img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
חגים

עוגת תפוחים קינמון לפסח

אפריל 12, 2020 | 119 תגובות

img

119 תגובות גולשים

TAG , ,

User Avatar
תמר
starstarstarstarstar
אפריל 12, 2020 בשעה 15:58

הי, יעבוד אם אחליף הכל לקמח שקדים? שונאת את טעם הקנידלך שנהיה מקמח המצה... ותודה כמובן

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 12, 2020 at 4:48 pm

לא תאמיני כמה הקמח מצה פה נהדר מבטיחה לך!שווה לנסות אם את ממש רוצה להחליף אז את הכמות של קמח המצה בעוד קמח שקדים וקמח תפא רו קורנפלור

השב
User Avatar
יסמין
אפריל 12, 2020 at 9:25 pm

קרן הי, הכנתי את העוגה והיא יצאה קצת יבשה ומתפוררת - ייתכן שכמות הקמח מצה לא מתאימה?

השב
User Avatar
ני
פברואר 25, 2021 at 1:55 am

קמח מצה סופח הרבה מים לכן קצת לשנות בכמות הנוזלים

השב
User Avatar
דבורה
אפריל 13, 2020 at 1:07 am

היי אפשרי לשים מים במקום חלב סויה ?

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 13, 2020 at 7:08 am

כן

השב
User Avatar
צלייקית אחת
אפריל 13, 2020 at 10:44 pm

נשמה, למה את חושבת שקמח מצה זה לא גלוטן? מצה זה חיטה!

השב
User Avatar
ספיר לוי
אפריל 1, 2021 at 11:17 am

מה אפשר לשים במקום חלב סויה שיהיה פרווה?

השב
User Avatar
נורני
אפריל 28, 2022 at 1:46 pm

הי, הכנתי והעגוגה נהדרת!!!! רוצה להכין אותה ללא גלוטן למעשה שלי כך שצריכה להחליף את קמח המלצות במשהו אחר. במה את ממליצה? אולי קוקוס או אגוזים ?

השב
User Avatar
מירב
אפריל 14, 2020 at 7:46 am

הי אפשר לדעתך להחליף קמח מצה בקוקוס? נשארתי בלי קמח מצה וממש בא לי לנסות את המתכון.

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 14, 2020 at 8:02 am

אפשר להוסיף קוקוס 1/4 כוס אבל לחזק בעוד 1/4 כוס קורנפלור או קמח תפוחי אדמה

השב
User Avatar
ליאת יוחנן
אפריל 2, 2021 at 5:57 pm

הכנתי לפני שעתיים ומחזיקה את עצמי לא לאכול את כל התבנית. יצאה מצויין. תודה רבה קרן את אלופה

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 4, 2021 at 2:57 pm

תודה ליאת !

השב
User Avatar
ניצה שפירא
אפריל 6, 2023 at 9:38 pm

אפשר להחליף את הקמחים תפחא ומצה בקמח רגיל ולהשאיר רק את הקמח שקדים

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 7, 2023 at 7:20 am

כן

השב
User Avatar
carmela
starstarstarstarstar
אפריל 12, 2020 בשעה 19:04

יופי

השב
User Avatar
נוי
אפריל 14, 2020 at 9:06 pm

יצא מעולה ! ויתרתי על הקמח תפוח אדמה והוספתי עוד קמח שקדים . העוגה נטרפה תוך כמה שעות. תודה!!

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 14, 2020 at 9:35 pm

שמחה לשמוע תודה

השב
User Avatar
רחל יודפת
מרץ 31, 2021 at 6:07 pm

היי קרן חג שמייח מה במקום ברנדי אין לי בבית .. ובהזדמנות עדכני איך אפשר להגיע לסדנאות שלך

השב
User Avatar
אתיקה
starstarstarstarstar
אפריל 12, 2020 בשעה 19:46

היי קרן העוגות שלך כייף אחת אחת אפשר חצי כוס מיץ תפוזים במקום חלב?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 12, 2020 at 8:01 pm

בטח, תודה!

