img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
עוגות בחושות

עוגת תפוחים רוסית (שרלוטקה)

ספטמבר 21, 2015 | 42 תגובות

img

42 תגובות גולשים

TAG , ,

User Avatar
ליאורה דורון
starstarstarstarstar
מרץ 20, 2016 בשעה 10:08

בוקר טוב,ידוע לי שיש עוגה כזאת עם גבינה.הפוכה כמובן וכשמכניסים את הגבינה ,תערובת הביצים מכסה את הגבינה.מכירה?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 20, 2016 at 10:10 am

לא מכירה, נשמע מעניין, יש לה שם ?

השב
User Avatar
claris
starstarstarstarstar
אפריל 11, 2016 בשעה 07:12

נראית ונשמעת מעולה. יום שישי אני מנסה.

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 11, 2016 at 8:06 am

יופי! ספרי איך יצא

השב
User Avatar
יערה
starstarstarstarstar
יוני 29, 2016 בשעה 10:08

היי! אין שמן בבלילה של העוגה בכלל? יש לך הצעה למה אפשר להמיר את השמנת המתוקה כך שזה יהיה נטול חלב? תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 29, 2016 at 10:14 am

הי יערה אין בתערובת הבלילה כלל שמן וזו לא בעיה את יכולה לנסות להמיר את השמנת בשמנת צימחית בהצלחה!

השב
User Avatar
עינת
starstarstarstarstar
ספטמבר 23, 2016 בשעה 17:52

היי, לא ציינת קמח תופח, ולא אבקת אפייה... אז הכוונה לקמח רגיל?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 23, 2016 at 11:02 pm

כן! קמח לבן רגיל (ותודה, ציינתי גם במתכון:)

השב
User Avatar
עינת
starstarstarstarstar
ספטמבר 27, 2016 בשעה 13:41

הי, נראה מושלם... מטעמי פרווה- האם יוכל לעבוד עם קרם קוקוס לדעתך?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 27, 2016 at 1:54 pm

את מתכוונת לקרם קוקוס בקרמל ? כי בעוגה אין שום דבר חלבי ...

השב
User Avatar
עינת
ספטמבר 27, 2016 at 1:56 pm

כן בקרמל ☺️

השב
User Avatar
שרון
דצמבר 9, 2022 at 11:56 am

פעם ראשונה שמתנסה עם קרמל.. כמה נורא עם הרתחתי עם השמנת על ההתחלה ולא הוספתי אחרי?

השב
User Avatar
עינת
starstarstarstarstar
ספטמבר 27, 2016 בשעה 14:01

נפלא! בהחלט ינוסה... תודה רבה על התגובה המהירה! הבלוג קסום

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 27, 2016 at 2:11 pm

תודה:-)

השב
User Avatar
הודיה
starstarstarstarstar
אוקטובר 5, 2016 בשעה 21:31

אז הכנתי את העוגה שיצאה טעימה להפליא! אבל..הקרמל נשאר מאוד נוזלי, כך שהעוגה כולה היתה רטובה יחסית ואי אפשר היה להוציא מהתבנית לצלחת בצורה נורמלית.. וגם נזקקה להרבה הרבה יותר זמן אפייה לייצוב של הבלילה עצמה.. איפה ייתכן שטעיתי? רוצה להכין שוב ושייצא מושלם הפעם!:)

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 6, 2016 at 6:47 am

שמחה לשמוע שאהבת:-) האם הקרמל הסמיך כמו שצריך בתהליך הכנתו? אני מציעה שלהבא לאחר הוספת תערובת העוגה מעל התפוחים והקרמל בתבנית תנסי לערבב פחות בין שתי התערובות ונסי להפחית מעט מכמות הקרמל מלכתחילה בהצלחה שוב

השב
User Avatar
רחלי
starstarstarstarstar
פברואר 8, 2017 בשעה 12:44

וואו הכנתי את העוגה!!!!! הטעם שלה משגע תודה רבה

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 8, 2017 at 1:00 pm

תודה רחלי שחזרת לספר לי :-)

