img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
עוגיות

עוגיות בצק פריך עם תמרים ופיסטוקים

אוגוסט 8, 2019 | 52 תגובות

img

52 תגובות גולשים

TAG , , ,

User Avatar
אורנה
starstarstarstarstar
אוגוסט 8, 2019 בשעה 18:59

שאלה: למה לא להכין רולדה ואז לפרוס?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 8, 2019 at 7:02 pm

אפשרי בהחלט אני אוהבת את הצורה שלהן כשהן מגולגלות אחת אחת אבל אין בעיה להכין כרולדה ולפרוס

השב
User Avatar
הדס
starstarstarstarstar
אוגוסט 9, 2019 בשעה 12:45

ניתן להשתמש בקמח כוסמין מלא ?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 9, 2019 at 2:37 pm

הבצק עלול להתפורר בשימוש בקמח כוסמין מלא את יכולה לשלב 50% מלא 50% לבן

השב
User Avatar
חוה זלצמן
אוגוסט 10, 2019 at 5:22 pm

היי וואי עוקבת אחרייך בהדיקות... האם אפשר לעשות במיקסר עם וו גיטרה? אין לי מעבד מזון.

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 10, 2019 at 5:40 pm

כן אין בעיה אותו הדבר בדיוק

השב
User Avatar
טלי
אוגוסט 11, 2019 at 8:18 am

אין צורך במעבד מזון...אפשר גם מיקסר עם וו גיטרה...אני עושה ויוצא מוש

השב
User Avatar
דבורה
starstarstarstarstar
אוגוסט 9, 2019 בשעה 16:50

ממש אהבתי את צורת החיתוך והגילגול אאמץ את זה לפעם הבאה שאאפה. העוגיות ניראות מקסים

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 9, 2019 at 5:44 pm

תודה דבורה ושבת שלום

השב
User Avatar
יפעת
מאי 14, 2020 at 9:26 am

יש אפשרות להוסיף חמאה ולהוריד את השמן?

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 14, 2020 at 10:04 am

כן אין בעיה

השב
User Avatar
מזל אלי לבל
starstarstarstarstar
אוגוסט 10, 2019 בשעה 11:26

בנראות פשוט מושלם, אאמץ את הרעיון והמתכון, תודה

השב
User Avatar
אוסנת
starstarstarstarstar
אוגוסט 10, 2019 בשעה 23:13

ממש אהבתי את צורת הבצק רעיון נפלא. הרוזלך עם שמרים... האם זה מרגיש כמו בצק שמרים? בכל מקרה מפתה לנסות :)

השב
User Avatar
טלי
starstarstarstarstar
אוגוסט 11, 2019 בשעה 08:17

ממש טעות לאמר כך... נהפוכו הקמח הכוסמין המלא דווקא ייצור עוגיות קשיחה יותר... מה שאני נוהגת לעשות כבר שנים זה להשתמש בקמח כוסמין לבן ויוצאות רולדות שף...

השב
User Avatar
אוסנת
starstarstarstarstar
אוגוסט 11, 2019 בשעה 17:33

סליחה דחוף ... הכנסתי לתנור באיזה טמפ??? שמתי 180

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 11, 2019 at 5:39 pm

175-180 מעלות

השב
User Avatar
אוסנת
starstarstarstarstar
אוגוסט 11, 2019 בשעה 17:49

מתנצלת ... ראיתי שזה 175 מעלות בזמן. שאלה : הבצק יצא די סדוק (אבל נוח בטירוף) עדיין בתנור ... האם בפעם הבאה להוריד קצת מהקמח ??