השב
User Avatar
tal pikovsky
starstarstarstarstar
אפריל 12, 2020 בשעה 20:24

התפוחים בעוגה יצאו מרים וחריפים. יש לך רעיון למה?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 12, 2020 at 9:21 pm

אולי כדאי לבדוק את התפוחים, ולוודא ששמת ברנדי ולא משהו אחר. באמת שאין לי הסבר לזה

השב
User Avatar
אסנת
אפריל 13, 2020 at 10:23 am

אפשר להשתמש בקמח תופח לפסח במקום כל הקמחים? ומיץ תפוזים במקום חלב?

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 13, 2020 at 10:47 am

כן אין בעיה

השב
User Avatar
דניאל
אפריל 14, 2020 at 4:01 pm

TAL PIKOVSKY אני מהמרת שהמרירות וחריפות של התפוחים קשורה לקינמון... כששמים הרבה קינמון יכול לצאת מר וגם יש לו קצת "עיקצוץ" של חריפות

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 14, 2020 at 4:17 pm

תודה דניאל! אחלה מחשבה שלא חשבתי עליה אבל אין הרבה קינמון בעוגה, אז או שהיא באמת שמה יותר או שזה סוג מסויים של קינמון שאני לא מכירה

השב
User Avatar
ליאור
מרץ 31, 2021 at 10:09 pm

עוגה מעולה! אפשר במקום קמח תפוחי אדמה להשתמש בקמח אורז? תודה :)

השב
User Avatar
קרן אגם
מרץ 31, 2021 at 10:49 pm

לא עבדתי עם קמח אורז מעולם אז לא יודעת להמליץ

השב
User Avatar
Liat
starstarstarstarstar
אפריל 12, 2020 בשעה 21:09

נראה ממש טוב ! מעל התפוחים לא שמת מהעיסה? איך נוצרו הפירורים?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 12, 2020 at 9:19 pm

זה לא פירורים זה קראסט של הבצק והתפוחים קצת שקעו והבלילה טיפה עלתה עליהם אז זה נראה לך פירורים

השב
User Avatar
דליה
מרץ 31, 2021 at 6:47 pm

מתכון נהדר. תודה לך אגם. ראיתי היום גם את ההכנה שלך לעוגה הוספת שבבי שקדים. רעיון יפה וטעים ❤

השב
User Avatar
מור
starstarstarstarstar
אפריל 12, 2020 בשעה 21:52

היי! אין לי קמח תפוחי אדמה.במה ניתן להחליף?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 12, 2020 at 10:02 pm

קורנפלור או עוד קמח שקדים

השב
User Avatar
אדוה
אפריל 2, 2021 at 1:06 pm

היי אם אין לי אבקת אפיה קמח תופח לפסח יעשה את העבודה?

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 2, 2021 at 2:38 pm

כן

השב
User Avatar
קרן
starstarstarstarstar
אפריל 12, 2020 בשעה 22:45

את הקמח מצה וקמח תפוחי אדמה אפשר להחליף בקמח רגיל או קמח אוסם ?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 12, 2020 at 10:48 pm

אין בעיה להמיר לקמח רגיל באותה הכמות

השב
User Avatar
יערה ברם
starstarstarstarstar
אפריל 12, 2020 בשעה 22:57

נשמע פנטסטי ארצה להכין אך אפשר לוותר על החלב? הוא מיותר לדעתי.

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 12, 2020 at 11:12 pm

לא ניסיתי בלי חלב את מוזמנת לנסות בעיניי הוא מעניק לעוגה לחות

השב
User Avatar
קרן
starstarstarstarstar
אפריל 13, 2020 בשעה 00:00

איזה כמות לשים סוכר וניל? לא כתוב במצרכים

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 13, 2020 at 12:03 am

שקית, הוספתי גם במתכון, תודה

השב
User Avatar
אודליה
מרץ 30, 2021 at 3:31 pm

היי קרן השקדים הטחונים זה שקדים מולבנים או שקדים טבעיים טחונים על קליפתם? אפשר להוסיף גם פקאנים ? דרך אגב בערב החג הכנתי את הפאדג' שוקולד ומרנג פקאנים והתעלפו על העוגה!

