img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
לחמים ומאפים

עוגת לחמניות קינמון שוודיות

אפריל 24, 2018 | 69 תגובות

img

69 תגובות גולשים

TAG , , , ,

User Avatar
ליאת
starstarstarstarstar
אפריל 26, 2018 בשעה 08:48

הי, אפשר לעשות את העוגה עם קמח כוסמין מלא? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 26, 2018 at 10:23 am

בעקרון, כשזה מגיע למאפי שמרים מתוקים אני לא נוהגת להמיר לקמחים מלאים שהם יבשים יותר, ואם הייתי ממירה אז רק לקמח כוסמין לבן.ואם תכיני בגרסת הכוסמין אשמח לדעת איך יצאה.

השב
User Avatar
חגית
אפריל 23, 2020 at 10:48 pm

הכנתי עם כוסמין לבן ויצא מושלם אחלה עוגה, תודה (:

השב
User Avatar
רום
אפריל 17, 2020 at 11:16 am

היי קרן, אם רוצים להשתמש בשמרים טריים, מה הכמות שצריך?

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 17, 2020 at 12:04 pm

כף שמרים יבשים = 25 גר׳ שמרים טריים אז בהתאם

השב
User Avatar
נונה
starstarstarstarstar
אפריל 26, 2018 בשעה 12:19

היי קרן! אם אני רוצה למרוח על הבצק גבינה באיזה גבינה כדאי להשתמש?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 26, 2018 at 12:22 pm

הי נונה, לא בטוחה שהבנתי, את רוצה להחליך א המילוי למילוי גבינה במקום? זה לא מתאים בכלל בצורת העיצוב של הלחמניות.

השב
User Avatar
הדס
אפריל 18, 2020 at 12:02 pm

אם במילוי המרתי את החמאה לשמן קוקוס, כמה שמן קוקוס?

השב
User Avatar
נונה
starstarstarstarstar
אפריל 26, 2018 בשעה 13:14

כן להחליף, כי אני אוהבת מאפים שהגבינה היא לא ממש מילוי. לדוגמא כמו בריוש שבתחתית יש גבינה. רמז לגבינה. אז את חושבת שזה לא יצליח?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 26, 2018 at 4:10 pm

חושבת שלא, כי היא נוזלית ביחס למלית יציבה שמתאימה למאפה כזה..

השב
User Avatar
עינב
starstarstarstarstar
ספטמבר 13, 2018 בשעה 09:22

האם הבצק במתכון דומה לבצק של העוגת שמרים-שוקולד חלבה ופקאן? ואז אפשר להכין עוגה אחת של שוקולד חלבה פקאן, והשנייה עם הקינמון שבמתכון הזה? וגם האם לדעתך אפשר לעשות את השמרים כבודדים ולא לשים בתבנית אחת לקבלת עוגה ?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 14, 2018 at 3:11 am

אפשר להשתמש בכל אחד מהבצקים שהזכרת לשתי העוגות. הם שניהם מצויינים ויתרימו לשני המילויים. אין בעיה לאפות כבודדים, זמן האפייה מעט יתקצר שימי לב

השב
User Avatar
שני חגי
מאי 11, 2020 at 10:25 am

האם אפשר להכין אותם כלחמניות ולא כעוגה? אם כן, כמה זמן בתנור?

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 11, 2020 at 10:29 am

לא הבנתי מה הכוונה כלחמניות? בודדות? ברור, לבדוק אחרי 15-20 דקות

השב
User Avatar
ענבל
starstarstarstarstar
ינואר 23, 2019 בשעה 19:01

היי קרן, האם ניתן להתפיח את הבצק ליצור את השבלולים בערב , ואז לשים במקרר ללילה ; להוציא כשעה לפני האפייה ואז לאפות? פשוט רוצה את זה טרי וחם עד 12:00 בצהריים ואין לי זמן בבוקר לכל ההכנות תודה ענבל

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 24, 2019 at 11:22 am

הי ענבל, את יכולה, יש מצב שהם ייתפחו מאוד במהלך הלילה כי זה זמן ארוך אז תדאגי לתבנית מספיק רחבה שלא ייגלשו לך בהצלחה:-)

השב
User Avatar
עומר דוייב
starstarstarstarstar
פברואר 22, 2019 בשעה 12:09

היי אם אני רוצה לעשות עם שמרים טריים להמיס בחלב?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 22, 2019 at 5:57 pm

חלב מעט חמים וקצת סוכר ואחכ להפחית את הכמויות שלהם מסהכ הכמות במתכון

השב
User Avatar
Orit
starstarstarstarstar
אפריל 13, 2019 בשעה 13:57

הכנתי הבוקר. יצא מעולה. תודה על המתכון.

