img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
ראש השנה

עוגת דבש קפה חלומית עם מרנג אגוזים

ספטמבר 7, 2023 | 104 תגובות

img

104 תגובות גולשים

TAG , , , , , ,

User Avatar
מרב
starstarstarstarstar
ספטמבר 7, 2023 בשעה 17:33

אלופה כתמיד! אין על המתכונים שלך!!!!!

השב
User Avatar
דינה מולק
ספטמבר 7, 2023 at 7:29 pm

בבקשה תאשרי שאפשר להחליף שמנת להקצפה במשהו לא חלבי !!

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 8, 2023 at 4:56 pm

כתבתי למטה שמנת פרווה ואפשר קרם קוקוס

השב
User Avatar
עדן
ספטמבר 7, 2023 at 8:01 pm

היי אפשר את המרנג גם בלי אגוזים?

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 8, 2023 at 4:55 pm

כן אין בעיה

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 8, 2023 at 4:57 pm

תודהההה

השב
User Avatar
שמרית
ספטמבר 10, 2023 at 10:47 pm

תודה רבה קרן. ביום שלישי אני מארחת בכיתה שלי את ההורים לאסיפת הורים ומתבלטת אם להכין את העוגת דבש המדהימה שהיא מנצחת או דווקא לחדש עם זאת. מה דעתך? כמו כן האם זה יכול ללכת באינגלייש,קייש?

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 11, 2023 at 1:03 pm

שתיים שלוש אינגליש, ושתיהן מדהימות וואו תעשי אן דן די נו:-)

השב
User Avatar
Ruthi
ספטמבר 12, 2023 at 4:38 pm

נהדרת שאת , שתהייה שנה טובה ומתוקה כמוך !! שלעולם לא תפסיקי לחלק איתנו את הכישרון שלך . חג שמח תודה על מי שאת

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 13, 2023 at 8:00 am

תודה רבה רותי

השב
User Avatar
מור
ספטמבר 14, 2023 at 11:45 pm

הכנתי העוגה הייתה מאוד כבדה ושקעה באמצע מאוד מבאס

השב
User Avatar
פנינה
ספטמבר 19, 2023 at 10:35 pm

העוגה יצאה דחוסה מאד. התבאסתי. האם העוגה שלך נאפתה בתבנית מתפרקת? אפיתי בהתאם להוראות. די צנחה. הפכתי אותה על צלחת כדי שהמרנג יהיה למעלה. אשמח לדעת מה הסיבה לדעתך?

השב
User Avatar
נעמה
ספטמבר 15, 2023 at 9:55 am

הבלילה ממש לא מתאימה לקוטר התבנית… השתמשתי בתבנית 26 והכל גלש בתנור. צריך 28 לכל הפחות.

השב
User Avatar
חיה אןיש
starstarstarstarstar
ספטמבר 7, 2023 בשעה 19:34

הי אפשר קרם קוקוס במקום שמנת פרווה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 8, 2023 at 4:56 pm

מניחה שכן

השב
User Avatar
קרן
ספטמבר 13, 2023 at 1:32 pm

היי קרן, האם מתאים ןהכנה בסיליקון קוגלהוף?

השב
User Avatar
שרה
ספטמבר 12, 2023 at 12:45 pm

היי, נראה מעולה! רק לא הבנתי איפה ומתי נכנסת המחית קפה?

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 13, 2023 at 8:03 am

אחרי הקצפה עם הדבש

השב
User Avatar
maya scwartz
starstarstarstarstar
ספטמבר 8, 2023 בשעה 01:59

מה אפשר לשים במקום אגוזים?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 8, 2023 at 4:54 pm

לוותר או שוקולד מגורד

השב
User Avatar
גאולה
ספטמבר 12, 2023 at 11:25 pm

אפשר להחליף את הקמח לקמח ללא גלוטן?

השב
User Avatar
יעל עדני adni
starstarstarstarstar
ספטמבר 8, 2023 בשעה 10:04

את אומרת להכניס את הביצים לשמנת ולהקציף, אז להוסיף עוד ביצים למרנג? וכמה אם כן? אין לי תמצית קפה יש תחליף?