השב
User Avatar
קרן אגם
מרץ 30, 2021 at 6:41 pm

תודה אודליה שמחה לשמוע שעוגת המרנג פקאן יצאה מוצלחת, שקדים טחונים לאבקה, לא קלויים, וללא קליפה. אפשר גם שיהיו גרוסים דק ואפשר להמיר לכל אגוז אחר שאוהבים

השב
User Avatar
תמר (אחרת)
starstarstarstarstar
אפריל 13, 2020 בשעה 00:18

הערה קטנה: קמח מצה מכיל גלוטן. לכן כדאי לתקן, שהעוגה אינה ללא גלוטן חג שמח

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 13, 2020 at 12:28 am

תודה תמר, צודקת זה היה אמור להיות ללא קמח ותוקן חג שמח

השב
User Avatar
שני
מרץ 25, 2021 at 1:54 pm

היי קרן ...במה ניתן להמיר את הברנדי

השב
User Avatar
קרן אגם
מרץ 25, 2021 at 7:01 pm

מיץ תפוזים

השב
User Avatar
שבי
starstarstarstarstar
אפריל 13, 2020 בשעה 00:20

הי זה נראה מדהים! בעלי מקפיד על כל מיני דברים מוזרים בחג.. לגבי קמח מצה, ושקדים טחונים כבר ענית.. אפשר להמיר את החלב בשמנת ריץ׳ פרווה? והאם אפשר להמיר את השמן קנולה לשמן זית? תודה מראש.. מאשה מתוסכלת שבסה״כ רצתה להכין עוגה שגם הבעל יאכל כדי שלא תנשנש הכל לבד ;)

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 13, 2020 at 12:30 am

הי שבי חלב אפשר להמיר לחלב סויה או לשנת פרווה אין בעיה גם עם מיץ תפוזים אפשר להמיר שמן לשמן זית, זן עדין תמיד עדיף בעוגות. אל תהיי מתוסכלת, סהכ שינויים קטנים וכולם מרוצים חג שמח קרן

השב
User Avatar
שבי
אפריל 13, 2020 at 11:08 am

תודה!!! הכנתי עכשיו והריח מטריף ....

השב
User Avatar
ענת
starstarstarstarstar
אפריל 13, 2020 בשעה 00:32

אפשר לאפות בסיר פלא?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 13, 2020 at 7:08 am

סיר פלא גדול מדי למלית העוגה והיא תצא נמוכה לדעתי את יכול פה לקחת את זה בחשבון או להכפיל כמויות

השב
User Avatar
שרון
אפריל 13, 2020 at 4:57 pm

הי קרן,שמים כוס וחצי קמח לבן במקום כל הקמחים כולל השקדים?תבנית אלומיניום חד פעמית מתאימה או שעדיף לא חד פעמית?תודה רבה!

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 13, 2020 at 5:27 pm

לא הייתי מוותרת על השקדים בעוגה הם חלק מהטעם המדהים שלה. אין בעיה בחד פעמי מאלומניום

השב
User Avatar
בר הדרומי
מרץ 27, 2021 at 1:17 pm

היי האם הכמות היא רק לאינגליש קייק אחת או שתיים?

השב
User Avatar
אתיקה
starstarstarstarstar
אפריל 13, 2020 בשעה 11:38

תודה וחג שמח

השב
User Avatar
טל בגלייבטר
starstarstarstarstar
אפריל 13, 2020 בשעה 15:04

וואו עוגה נפלאה!!!!! איפה היית עד עכשיו !!!! עוגת תפוחים נהדרת, לחה וטעימה ...המשך חג שמח עד כמה שניתן

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 13, 2020 at 5:29 pm

אני כל הזמן הייתי פה! תודה טל שמחה שאהבת והמשך חג מהמם

השב
User Avatar
כנרת
starstarstarstarstar
אפריל 13, 2020 בשעה 17:35

עוגה מדהימה וטעימה :) איזה כיף! תודה רבה על מתכון מנצח!