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 14, 2019 at 1:28 pm

תודה אורית

השב
User Avatar
רונה
starstarstarstarstar
אפריל 1, 2020 בשעה 21:40

היי קרן, האם אפשר להכין את הבצק גם ללא מיקסר?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 1, 2020 at 9:51 pm

בטח, לישה ידנית רצופה של מינימום 10 דקות קצת מאתגר פיזית אבל לגמרי אפשרי

השב
User Avatar
נטע
starstarstarstarstar
אפריל 17, 2020 בשעה 09:36

הי קרן, אין לי חמאה זמינה.... אפשר להמיר בשמן? אם כן, בכמה?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 17, 2020 at 9:46 am

לבצק או למלית ? בבצק אין בעיה להמיר לשמן יש לך המרה בסוף הפוסט למטה. במלית, קחי בחשבון ששמן מאוד נוזלי, ולא מתמצק גם בקירור, אומרת מנסיון כי ככה הכנתי אתמול . יצא טעים אבל היה קשה מאוד לעבוד עם הבצק. בכל אופן שמתי בערך 1/3 כוס שמן במלית אפשר לעבות אותה עם כף קורנפלור.

השב
User Avatar
adi
אפריל 18, 2020 at 10:54 am

הי קרן, האם העוגה נראית כמו התמונה העליונה או נתחתונה? הן נראות שונות

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 18, 2020 at 11:11 am

באחת מהן הלחמניות יותר גדולות ובשניה לחמניות קטנות יותר, זה ממש תלוי איך חותכים את הבצק

השב
User Avatar
נועה ליפשיץ
starstarstarstarstar
אפריל 17, 2020 בשעה 12:09

הי קרן יש לי אופציה לטבען את הבצק? רסק תפוחים אולי ?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 17, 2020 at 12:11 pm

וותרי על ביצים ותכיני עם שמן קנולה

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 17, 2020 at 12:17 pm

1/2 כוס

השב
User Avatar
Mai Ekstein
starstarstarstarstar
אפריל 17, 2020 בשעה 20:37

האם אפשר לאפות באינגליש קייק באותם זמנים?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 17, 2020 at 9:22 pm

אינגליש קייק מכילה כמות קטנה יותר של בצק וייתכן וזמני האםייה יתקצרו, גם תצטרכי יותר מתבנית אחת

השב
User Avatar
עינת
starstarstarstarstar
אפריל 19, 2020 בשעה 17:57

היי קרן, יום שישי זאת היתה הפעם הראשונה שלי באפיית חלה.הכנתי מאחד המתכונים שלך ויצא מושלם. האם אפשר להכין במקום לחמניות שבדיות לעשות אותם בצורת שושנים?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 19, 2020 at 6:00 pm

שמחה לשמוע עינת אין בעיה להכין כל עוגת שמרים אחרת מהבצק בהצלחה

השב
User Avatar
טינה
starstarstarstarstar
אפריל 24, 2020 בשעה 10:11

היי קרן קודם כל תודה על מתכונים נפלאים! אפשר להכין ולהקפיא בשלב שלפני האפייה? ופשוט להפשיר ולאפות כשרוצים?

השב
User Avatar
עדי
starstarstarstarstar
אפריל 25, 2020 בשעה 15:05

מתכון מהמם! הכל נטרף

השב
User Avatar
Lara Strauss
starstarstarstarstar
מאי 4, 2020 בשעה 18:42

הי קרן, הכנתי ויצא מעולה :)) אבל, יש לי שאלה המילוי לא יצא משחתי. הכנתי חמאה חומה ובזמן שעדיין היה חם הוספתי את הקינמון והסוכר, וערבבתי אחרי שכיביתי את האש. הסוכר לא ממש נמס והמילוי לא היה אחיד. יש רעיונות?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 4, 2020 at 6:46 pm