השב
User Avatar
ליאת דר
ספטמבר 9, 2023 at 12:50 pm

היי, אפשר להשתמש באספרסו במקום הקפה המגורען?

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 10, 2023 at 6:47 am

כן ממליצה לצמצם אותו עם סוכר על האש קצת

השב
User Avatar
Zohar Tiran
ספטמבר 10, 2023 at 6:07 pm

הי קרן, שקדים טחונים גם יעבוד במקום אגוזים או שלא מסתדר מבחינת הטעם?

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 11, 2023 at 1:04 pm

בוודאי

השב
User Avatar
יעל עדני adni
starstarstarstarstar
ספטמבר 8, 2023 בשעה 10:08

את אמרת להכניס את הביצים לקצפת, אז איה ביצים למרנג? ואם כן כמה? יש תחליף לתמצית קפה אין לי תודה♥️

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 8, 2023 at 4:53 pm

ארבע ביצים לקצפת ועוד שלושה חלמונים למרנג

השב
User Avatar
ליטל וייס פרייזלר
starstarstarstarstar
ספטמבר 8, 2023 בשעה 13:31

אם אני רוצה לעשות עם קמח ללא גלוטן, עם איזה קמח כדאי להשתמש?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 8, 2023 at 4:53 pm

לא ככ מכירה את כולם אבל יודעת שמולינו מעולה

השב
User Avatar
נעה
אוקטובר 4, 2023 at 7:50 pm

העוגה יצאה מדהיםםםם!!! אם אני רוצה להכין רק את השכבה התחתונה ללא המרנג-כמה זמן תנור צריך ובאיזה חום? המון תודה!!

השב
User Avatar
רוית
starstarstarstarstar
ספטמבר 8, 2023 בשעה 15:39

אני חושבת שיש טעות במתכון, שמתי 2 מיכלי שמנת מתוקה והתבנית היתה קטנה מדי לכל העוגה. אפילו תבנית בקוטר 28 לא הספיקה לכל הכמות, העוגה גלשה בתנור. אולי צריך לשים רק מיכל אחד של שמנת מתוקה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 8, 2023 at 4:52 pm

אין טעות המתכון סופר מדוייק להבא אם י לך בלילה גדולה מדי אל תמלאי יותר מ 3/4 תבנית ואת היתרה בתבנית קטנה יותר כמו אינגליש וככה תרוויחי שתי עוגות

השב
User Avatar
Yonit
starstarstarstarstar
ספטמבר 8, 2023 בשעה 16:21

הייי, אני ממש אשמח להצעה מה אני עושה עם שלושת החלמונים שנותרו? חוצמזה, מתכון פגז חד משמעית הולכת להכין לערב חג!

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 8, 2023 at 4:51 pm

הי יונית תודה אפשר להשתמש לשקשוקה או להכין בצק לאלפחורס

השב
User Avatar
אלון
ספטמבר 13, 2023 at 1:14 pm

אין לי מיקסר. יש לי כזה בלנדר ידני . האם הוא יוכל לשמש תחליף למיקסר?

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 13, 2023 at 1:40 pm

אם הוא טוב וחזק ויקציף טוב אז כן

השב
User Avatar
אליס
ספטמבר 14, 2023 at 8:52 pm

שמנת צמחית של יוטבתה 21% זה בסדר? או צריך עדיין להוסיף את השמן?

