img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
עוגות בחושות

עוגת שיש קינמון

נובמבר 19, 2018 | 77 תגובות

img

77 תגובות גולשים

TAG , , ,

User Avatar
D
starstarstarstarstar
נובמבר 19, 2018 בשעה 22:17

הי קרן, תודה רבה על מתכונים נהדרים! אני שונאת להיות מהמציקים... אבל- האם ניתן להמיר את הרוויון בשמנת מתוקה?? תודה רבה D

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 20, 2018 at 10:59 am

את לא מציקה בכלל אני אוהבת שאלות:-) אפשר להמיר בשמנת חמוצה שמנת מתוקה או יוגורט אין בעיה. באותה הכמות

השב
User Avatar
אליאן
אוגוסט 16, 2021 at 4:33 pm

הי, איני אוהבת שמן בעוגות. איך ממירים למאה בשמן? כמה חמאה זה 3/4 כוסמשמן ? תודה. נ.נ את הבגוים והלחם העגול שלך לא מפסיקה לאפות ומביאה כמתנה במקום פרחים... תודה

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 17, 2021 at 6:57 am

תודה אליאן 150 גר׳ חמאה רכה

השב
User Avatar
קרן
starstarstarstarstar
נובמבר 20, 2018 בשעה 10:52

העוגה נראית נפלאה ! לא מצויין מתי מוסיפים את החמאה . תודה :)

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 20, 2018 at 10:58 am

צודקת ותודה, יחד עם הריויון

השב
User Avatar
עדי
starstarstarstarstar
נובמבר 21, 2018 בשעה 20:24

ניתן להכין רוויון מכוס חלב וכף חומץ טיפ והמתכון נראה מעולה!!!

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 22, 2018 at 2:18 am

תודה על הטיפ עדי

השב
User Avatar
תומי
ינואר 24, 2021 at 5:09 pm

היי קרן האם ניתן לחלק את המצרכים בחצי ולעשות רק אינגליש קייק אחד?

השב
User Avatar
מלי
דצמבר 11, 2018 at 12:23 pm

אפשר כוס חלב וכפית מיץ לימון

השב
User Avatar
ליטל
starstarstarstarstar
נובמבר 21, 2018 בשעה 22:50

הי קרן, אם לא אוהבים שמן בעוגות ומעדיפים רק חמאה, כמה חמאה צריכים כאן? (200?) תודה...

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 22, 2018 at 2:17 am

סהכ 180 גר חמאה יספיקו

השב
User Avatar
שרון
starstarstarstarstar
נובמבר 23, 2018 בשעה 17:03

זממתי על העוגה מאז שעלתה וסוף סוף הכנתי. הוספתי כף סוכר לקינמון-אגוזים. יצא נפלא! הריח.. משגע. תודה!!

השב
User Avatar
לילי
אפריל 26, 2020 at 1:20 pm

הי קרן בכל פעם שאני רואה במייל הודעה ממך עולה בי חיוך... תודה על כל המתכונים המשמחים כל חיך...

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 26, 2020 at 1:24 pm

תודה לילי משמח ממש !

השב
User Avatar
גליה
starstarstarstarstar
פברואר 5, 2019 בשעה 20:16

היי קרן, נראה מעולה ורוצה להכין לשבת רק בגרסת פרווה, תוכלי לעזור לי ההמרות? של החמאה, הרוויון (אולי בשמנת צמחית?) וכן הלאה... גיליתי את האתר שלך, איזה כיף!!! בדיוק בשבילי (;

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 6, 2019 at 3:43 am

הי גליה, אין בעיה להמיר לפרווה וגם תמיד יש אופציות המרה בסוף הפוסט. את החמאה להמיר ברבע כוס שמן ואת הרוויון את יכולה להמיר במיץ תפוזים, שמנת צמחית או קרם קוקוס, באותה הכמות. בהצלחה!

השב
User Avatar
אילת
starstarstarstarstar
מאי 25, 2019 בשעה 19:46

שלום האם ניתן להכין את העוגה עם קמח מלא בלבד? איך ניתן אולי להכינה כך שהקמח המלא יורגש פחות? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 25, 2019 at 8:01 pm

הי אילת שימוש בקמח מלא בלבד יניב תוצאה דחוסה וכבדה יותר לעוגה וזה לא מתאים פה, את יכולה להמיר מחצית מהכמות וכך הוא יורגש פחות

השב
User Avatar
דליה-רות הלפרין
starstarstarstarstar
אוגוסט 7, 2019 בשעה 11:26

קבלתי את העוגה ליומולדת מהבן שאפה בעצמו ! נפלאה הוא אגה המיר רויון ביוגורט עיזים במתיקות מעודנה... נהדר

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 7, 2019 at 11:56 am

איזה כייף לשמוע! מזל טוב גם ממני

השב
User Avatar
קרן
starstarstarstarstar
אוגוסט 31, 2019 בשעה 22:50

היי קרן עוגה נפלאה!! הוספתי כף קקאו בעצתך הוסיף המון!! התחסלה באותו היום :))

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 1, 2019 at 4:59 am

שמחה לשמוע תודה קרן

השב
User Avatar
ליאת
starstarstarstarstar
ספטמבר 27, 2019 בשעה 23:20

הוספתי לקינמון אגוזים שתי כפות סוכר חום דחוס, יצא מדהים!! תןדה רבה

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 28, 2019 at 8:17 am

שמחה לשמוע תודה

השב
User Avatar
ליאור
אוגוסט 20, 2020 at 7:36 am

היי קרן, אפשר להמיר לקמח כוסמין לבן? אם כן יש משהו במתכון שאצטרך לשנות? תודה!

