img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
עוגיות

עוגיות סוכר חום קריספיות

יוני 24, 2017 | 60 תגובות

img

60 תגובות גולשים

TAG , ,

User Avatar
אפרת
starstarstarstarstar
יוני 26, 2017 בשעה 06:21

חולה על הצילומים ההורסים שלך!

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 26, 2017 at 8:03 am

תודה!

השב
User Avatar
שרון בבלי
אוקטובר 14, 2020 at 7:12 pm

היי קרן, נראות מושלמות, אפשר להחליף לקמח ללא גלוטן? יצא טוב? ושאלה נוספת האם לטחנות הגדולות יש קמח ללא גלוטן?

השב
User Avatar
קרן
פברואר 9, 2025 at 1:37 pm

יצאו לי עוגיות ממש מרות. 2 תבניות הלכו לפח

השב
User Avatar
דניה ויינר
starstarstarstarstar
יוני 26, 2017 בשעה 11:24

הולכת על זה!

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 26, 2017 at 12:59 pm

יש!!

השב
User Avatar
אסתר שפרון
starstarstarstarstar
יולי 4, 2017 בשעה 20:03

תודה המתכון טוב מאד. יש לי מתכון מאד מאד דומה בתוספת ג'ינגר - הכמות לפי הטעם. התוצאה - מאד דומה לעוגיות סקוטיות הנמכרות גם באיקאה. כמובן רק מי שאוהב

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 4, 2017 at 9:17 pm

אכן המתכון מזכיר את עוגיות הג'ינג'ר הקלאסיות . את אלו שמוכרים באיקאה אני אוהבת במיוחד.

השב
User Avatar
ליאת
דצמבר 14, 2020 at 8:11 pm

שלום, 2 כפיות בודה לשתייה הופכות את העוגייה למרה וממש חבל.

השב
User Avatar
דליה
מאי 20, 2021 at 12:11 am

נהדרות!!! מאמצת. תודה.

השב
User Avatar
חנה שינדר
starstarstarstarstar
יולי 9, 2017 בשעה 12:38

היום אני מכינה

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 9, 2017 at 4:35 pm

ספרי לנו איך יצאו :-)

השב
User Avatar
פאינה
starstarstarstarstar
ספטמבר 8, 2017 בשעה 18:08

הי, יצאו לי מרות לא יודעת למה... הן טעימות אבל לקראת הסוף בביס מופיע טעם מר... יש לך רעיון ממה הוא נובע?...אולי יותר מדיי תמצית וניל או קינמון ישן...

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 8, 2017 at 8:42 pm

טעם מר יכול להגיע מעודף סודה לשתיה במתכון. במתכון הספיציפי אמנם יש שימוש יחסית בהרבה סודה לשתיה אבל ביחס לשאר החומרים במתכון זה לא אמור להשפיע. אלא אם כן שינית משהו ביחס החומרים וא זזה נובע מחוסר איזון.

השב
User Avatar
מירב
אוקטובר 14, 2020 at 5:46 pm

יוווו מתה להכין אבל רק סודה לשתיה אין לי. יש משהו במקום שאפשר,?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 14, 2020 at 7:40 pm

אבקת אפייה

השב
User Avatar
אורנה
starstarstarstarstar
ספטמבר 12, 2017 בשעה 18:30

למה העוגיות לא יוצאות דקות כמו בתמונה יוצאות מאד טעימות אבל כמו שבתמונה אולי בגלל ששמתי רק שלושת רבעי כוס סוכר?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 12, 2017 at 7:12 pm

סביר להניח. למה הורדת בכמות ?

השב
User Avatar
ג'ויס
אוקטובר 22, 2021 at 9:08 am

העוגיות יוצאות מושלמות אבל הרבה יותר עבות מבתמונות ממה זה יכול לנבוע?

השב
User Avatar
שני
אוקטובר 14, 2020 at 6:09 pm

כתבת תמצית וניל במרכיבים אבל בפירוט מתכון זה לא מופיע להוסיף אותה ...