השב
User Avatar
דפנה צרויה
starstarstarstarstar
ספטמבר 9, 2023 בשעה 10:13

יש תחליף לממרח קפה? אני משמשמשים רק בקפסולות נסםרסו

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 10, 2023 at 6:46 am

אפשר להכין אותו עם אספרסו מאוד מרוכז וסוכר ולצמצם על האש קצת

השב
User Avatar
Shim
starstarstarstarstar
ספטמבר 9, 2023 בשעה 11:10

עוגה אחת, 2 כוסות סוכר ודבש.... מטורף, אין מצב שזה לא מתוק מדי

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 10, 2023 at 6:47 am

לא מתוק מדי יוצא מעולה

השב
User Avatar
הלנה
ספטמבר 14, 2023 at 12:20 am

היי 2 שמנת מתוקה במקום שמן? תודה

השב
User Avatar
גילה
ספטמבר 12, 2023 at 8:55 pm

אם מכינים עם קרם קוקוס אז איך מתחילים את המתכון?

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 13, 2023 at 8:00 am

קרם קוקוס החלק הלבן אמור להקציף

השב
User Avatar
ORLY
starstarstarstarstar
ספטמבר 9, 2023 בשעה 17:24

הי, הקצפתי שמנת, ביצים וסוכר אך לא נהיתה קצפת בכלל. הכל התפרק לגושים. ניסיתי שוב והקצפתי פחות זמן הפעם אך עדיין לא נהיתה קצפת אלא בלילה ממש נוזלית. אפיתי ככה אך לפעם הבאה רוצה לדעת מה עשיתי לא בסדר. תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 10, 2023 at 6:45 am

מוזר וקצת לא הגיוני, אולי הקערה שלך לא היתה נקיה? זה אמור להקציף בכל אופן גם ללא הקצפה אני מאמינה שהעוגה יוצאת טוב

השב
User Avatar
יאיר
ספטמבר 11, 2023 at 8:19 pm

ראשית, תודה לקרן על המתכון. הוא באמת מאד טעים. לגבי הסירוב להקציף, שני דברים: ראשית, שמנת מתוקה מעיקה על החלמונים האווריריים ומקשה על התפיחה. שנית, אנשים רבים מוציאים את חלבון לטמפ' החדר כי הוא מקציף טוב יותר כשהוא חמים. אבל אז הוא מחמם את השמנת המתוקה והיא תסרב להקציף. לכן זה המקרה שכדאי לותר ולשים הכל קר להקצפה. ובסוף, גם אם זה לא מקציף, זה יוצא טעים. מוסיפים 1 גר' של אבקת אפיה והיא כבר מפצה על כך.

השב
User Avatar
ליאת
starstarstarstarstar
ספטמבר 9, 2023 בשעה 17:46

היי, במה אפשר להחליף את האגוזים כי זה גם לילדים קטנים? משהו מעניין...

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 10, 2023 at 6:48 am

קוקוס

השב
User Avatar
שירה
starstarstarstarstar
ספטמבר 9, 2023 בשעה 21:11

היי, אפשר להכין בלי קפה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 10, 2023 at 6:48 am

כן ואז להוסיף כף וניל

השב
User Avatar
קרן
starstarstarstarstar
ספטמבר 9, 2023 בשעה 23:08

באיזה שמנת פרווה יש מספיק אחוזי שומן שיתאימו ל38 אחוז?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 10, 2023 at 6:49 am

ריצ׳ אפשר באחרת ואז להוסיף 1/4 כוס שמן

השב
User Avatar
Keren and dani
ספטמבר 10, 2023 at 1:01 pm

כלומר אם זה ריץ' לא צריך להוסיף שמן? תודה !!!

השב
User Avatar
רחלי
starstarstarstarstar
ספטמבר 11, 2023 בשעה 05:36

לאיזה גודל תבנית המתכון הזה מיועד?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 11, 2023 at 1:01 pm

כפי שכתוב בכותרת, 24 או 26

השב
User Avatar
P
אוקטובר 7, 2024 at 5:33 pm

ק.קוקוס,ביצים וסוכר-לא מקציף. מיקסר מאוד חזק וזה צפוי. יש הבדל של 20 אחוז כמעט בין שמנת מתוקה לקרם קוקוס. וחבל שאין הוראות במתכון עצמו למקרים מיוחדים.באסה על החומרים. תודה על המתכון. מקווה שיצא מזה משהו. אין סיכוי למרוח על בלילה מימית מרנג...ויתרנו. באסה

