סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.
אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,
מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.
לפרטים והרשמה
נעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
ינואר 29, 2025 | 10 תגובות

לפני שבועיים הלכתי לבקר את אמא שלי, היא ביקשה שאכין לה עוגיות ואבי איתי ולא הספקתי
אז כשהגעתי להורים שלי הביתה, הכנתי עוגיות ממה שהיה בבית.
מאז, אני כבר שבועיים מכינה כל שלושה ימים את העוגיות האלו, מחלקת קצת לשכנים, קצת לילדים, ואוכלת כל יום בארבע עוגיה עם הקפה
כל פעם אני מכינה אותן טיפה אחרת , משנה את הקמחים או התבלינים, אם אין תפוז מגרדת לימון, אבל הבסיס הוא אותו בסיס.
הם מדהימות וטעימות ממש, יש פה מלח שקצת נותן טוויסט לביס, והם ממש ממכרות. להכפיל דחוף כמויות.

![]()
(גרסת פרווה טבעונית בסוף הפוסט למטה)
מצרכים למתכון:
200 גר׳ חמאה רכה
3/4 כוס (90 גר׳) אבקת סוכר
כף גרידת תפוז/לימון
כפית תמצית/מחית וניל
1/3 כוס (55 גר׳) קמח כוסמין מלא
1/3 כוס (55 גר) קמח דורום רימצ׳ינטה
3/4 כוס (105 גר) קמח לבן רגיל
1/4 כפית מלח
1/2 כוס (50 גר׳) שקדים טחונים לאבקה
1/2 כפית אבקת אגוז מוסקט
1/2 כפית אבקת קינמון
1/4 כפית הל
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו גיטרה או בקערה עם הידיים מערבבים חמאה עם אבקת סוכר, תמצית וניל, ומערבבים לתערובת אחידה.
מוסיפים גרידת תפוז קמחים וקמח שקדים, ומערבבים שוב. מוסיפים את תערובת התבלינים והמלח
ומעבדים לתערובת אחידה.אמור להתקבל כדור בצק אחיד ורך. אם יש צורך מוסיפים מעט קמח.
מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
קורצים מהבצק כדורים קטנים, על מעט מאוד קמח מגלגלים כל כדור בצק לרצועה וסוגרים לעיגול. מניחים על התבנית ושומרים על רווחים קטנים.
שימו לה שהעוגיות מעט משתטחות
אופים את העוגיות למשך 12-13 דקות עד שהן משחימות מעט. . מוציאים ומצננים לחלוטין
מקשטים באבקת סוכר ומגישים
![]()
את העוגיות שומרים בקופסא אטומה עד ארבעה ימים
לפרווה ממירים חמאה במחמאה או בנטורינה, ואז העוגיות גם טבעוניות
את הקמח המלא וקמח הרימצ׳ינטה ניתן להמיר באותה הכמות של קמח לבן רגיל
TAG הל, סהרוני חמאה, עוגיות, עוגיות חמאה תפוז והל, עוגיות תבלינים, תפוז
אם לא כתוב אז אין
האם אפשר להשתמש רק בקמח לבן?
בטח
היי קרן אפשר להמיר את כל כמות הקמחים בקמח שקדים?
הבצק לא יחזיק רק על קמח שקדים תנסי לערבב עם קמח ללא גלוטן אחר
האם אפשר להשתמש רק בקמח לבן?
כן
הצלחת ההגשה מאיפה?
https://haydi.co.il/?srsltid=AfmBOopshxILwXRB-2bncFSIuagsJVw4Nn1AIYHcF4oB38L7oAjNHgBx
Hagar
פברואר 1, 2025 בשעה 15:42
אין אבקת אפייה?