img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
ללא גלוטן

עוגת תותים שקדים של ברברה ללא קמח

אפריל 9, 2020 | 106 תגובות

img

106 תגובות גולשים

TAG , , ,

User Avatar
daniela
starstarstarstarstar
אפריל 9, 2020 בשעה 17:57

i am looking forward to trying it tomorrow

השב
User Avatar
רינת
ספטמבר 7, 2024 at 9:08 pm

יצאה לי עוגה טעימה אבל עם תחושה של רטובה ולא אפויה למרות שאפיתי עד שהפירורים היו יבשים. היא טעימה בטירוף אבל הבצק ממש רטוב. האם כך זה צריך להיות?

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 8, 2024 at 6:22 am

נכון בגלל הפירות אפשר להוריד את הכמות שלהם קצת

השב
User Avatar
אילנית
starstarstarstarstar
אפריל 9, 2020 בשעה 22:49

היי עוקבת אחרי המתכונים שלך ונהנית. אם אעשה עם תפוחים אז כדאי קוביות ולהקפיץ עם חמאה וקינמון?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 10, 2020 at 7:32 am

אפילו לא צריך להקפיץ בחמאה,יש מספיק חמאה בתערובת. רק לבשל עם מעט מים כמה דקות על הגז. קינמון נשמע לי אחלה

השב
User Avatar
נטע לי
אפריל 10, 2020 at 10:46 pm

היי, העוגה יצאה ממש רטובה, גם אחרי עוד איזה 30 דקות בתנור. ערבלתי ידנית, יכול להיות שבגלל זה? בכל מקרה, אפשר לתקן איכשהו?

השב
User Avatar
מאיה
אפריל 19, 2020 at 8:57 pm

היי קרן, העוגה מעולה! קיבלתי מלא מחמאות עליה

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 19, 2020 at 9:18 pm

איזה כייף לשמוע מאיה תודה

השב
User Avatar
שרון
אפריל 26, 2020 at 5:56 pm

הי! הכנתי את הפאי בתבנית פאי עגולה ועל כן הכפלתי כמויות. לצערי התותים שקעו ונעלמו כליל בבלילה...נחפש אותם בביס (-;

השב
User Avatar
ענת
אפריל 27, 2020 at 6:45 pm

הי קרן יקרה , איך מחליפים את הפרי לשוקולד? באיזה שלב? איזה כמות? חשבתי שהיא תהיה עוגת יומולדת לבן שלי. מתאים לדעתך? ענת

השב
User Avatar
דובדוב
starstarstarstarstar
אפריל 9, 2020 בשעה 23:16

היי האם צריך לבשל פירות יער לפני ההכנה?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 10, 2020 at 7:29 am

ממש לא

השב
User Avatar
ורוניק
אפריל 10, 2020 at 12:00 pm

מה במקום השקדים? אני אלרגית

השב
User Avatar
לידיה פליסקוב
אפריל 11, 2020 at 12:20 pm

הכנתי את העוגה אתמול והיא פשוט מצויינת!!!! האם יש דרך "לטבען" אותה, לטובת הטבעוניים בבית?

השב
User Avatar
דובדוב
starstarstarstarstar
אפריל 9, 2020 בשעה 23:19

יש לי ביצים קטנות מאוד להוסיף 2? או 1

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 10, 2020 at 7:29 am

תוסיפי אחת

השב
User Avatar
לי
starstarstarstarstar
אפריל 10, 2020 בשעה 09:38

יש תחליף לחמאה?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 10, 2020 at 9:47 am

יש מצב ששמן קנולה יעבוד 1/4-1/3 כוס ושמן קוקוס גם

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 10, 2020 at 9:48 am

שמן קנולה 1/4-1/3כוס

השב
User Avatar
יותם ארונוביץ
starstarstarstarstar
אפריל 10, 2020 בשעה 11:01

הבלילה מאוד נוזלית. אז אם עובדים בתבנית פאי מתפרקת כדאי לוודא שהבלילה לא נוזלת :(

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 10, 2020 at 11:04 am

מוזר כי אצלי היא לא היתה נוזלית ברמה כזו שנזלה מהתבנית החוצה אפשר לראות בתמונות, שינית משהו?

השב
User Avatar
עדי
מרץ 21, 2021 at 10:30 pm

היי קרן, אפשר להחליף תותים בדובדבנים בסרופ ? (אלה בצנצנת זכוכית) עדי

השב
User Avatar
מירב
דצמבר 9, 2022 at 12:33 am

המתכון נראה מעולה, לדעתך אפשר להחליף את התותים בשברי שוקולד? ואת החמאה במחמאה?