השב
User Avatar
הדר
starstarstarstarstar
אפריל 13, 2020 בשעה 19:33

עוגה מצוינת, ואכן תאומץ גם לשאר ימות השנה. הערה - השתמשתי בשלוש ביצים גודל בינוני ובתבנית חד פעמית סטנדרטית, והעוגה עלתה על גדותיה וגלשה אל מחוץ לתבנית. בפעם הבאה אשתמש בשתי תבניות או בשתי ביצים.

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 13, 2020 at 9:25 pm

באמ מוזר! ובמקרה שבלילה יוצאת גדולה מדי חשוב לא למלא יותר מ 3/4 גובה תבנית, שלא תעלה על גדותיה. בשביל זה אני מחזיקה בבית מנג׳טים קטנים או תבניות אינגליש פיציות,כדי לא לזרוק שאריות :-)

השב
User Avatar
קרן
starstarstarstarstar
אפריל 14, 2020 בשעה 08:14

היי. כמה קריטי ברנדי?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 14, 2020 at 8:24 am

לא קריטי, אפשר להמיר בכף מיץ לימון

השב
User Avatar
אפרת הרף אלמכיאס
starstarstarstarstar
אפריל 14, 2020 בשעה 09:36

יצאה נהדרת...רק טיפה מתפוררת. אולי צריך יותר קמח?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 14, 2020 at 9:44 am

אפש קל חזק טיפה, היא תתייצב לגמרי בקירור או במקרר בגל מקרה

השב
User Avatar
אמיליה
starstarstarstarstar
אפריל 14, 2020 בשעה 12:21

היי, אפשר להמיר את כל הקמחים לקמח תופח של פסח?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 14, 2020 at 12:33 pm

כן

השב
User Avatar
שלהבת
starstarstarstarstar
אפריל 15, 2020 בשעה 17:21

תודה רבה אני מהמכורים לעוגת תפוחים. עוגה נהדרת מפיצה ריח משגע באפיה...טעימה גם כשהיא במקרר

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 15, 2020 at 5:38 pm

תודה שלהבת

השב
User Avatar
מינה אבודרהם
starstarstarstarstar
אפריל 17, 2020 בשעה 17:46

קרן, הכנתי את העוגה היום (עם קמח רגיל במקום קמח מצה) וואו. מפנקת, רכה, לא יותר מדי מושחתת (((-: עוגה קלאסית לשבת. רק להגיד תודה רבה!! וכמובן הרבה בריאות

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 17, 2020 at 8:22 pm

תודה מינה ממש שמחה לשמוע כי אני עוד לא אפיתי אותה בגרסת הקמח הלבן וממש מחכה לזה

השב
User Avatar
אורי
starstarstarstarstar
אפריל 25, 2020 בשעה 21:26

היי קרן, במקום הקמח תפו"א / קורנפלור, אפשרי לשים אבקת אפייה?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 25, 2020 at 10:17 pm

לא זה לא קשור אחד לשני במקומם אפשר קמח רגיל

השב
User Avatar
אורית
אפריל 21, 2024 at 6:11 pm

האם כדאי לזלף מייפל שהעוגה יוצאת מהתנור?

השב
User Avatar
הלן
starstarstarstarstar
מאי 3, 2020 בשעה 02:04

במה אפשר להחליף ברנדי?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 3, 2020 at 6:40 am

אפשר לוותר

השב
User Avatar
Caroline
starstarstarstarstar
מאי 16, 2020 בשעה 15:36

hi Keren, not passover anymore, so how to replace the matzah flour? do I still need potato and almond flour? Please tell me the exact flour mix. Many thanks ! I am in love with your cakes !

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 16, 2020 at 5:14 pm

You can replace matza flour and potato flour in white flour but dont miss almonds they are important

השב
User Avatar
Caroline Brodsky
מאי 17, 2020 at 12:54 pm

Many thanks . To the same amount grams?