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 14, 2020 at 7:31 pm

צודקת עם הביצה תיקנתי

השב
User Avatar
אורנה
starstarstarstarstar
ספטמבר 14, 2017 בשעה 18:31

באופן אוטומטי תמיד מקצצת בסוכר כי בטעם אני ממש לא משתגעת על מתוק וככה גם בני הבית שלא מעירים שזה לא .... תמיד אני שואלת ונאמר שזה בסדר העוגיה יצאה מצוין עשיתי אותה קטנה והוספתי לה 20 גרם של א.שקדים אבל נדלקתי עליה בגלל שנראית בתמונה שטוחה ולא שמנמנה

השב
User Avatar
איילת
אוקטובר 14, 2020 at 8:06 pm

היי קרן איך אפשר להכין ברסת פרווה? להמיר בשמן? מחמאה?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 15, 2020 at 2:40 pm

מחמאה זה תמיד מעולה במקום חמאה או שמן קוקוס

השב
User Avatar
OLGA
starstarstarstarstar
דצמבר 30, 2017 בשעה 17:45

הי,אפשר לשתמש בקמח כוסמין מלא במקום קמח לבן

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 31, 2017 at 8:39 am

הי אולגה, ככלל, כשאני ממירה לקמחים שונים מקמח לבן רגיל במתכונים, אני מתחילה בהמרה של חצי מהכמות שבדרכ לא דורשת שינויים נוספים במתכון, אם בכל זאת את רוצה להמיר את כל הכמות קחי בחשבון שייתכן וייצאו לך מעט יבשות יותר, אבל את מוזמנת לנסות ולדווח:-)

השב
User Avatar
אילה
אוקטובר 15, 2020 at 8:59 pm

היי קרן, בתמונות החדשות העוגיות נראות שונות לחלוטין מהתמונות הישנות. איך מגיעים לתוצאה כמו בתמונות הישנות?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 16, 2020 at 7:33 am

בתמונות הישנות השתמשתי בסוכר חום כהה ואת העוגיות קרצתי עם כפית, לעומת הגדולות שהוכנו עם סוכר חום בהיר ונקרצו עם כף גלידה קפיצית

השב
User Avatar
טלי
starstarstarstarstar
פברואר 11, 2018 בשעה 19:53

הי קרן, העוגיות יצאו ממש תפוחות ולא דקות כמו שלך... עשיתי בדיוק כמו שכתבת :) יש לך רעיון מה לא עבד?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 12, 2018 at 3:09 pm

הי טלי, אולי הן היו גדולות מדי? קשה לדעת, מציעה לנסות שוב ולהכין אותן קטנות יותר, ולשטח מעט לפני אפייה עם גב כף.

השב
User Avatar
אולגה
starstarstarstarstar
פברואר 22, 2018 בשעה 19:18

תודה רבה קרן. יצא מעולה.אני החלפתי לקמח כוסמין מלא והוספתי גרידת תפוז.העוגיות יצאו דקות,קריספיות וטעימווות.

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 22, 2018 at 8:32 pm

נשמע טעים! תודה רבה

השב
User Avatar
הילה
starstarstarstarstar
מרץ 5, 2018 בשעה 09:11

היי, האם אפשר להשתמש בשמן במקום חמאה? ומה הכמות אם ממירים?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 5, 2018 at 12:29 pm

שימוש בשמן לא יניב אותה תוצאה לכן אין אפשרות להמיר.

השב
User Avatar
הדס
starstarstarstarstar
נובמבר 13, 2018 בשעה 17:28

הכנתי פעמיים במדוייק. פעמיים יצא מר וטעם הסודה השתלט. אנסה שוב פחות כפית אולי זאת טעות הקלדה?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 13, 2018 at 5:37 pm

הי הדס, זו לא טעות הקלדה אבל תנסי להוריד כפית ותראי אפ זה פתר את העניין-)

השב
User Avatar
מיטל:)
starstarstarstarstar
ינואר 21, 2020 בשעה 20:23

יש?לי סוכר חום בהיר יעבוד?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 21, 2020 at 9:22 pm

