא המצאת את העוגה הזאת. אני לקחתי את המתכון מעיתון "את" מלפני 51 שנה ומי שהגישה את המתכונים לאפיית עוגות בפסח היתה חבצלת פרבר.

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 15, 2023 at 7:30 pm

כמה אנרגיה השקעת כדי למצוא אותי פה באתר ולכתוב לי דברים ככ לא יפים ומפרגנים. איך יצא שאת צופה בתכנית אוכל, שהושקע בה ככ הרבה מאמץ, אהבה לדבר, ומחשבה ובסוף את כועסת ככ? אני במקומך הייתי פשוט מעבירה ערוץ את לא חייבת לצפות

השב
User Avatar
ריקי סטולר כהן
יולי 19, 2023 at 11:45 am

בול זה !!!!

השב
User Avatar
קרן
ינואר 7, 2024 at 4:30 pm

מלכה

השב
User Avatar
ריקי סטולר כהן
יולי 19, 2023 at 11:37 am

כל כך לא מכבד ! אני בשוק גברת עפרה שעצרת לרגע את חייך בכדי לכתוב תגובה כל כך לא מכבדת ! לא חסרה לנו במדינה שנאת חינם , אז אפשר להמנע מלהכניס לכאן את הרוע והחושך. אנשים משקיעים כל כך הרבה בכדי לשתף את הציבור במאפים /בישולים ודואגים לכל פרט קטן בכדי שכולם יוכלו להגיע לתוצאות מושלמות , מבלי לקחת סדנאות במאות שקלים , אז גם אם אין לך חשק לעצור להודות, לפרגן ולהגיד מילה טובה, עדיף לשבת בשקט ולשמור דעות כאלו לעצמך. באמת פוסט מיותר, כשהמטרה כאן בתגובות היא לשאול שאלות שקשורות במתכון, לשתף בנסיון אחרי ביצוע המתכון או סתם לפרגן במילה טובה וקרן הלוואי על כולנו את כל האנרגיות האלה שלך ! תודה לך על כל השיתופים בכל מדיה אפשרית , כן ירבו כמוך !!!

השב
User Avatar
אורית
נובמבר 4, 2023 at 11:10 am

בדיוק.

השב
User Avatar
סיון
יולי 27, 2023 at 1:21 pm

עפרה התביישתי בשבילך

השב
User Avatar
הלן בן נאה
starstarstarstarstar
יולי 19, 2023 בשעה 15:22

תשובה לעניין. קרן יקרה תמשיכי להיות כמו שאת.

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 19, 2023 at 3:30 pm

:-)

השב
User Avatar
שי
starstarstarstarstar
יולי 20, 2023 בשעה 08:19

היי קרן, הכנתי אתמול את הבצק והשארתי אותו להתפחה בלילה. הוא יצא נורא נוזלי (קצת כמו בצק של צ׳ורוס) בכל זאת שמתי במקרר להתפחה והוא קצת עלה. אך האם כך הוא אמור לצאת? אם לא אשמח איך לתקן! הלכתי בדיוק לפי המתכון בתקווה שתספיקי לענות עוד היום

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 22, 2023 at 10:34 am

יותר מדי נוזלים בבצק. להבא את הנוזלים ממש לאט ולא הכל בבת אחת ואז להוסיף תוך כדי. מקוה שבכל זאת עבד לך

השב
User Avatar
שני
יולי 22, 2023 at 1:53 pm

הי קרן , האם במתכון של סינבון ניתן להחליף ביצה למשהו אחר? יש לי ילדה עם אלרגיה לביצים וממש בא לפנק אותה בסינבון.

השב
User Avatar
קרן אגם
יולי 24, 2023 at 8:30 am

כן אפשר להמיר ב 2-3 כפות שמן קנולה

השב
User Avatar
עדן
starstarstarstarstar
יולי 20, 2023 בשעה 17:01

היי קרן, תודה על המתכון. שאלה- במקום גבינת שמנת עיזים, אפשר לשים גבינת שמנת רגילה?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 22, 2023 at 10:32 am

בוודאי

השב
User Avatar
ורדית
starstarstarstarstar
יולי 28, 2023 בשעה 13:35

הי קרן. עוקבת אחריך ומכינה את כל מתכןניך הנפלאים. הכנתי כבר סינבונס שלך מהמתכון הקודם. הפכם הכנתי את הבצק ושמתי במקרר לילה לפני וכנראה לא כיסיתי מספיק אז הוא בכלל לא תפח ודי גושי. ערבבתי גם בקערה אחת את השמרים והמלח האם יתכן שלכן לא תפח? האם להוסיף שמרים או לתת לו להפתח ולהפשיר בטמפרטורת החדר כמה שעות או בתנור על חם נמוך?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 28, 2023 at 4:52 pm

נסי להוסיף מעט שמרים וללוש שוב ולהתפיח בטמפרטורת החדר

השב
User Avatar
אסנת
נובמבר 13, 2023 at 4:10 pm

היי קרן האם ניתן להשתמש בבצק הזה גם לשוקולד?