השב
User Avatar
איילה
starstarstarstarstar
אפריל 6, 2018 בשעה 13:04

היי קרן! יש לי ה מ ו ן אגסים שמחכים שיעשו איתם משהו. האם לדעתך העוגה תצא שווה באותה מידה עם אגסים במקום התפוחים? תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 6, 2018 at 2:26 pm

בטח, ייצא נהדר

השב
User Avatar
איבונה
starstarstarstarstar
אוגוסט 30, 2019 בשעה 15:28

עוגה מדהימה מכינה את המתכון כבר פעם ה20 ועדיין עפים אליה תודה רבה♥️

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 1, 2019 at 5:00 am

תודה! עשית לי חשק להכין גם

השב
User Avatar
דלית
starstarstarstarstar
מאי 13, 2020 בשעה 14:43

הי קרן, הכמות של הקרמל המוכן היא יותר מחצי כוס. האם להשתמש רק בחצי כוס בעוגה ? מה לעשות עם השאר ?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 13, 2020 at 3:21 pm

הכוונה שמהככנה יצא לך יותר קרמל? כן לא להתמש ביותר מחצי כוס, את השאר אפשר לשמור במקרר להוסיף לעוגה בחושה לשים על גלידה -)

השב
User Avatar
דלית
starstarstarstarstar
מאי 13, 2020 בשעה 15:44

כיצד אני מוסיפה אותו לעוגה בחושה ?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 13, 2020 at 4:10 pm

ממש להוסיף את הקרמל כמו שהוא לבלילה של עוגה סתם לדוגמא, העוגה השעליתי היום עם המשמשים, זו אחלה בלילה שתקבל באהבה את הקרמל או לשמור לעוגת גבינה או גלידה ולשים מעל

השב
User Avatar
סבטלנה
starstarstarstarstar
אוקטובר 4, 2020 בשעה 07:44

המתכון של שרלוטקה האמיתית של הרוסים היא בכלל לא כזו, ברוסיה מכינים אותה בכלל אחרת. זה מתכון אמיתי של שרלוטקה רוסית שהיינו מכינים ברוסיה: 2-3 תפוח עץ בגודל בינוני (אדיפות לסוג תפוח עץ חמוץ) 0,5 כוס סוכר 3 ביצים גודל L 1 כפית אבקת אפיה (או אפשר להשתמש בקמח תופח, אז לא צריך אבקת אפיה וקמח רגיל) 1 כוס קמח רגיל 3 כפות שמנת רגילה 9% או מיונז 1 שקית סוכר וניל הוראות הכנה: 1.בקערת מיקסר להקציף את הביצים על מהירות הכי גבוה עם סוכר וסוכר וניל עד שהתערובת יגדל פי 2, לאחר מכן מוסיפים שמנת ומערבבים בעזרת אותו מיקסר. 2. בעזרת מסננת מנפים את הקמח ביחד עם אבקת אפיה, כדי שהקמח אספוג לעצמו חמצן (זה עושה את הבצק יותר מנופח ורך) ואז אותו הקמח מוסיפים לתערובת נוזלית, אפשר לנפות את הקמח ישר לקערת מיקסר עם תערובת נוזלית ולערבב בעזרת מיקסר על מהירות נמוכה בעדינות עד שנקבל תערובת אחידה. 3. לקחת תבנית 26 ס״מ לרפד בנייר אפיה את התחתית של תבנית ושוליים של תבנית לשמן בחמאה ולאבק עם טיפה קמח (בכדי שהבצק בזמן אפיה לא ידבק לשוליים של תבנית). 4.לוקחים תפוח אץ מורידים ממנו קליפה וחותכים לקוביות ומעברים לתבנית. 5. לוקחים את תערובת הבלילה, שבקערת מיקסר ושופכים אותה מעל תפוח עץ ובעזרת כף מערבבים מעט את הבלילה ביחד עם קוביות תפוח עץ. להכניס לתנור עם חום 180 או 175 ולאפות במשך 25 דקות. לבדוק עם העוגה מוכנה עם קיסם שיניים, אם אין עליו שאריות של הבצק, אז העוגה מוכנה.

