סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.
אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,
מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.
לפרטים והרשמה
נעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
נובמבר 28, 2024 | 11 תגובות

בשישי היינו אצל אמא בארוחת ערב, והיא כהרגלה הכינה המון אוכל טעים והפתיעה אותנו עם סלט חדש.
אני מטורפת על הסלטים של אמא שלי הם באמת באמת תמיד הכי טעימים שיש, וכשיש סלט חדש שנכנס למשפחה
זה תמיד כייף, אמא סיפרה שנועה חברה שלה עושה תהליך אצל נטורופתית שנתנה לה את המתכון ואמא שלי אכלה אותו אצל נועה.
ואמא כשהיא מזהה משהו טעים היא לא יוצאת פריארית ותמיד תבקש מתכון.
אז ככה יצא שלשישי בערב כבר היה לה את המתכן ואנחנו זכינו לאכול ממנו.
וגם אני לא פראיירית! כי מיד ביקשתי בשבילכם מתכון!
ואמא שלחה לי אותו כמו שנועה שלחה לה, מודפס ממש עם מלא שמות עליו.
ומסבר שיש לו כמה גלגלולים, ובסוף הבנתי שהמקור שלו הוא אצל מישהי בשם גילי שכנאה פעם היה לה מקום
או שעדיין( לא מצאתי את השם הזה בגוגל) באביחיל שנקרא הרותם 10
היום עומדת שם עגלת קפה שלא הייתי בה אבל אני עכשיו חייבת לבקר בה… ואולי אותה גילי מהרותם 10 היא גילי מהקפה
אני עוד אבדוק את זה אבל בניתיים משתפת אתכם באחד המתכונים השווים.
אני קצת שיניתי את הרוטב כי היה לי מעט חסר אז הגדלתי קצת מהמקור.

![]()
מרכים למתכון:
1 שקית (400 גר) של אדמה קפואה קלופה
גרעיני רימון מרימון שלם (אפשר להמיר בפרי אחר כשאין, חתוך דק כמו ענבים, מנגו, תותים)
3 גבעולי סלרי פרוסים דק (ללא העלים)
100 גר צנוברים קלויים
צרור פטרוזיליה קצוצה
1/2 צרור כוסברה קצוצה
לרוטב:
1/3 כוס מיץ לימון סחוט
גרידת לימון מלימון שלם
3 כפות שמן זית
3 כפיות דבש
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
מבשלים את האדממה כמו בהוראות על האריזה למשך 7-10 דק במים חמים עם מלח
מסננים ומצננים.
מערבבים את מצרכי הרוטב בצנצנת ומשקשקים היטב ומניחים בצד.
בקערה גדולה מערבבים את האדממה עם הרימון, סלרי פטרוזיליה כוסברה וצנוברים
מוזגים את הוטב ומערבבים היטב. מגישים טרי .
אפשר לאחסן במקרר עד להגשה.
![]()
**לגרסה טבעונית את הדבש ניתן להמיר לסילאן
TAG סלט אדממה ורימון
פטרוזיליה
מה עשית עם הדממה,הכנסת אותה לסלט כמו שהיא או שחתכת/קילפת/קצצת?
המתכון מפורט
אני אוהבת את המתכונים שלך .לא נראה לי שהטעויות כתיב מפריעות למישהו חוץ מלי אבל בא לי לתקן לך. אולי לך אכפת? וגם אם לא, את נהדרת 1 שקית של *אדממה* מוזגים את ה*רוטב*
אפשר להחליף הסלרי במשהו אחר?
שומר אולי יתאים פה, קולורבי
הכנתי לארוחת יומולדת בסופש הייתה התלהבות של כל מי שניסה מ ע ו ל ה!!!
תודה מיכל
וואי יצא נדיר!! תודה
תודההה
דבי מרקוביץ
נובמבר 28, 2024 בשעה 18:20
היי לא אוהבת כוסברה ,מה אפשר בימקום?