השב
User Avatar
caroline brodsky
starstarstarstarstar
יוני 3, 2020 בשעה 18:35

Hi keren I didn’t get a crust on the top like yours . Why could it be ? Thanks

השב
User Avatar
caroline brodsky
starstarstarstarstar
יוני 3, 2020 בשעה 18:36

Also I have replaced brandy with the the cake Amaretto I hope t won’t change

השב
User Avatar
רונית זקלר
starstarstarstarstar
פברואר 26, 2021 בשעה 11:44

היי קרן , מה יכול להחליף את קמה המצה ? אני צליאקתית .

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 26, 2021 at 4:48 pm

קמח ללא גלוטן

השב
User Avatar
רונית
starstarstarstarstar
מרץ 26, 2021 בשעה 12:41

מה אפשר לשים במקום סוכר וניל ?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 26, 2021 at 12:59 pm

תמצית וניל

השב
User Avatar
עדי
starstarstarstarstar
מרץ 31, 2021 בשעה 17:02

היי קרן יהיה טעים גם עם תפוחים אדומים גאלה? היחידים שיש לי כרגע..

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 31, 2021 at 8:34 pm

יהיה טעים עם כל תפוח ☺️

השב
User Avatar
ריקי
starstarstarstarstar
אפריל 1, 2021 בשעה 13:21

אפשר להמיר את הקמחים לחצי שקדים חצי קורנפלור ?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 1, 2021 at 4:11 pm

אפשר כן

השב
User Avatar
לימור רוזן
starstarstarstarstar
אפריל 3, 2021 בשעה 18:15

הי קרן, העוגה טעימה ברמות.. אבל היא מתפוררת... ניסיתי לחתוך וממש אבל ממש לא ניתן..למה? עשיתי הכל כמו שכתוב..נשבעת.חחח

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 4, 2021 at 2:54 pm

בהחלט מוזר ואני לא ככ יודעת להגיד למה היא לא אמורה להתפורר

השב
User Avatar
עדי
starstarstarstarstar
אפריל 3, 2021 בשעה 21:28

רק לומר שזו עוגה מצויינת!!!! תודה רבה הצלת לי את החג!

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 4, 2021 at 2:54 pm

איזה משמחת תודה!

השב
User Avatar
ניצן גרינברג
starstarstarstarstar
אפריל 3, 2022 בשעה 19:50

קרן היקרה, כתבת שהמתכון הוא לתבנית אינגליש קייק סטנדרטית. במידה ואני רוצה להכין את העוגה בתבנית עגולה, איזה קוטר אני צריכה?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 4, 2022 at 7:10 am

בכמות הזו קוטר 18

השב
User Avatar
נירית
starstarstarstarstar
אפריל 4, 2023 בשעה 11:51

היי במה אפשר להחליף את הביצים כדי שיהיה טבעוני?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 4, 2023 at 4:53 pm

לא ניסיתי פה המרה של הביצים אפשר לנסות עם רסק תפוחים אבל אני לא אומרת את זה מנסיון

השב
User Avatar
ענבר
starstarstarstarstar
אפריל 7, 2023 בשעה 09:58

היי קרן אפשר לוו.ר על סוכר הווניל?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 8, 2023 at 1:39 pm

בטח

השב
User Avatar
ענת
starstarstarstarstar
אפריל 8, 2023 בשעה 22:16

אחלה עוגה גם כבחושה :-)

השב
User Avatar
Ilana
starstarstarstarstar
אפריל 9, 2023 בשעה 14:01

קרן את אלופה!!! עוגה פצצה אפיתי אתמול חוסלה והיום אפיתי שוב… והוספתי קצת אגוזים קצוצים עם סוכר מלמעלה.

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 9, 2023 at 6:22 pm

תודה אילנה

השב
User Avatar
Daniella Baydanie
starstarstarstarstar
אפריל 17, 2024 בשעה 17:26

האם אפשר להמיר את הקמח מצה לקמח תופח כשר לפסח?למרות שזה קמח תופח?(לא מתחברת לטעם של הקמח מצה) תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 18, 2024 at 3:43 pm

כן בטח

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img