השב
User Avatar
יעל כרמי
starstarstarstarstar
אוקטובר 8, 2022 בשעה 11:03

אחח, שרלוטקה. הנה הפוסט שהעליתי הבוקר על הקיר שלי בפייסבוק: חמדה, בואי, חורף בחוץ כמו שאת אוהבת'. 'כמה?' אני קוראת לו מחדר השינה, באמצע פרק 10 מתוך 400 ומשהו של הסדרה הטורקית 'הבור', יודעת שכבר תהיה לי תעסוקה לשנה שלמה מול משפחות פשע, אהבות, קנאות, מוזיקה ושולחנות ערוכים במיטב מטעמי המטבח הטורקי. '17', הוא עונה ואני מחייכת בהנאה. היש מספר יותר יפה מ 17 אחרי טמפרטורות הקיץ שמתחילות ב 35 ומגבירות? ואחרי פרק וקפה אנחנו יוצאים להליכה. אכן 17. 17 מעלות כמו באירופה. 17 מעלות המצננות ומקררות את הכתפיים והעורף וגורמות לעורף להצטמרר. כל הקיץ חיכיתי ל 17 המעלות האלה. ואנו צועדים. השעה קצת אחרי 07:00 בבוקר בקיבוץ. עגלולים בחצרות, דובי ישן שנשכח ונרטב בלילה מהטל, אי משם שיר ישראלי ישן, כוסות יין שנשארו על השולחן במרפסת מערב קודם. אנו יוצאים משער היער ופונים ימינה, לעלייה שתסחט את נשמתי ונשימתי וכל הזמן הזה ידי בכף ידו והוא מאט כשצריך, ומושך כשקשה והיער כולו שלנו. ובזמן ההליכה אני חולמת על שרלוטקה. כבר מאמצע הלילה שאני חולמת על שרלוטקה. מרגע שקרן אגם Keren Agam נתנה את המתכון לעוגת התפוחים הרוסית הזו, מזדמזמת בראשי המילה היפה הזו: שרלוטקה. כמו בבושקה. כמו ליושינקה. על אחד ממדפי הספרייה שלי, עומדים ספרי בישול. הם מרובבים בכתמים של סוכר, קמח וחמאה כמו שספרי בישול צריכים להיות. הם נפתחים בדיוק בדף בו המתכון ללחמניות גבינה. הם אהובים ומלווים והולכים איתי שנים רבות בין עשרות הדירות שעברתי. הנה 'עוגות לכל עת' של נירה שויאר. הנה שולה ולייזה והמלך החדש של המדף ספר האוכל של הדיי עפאים אותו קראתי כמו שקוראים רומן טוב, טובעת במילים ובתמונות. מלטפת את הדפים. יודעת שלא אכין את כל המתכונים וזה לא משנה כלל. טעמם וריחם עולים מן הדפים וגורמים לגעגוע לכל השולחנות, הסירים, המצקות, ההורים, הסבים והסבתות בעולם. נכון שגם לכן היה את הספר עם הכריכה הצהובה שלא ניתן לטעות בה 'ילדים מבשלים' שכתבה במיוחד לילדים רות סירקיס? עד היום אני זוכרת איך הכנתי לראשונה כדורי שוקולד. איך שברתי עם מערוך את הביסקוויטים בתוך שקית. איך המסתי, לבדי, שוקולד. איך גלגלתי בקוקוס ונתתי בתוך מנז'טים קטנים. שנים אחר כך, הכנסתי את הסצינה הזו לתוך סיפור שכתבתי 'קונפי אווז בילקוט' ופורסם בגיליון 285 של כתב העת 'עיתון 77'. אני אוהבת את ספרי הבישול שלי כמו שאני אוהבת את ספרי הפרוזה והשירה שאספתי וקראתי עם השנים. והנה, בשבת של אחרי ולפני חג - שרלוטקה. אני מדמיינת אותה כנסיכה רוסית עם קרינולינה, מרחפת בנשף ריקודים בארמון הצאר כשכרטיס הריקוד שלה מלא ונסיכים אוסטרים הונגרים בעלי כותפות זהב, חרבות ארוכות ושפמים עבותים ומדגדגים עומדים בתור. ואלס עם שרלוטקה. השם מתגלגל על הלשון. מכל העוגות בעולם אני אוהבת עוגות פרי. ומכל עוגות הפרי אני אוהבת עוגות תפוחי עץ. יש משהו בשילוב של תפוח חם, סוכר וקינמון שאי אפשר לעמוד בפניו. וגם לא צריך. עדיף לשבת ועם כף לבצוע את קרום העוגה הנשבר לשברים קטנים, כמו אדמה הנבקעת בזמן רעידת אדמה וחוצה ימים ויבשות. ומתחת לקרום היבש והפריך, פרוסות תפוחי העץ שצופו בקרמל חם. אנחנו מגישים את הכפות אל פינו ומתענגים. העוגה חמה וריחנית. שמה תואם לה בדיוק. יש בה ש' של שמנת וק' של קינמון והיא מסתיימת באנחה מתוקה. עוד שבוע שלם של חופש, ארוחות ואושפיזין. שלפו לכן ספר מתכונים שאתן אוהבות במיוחד מהמדף, מצאו בו את המתכון שתמיד מצליח. ערבבו, מזגו, לושו, רדדו, חממו ואם הכנתן גם אתן את השרלוטקה שלכן, אני מאחלת לכן ולשלכן לשבת בסוכה עם אושפיזין, או מוקדם בבוקר, כשמד הטמפרטורה מראה 17 מעלות, עם ספר, ובין פרק לפרק לעשות אתנחתא ולקחת את הפה עוד חתיכת שרלוטקה. חג סוכות שמח.