השב
User Avatar
לי
יולי 29, 2020 at 8:38 pm

היי חולמת על העוגה כבר כמה זמן סוף סוף קניתי קמח שקדים שאלה - התותים שלי קפואים ושלמים להפשיר אותם לפי האפייה?

השב
User Avatar
קרן אגם
יולי 29, 2020 at 9:51 pm

רצוי להפשיר ולסנן שכן הם מגירים המון נוזלים ועלולים ממש להרטיב את העוגה ולהרוס את מרקמה

השב
User Avatar
ליז
דצמבר 27, 2022 at 9:50 am

הי קרן! עוגה מעולה! תודה! שאלה, לשומרי תזונה לפטינית, אפשר להמיר את הסוכר בדבש? תודה:)

השב
User Avatar
הילה
אוקטובר 18, 2020 at 3:03 pm

הי תודה לך על כל המתכונים הטעימים. את חושבת שאני יכולה לאפות עם אפרסמונים? המון תודה

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 18, 2020 at 8:54 pm

אני חושבת שהם חייבים להיות מבושלים קודם לריכוך

השב
User Avatar
ענבר
starstarstarstarstar
אפריל 10, 2020 בשעה 11:06

היי נראה לך שבסדר להשמיט תמצית וניל? עם פסח וכו'.. אין בנמצא:) תודה

השב
User Avatar
ענבר
starstarstarstarstar
אפריל 10, 2020 בשעה 11:08

היי אפשר להשמיט תמצית וניל? פסח וכו'.. אין בנמצא:) תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 10, 2020 at 11:15 am

כן אין בעיה בלי תמצית וניל ואם יש לך שקת סוכר וניל גם מעולה

השב
User Avatar
עמר פרייס
starstarstarstarstar
אפריל 10, 2020 בשעה 11:47

האם להכפיל כמויות עבור תבנית פאי בקוטר 24?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 10, 2020 at 1:03 pm

כן כתבתי , להכפיל

השב
User Avatar
רוית
starstarstarstarstar
אפריל 10, 2020 בשעה 12:14

כמה תפוחים?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 10, 2020 at 1:00 pm

1-2

השב
User Avatar
ליהי
starstarstarstarstar
אפריל 10, 2020 בשעה 12:35

שלום קרן המהממת.האם אפשר לשים על העוגה תותים ופירות יער קפואים לפני שמכניסים לתנור? האם מייפל/ סילאן הם תחליף טוב לסוכר?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 10, 2020 at 12:59 pm

הי ליהי אין בעיה עם קפואים אין תחליף לסוכר בעוגה

השב
User Avatar
שרה
starstarstarstarstar
אפריל 10, 2020 בשעה 15:23

קמתי משנ"צ, הולכת להכין אותה. נראה לי שאין לי מספקים שקדים. חושבת לטחון שיבולת שועל במקום. אספר איך יצא.

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 10, 2020 at 6:56 pm

ספרי ספרי

השב
User Avatar
דורין
אפריל 14, 2020 at 2:18 pm

היי קרן, הכפלתי את הכמות ועשיתי בתבנית פאי עגולה קוטר 24. כל העוגה מפנים לא נאפתה. מדוע?

השב
User Avatar
סמדר
starstarstarstarstar
אפריל 10, 2020 בשעה 18:10

זו חייבת להיות תבנית פאי מתפרקת?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 10, 2020 at 6:49 pm

ממש לא, אבל לקחת בחשבון שמדובר על עוגה נמוכה. גם אם אופים בתבנית אחרת

השב
User Avatar
Betty
starstarstarstarstar
אפריל 10, 2020 בשעה 20:22

אפשר גם בתבנית אינגליש קייק?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 10, 2020 at 8:42 pm

אפשר ולקחת בחשבון שהיא מאוד נמוכה

השב
User Avatar
ליזי
starstarstarstarstar
אפריל 10, 2020 בשעה 21:11

העוגה מושלמת לתזונה קיטוגנית אבל בלי הסוכר... האם לדעתך המרה של הסוכר בתחליף בעל מרקם אבקתי (סוויטנגו) יהווה בעיה במרקם שיחסיר משהו ? (זה בטח לא יהיה 1/2 כוס אבקה )

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 10, 2020 at 9:44 pm

אני ממש לא יודעת להגיד, מעולם לא השתמשתי בתחליף

השב
User Avatar
לירז
starstarstarstarstar
אפריל 10, 2020 בשעה 23:39

הכנתי ויצא ממש טעים! תודה על המתכון! אבל הבעיה שלי היא שכל החלק העליון התפרק משאר העוגה, הוא היה פריך ממש ושאר העוגה דיי רטובה..את חושבת שזה בגלל שאפיתי על טורבו ולא על רגיל? מה את ממליצה? הכפלתי את הכמויות ושמתי בתבנית פאי עגולה למשך 35 דקות בערך (כי פחדתי שהחלק העליון ישרף לי) והחלפתי את התותים בפירות יער קפואים אם זה משנה..

