סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.
אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,
מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.
לפרטים והרשמה
יוני 22, 2025 | 0 תגובות
כמות: 8 מנות:
זמן הכנה: 20 דקות : רמת קושי: בינוני
כשמתחילים לצוץ המשמשים אני מקבלת חשק אדיר לעוגות בחושות עם משמש או לטארט משמשים
קשה לי להחליט מה להכין מהם , ברמה שלפעמים הם עומדים ככ הרבה זמן במקרר כי אני עדיין מתלבטת מה עדיף
אגב, הריבה האהובה עלי ביותר זו ריבת המשמש אבל הם יקרים עדיין בשביל זה
שילבתי בצק של טארט עם מלית של עוגה בחושה ומעל זה משמשים, יצא ככ טעים שמיד הזמנתי מישהו לאסוף מפה את הטארט
שלא אוכל את כולו לבד!
נעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
כמות: 8 מנות:
זמן הכנה: 20 דקות : רמת קושי: בינוני
מצרכים למתכון:
לבצק הפריך :
1.5 כוסות(210 גר) קמח לבן רגיל
2 כפות אבקת סוכר
150 גר׳ חמאה מהמקרר
1-2 כפות מים קרים מאוד (רק אם צריך)
לעוגה:
4 משמשים חצויים
100 גר׳ חמאה רכה
1 כוס (200 גר) סוכר לבן
1 ביצה גודל L
1 כפית תמצית וניל
3/4 כוס (150 מ״ל) יוגורט או שמנת חמוצה
1/2 כוס (50 גר׳) קמח שקדים
1 כוס (150 גר׳) קמח לבן רגיל
1.5 כפיות אבקת אפייה
לעיטור:
3 כפות סוכר וניל
אופן ההכנה:
מתחילים עם הבצק הפריך :
בקערה עם הידיים או במעבד מזון עם להב פלדה מערבבים קמח לבן עם אבקת סוכר וחמאה
עד שנוצרים פירורי בצק. מוסיפים כף מים וממשיכים לעבד ואם הבצק לא מתגבש לכדור מוסיפים
עוד כף ושוב מעבדים.
מהדקים את הכדור לתבנית פאי מתפרקת ובאופן אחיד מסדרים אותו על התחתית והדפנות
בקערה מערבבים היטב חמאה רכה וסוכר, מוסיפים ביצה תמצית וניל ותמצית שקדים ומערבבים היטב
מוסיפים יוגורט ושוב מערבבים טוב טוב.
מוסיפים קמח שקדים, אבקת אפייה וקמח לבן ומערבבים לקבלת בלילה אחידה.
מחממים תנור ל 180 מעלות חום עליון תחתון.
מעבירים את בלילת העוגה מעל הבצק ומיישרים
מניחים חצאים של משמשים בבלילה, כשהחלק הפתוח של המשמש כלפי מעלה
מפזרים סוכר וניל
אופים כ 30-35 דקות עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו
מקשטים באבקת סוכר ומגישים חמים או בטמפרטורת החדר
![]()
**את המשמשים ניתן להמיר בשזיפים או כל פרי אחר שאוהבים
0 תגובות גולשים
TAG עוגת פאי משמשים, עוגת פרי