השב
User Avatar
קרן אגם
נובמבר 16, 2023 at 10:34 am

בטח!

השב
User Avatar
הדר
starstarstarstarstar
אוגוסט 16, 2023 בשעה 10:09

הי קרן, אני עושה רק את המתכונים שלך!!!!!!!!!!!!! מושלמים!!!!!!!!!!! שאלה קטנה אם אני רוצה להקפיא את הסינבון, מתי הכי נכון לעשות את זה? לפני אפיה? אחרי?

השב
User Avatar
איה
פברואר 17, 2024 at 1:14 pm

עופרה קישטה!!!!דמות איומה!!!!! אגב עוגת התמרים של קרן זה הדבר הכייייי טעים שתכינו !!!!!!

השב
User Avatar
חני
starstarstarstarstar
אוגוסט 28, 2023 בשעה 15:27

אני בשוק,,,,,, כל כך הרבה שנאה, ועוד למי? לקרן אגם המדהימה, שממש אוהבת לאפות, וללמד אפיה, שמלמדת את מי שרוצה / רוצה לאפות,,,,,,, נותנת מתכונים מדוייקים, עונה על תשובות , ונוסף לכול גם יפה ומהממת, למה יש לך את הצורך להעליב, ולפגוע, את לא חייבת לצפות בתוכניות שלה, ואם את כל כך יודעת הכול, למה את מסתכלת בתוכנית אפיה? רק כדי להגיד שאת יודעת יותר טוב? את אדם בלתי נסבל, מי שאל לדעתך? השאלות והתשובות מיועדות לאנשים ששואלים שאלות בקשר למתכונים שקרן אגם מפרסמת באתר שלה, ולא מעוניינים לראות ולשמוע אנשים רעילים כמוך.תשמרי את הדעות שלך לעצמך.

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 31, 2023 at 9:56 am

תודה אהובה

השב
User Avatar
Meirav
אוגוסט 13, 2024 at 12:59 pm

היי, תודה שאת חולקת עמנו מתכונים יפים, שווים וערבים לעיניים ולחך ! ולגבי מתכון ספציפי זה, האם גבינת עיזים 5% תעשה את העבודה או שרק גבינת שמנת?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 14, 2024 at 10:29 am

כן בטח שתעשה

השב
User Avatar
ליה
starstarstarstarstar
ספטמבר 9, 2023 בשעה 08:45

מה שאני אוהבת במתכוני שמרים שלך, זה התפיחת לילה במקרר. כשהחיילת סוגרת שבת אני מכינה בשישי ערב מוקדמות שולחת למקרר ומתעסקת בבוקר. שבת שעברה כל הבסיס נהנה מהעוגת רוגלך והפעם הכנתי את המתכון הזה...

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 10, 2023 at 6:46 am

כייף לשמח חיילים ליה , תודה

השב
User Avatar
דניאלה
starstarstarstarstar
אוקטובר 19, 2023 בשעה 17:16

היי קרן, האמת שאת המתכון הזה לא אפיתי אבל כן קיבלתי מחמאות על המתכון של הסינבון ללא לישה(: רציתי לדעת אם אפשר להכין את המתכון ללא לישה+ קרם השמנת שיש כאן ? בנוסף מה יכול להיות תחליף לגבינת עיזים של משק צוריאל כי לא תמיד יש בכל סופר ? תודה ואין עלייך !!!!

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 19, 2023 at 10:04 pm

אין בעיה לשלב בין המתכונים , גבינת שמנת רגילה תחליך גבינת שמנת עיזים

השב
User Avatar
SIGAL
starstarstarstarstar
נובמבר 11, 2023 בשעה 14:03

קרן רוצה להכין עכשיו אין לי גבינת עזים...(לבצק) רק גבינה לבנה בבית עזרתך....

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 13, 2023 at 1:02 pm

תכיני עם חלב או מים אין בעיה להמיר

השב
User Avatar
אילאיל
starstarstarstarstar
נובמבר 16, 2023 בשעה 14:09

הי קרן, מה ההבדל בין הבצק הזה לבין הבצק שמרים ללא לישה מבחינת המרקם והרכות? אני לא הכי טובה בשמרים אבל עם הבצק ללא לישה תמיד מצליח לי אז אני קצת חוששת לעבור לבצק אחר, אבל זה נשמע מגרה..

