סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.
אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,
מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.
לפרטים והרשמה
נעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
ינואר 15, 2014 | 10 תגובות
אני שייכת לגמרי לצד של אלו שלא אוהבים צימוקים,
זה אומר שאני גם לא אוהבת חמוציות.
משהו במרקם שלהם לא בא לי טוב ונעים בפה.
בעוגות בחושות,עוגות שמרים וכו, אני אפרק את העוגה לחתיכות קטנות עד שאוציא את כל הצימוקים,
ורק אז אוכל.
אמא שלי היתה מכינה כדורי שוקולד עם צימוקים( שזה הכי לא לא מבחינתי) והיתה מופתעת כל פעם מחדש
שאמרתי לה שזה לא טעים לי ואני לא אוהבת. זה בגלל שאמא שלי כל כך אוהבת צימוקים.
כשהכנתי את הפלורנטינים האלו, היה ברור שלכבוד ט"ו בשבט אני משלבת בהם צימוקים וחמוציות
ככה שיהיה שמח.
מה אני אגיד לכם? כנראה התבגרתי, כי זה טעים לי גם ככה, ואפילו מאוד!
בזמן הצילום חיסלתי תבנית שלמה לבד.
מקורן של העוגיות בפירנצה איטליה, בארץ קוראים להן גם עוגיות תחרה.
הן דקיקות וקרנצ'יות, וטבולות בשוקולד מריר.
תענוג.
הכמויות במתכון מצויינות בגרמים, כך היה לי נח יותר לעבוד אבל אם אין לכם משקל מטבח
אפשר למדוד חצי כוס מכל דבר, אפשר להחליף את הפקאנים והשקדים בכל סוג אגוז אחר
לשלב ולהוסיף פירות יבשים אחרים על פי טעמכם האישי.
![]()
עוגיות פלורנטין/ כ-20 עוגיות
חומרים לעוגיות:
60 גרם פקאנים קצוצים
35 גרם חמוציות
35 גרם צימוק בהיר
60 גרם שקדים שלמים קלופים וקצוצים
35 גרם חמאה
3 כפות סוכר חום
3 כפות קמח
3 כפות דבש
3 כפות שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל – 180 מעלות
בסיר קטן ממיסים על אש בינונית חמאה וסוכר, מוסיפים דבש ושמנת מתוקה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את תערובת הפירות.
מוסיפים קמח ומערבבים היטב כך שכל הפירות יהיו מצופים היטב.
בעזרת שתי כפיות מניחים מהתערובת על גבי תבנית התנור מרופדת בנייר אפיה.
(תזדקקו לפחות לשתי תבניות)
משטחים מעט בעזרת גב הכפית או כף את העוגיות
מכניסים לתנור ואופים כ – 10 דקות
מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
ממיסים 100 גרם שוקולד מריר, טובלים את הצד השטוח של העוגיות בשוקולד
מניחים כשהצד הטבול בשוקולד כלפי מעלה, ומניחים לצינון מוחלט, אפשר גם במקרר.
*ניתן לאחסן בקופסא סגורה במקרר או במקפיא
רצוי להפריד בין השכבות עם נייר אפיה שלא יידבקו זו לזו
הי תמי את השמנת המתוקה את יכולה להמיר בקרם קוקוס באותה הכמות או בשמנת צימחית , לא שמן קוקוס. את החמאה תמירי במחמאה או שתנסי עם שמן קוקוס 25 גר׳ אבל טרם ניסיתי גרסא כזו, אז אשמח לדעת איך יצא . בהצלחה.
הי, אפשר במקום הקמח קמח קוקוס/קמח שקדים?
לא יעבוד רק שקדים אפשר לשלב חצי חצי
אמנם לא טו בשבט אבל הכנתי היום את העוגיות והן יצאו מעולות ברמות!! ממש ממכרות! השמטתי לחלוטין את השמנת כי לא היה לי ועדין יצא מדהים! תודה!!
תודה!
שלום.... האם שקדים קלופים, הכוונה גם מהקליפה החומה הדקה, ככה שישארו לבנים לגמרי?
כן
תודה האם אפשר להשתמש במקלות שקדים שנמכרים?
כן
תמי
ינואר 25, 2017 בשעה 11:27
ב"ה שלום אגם, האם אפשר ללא שמנת מתוקה וללא חמאה? אפשר להמיר בשמן ולהשתמש בשמן קוקוס במקום שמנת מתוקה? כמה שמן? בתודה