סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.
אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,
מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.
לפרטים והרשמה
נעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
ינואר 25, 2025 | 24 תגובות

אין משהו שיכול לצאת לא מוצלח כשיש עליו קרם שקדים, כמו למשל העוגה הזו.
הבסיס שלה הוא בסיס יחסית פשוט אבל מאוד רך ונעים, ואופים אותה בשני שלבים.
שלב ראשון ללא תוספת קרם השקדים מלמעלה והשלב השני עם .
זו לגמרי עוגה להכין בבית ולהרשים איתה, והיא מחזיקה מעמד ועסיסית למשך כמה ימים אם תעטפו אותה היטב.
כבר סיפרתי פה בעבר כמה פעמים כמה אני אוהבת להחזיק במקרר קרם שקדים כי תמיד אמצא מה לעשות איתו.
זה לגמרי מאבט מבחינתי בדיוק כמו שאני אוהבת שיש לי פסטו במקרר.
ההכנה שלו ככ פשוטה והוא מחזיק מעמד המון זמן.

![]()
מצרכים למתכון:
אופן ההכנה:
TAG עוגת וניל, עוגת וניל אוכמניות וקרם שקדים, עוגת שקדים, קרם שקדים
לנסות להמיר ביצים בבסיס העוגה לרסק תפוחים בחצי כוס, ובציפוי להמיר למחמאה/נטורינה
הי קרן, אם משתמשים באוכמניות קפואות - להפשיר אותן קודם? מה הכמות המומלצת?
האם חצי מכמות קרם השקדים תספיק כדי לכסות את העוגה? פשוט לא בא לי שאריות במקרר ואני לא אופה הרבה.. תודה!!
אין בעיה להכין חצי ומקסימום תצא שכבה נמוכה יותר מבתמונה אצלי ואגב את הקרם אפשר גם להקפיא
שלום אפשר להכין את העוגה ללא האוכמניות?
בטח
היי קרן, הכנתי את העוגה הערב לכבוד השבת. היא אחלה אך לטעמי יש בה אחוז גבוה מידי של שומן וסוכר. כשאת שמה גם שמן וגם שמנת מתוקה ואז למעלה עוד שקדים טחונים ועוד 200 גרם חמאה זה המון! ויוצא דחוס ושומני. בבלילת העוגה אין צורך גם שמן וגם שמנת לטעמי - זה יצא שומני מידי, עשיתי את זה והיא יצאה ממש שמנה. הפחתתי את כמות החמאה ל-150 גרם בציפוי ואני חושבת שיכולתי להפחית עוד וזה יצא אש, הוספתי גם גרידת לימון שנתן עוד טאצ'. בנוסף, כמות הסוכר עצומה! כמעט חצי קילו סוכר בכל העוגה (450 ג"ר). הפחתתי גם כאן, לשלושת רבעי כוס סוכר חד"פ בבלילה ובציפוי ארבע כפות אבקת סוכר. בכל אופן, עוגה עם פוטנציאל ענק, רק צריך עוד לדייק אותה. מקווה שעוזרת לבאות:) תודה
אני נוהגת לפרסם מתכון אחרי שהגעתי למסקנה שהוא לא פחות ממושלם לכן כל מה שכתבת פה פחות רלוונטי לי עומדת מאחורי המתכון שלי כפי שהוא והפחתה של סוכר או שינוי בעוגה עלול לאכזב מישהו אחר שמחה בכל זאת שעבור השינויים שעשית היה לך טעים אבל אין צורך לעדכן מתכון
שבוע טוב גם לי העוגה יצאה דחוסה, כבדה ושומנית.. מאכזב ממש :(
עשיתי וזה היה נחמד אבל מרוב מתיקות בקושי מרגישים את החמיצות של האוכמניות... קצת הזכיר עוגת טורט של שקדים. ממליצה או להפחית משמעותית סוכר או לשים פי 3 אוכמניות:)
אוכמניות לא חייבות להרגיש חמוצות בעוגה, אבל אפשר בהחלט להוסיף, אין שום טעם להוריד בסוכר זה ייפגום משמעותית במרקם גובה ואווריריות החלק התחתון של העוגה
בוקר טוב קרן איפה התגובה שלי? אודה להתייחסותך
עניתי לך ואגיד שוב את העוגה הכנתי בעצמי והחלק התחתון שלה מבוסס על מתכון אחר שלי מוצלח, לכן אין סיבה שתצא יבשה אלא אם כן הפתחת בכמות הסוכר, או שאפיל בתבנית קטנה מדי, או שאולי אפית יותר מדי
לא הפחתתי בכמות הסוכר או יתר הדברים שציינת בעיניי המתכון דורש בדיקה בכל אופן תודה על המענה!
שבוע טוב העוגה אכן עם כמות גדולה של סוכר ושומן אבל היא טעימה ורכה בטירוף. שווה את הקלוריות :)
תודה רבה יעל
אפיתי, והעוגה פשוט מעולה !!! ובהחלט שייכת לקטוגרית עוגות ״באתי להרשים״ (: תודה
תודה רבה רבה
חייבת לאזן את מאזן התגובות... הכנתי ויצאה מדהימה!!!!! נימוחה, טעימה, קריצה של אוכמניות ומשגעת עם הקרם שקדים מלמעלה!!! נטרפה מהר מדיי תודה על מתכונים מעוליםםם
תודה ציפי איזה כייף שאהבת, אני חושבת בדיוק כמוך :-)
הכנתי ועפנו עליה!!!! היא קיבלה אצלנו את השם "עוגת קוראסון שקדים" תודה על מתכונים מושלמים וים אווירה
יעל
ינואר 26, 2025 בשעה 11:13
היי קרן :) יש דרך לעשות את העוגה טבעונית?