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 11, 2020 at 12:06 am

הי לירז שמחה שאהבת, כיון שהשתמשת בפירות יער קפואים, יכול להיות שהם קצת הגירו נוזלים במהלך האפייה ולכן הועגה היתה רטובה מבפנים

השב
User Avatar
לירז
אפריל 11, 2020 at 12:17 am

תודה על המענה :) והחלק העליון שהתפרק? יש לך רעיון למה זה קרה? את אופה על טורבו או רגיל?

השב
User Avatar
ליטל
starstarstarstarstar
אפריל 11, 2020 בשעה 09:37

האם אפשר להחליף את השקדים הטחונים באגוזים טחונים ( אגוזי מלך) אני בלי שקדים..

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 11, 2020 at 9:45 am

בטח

השב
User Avatar
מיטל
starstarstarstarstar
אפריל 11, 2020 בשעה 12:49

עד כמה אפשר לצמצם את הסוכר?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 11, 2020 at 12:52 pm

ממש קצת, אחרת היא לא תצא כמו שצריך, תורידי גג 1/4 כוס

השב
User Avatar
זהבה
starstarstarstarstar
אפריל 11, 2020 בשעה 20:34

בתנור אצלי עכשיו! ממש קלה וכיפית להכנה... תודה על שיתוף המתכון!

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 11, 2020 at 8:53 pm

היא מעולה, בהצלחה

השב
User Avatar
זהבה
אפריל 12, 2020 at 10:05 am

אכן יצאה חלומית! כולם חזרו ״ליישר״ את העוגה תודה על השיתוף והסיפור המקסים. הבלוג שלך מדהים, עברתי מתכון מתכון עד אמצע הלילה אתמול, ממש נהנתי!

השב
User Avatar
ישראל
starstarstarstarstar
אפריל 12, 2020 בשעה 11:35

היי קרן, תודה על המתכון. נראה מעולה. יש לי תבנית כזו ואני תמיד מחפש מתכונים שיתאימו לה :)

השב
User Avatar
איתן
starstarstarstarstar
אפריל 13, 2020 בשעה 01:13

היי, עשיתי הכל לפי המוסבר, אך משהו התפקשש..... יצא קרסט דק דק והתוכן דייסתי. מה לא בסדר? בכל אופן הטעם מעולה. תודה לך.

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 13, 2020 at 7:07 am

הי איתן תודה אולי כמות התותים היתה גדולה והם הפרישו יותר מדי נוזלים? או שהעוגה היתה צריכה קצת יותר זמן תנור אבל זה קצת נשמע כמו המרקם שלה בכללי אז אני חושבת שהיא בסדר גמור

השב
User Avatar
דורין
starstarstarstarstar
אפריל 14, 2020 בשעה 14:21

היי קרן, הכפלתי את הכמות ועשיתי בתבנית פאי עגולה קוטר 24. כל העוגה מפנים לא נאפתה. מדוע? וכל התותים צנחו למטה גם.

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 14, 2020 at 2:26 pm

כנראה כמות גדולה מדי של תותים הם הרטיבו את העוגה והיו כבדים ושקעו

השב
User Avatar
ליז
starstarstarstarstar
מאי 18, 2020 בשעה 06:44

היי קרן, במידה שאין לי תבנית פאי, יש לי תבנית פיירקס סטנדרטית, האם יש צורך להכפיל כמויות או שכמו שבמתכון זה סבבה? יצא טוב לדעתך? תודה רבה!

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 18, 2020 at 6:57 am

אין לי מושג מה זה אומר סטנדרטית יש המון גדלים. אני מניחה שלפחות צריך יהיה להגדיל כמויות

השב
User Avatar
Ohad
starstarstarstarstar
מאי 28, 2020 בשעה 11:40

הי קרן התותים שקעו ונוזלית מדי יש לך משהו נוסף מאתגר ללא גלוטן ?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 28, 2020 at 12:32 pm

בכל אחת מעוגות הפירות בבלוג אפשר להמיר קמח בקמח שקדים וקמח תפוחי אדמה או קורנפלור

השב
User Avatar
Tim
starstarstarstarstar
יולי 17, 2020 בשעה 11:53

היי העוגה יצאה מאד רטובה בפנים (שמתי אפרסק 1), הפירות שקעו ולא נראו וקצת טעם של ביצה... באסוש הייתי מתה להוסיף את העוגה הזו לרפטואר, בדיוק הטעם שלי... אולי ערבוב יתר בהתחלה??