השב
User Avatar
אוסנת
אוגוסט 11, 2019 at 5:59 pm

השאלה לעיל כמובן היא לפעם הבאה ולא דחופה.... רק חזרתי להגיד שאלו עוגיות מסוכנות בטירוף!!!! אסור להיות לידן לבד אחרת מחסלים הכל. תודה על מתכון נהדר

השב
User Avatar
שיר איל
starstarstarstarstar
אוגוסט 16, 2019 בשעה 12:15

היי קרן, תודה על עוד מתכון נפלא! אמי המקסימה הכינה את העוגיות והם יצאו נהדרות, אבל יש תחושה שיש קמח בפה ושהוא לא נמס. יש לך רעיון ממה זה יכול לקרות? ואיך אפשר למנוע את זה?

השב
User Avatar
שרי
starstarstarstarstar
אוגוסט 29, 2019 בשעה 20:00

קרן היקרה, שבוע שעבר הכנתי את הבצק ואיחסנתי במקרר שעתיים ולצערי הבצק יצא פירורי ולא אחיד. הוספתי לו 2 כפוץ חלב ולא עזר מאומה ונאלצתי לזרוק לפח מאוכזבת. לא יודעת את הסיבה. תודה שרי

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 29, 2019 at 8:14 pm

הי שרי אולי הית צריכה להוסיף שומן או נוזל לבצק עוד בשלב הלישה, או שהוא לא היה עטוף מספיק טוב במקרר והתייבש?

השב
User Avatar
שרי
starstarstarstarstar
אוגוסט 29, 2019 בשעה 20:44

הכנתי בדיוק לפי המתכון ועטפתי היטב. כל כך התבאסתי

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 29, 2019 at 9:55 pm

אל תתבאסי נורא,אני הכי מבינה וחבל לי, קורה לפעמים. בצק פריך יכול להיות לפעמים טריקי. להבא להוסיף יותר נוזלים לבצק ולוודא שהוא חלק לגמרי.

השב
User Avatar
רחלי בליצר
starstarstarstarstar
ספטמבר 6, 2019 בשעה 19:55

קרן יקרה, עוד מתכון שוס! אין דברים כאלה. הפיסטוק והתמר שילוב מדהים, הכפלתי כמות וגלגלתי גם שוקולד בנפרד. והחיתוך לשבלולים קטנטנים גאוני! לא מבינה איך שנים לא עליתי על זה בעצמי. תודה רבה על עוד מתכון משובח.

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 7, 2019 at 10:52 am

מהממת רחלי תודה רבה

השב
User Avatar
זהר
starstarstarstarstar
אוקטובר 11, 2019 בשעה 17:36

היי קרן, שאלה די טיפשית אבל בכל זאת - האם ניתן במקום ממרח תמרים פשוט לטחון תמרים במעבד מזון וכך ייצא ממרח תמרים ביתי? פשוט שיהיה קצת יותר בריא... אולי להוסיף לזה סוכר? תודה רבה ❤️

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 11, 2019 at 5:43 pm

לא טיפשית בכלל שווה לנסות :-) תמתיקי לפי הטעם

השב
User Avatar
זהר
starstarstarstarstar
אוקטובר 11, 2019 בשעה 17:37

וגם - האם אפשר להחליף את המיץ תפוזים במשהו אחר?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 11, 2019 at 5:44 pm

כן אפשר במים או חלב

השב
User Avatar
דבי
מאי 8, 2020 at 12:04 pm

קרן המתכונים שלך מככבים אצלי. מעולים ותמיד יוצאים מושלמים!!! שאלה, אפשר להמין חמאה בשמן?

השב
User Avatar
זהר
starstarstarstarstar
אוקטובר 11, 2019 בשעה 19:16

ועוד שאלה קטנטנה אחרונה - אם אין לי מספיק חמאה(100) האם ניתן לשלב בין חמאה לשמן? או שאולי אני יכולה להקטין כמויות? תודה רבה על המענה המהיר והמתכונים הביתיים ✨

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 11, 2019 at 7:39 pm

את יכולה לשלב חמאה עם עוד שמן מלבד מה שצוין במתכון, אני לא סגורה על התוצאה :-) או להפחית בחצי את כל המצרכים וכך יישמר האיזון.

