img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
עוגות שמרים

עוגת שמרים קראנץ נוגט

אוגוסט 18, 2022 | 62 תגובות

img

62 תגובות גולשים

TAG , , ,

User Avatar
אופיר
starstarstarstarstar
אוגוסט 18, 2022 בשעה 10:55

היי קרן ( : האם יש צורך ללוש את הבצק מעט לפני ששמים בקערה/ אחרי ההתפחה לפני שלב הרידוד

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 18, 2022 at 9:03 pm

אין צורך

השב
User Avatar
מרינה
אוגוסט 19, 2022 at 8:40 am

היי קרן, האם צריך גם חצי כוס חלב וגם חצי כוס מי? אחרי חצי כוס חלב הבקצר נראה מספיק רך

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 19, 2022 at 2:27 pm

אז לא להוסיף אם זה מספיק אתקן במתכון

השב
User Avatar
סוניה
starstarstarstarstar
אוגוסט 18, 2022 בשעה 11:21

היי קרן, אחרי שגלגלת לרולדה, הברשת בחלב, לגרסת פרווה במה אפשר להבריש?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 18, 2022 at 9:02 pm

ביצה טרופה

השב
User Avatar
אדווה
starstarstarstarstar
אוגוסט 18, 2022 בשעה 14:00

היי במקום חלב ניתן להשתמש באבקת חלב ?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 18, 2022 at 9:01 pm

לא הייתי מוותרת לגמרי על הנוזלים אפשר לשלב

השב
User Avatar
Ravit
starstarstarstarstar
אוגוסט 18, 2022 בשעה 18:27

תענטג של מתכונים תודה! תוסיפי בבקשה במתכון זמן אפייה.

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 18, 2022 at 9:00 pm

הוספתי תודה

השב
User Avatar
הילה
אוגוסט 19, 2022 at 3:02 pm

לא כל כך הבנתי את הקטע שרשמת בו לחתוך את הבורג לשניים ואז להניח אחד על השני ושוב לקלוע. תוכלי לתת הסבר?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 19, 2022 at 3:16 pm

לגלגל את הבצק לרולדה ולחתוך באמצע לשניים קולעים את שני חלקי הבצק לבורג ארוך מחלקים את הבורג לשניים יתקבלו שני ברגים קצרים מניחים אותם אחד על השני באיקס ושוב קולעים לבורג מקוה שזה ברור אם לא יש סרטון רילס בפיד שלי באינסטגרם

השב
User Avatar
ספיר
אוקטובר 30, 2022 at 7:18 pm

יש לי 460 גרם קמח מניטובה. אני יכולה להשלים את ה40 החסרים עם קמח לבן רגיל?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 30, 2022 at 8:02 pm

בטח

השב
User Avatar
ליאור
starstarstarstarstar
אוגוסט 18, 2022 בשעה 21:38

היי, הגיוני שיצא לי להשתמש בממש מעט מים? בערך 3 כפות

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 19, 2022 at 2:28 pm

כן הגיוני

השב
User Avatar
מיה
starstarstarstarstar
אוגוסט 18, 2022 בשעה 21:41

הי שאלה קטנה לגבי האפייה: איך אופים? על טןרבו או על הסימן של למעלה למטה? כדי שיצא רך ונעים ולא קשה

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 19, 2022 at 2:28 pm

חום עליון תחתון

השב
User Avatar
שירה
starstarstarstarstar
אוגוסט 19, 2022 בשעה 09:07

קרן יקרה את רוזמרי אפשר להשיג ובכמה וכמה טעמים בכל מרכול חרדי :) באושר עד הוא זמין למכירה כל השנה. משירה שאוהבת מאד את המתכונים שלך.

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 19, 2022 at 2:27 pm

כן אני יודעת תודה שירה

השב
User Avatar
נעם
פברואר 20, 2023 at 3:16 pm

היי ניתן להתפיח במקרר ולאפות בבוקר למחרת? אם כן, באיזו התפחה? תודה רבה!

השב
User Avatar
קרן אגם
פברואר 20, 2023 at 5:25 pm

אפשר להתפיח לילה במקרר

השב
User Avatar
מרינה
starstarstarstarstar
אוגוסט 19, 2022 בשעה 09:26

היי קרן, כתוב במתכון חצי כוס חלב וחצי כוס מים, האם חצי כוס מים נחוץ? יצא לי בצק מאוד רך אחרי חצי כוס חלב.

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 19, 2022 at 2:27 pm

אז לא להוסיף

השב
User Avatar
רינה
אוגוסט 19, 2022 at 3:22 pm

איך להכין סירופ סוכר?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 20, 2022 at 7:23 am

הוראות ההכנה מופיעות בגוף המתכון

השב
User Avatar
תמנע
דצמבר 23, 2022 at 8:49 am

האם אפשר להקפיא לפני ההתפחה השניה (שואלת בגלל האגוזים, האם ישארו קראנצ׳יים לאחר ההקפאה)?

השב
User Avatar
קרן אגם
דצמבר 24, 2022 at 11:28 am

אפשר כן

השב
User Avatar
מרגלית רונאי - הונגריה
starstarstarstarstar
אוגוסט 20, 2022 בשעה 12:13

החלב והמים אמורים להיות פושרים או הישר מהמקרר? תודה על המתכונים הנפלאים והטעימים!

