סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.
אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,
מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.
לפרטים והרשמה
נעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
מרץ 7, 2022 | 24 תגובות
שוב אני אופה בטרוף לקראת פורים ויש המון פרוייקטים, אז הכנתי בשבוע שעבר המון מלית פרג בידיעה,
שמתי שהוא, אני אשתמש בה בטוח למשהו, וככה היא יושבת לה במקרר וכל יום אני מוציאה ממנה למשהו אחר.
בשבת התחשק לי משהו מתוק במינימום עבודה, הכנתי בלילה של עוגה בחושה
והנחתי מעליה כדורי מלית פרג שיהיה טעים, ודמיינתי את הביס העסיסי של המלית הרכה עם העוגה הבחושה
וזה התיישב בול, והיו לי אורחים בשבת שאמרו שזו אחת העוגות הטובות שהכנתי. ואני מסכימה,
היא פשוט רכה ומושלמת ולחובבי פרג היא אלוהית, כי זו אחלה סיבה לתת ביס במלית עסיסית כזו.

מצרכים למתכון:
120 גרם חמאה רכה
כוס וחצי (210 גר') קמח לבן רגיל
1 כוס 2 כפות (225 גר') סוכר לבן
1/4 כפית מלח
2 ביצים גודל L
;1כפית אבקת אפיה
כפית תמצית וניל איכותית
1/2 כוס שמנת חמוצה (3/4 מיכל שמנת )
למלית פרג:
מלית פרג:
100 גר׳ פרג טחון טרי
1/4 כוס (60 מ״ל) חלב
3 כפות (30 גר׳) סוכר חום
כף שקדים טחונים לאבקה (אפשר סולת במקום)
אופן ההכנה:
על האש בסיר קטן מבשלים פרג, חלב, סוכר חום עד לרתיחה, החלב ייספג והתערובת תהפוך להיות סמיכה.
מסירים, מוסיפים פנימה שקדים טחונים ומצננים מעט.
מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.
בקערה טורפים חמאה רכה וסוכר לבן, מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב.
מוסיפים וניל ומערבבים שוב.
בקערה מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח.
מוסיפים מחצית מהקמח לקערה עם הביצים, ומחצית מהמשנת החמוצה ומערבבים.
מוסיפים פנימה את החצי השני של הקמח ושל השמנת החמוצה ומערבבים שוב לתערובת אחידה.
מעבירים לתבנית.
בעזרת כף גלידה קפיצית קטנה או כפית, מניחים תלוליות של מלית פרג מעל בלילת העוגה בתבנית.
שומרים על מרווחים קטנים ביניהם.
מכניסים לתנור ואופים 40 דק׳ עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.
מצננים, ומגישים.
**העוגה נשמרת היטב בטמפרטורת החדר כארבעה ימים כשהיא מכוסה היטב
TAG מלית פרג, עוגה בחושה עם כדורי מלית פרג, עוגת פרג, פרג וניל
וואוו בתור חובבת עוגות בחושות ופרג אחד הרעיון הטובים
ולשאלת השאלות מה אפשר במקום פרג ? שוקלג הולך? צריך להקפיא לפני?
מניחה שכן אין סיבה שזה לא יעבוד
מה אפשר לשים במקום פרג (אני אלרגית)
להכין עוגה אחרת?
האם אפשר בתבנית אינגליש קייק חד פעמית?
בטח
ומה אפשר במקום שקדים טחונים או סולת? אפשר קוואקר טחון דק?
לא ניסיתי עם קווקאר
במה אפשר להחליף את החמאה?
שמן קנולה או מחמאה/נטורינה
קרן יקירה! הרעיונות שלך מדהימים...... נפלא. תודה לך!!!!!
תודה מיקי!
הודעת בדיקה מJETSERVER
נראה שיש ממש מעט חלב ביחס לפרג, זה בסדר?
אם חסר לך חלב תוסיפי קצת לא אמורה להיות בעיה
חגיגיגחגיגיגוגיגיגייגיגי
עוגה מושלמת, רוצה רק אותה כל היום.
תקבלי
אלוהית מתאר אותה במדויק! אחת העוגות הטובות שאפיתי. תודה קרן!
Like
אם רוצים עוגה גדולה יותר מכפילים את הכמויות? איך זה יצא כמות כפולה?
מכפילים כן
זיוית
מרץ 7, 2022 בשעה 15:46
היי, יש אפשרות להפוך אותה לפרווה? תודה