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 17, 2020 at 4:21 pm

לא חושבת שערבוב יתר קשור, משהו אולי ברטיבות האפרסק והיית צריכה לתת עוד זמן אפייה אבל זו עוגה ללא קמח והיא במרקם מאוד לח

השב
User Avatar
הלן אוריה
starstarstarstarstar
אוגוסט 3, 2020 בשעה 11:52

היי קרן, לדעתך יתאים לעוגה אננס מקופסת שימורים?

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
דצמבר 28, 2020 בשעה 13:19

היי קרן, אפשר בתבנית אנגליש קייק לא מתפרקת?

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 29, 2020 at 7:17 am

בטח שאפשר

השב
User Avatar
Guy Eshed
מרץ 18, 2021 at 9:26 pm

היי קרן, העוגה יצאה עם קראסט מרנגי כזה, נראה לי די שונה מהתמונות שלך. אולי ההקצפה היתה חזקה וארוכה מדי? כמו כן, התותים שקעו... אשמח לטיפים לשיפור (אפיתי בתבנית עגולה) תודה

השב
User Avatar
קרן אגם
מרץ 19, 2021 at 8:23 am

נשמע מוזר אבל אולי באמת משהו בהקצפה היה ארוך מדי

השב
User Avatar
חצי אפוייה
starstarstarstarstar
ינואר 28, 2021 בשעה 19:05

הי קרן האהובה, עשיתי את המתכון והעוגה הייתה נוזלית, כתבת בכמיות "כוס שקדים 100 גרם", כוס זה לא 200 גרם?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 28, 2021 at 8:58 pm

כוס שקדים שוקולת 100 העוגה מעט רכה היא לא עוגה יציבה כיוון שאין בה קמח אולי כמות התותים היתה גדולה והרכיבה אותה, בכל אופן חשוב תמיד להמשיך לאפות גם אם זה מעבר לזמן שמצויין במתכון עד שהעוגה מוכנה

השב
User Avatar
מיטל
אפריל 3, 2021 at 3:21 pm

היי קרן, מה שלומך? כמה זמן מראש אפשר להכין את העוגה ולכמה זמן נשארת?

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 4, 2021 at 2:56 pm

אפשר יומיים מראש לשמור במקרר

השב
User Avatar
דולב
starstarstarstarstar
ינואר 30, 2021 בשעה 18:39

היי הכנתי את העוגה הכפלתי כמויות ומשום מה העוגה לא נאפתה. יכול להיות שזה נגרם מזה שהקצפתי יותר מידי ביצים סוכר?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 31, 2021 at 8:45 am

זה בגלל הכפלת הכמויות שלא תמיד עובדת

השב
User Avatar
ליה
starstarstarstarstar
אפריל 18, 2022 בשעה 17:07

היי קרן אפשר להקפיא את העוגה ?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 19, 2022 at 11:19 am

תעבור פחות טוב הקפאה

השב
User Avatar
ליה
starstarstarstarstar
אפריל 19, 2022 בשעה 10:12

היי קרן אפשר להקפיא את העוגה ?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 19, 2022 at 11:19 am

תגיב פחות טוב להקפאה

השב
User Avatar
אודליה
starstarstarstarstar
אפריל 22, 2022 בשעה 09:38

היי קרן אם רוצים להכין את העוגה בימים רגילים , (לא של פסח ) ניתן להחליף לקמח רגיל / תופח / אבקת אפייה ? אם כן אשמח לכמויות .

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 23, 2022 at 11:23 pm

אין בעוגה קמח

השב
User Avatar
סמדי
starstarstarstarstar
אפריל 25, 2022 בשעה 18:59

איזה עוגה , יאווראדי! אפילו שכבר נגמר הפסח , הכנתי אותה היום שוב . טעימה משהוו! מתכוונת לאמץ אותה כל השנה , והכי חשוב איזה קלה , 2 דק ערבוב ולתנור . מתה על זה . אם יש לך עוד מתכונים כאלה זריזים אשמח לקישור , תודה רבה

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 28, 2022 at 3:09 pm

איזה כייף סמדי תודה!

השב
User Avatar
ורד
starstarstarstarstar
יולי 1, 2022 בשעה 08:06

אפשר להחליף את התותים במשמשים? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 1, 2022 at 1:05 pm

בטח

השב
User Avatar
אביבית
starstarstarstarstar
מרץ 19, 2023 בשעה 21:16

היי אין לי תבנית פאי, אפשרי בתבנית אינגלייש או שאלך לקנות? :)

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 20, 2023 at 8:40 am

אפשר אינגליש

השב
User Avatar
אביבית
starstarstarstarstar
מאי 13, 2023 בשעה 22:45

אמאלה איזו עוגה טעימה!!!!! נדירה נדירה כמה פשוטה וכמה טעימה תודה על מתכון נפלא:)

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 15, 2023 at 7:16 am

תודה אביבית

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img