סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.
אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,
מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.
לפרטים והרשמה
נעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
יוני 2, 2024 | 10 תגובות


אין קינוח שאני זוכרת ת עצמי מזמינה במסעדות מאז שאני ילדה יותר מקרם קרמל.
זה היה ונשאר אחד הקינוחים האהובים עליי, וכשלא היינו אוכלים במסעדה אמא שלי היתה קונה
לי חבילה עם ארבע שקיות להכנת פלאן לבד בבית. הייתי מבשלת את הפלאן ומעבירה לתבניות
ואם היתה לי סבלנות הייתי מחכה שיתקרר, ולפעמים ככ אהבתי את הבלילה שהייתי שותה את זה חם
עם כף.
מאז ועד היום בכל פעם שאני טסה לחול אני קונה שקיות של פלאן בסופר כי בארץ לא תמיד יש
והכי כייף להכין בבית. זה לגמרי מסוג הקינוחים שנדמה לנו שהם מסובכים והם ממש לא.
הכי כייף לגלות אחרי היפוך את הצורה היפה של הפלאן ולהגיש אותו.
אני לקחתי השראה מסדרת השקד של לאוקסיטן והכנתי אותו בטעם שקדים, עם חלב שקדים
כך שהוא אפילו יצא פרווה! וממש ממש טעים.טעם השקדים רק מוסיף לו.
אם אתם אמיצים תוסיפו לקרמל מעט תמצית שקדים לטעם שקדים חזק
וחשוב לציין כי אנחנו רגע לפני שבועות וזה גם אחלה קינוח, שאת הפלאן אפשר להכין כמה ימים מראש וזה חוסך מלא עבודה


![]()
מצרכים למתכון:
לקרמל:
1 כוס (240 גר) סוכר לבן
1/4 כוס (60 מ״ל) מים
אופציונלי (1/2 כפית תמצית שקדים)
לפלאן:
650 מ״ל חלב שקדים
2/3 כוס סוכר לבן
6 ביצים
כפית מחית וניל
לעיטור:
1/4 כוס שקדים פרוסים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 160 מעלות
במחבת מניחים סוכר ומים על אש בינונית וממיסים, מדי פעם מזיזים קצת את המחבת
ומבשלים עד שהסוכר נמס לגמרי, ואז לאט לאט הקרמל מקבל גוון שזוף.
מסירים מהאש (הבועות נעלמות לא לדאוג)
אם החלטתם להוסיף תמצית שקדים זה הזמן להוסיף ומיד לערבב.
מוזגים לתבנית ומטים אותה קצת שהקרמל יכסה את כל התחתית, מפזרים מעט שקדים פרוסים .
בקערה טורפים ביצים וסוכר, אין צורך לטרוף הרבה זמן רק עד שהבלילה אחידה.
בסיר בינוני מביאים לרתיחה חלב עם מחית וניל ומסירים מיד מהאש
בעזרת מצקת מעבירים מעט מהחלב החם לתערובת הביצים וטורפים מהר, וחוזרים שוב על הפעולה 3-4 פעמים עד שכל החלב נגמר בסיר.
מוזגים את הבלילה מעל הקרמל בתבנית.
מניחים על תבנית תנור ומוזגים פנימה מים עד לחצי גובה התבנית שלכם
מכניסים לאפייה של 50-60 דקות.
הפלאן אמור להיות מעט רוטט אבל לא נוזליץ
מוציאים ומצננים לגמרי ומעבירים למקרר לכמה שעות.
מעבירים סכין בין הקרמל לדפנות, מיחים צלחת הגשה מעל התבנית ובעדינות הופכים.
מחכים דקה שתיים, בדרך כלל הקרמל יחליק לבד למטה, ואם יש צורך מנערים מעט את התבנית.
מקשטים בעוד קצת שקדים פרוסים ומגישים .
TAG פלאן (קרם קרמל) שקדים, קרם קרמל
בתאבון
קרן את מהממת כיף לקרוא עושה חשק. תקשיבי הצלחת הזאת הכחולה המצויירת עשתה לי צמרמורת , היה סט כזה לסבתא שלי ז''ל שהיא הביאה אותו מאנגליה- זה נדיר! תודה רבה
מקוה ששמרת , בהחלט סטים נדירים
חבל שאין גרסה להדפסה
עובדים על זה באתר החדש:-)
הכנתי יצא מושלם תודה
תודה יריב
שלום קרן! תודה על המתכון! אפשר להשתמש בתבנית סיליקון של מאפינס אם אני רוצה לעשות מנות אישיות? אם כן, כמה זמן בתנור?
לא ניסיתי אף פעם לאפות פלאן בסיליקון אין לי מושג איך ייצא
לוסי
יוני 2, 2024 בשעה 22:11
אכן כך. גם אני. שקיות פלאן le flan de France. בזכותך אני נזכרת שיש לי עדיין כמה שקיות...