השב
User Avatar
אני
אוקטובר 7, 2024 at 5:34 pm

ק.קוקוס,ביצים וסוכר-לא מקציף. מיקסר מאוד חזק וזה צפוי. יש הבדל של 20 אחוז כמעט בשומן

השב
User Avatar
מרים
starstarstarstarstar
ספטמבר 12, 2023 בשעה 11:38

קרן, את גאון! יש לי קופסאות של חלבונים במקפיא (קונדיטורית), וכמה אפשר לאגור?! נס שאת פה! רעיון מעולה תמשיכי להתלהב

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 13, 2023 at 8:11 am

תודהההה

השב
User Avatar
Naama
starstarstarstarstar
ספטמבר 12, 2023 בשעה 11:55

היי, שאלה- המתכון למחית קפה זה בשביל הכף תמצית קפה שיש ברכיבים למתכון? תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 13, 2023 at 8:03 am

נכון

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
ספטמבר 12, 2023 בשעה 23:44

גם אצלי לא הקציף. כנראה בגלל המיקסר הידני שאינו חזק בעוצמתו כמו המיקסר למומחים. ניסיתי רבע שעה עד שהתייאשתי. מקווה שייצא טוב. אולי במקרה כזה כדאי להקציף את הביצים עם חצי מהסוכר בנפרד מהשמנת עם חצי מהסוכר ואז לקפל אחת לשניה

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 13, 2023 at 8:06 am

מקצף ידני צריך להיות חזק כדי להקציף, מיקסר זה לא למומחים, באל ביצ יש מיקסר

השב
User Avatar
סימה
אוקטובר 6, 2023 at 12:21 pm

העוגה יצאה לא מוצלחת, הרגשתי שחבל על כל המצרכים.

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
ספטמבר 13, 2023 בשעה 20:02

אגב, בגלל שזו עוגה מסורתית אני חייבת לציין שרוב העדות נוהגים שלא לאכול אגוזים בראש השנה כי אגוז בגימטריה "חטא". שלא יזכרו עוונותינו לפני בורא עולם ביום זה.

השב
User Avatar
תמר
starstarstarstarstar
ספטמבר 14, 2023 בשעה 08:58

הי, נראה מעולה! אני מעדיפה להשתמש בקפה ע"ב אספרסו. איך להכין את תמצית הקפה? תודה!

השב
User Avatar
פנינה
starstarstarstarstar
ספטמבר 14, 2023 בשעה 11:37

הי, אפשר לאפות ברינג? אז העוגה תהיה הפוכה המרנג יהיה למטה? כרגע אין לי אופציה אחרת

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 15, 2023 at 8:38 am

לא אפשרי

השב
User Avatar
רותם
starstarstarstarstar
ספטמבר 14, 2023 בשעה 11:56

היי קרן! נשמע מדהים אם יש לי שמנת 32% זה נורא?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 15, 2023 at 8:38 am

לא נורא בכלל

השב
User Avatar
דפנה
starstarstarstarstar
ספטמבר 14, 2023 בשעה 13:09

נראה מתכון מדהים! מתכננת להכין אותו הערב. בהתחשב התיקונים במתכון, לאיזה מתכון את נצמדת? את ממליצה להכין את הגרסה הראשונה או השניה? תודה רבה!!

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 15, 2023 at 8:37 am

נסי את השניה למרות שלי, שתיהן הצליחו:-)

השב
User Avatar
שרה
starstarstarstarstar
ספטמבר 14, 2023 בשעה 18:45

הכנתי את העוגה בדיוק לפי ההוראות. יצאו לי 4 תבניות אנגליש קייק אבל כשהעוגות עוד היו בתנור, כל האמצע שקע לבפנים מה יכולה להיות הסיבה?