הכי טוב לנסות לצנן במקרר מעט

השב
User Avatar
MOSHE SCHWARTZ
starstarstarstarstar
מאי 9, 2020 בשעה 03:18

שבת שלום אפשר להתפיח לילה במקרר אני אוהב לקום בבקר מוקדם ולאפות תודה מושיקו

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 9, 2020 at 6:42 am

אין בעיה לילה במקרר

השב
User Avatar
שני חגי
starstarstarstarstar
מאי 14, 2020 בשעה 08:54

האם אפשר להכין אותם כלחמניות? אם כן כמה זמן אפייה?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 14, 2020 at 9:05 am

אין בעיה לבדוק כבר אחרי 15 דקות

השב
User Avatar
רבקה
מאי 27, 2020 at 7:18 pm

ממליצה להוסיף הל גרוס(לא טחון) השוודים מוסיפים לכל בצק שמרים שלהם הל

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 28, 2020 at 6:28 am

בהחלט טעים רק שאצלי בבית הילדים ממש נגד

השב
User Avatar
avital
starstarstarstarstar
יוני 7, 2020 בשעה 14:50

היי, זמן האפייה הוא לשתי העוגות יחד בתנור? ואם מכינים רק עוגה אחת בכמה זמן מתקצר זמן האפייה? בנוסף, האם אפשר לאפות אחת ולהקפיא את השנייה לפני אפייה? תודה רבה

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 7, 2020 at 3:59 pm

זמן האפייה לאחת שתיים בתנור זה אולי קצת יותר אין בעיה להקפיא אחת

השב
User Avatar
avital
יוני 8, 2020 at 9:53 am

תודה רבהה:)))

השב
User Avatar
avital
יוני 8, 2020 at 9:53 am

תודה!!!!:)

השב
User Avatar
אתי
starstarstarstarstar
יוני 9, 2020 בשעה 15:35

צריך להוציא אותך מחוץ לחוק. מתכון יותר מוצלח מהקודם. מה יהיה ? ? ?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 9, 2020 at 9:24 pm

חחחחח צודקת !

השב
User Avatar
רותם
starstarstarstarstar
אוקטובר 5, 2020 בשעה 00:03

הלינק שמסביר כיצד לגלגל את הלחמניות לא עובד. אשמח מאוד ללינק חדש רוצה להכין את העוגה בקרוב :)

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 5, 2020 at 6:20 am

כן הוא לא קיים יותר יש ביוטיוב מלא הדגמות הנה למשל: https://www.youtube.com/watch?v=N0g8hyUGcvk&feature=share

השב
User Avatar
הדס יעוקובי
ינואר 10, 2024 at 12:04 pm

היי אם אני רוצה להשתמש בשמרים טריים כמה לשיים?

השב
User Avatar
קרן אגם
ינואר 10, 2024 at 5:36 pm

כף שמרים יבשים שווה 25 גר׳ שמרים טריים

השב
User Avatar
ליטל
starstarstarstarstar
אוקטובר 10, 2020 בשעה 12:29

היי קרן, שתי שאלות, הראשונה, חייבת להבין אחת ולתמיד מה ההבדל בין הבצק הזה לבין בצק השמרים תחת המתכון של עוגת שמרים שוקולד. בזו יש 2 ביצים וקצת פחות סוכר ובשוקולד אין ביצים בכלל ויותר סוכר. למה השתמשת בבסיס שונה? השאלה השניה, לכמה עוגות בתבנית אינגליש הבצק הנל ( הלחמניות שבדיות) מספיק? תודה!!

השב
User Avatar
הדס
starstarstarstarstar
אוקטובר 16, 2020 בשעה 13:15

זה יצא מושלם. לפנתיאון.

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 16, 2020 at 5:04 pm

תודה הדס

השב
User Avatar
סיון
starstarstarstarstar
אוקטובר 18, 2020 בשעה 22:03

מתכון מצוין! האם ניתן לשמור את העוגות בטמפ החדר? בקירור? מה מומלץ? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 18, 2020 at 10:41 pm

מקרר זה אחלה ואפשר לחמם קצת לפני הגשה

השב
User Avatar
חן
starstarstarstarstar
דצמבר 4, 2020 בשעה 09:18

היי, אפשר להשתמש בקמח תופח?

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 4, 2020 at 6:42 pm

לא, זה בצק שמרים עם שמרים לא עם אבקת אפייה

השב
User Avatar
צילה
starstarstarstarstar
יוני 19, 2023 בשעה 19:19

קל להכנה והטעם טעים טעים טעים! את פשוט אלופה!

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 20, 2023 at 5:49 pm

תודה צילה

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img