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 19, 2023 at 4:06 pm

שניהם מאוד מוצלחים וקצת שונים במרקם, הבצק עם הלישה מניב תוצאה יותר אוורירית ותפוחה אבל שניהם באמת טובים , אל תחששי! פשוט להתחיל ללוש וכל השאר יקרה מעצמו

השב
User Avatar
אריאל
starstarstarstarstar
דצמבר 14, 2023 בשעה 08:18

למתכון פרווה את החמאה והשמנת במה אפשר להחליף ובאיזו כמות?

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 14, 2023 at 10:09 am

חמאה להמיר במחמאה/נטורינה שמנת בחלב סויה או מים

השב
User Avatar
זי'זל בן יאיש
starstarstarstarstar
ינואר 4, 2024 בשעה 19:52

היי תמיד מכינה כל מתכון שאת מעלה ודי כועסת שאת גורמת לנו להשמין חח את מתכון הסינבון אני זוכרת שעשיתי בבצק עם שמנתמתוקה ?האם זה קריטי?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 5, 2024 at 6:04 pm

תודה אהובה, זה לא קריטי

השב
User Avatar
אושרת
starstarstarstarstar
פברואר 16, 2024 בשעה 14:50

היי, האם ניתן להכין את הסינבונים ,להשאיר במקרר ללילה ולאפות יום למחרת ?(צריכה לקחת בשבת בבוקר לחברים)

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 17, 2024 at 9:29 am

אין בעיה

השב
User Avatar
רועי
יולי 27, 2024 at 8:53 am

היי קרן, שמתי לב שבבצקי שמרים עם הרבה שומן כמו הבצק הזה אם אני בוחר להתפיח במקרר אז הבצק תופח יחסית מעט ולא מכפיל את הגובה שלו לאחר לילה במקרר. זה בסדר לעבור איתו ככה או להמשיך ולחכות עד שיכפיל את הגובה? ושאלה קטנה נוספת- לעבוד איתו ישר מהמקרר או לחכות קצת שיגיע לטמפרטורת החדר ואז?

השב
User Avatar
סנדרה ליסקר
starstarstarstarstar
מאי 18, 2024 בשעה 13:10

היי קרן, תודה רבה על השיתופים. המתוכנים שלך מעולים! שאלה- אפשר לוותר על גבינת שמנת בבצק?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 19, 2024 at 10:29 pm

בטח ! אפשר פשוט חלב

השב
User Avatar
דנה אדר
starstarstarstarstar
יוני 5, 2024 בשעה 20:50

יצא ליגה!!! איזה בצק מדהים!! את גאון גזרתי ושמרתי

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 12, 2024 at 7:30 pm

איזה כייף תודה!

השב
User Avatar
איה
starstarstarstarstar
יוני 27, 2024 בשעה 15:01

קרן תישארי בדיוק כמו שאת !!!!!!!! עם השיער המתולתל המהמם והחולצות היפות !!! והטבעות המיוחדות , ושהקנאים יעבירו ערוץ , בימים אלה שהבנים במילואים , את מחממת את ליבי !!!!

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 28, 2024 at 4:09 pm

תודה איה ❤️❤️

השב
User Avatar
ננסי
starstarstarstarstar
ספטמבר 30, 2024 בשעה 08:43

היי קרן ! קודם כל , אין מתכון שלך שלא יוצא מוצלח ב"ה , הכמויות מעולות והבצקים מפחידים !! בסינבון , לאחר אפיה וזיגוג הרוטב מעל האם אוכל לקרר ויום למחרת להגיש זאת אחרי שחיממתי על פלטה ?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 1, 2024 at 5:49 pm

בטח

השב
User Avatar
עינב
starstarstarstarstar
אוקטובר 6, 2024 בשעה 00:23

היי קרן. שנה טובה ומבורכת. תודה על כך שאת משמחת אותנו עם מתכונים נפלאים וסטוריז מצחיקים. שאלה- איך ומתי הכי מומלץ לעשות את הסינבונים כדי שיהיו טריים וטעימים בצאת כיפור? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 7, 2024 at 10:14 am

הי עינב, שמחתי להצחיק:-) כמובן שעוגות שמרים הכי טעימות כשהן נאות ביום עצמו, מה שכן, אפשר להכין וכשהן מצטננות אז לעטוף טוב טוב טוב בניילון נצמד, זה יישמור על רכות, לא לשכוח סירופ סוכר בנדיבות ואם אפשר תמדי רצוי לחמם מעט לפני הגשה

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img