השב
User Avatar
טל
starstarstarstarstar
ספטמבר 14, 2023 בשעה 18:59

האם אפשר להחליף אגוזי מלך בפקאן?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 15, 2023 at 8:36 am

בטח

השב
User Avatar
אליס
starstarstarstarstar
ספטמבר 14, 2023 בשעה 21:01

האם שמנת צמחית של יטבתה 21% שומן מספיקה? או להוסיף שמן?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 15, 2023 at 8:35 am

תוסיפי קצת

השב
User Avatar
ענת
starstarstarstarstar
ספטמבר 15, 2023 בשעה 00:36

העוגה עכשיו בתנור, עקבתי אחר ההוראות באדיקות, אך לאחר כ-20 דקות בתנור המרנג גלש מעל התבנית, וזלג לתחתית התנור. השתמשתי בתבנית 24, מה הסיבה לכך ?? תודה.

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 15, 2023 at 8:33 am

אולי להוריד חום תנור

השב
User Avatar
מרב
starstarstarstarstar
ספטמבר 15, 2023 בשעה 07:34

אפשרי להכין אותנ בתבנית 26 ? תצא נמוכה מידיי ?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 15, 2023 at 8:33 am

לדעתי היא תהיה אחלה גם ב 26 ברור שנמוכה מ 24 אבל עדיים שווה. לשים לב שאולי זמן האפייה מתקצר

השב
User Avatar
דניאל
אוקטובר 1, 2024 at 4:32 pm

לאחר שעשית שינויים בעוגה, תוכלי לכתוב כמה גרם זה חצי כוס דבש וכמה גרם זה עוד סוכר (כתבת בגרמים רק את הגרסה הישנה).

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 1, 2024 at 5:37 pm

אם 3/4 כוס סוכר זה 150 גר׳ אז כוס זה 200, ואם 3/4 כוס דבש זה 270 אז 1/2 כוס זה 180

השב
User Avatar
Gili
starstarstarstarstar
ספטמבר 15, 2023 בשעה 10:28

אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן?

השב
User Avatar
דורית
starstarstarstarstar
ספטמבר 24, 2023 בשעה 14:45

הי קרן. אם יש ברשותי רק ביצים m האם עדיף 5 ביצים? או בכל מקרה להשתמש ב4 מידה m ?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 26, 2023 at 9:28 am

כן, להוסיף אחת

השב
User Avatar
סיגל
starstarstarstarstar
ספטמבר 16, 2024 בשעה 20:29

יש אלרגיה לאגוזים…האם יש אפשרות לציפוי אחר למעלה שלא מכיל אגוזים? כי העוגה עצמה נראית סוףףףף הדרךךךךך

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 18, 2024 at 8:03 am

קוקוס

השב
User Avatar
פז
starstarstarstarstar
אוקטובר 7, 2024 בשעה 18:32

עשיתי עם ק.קוקוס. ביצים הוצפו לבד ואחכה הוספתי. בלילה מימית. הכנסתי לאפייה ללא מרנג ורק באמצע אפיה אחרי שהעוגה התיצבה מרחתי את המרנג. נראה עוגה...מקווה שהיא טעימה.גמר חתימה טובה. וברור שהכנתי גם את השניה..אי אפשר בלעדיה

השב
User Avatar
Liora
starstarstarstarstar
אוקטובר 11, 2024 בשעה 12:07

המתכון נראה מעולה, תודה! האם לאפות בטורבו או חום עליון חום תחתון?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 12, 2024 at 1:07 pm

חום עליון תחתון

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
ינואר 23, 2025 בשעה 11:07

היי! לא ממש הבנתי את המרנג מערבבים עם המחית קפה ואז שופכים על העוגה? המתכון נראה מדהים! תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 25, 2025 at 8:53 am

את מחית הקפה מערבבים לתוך בלילת העוגה

השב
User Avatar
מינה בלוי
starstarstarstarstar
ינואר 23, 2025 בשעה 12:54

היי! לא ממש הבנתי האם מערבבים את מחית הקפה עם המרנג ואז שופכים על הבלילה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 25, 2025 at 8:53 am

מחית הקפה נכנסת לבלילת העוגה כפי שכתוב אין במרנג מחית קפה

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img