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 20, 2022 at 2:25 pm

אפשר ישיר מהמקרר בחורף אפשר פושרים

השב
User Avatar
סיגל ציאר
starstarstarstarstar
אוגוסט 20, 2022 בשעה 20:03

שמרים ומלח? לא בעייתי ביחד?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 21, 2022 at 3:06 pm

שמרים יבשים ומלח יכולים לבוא במגע אחד עם השני, ואם את חוששת את יכולה כמובן להפריד, אני אישית לעולם לא מפרידה

השב
User Avatar
עדי
מאי 27, 2023 at 2:10 pm

היי קרן, הייתי רוצה להכין רק פס שמרים אחד, אז פשוט לחלק את המתכון בחצי? כי פעם ראיתי בתגובות באיזה מתכון שלך שכתבת שלחלק לחצי משנה את היחסים והכמויות.. אז לא יודעת אם זה תקף גם כאן אבל שואלת בכל זאת

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 28, 2023 at 8:48 am

אני תמיד מעדיפה להכין שתיים ואחת להקפיא או לחלק מתנה

השב
User Avatar
שרית
starstarstarstarstar
אוגוסט 22, 2022 בשעה 06:37

היי קרן יש לי אבקת נוגט, האם זה יכול להחליף את המחית? אם כן אשמח להוראות.

השב
User Avatar
Tamar Belgi
starstarstarstarstar
אוגוסט 22, 2022 בשעה 11:23

היי קרן! האם קמח קאפוטו גם יכול להיות אופציה?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 22, 2022 at 5:37 pm

כן

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 22, 2022 at 5:39 pm

כן בטח

השב
User Avatar
בתאל
starstarstarstarstar
אוגוסט 23, 2022 בשעה 13:44

היי :) אפשר 240 מ"ל חלב במקום חלוקה של מים וחלב? תודה רבה !!! :)

השב
User Avatar
נאוה
starstarstarstarstar
אוגוסט 25, 2022 בשעה 17:18

היי קרן, לעוגה קוראים קראנץ שזה כתר בגרמנית, כי במקור היא נאפתה עגולה עם חור באמצע. קראנץ' הידוע הוא אותו הרעש באוזניים כשאוכלים שקדים, או תפוצ'יפס וכו'. סופש נעים

השב
User Avatar
איריס
starstarstarstarstar
אוגוסט 26, 2022 בשעה 17:23

הי קרן, תוכלי לשלוח הצעה קרם שוקולד למתכון זה?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 27, 2022 at 2:23 pm

יש באתר מתכוני שמרים שוקולד , תכתבי במנוע חיפוש שמרים שוקולד זה יעלה

השב
User Avatar
Sarah
starstarstarstarstar
ספטמבר 9, 2022 בשעה 17:49

קרן העוגה יצאה אימלה ואבאלה!!!! וואו וואו וואו חיסלתי כמעט לבד!

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 10, 2022 at 8:42 am

בהחלט מסוכנת

השב
User Avatar
בת שבע
starstarstarstarstar
ספטמבר 20, 2022 בשעה 13:30

האם אפשר להשתמש בחלב סוי או חלב דקדים לפרווה

השב
User Avatar
רונית
starstarstarstarstar
דצמבר 10, 2022 בשעה 09:27

הי קרן, המתכונים שלך נהדרים ואני מכורה, תודה רבה!!! שאלה, האם אפשר לשמור את העוגה מוכנה לפני אפיה לילה במקרר ובבוקר רק לאפות?

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 11, 2022 at 7:48 am

כן בטח

השב
User Avatar
שני פאר
starstarstarstarstar
ינואר 5, 2023 בשעה 23:27

בסטורי באינסטגרם ראיתי שהוספת לבצק שמנת חמוצה וזה לא כתוב במתכון. כמה יש לשים במתכון של חצי קילו?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 7, 2023 at 7:24 am

במקום מים 1/2 מיכל שמנת חמוצה

השב
User Avatar
אלה
starstarstarstarstar
פברואר 25, 2023 בשעה 13:15

היי אם יש לי רק 250 גרם קמח לבן, אפשר לשים את השאר קמח מלא?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 27, 2023 at 10:01 pm

אפשר אני אישית פחות אוהבת עוגות שמרים עם קמח מלא אבל זה דורש יוצר נוזלים

השב
User Avatar
הדר
starstarstarstarstar
אפריל 21, 2023 בשעה 08:32

היי קרן, תודה על מתכונים מעולים! במה ניתן להבריש את העוגה במידה ומכינים אותה בגרסה הפרווה?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 21, 2023 at 3:05 pm

חלב סויה זה אחלה

השב
User Avatar
צביה טריבלסקי
starstarstarstarstar
אפריל 27, 2023 בשעה 21:50

הי קרן הקרנץ שמרים יצא פשוט וואווווווו מעולההה איזה בצק פשוט מעדןןן איזה כיף שיש אותך את פשוט קרן אור ❤

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 28, 2023 at 5:58 pm

ממש משמח!!

השב
User Avatar
לירון
starstarstarstarstar
אוגוסט 8, 2023 בשעה 18:33

יש לי רק ביצים m כמה לשים?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 9, 2023 at 7:52 am

אותה כמות

השב
User Avatar
פרלינה ביתי בקלות - נשואה למאפייה
starstarstarstarstar
ינואר 11, 2025 בשעה 14:39

[…] הכנתי איתו עוגות שמרים קראנץ שיש מתכון שלהם באתר אבל הפעם הפרלינה היתה ביתי, להכנת פרלינה ביתי לשתי רולדות שמרים השתמשתי […]

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img