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 20, 2020 at 8:59 am

בקלות בלי לשנות כלום

השב
User Avatar
קרן
ספטמבר 11, 2023 at 9:10 pm

וואו יצא מושלם! תודה!

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 11, 2023 at 9:24 pm

תןדה קרן

השב
User Avatar
שרית
starstarstarstarstar
אוקטובר 4, 2019 בשעה 12:39

היי, קודם כל... חייבת לציין שהאתר נראה יפיפה, מאוד מזמין התמונות מהממות ...רציתי להכין את כל האתר :) עכשיו בתנור...הכתיבה המדוייקת של המתכון נהדרת אבל שימי לב שאין איזכור במתכון מתי להוסיף את החמאה... במקרה בסוף שמתי לב... ערבבתי עם הקינמון.... מקווה שזה לא יהרוס את המרקם של העוגה...

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 4, 2019 at 1:14 pm

תודה על תשומת הלב שרית, את צודקת ועכשיו תיקנתי במתכון. מקוה שיצאה לך טובה

השב
User Avatar
נטלי
starstarstarstarstar
אוקטובר 5, 2019 בשעה 23:31

היי! עוגה מדהימה. ניתן להקפיא אותה?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 6, 2019 at 8:00 am

בטח עטופה היטב בניילון נצמד

השב
User Avatar
נטלי
אוקטובר 6, 2019 at 9:24 am

ולהפשיר בתנור או לתת לה להפשיר לבד מחוץ למקרר?

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
נובמבר 14, 2019 בשעה 23:08

היי קרן, תודה על ההסברים המפורטים וההחלפות האפשריות. במידה ואני רוצה להחליף את השמן ולהשתמש רק בחמאה, מה יחס ההמרה? תודה רבה.

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 15, 2019 at 7:16 am

עוד 100 גר׳ חמאה

השב
User Avatar
מלי
ינואר 23, 2020 at 9:47 am

קרן יקרה.. המתכונים שלך קלים להבנה ועשיה! הכל יוצא מוצלח וטעים..קוצרת המון מ מחמאות..למרות שאני ממירה לפרווה..יישר כח!

השב
User Avatar
קרן אגם
ינואר 23, 2020 at 11:27 am

תודההההה מלי מהממת

השב
User Avatar
אביגיל
ינואר 24, 2022 at 5:41 pm

איך להכין את העוגות הבחושות במיקסר עם מקציף או וו גיטרה?

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
ינואר 23, 2020 בשעה 11:02

מעולה. הרבה תודה

השב
User Avatar
ענבר
נובמבר 10, 2021 at 9:47 pm

היי קרן, ניתר להמיר לתבנית אחת מלבנית לטובת עוגת יום הולדת? תודה

השב
User Avatar
קרן אגם
נובמבר 11, 2021 at 6:17 am

לא ציינת לאיזה גודל מלבנית אבל ייתכן שצרעך להכפיל כמויות

השב
User Avatar
מור
starstarstarstarstar
אפריל 19, 2020 בשעה 17:15

איזו עוגה מהממת! היה טעים טעיייים

השב
User Avatar
שרי
starstarstarstarstar
מאי 16, 2020 בשעה 13:50

האם אפשר להוסיף צימוקים לקנמון?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 16, 2020 at 2:39 pm

ברור

השב
User Avatar
‫טל הורביץ‬‎
starstarstarstarstar
יולי 30, 2020 בשעה 17:51

נתקעתי בלי שמן, איך ילך לדעתך עם שמן קוקוס או שמן זית?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 31, 2020 at 12:12 am

יילך מצויין עם שמן זית בתנאי שהוא זן עדין , ושמן קוקוס ברור שאפשר

השב
User Avatar
סימה
starstarstarstarstar
ספטמבר 10, 2020 בשעה 22:07

אבל למה כלכך הרבה ביצים תמיד בכל המתכונים?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 10, 2020 at 10:43 pm

הי סימה לא בכל המתכונים יש הרבה ביצים זה תלוי מוזמנת להיכנס למתכון של עוגת התפוחים האיטלקית שלי יש במתכון ביצה אחת

השב
User Avatar
דנה
אוגוסט 30, 2021 at 4:27 pm

היי! אפשר להחליף ריוויון ב200 מל מים?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 31, 2021 at 8:46 am

אפשר

השב
User Avatar
שני אורפלי
starstarstarstarstar
אוקטובר 15, 2020 בשעה 10:34

היי קרן! שאלה אחת בלבד, מבחינת הכמות זה יצא לתבנית אינגליש קייק אחת (לא חד פעמית)... ברוב המתכונים שלך זה באמת לתבנית אחת ופה היה כתוב לשתיים, לכן תוהה אם עשיתי משהו לא בסדר. השתמשתי בדיוק באותן כמויות