השב
User Avatar
זהר
starstarstarstarstar
אוקטובר 12, 2019 בשעה 12:44

והאם אפשר לשלב בין חמאה למרגרינה?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 12, 2019 at 1:01 pm

אין בעיה לשלב

השב
User Avatar
זהר
starstarstarstarstar
אוקטובר 12, 2019 בשעה 13:13

והאם אפשר להקפיא את הבצק ולאפות יום לאחר מכן?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 12, 2019 at 1:14 pm

כן להפשיר לפני שימוש כמובן

השב
User Avatar
אל
starstarstarstarstar
פברואר 1, 2020 בשעה 22:20

היי הכנתי בדיוק לפי המתכון ויצא לי קריספי ולא רך האם זה בגלל אבקת מאפיה? והאם אפשרי להכין ישר ולא לקרר את הבצק שעתיים

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 2, 2020 at 7:22 am

אולי אפית יותר מדי? קשה לרדד את הבצק כשלא נותנים לו מנוחה במקרר, את יכולה לנסות

השב
User Avatar
שי
מאי 30, 2020 at 4:37 pm

זה מה שאני אוהבת במתכון הזה, שהבצק פריך ולא רך ופירורי. שנים אני מנסה להגיע לתוצאה הזו. איזה כיף ליפול על המתכון הזה אם את דווקא רוצה עוגיות נימוחות יותר לכי על המתכון המוכר של רולדות תמרים של הסבתות (יש אלף גרסאות, חפשי למשל אצל קרין גורן), ואפשר גם לנסות את המתכון הזה עם חמאה רכה. בעיני הוא קרוב לשלמות כמו שהוא, והגלגול והאפייה של כל עוגיה בנפרד, ולא כשהן צמודות זו לזו, משפר גם את הטעם.

השב
User Avatar
אלינה
starstarstarstarstar
מרץ 28, 2020 בשעה 01:15

העוגיות יצאו מושלמות, חילקתי ל-3 חלקים. והחלק השלישי כנראה בגלל שהוא התקרר היה יותר קשה לרדד אותו. אז כדאי להשאיר תוך כדי שעושים את החלקים שלא משתמשים במקרר כל השאר, מושלם!

השב
User Avatar
מאיה
starstarstarstarstar
אפריל 25, 2020 בשעה 11:11

הי קרן יש במה להחליף את האבקת סוכר?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 25, 2020 at 11:38 am

סוכר לבן אותה כמות או סוכר וניל שקית

השב
User Avatar
מאיה
אפריל 25, 2020 at 1:50 pm

תודה יקרה

השב
User Avatar
סתיו
מאי 1, 2020 at 7:45 pm

אפשר למרוח ממרח שוקולד השחר?

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 1, 2020 at 11:40 pm

בטח

השב
User Avatar
מיטל
starstarstarstarstar
יוני 24, 2020 בשעה 10:11

אין על המתכונים שלך ! מדהים כמה שהכל מוסבר וברור כל כך! מודה לך מאוד! האם אפשר למלא בממרח שוקולד כמו קינדר ועוד?במקום בממרח תמרים?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 24, 2020 at 3:24 pm

שמחה שאת נהנית מהם, בטח שאפשר

השב
User Avatar
שיר
starstarstarstarstar
אוקטובר 17, 2023 בשעה 12:46

היי קרן אהובה, הכנתי את הבצק והכנסתי עכשיו למקרר בניילון נצמד, אך הוא יצא די דביק, זה הגיוני? אמור להסתדר אחרי קירור? כרגע לא נראה לי שאפשר יהיה לרדד אותו במצב הזה

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 18, 2023 at 7:16 am

אם לא מסתדר תרדדי על הרבה קמח

השב
User Avatar
שולמית
starstarstarstarstar
ינואר 23, 2025 בשעה 19:42

מושלמות גם עם חמאה וגם עם שמן קוקוס (160 גרם במקום 200 חמאה)

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 25, 2025 at 8:51 am

תודה שולמית

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img