כן אין בעיה

השב
User Avatar
סיון
starstarstarstarstar
אוקטובר 15, 2020 בשעה 23:42

העוגיות בטעם משגע, חמאתיות בטירוף! אבל ... השתטחו כמו דיסקית. בתבנית הראשונה המסה לא הייתה מספיק קרה חשבתי שבגלל זה נפלו באפייה, לכן בתבנית השניה שאפיתי הקפאתי את הכדורים לפני אפייה, אבל שוב, דקה לפני סוף האפייה הן השתטחו. ממה נובע?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 16, 2020 at 11:07 am

האם שינית משהו במצרכים?

השב
User Avatar
סיון
אוקטובר 16, 2020 at 11:11 am

לא, בדיוק כמו שרשום...

השב
User Avatar
נעמה
starstarstarstarstar
אוקטובר 26, 2020 בשעה 14:46

גם לי יצא מר):

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 26, 2020 at 3:10 pm

מבאס לשמוע ולא ברור לי למה נסי להכין פחות 1/2 כפית סודה לי הן יוצאות מדהימות

השב
User Avatar
מעיין אלרואי
starstarstarstarstar
נובמבר 15, 2020 בשעה 13:26

הי קרן, יש לי עסק של בישול טבעוני, וכבר לא פעם ראשונה שאני "מטבענת" עוגיות שלך. הפעם יצא וואו!!! שמתי במקום חמאה שמן קוקוס שקצת הקשיתי את המרקפ שלו במקרר, ובמקום ביצה 2 כפות רסק תפוחים. השתמשתי בסוכר חום כהה הדחוס. יצאו פשוט מעולות!! דווקא קצת רכות, מתוקות עם מליחות עדינה. בקיצור תודה, מאמצת!

השב
User Avatar
הודיה
starstarstarstarstar
ינואר 21, 2021 בשעה 15:18

היי! אפשרי להחליף את החמאה בשמן קנולה?

השב
User Avatar
אור
starstarstarstarstar
פברואר 1, 2021 בשעה 18:21

היי, ניתן לשמור את העוגיות במקפיא? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 1, 2021 at 8:24 pm

כן בטח

השב
User Avatar
ציפי בוקר
starstarstarstarstar
מאי 19, 2021 בשעה 15:05

הי אפשר לעשות עם סוכר קוקוס?

השב
User Avatar
מירון גלזר
starstarstarstarstar
מרץ 5, 2022 בשעה 10:28

אני רוצה להחליף את החמאה בשמן,מה הכמות המקבילה?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 6, 2022 at 3:29 pm

מעולם לא הכנתי אותן עם שמן, לא יודעת להגיד איך ייצאו , הייתי משתמשת ב 1/2 כוס

השב
User Avatar
שני
starstarstarstarstar
אוקטובר 24, 2024 בשעה 07:51

יותר מידי סודה לשתיה. יצא מר. אבקה חדשה שרק פתחתי. מאד מבאס. זרקנו הכל לפח.

השב
User Avatar
מורן
starstarstarstarstar
דצמבר 5, 2024 בשעה 20:17

הי קרן קודם כל תודה לך על מתכונים מעולים! מצליח כל פעם מחדש ! רק שהפעם לא לצערי… האבקת סודה השתלטה (ושמתי רק כפית -אריזה חדשה) ולפי התגובות אני לא הראשונה, אולי כדאי לך להמיר במתכון באבקת אפיה? או להוריד לחצי כפית? חבל כי לעוגיות יש בסיס מעולה ממש תודה בכל אופן ♥️

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 7, 2024 at 7:52 am

הי מורן הן ממש התפרסמו בדיוק כפי שהכנתי לפני מספר שנים על פי מתכון מדוייק ואני אוהבת אותן ככה, אני מניחה לפי התגובות שיש אנשים שרגישים לאבקה הזו או שיש אבקות אולי שונות וחושבת שאין שום בעיה להפחית מהמתכון כל אחד על פי טעמו

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img