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 9, 2022 at 7:36 am

כתבת מקסים יעל ❤️

השב
User Avatar
מור
starstarstarstarstar
אוקטובר 9, 2022 בשעה 07:58

היי, האם ניתן להכין אותה יום לפני הגשה או עדיף באותו יום? תודה :)

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 9, 2022 at 4:03 pm

אפשר יום קודם רצוי לשמור במקרר ולהוציא קצת לפני הגשה

השב
User Avatar
דנינו חפצי
starstarstarstarstar
אוקטובר 9, 2022 בשעה 11:35

היי האם אפשר להכין את הבצק כמה שעות קודם? רוצה להגיש את העוגה חמה.

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 9, 2022 at 4:03 pm

לא אפשרי

השב
User Avatar
יורם חן
starstarstarstarstar
אוקטובר 9, 2022 בשעה 14:26

היי קרן האם אפשר להשתמש בקמח תופח (כי אין לי רגיל) או בקמח 80% מלא

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 9, 2022 at 4:04 pm

אין בעיה בשני הקמחים

השב
User Avatar
חלי
starstarstarstarstar
אוקטובר 15, 2022 בשעה 18:10

הכנתי את העוגה והיא באמת מושלמת. הסרט שהכנת כל כך עוזר וכמו תמיד, כל מתכון שלך פשוט מעולה! תודה רבה❤️

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 15, 2022 at 11:18 pm

כייף לקבל פידבק כזה תודה

השב
User Avatar
אסף
starstarstarstarstar
פברואר 12, 2023 בשעה 18:23

היי, צריך גם אבקת אפייה?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 13, 2023 at 1:45 pm

אם לא כתוב אז אין

השב
User Avatar
עפרת
starstarstarstarstar
ספטמבר 14, 2023 בשעה 12:26

הי קרן, כמו תמיד עונג צרוף להכין את המתכונים שלך! אם ארצה לאפות העוגה בתבנית בקוטר 26, איך אני מגדילה באותו יחס את כמויות המצרכים? לא רוצה לקפח אף אורח וחוששת שתבנית קטנה יותר לא תספיק

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 15, 2023 at 8:37 am

להכפייל ב 1.5

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img