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 15, 2020 at 2:39 pm

באמת מוזר כי זו כמות מאוד גדולה לתבנית אחת אין לי הסבר איך זה קרה לך

השב
User Avatar
אייריס
starstarstarstarstar
אוקטובר 21, 2020 בשעה 23:08

המרקם של העוגה נהדר! למתבגרים שלי זה לא היה מספיק מתוק למרות שהוספתי כף סוכר וכף קקאו לקינמון. אז הרטבתי קצת בסירופ סוכר כל עוד העוגה היתה חמה (כן, לא התאפקו לחכות הרבה שיתקרר). יצא פגז!!!

השב
User Avatar
ענבר
starstarstarstarstar
נובמבר 13, 2020 בשעה 12:46

מאחסנים במקרר או אפשר בחוץ?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 13, 2020 at 2:21 pm

לא צריך מקרר

השב
User Avatar
Revital Lusky
starstarstarstarstar
נובמבר 17, 2020 בשעה 15:43

היי, במקום 2 תבניות אינגליש, אפשר להשתמש בתבנית אינגליש אחת גדולה? ופשוט להשאיר כנראה קצת יותר זמן בתנור

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 17, 2020 at 3:48 pm

לא בטוחה שהבלילה תיכנס באינגליש אחת גדולה אז ממליצה למלא אחת עד 3/4 גובה ולא יותר ואת מה שנשאר לאפות בתבנית קטנה או מאפינס

השב
User Avatar
מירב ארזי
starstarstarstarstar
פברואר 11, 2021 בשעה 04:25

היי קרן ...עוקבת אחרייך באדיקות .. את נפלאה מדוייקת ומוכשרת ❤ שאלה.... העירבוב של העוגה במיקסר או ידני?? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 11, 2021 at 6:54 am

אפשר במיקסר עם וו גיטרה ואפשר ידני בקערה

השב
User Avatar
אנונימי
starstarstarstarstar
מרץ 11, 2021 בשעה 23:57

הי אפשר להשתמש בקמח תופח?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 12, 2021 at 7:42 am

כן ולוותר על אבקת האפייה

השב
User Avatar
יעל
starstarstarstarstar
דצמבר 1, 2021 בשעה 08:12

היי קרן, אשמח לשאלה על עוגות בחושות. אני מכינה מהמתכונים שלך תמיד אבל לא יוצא לי אף פעם קצוות כהים כלכך, העוגה יוצאת בהירה אבל מוכנה, ובצדדים לא שחום כמו בתמונות. בנוסף יש נקודות קטנות כאלה שנראות כמו סוכר שלא נמס כמו שצריך, יש לך רעיונות מה אפשר לעשות אחרת? תודה רבה רבה!

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 1, 2021 at 11:15 am

יש מצב שחום התנור שלך לא פיקס תבדקי אותו

השב
User Avatar
אביגיל
starstarstarstarstar
ינואר 24, 2022 בשעה 19:15

במיקסר לעבוד עם מקציף או וו גיטרה ומה מהם נכון לכל העוגות הבחושות? תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 25, 2022 at 8:13 am

תלוי בהוראות המתכון, עוגות שדורשות ״הקצפה״ עם וו הקצפה, כל השאר עם וו גיטרה

השב
User Avatar
אביגיל
ינואר 25, 2022 at 10:13 am

וספציפית במתכון הזה, עם מה לעבןד?

השב
User Avatar
שרי
starstarstarstarstar
ספטמבר 8, 2022 בשעה 15:46

היי קרן אפשר להוסיף לעוגה מייפל? באיזה שלב לדעתך ומה הכמות?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 9, 2022 at 7:49 am

מייפל יבוא במקום סןכר לבן אחרת היא תהיה מתוקה אפשר להמיר כמה כמות סןכר בקצת מייפל לא יודעת כמה זה ישפיע על הטעם. אופציה נוספת היא להכין ציפוי מייפל מלמעלה עם אבקת סןכר בהצלחה

השב
User Avatar
קים
starstarstarstarstar
נובמבר 7, 2023 בשעה 16:19

היי, האם אפשר להמיר את הריוויון בקרם קוקוס ? זה לא יפגע בטעם הקינמוני של העוגה ?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 9, 2023 at 12:41 pm

אפשר

השב
User Avatar
הילה
starstarstarstarstar
מרץ 6, 2024 בשעה 19:54

הלינק ל- ״עוגת אגוזים וקינמון של אמא ״לא זמין יותר .. וזה היה מתכון לעוגה נהדרת ! אפשר בבקשה לתקן ?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 10, 2024 at 12:28 pm

נכון הוא עבר לגור בספר החדש שלי ויחזור בקרוב לאתר

השב
User Avatar
נאוה
starstarstarstarstar
ינואר 14, 2025 בשעה 11:29

היי, תודה רבה על המתכון יצא לי טעים אבל דחוס, את יודעת לשער למה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 16, 2025 at 10:41 am

אולי הורדת בסוכר

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img