סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.
אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,
מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.
לפרטים והרשמה
נעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
דצמבר 10, 2024 | 6 תגובות

כשהילדים היו קטנים, בגנים ובבתי הספר ביפו היינו חוגגים את חג שלושת החגים (חנוכה, חג המולד, ועיד אל פיטר)
בכל שנה בחגיגות היו מחלקים לילדים או מכינים איתם קטאייף, והם היו מביאים הביתה.
היינו מחכים לזה כל שנה, כי הקינוח הזה ככ טעים, ממכר ועמוס בקלוריות, כך שזה תמיד טוב שהוא מגיע רק פעם בשנה.
עברו הרבה שנים, הילדים כבר לא קטנים ולא מביאים הביתה את הקאטייף בחגים אבל זו נשארה אהבה שלנו.
למזלי יש אנשים ביפו שמכינים לבד ואפילו שולחים לי סמוך לחג וככה אנחנו זוכים בכל שנה לאכול את הקינוח הטעים הזה
השנה החלטתי להכין לבד, אני מכירה שתי גרסאות , את זו שממולאת באגוזים וקינמון ואת זו שממולאת בגבינה מתוקה
לא יודעת להגיד מה יותר טעים כי שתי האופציות וואו אבל החלטתי להתחיל מהמלית הקלאסית של האגוזים
הכנתי אותם אתמול וחשבתי מיד, כמה בטח אנשים חושבים שמסובך להכין בבית קטאייף, וכמה בפועל זה קל.
כל מי שמכין בבית פנקייק? אז ככה.
את המלית ניתן להכין כמה ימים מראש, זה חוסך זמן והתעסקות אבל לא חובה.
אני הכנתי את המלית ומיד אחריה את הבלילה, ערבבתי הכל במג׳ימיקס שלי וזה לקח ממש שתי דקות, אפילו לא הייתי צריכה לנקות את הקערה באמצע.
חג שלושת החגים שמייח ותכינו קטאייף זה ככ טעים!

![]()
מצרכים למתכון:
1.5 כוסות (210 גר) קמח לבן רגיל
1/2 כוס (50 גר׳) סולת
1/2 כפית שמרים יבשים
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כף סוכר לבן
מעט מלח
2 כוסות (480 מ״ל) מים
לטיגון:
100 גר׳ חמאה (לטבעוני ממירים למחמאה/נטורינה או שמן )
למילוי אגוזים וקינמון:
3/4 כוס אגוזים (אני ערבבתי מלך עם פיסטוקים ופקאן ) טחונים דק
1/2 כפית קינמון
1 כף סוכר חום כהה (אפשר בהיר או סוכר לבן)
לסירופ סוכר:
3/4 כוס (150 גר) סוכר לבן
3/4 כוס (180 מ״ל) מים
אני תיבלתי במקלות קינמון שבורים, לא חובה
אופן ההכנה:
סירופ סוכר:
מבשלים על האז בכלי קטן מים וסוכר עד לרתיחה, מורידים לבעבוע עדים ומבשלים מספר דקות להסמכה עדינה עד שנוצר סירופ.
מניחים בצד.
מילוי:
במעבד מזון טוחנים יחד אגוזים קינמון וסוכר חום ומניחים בצד.
בלילה:
באותו מעבד מזון או בקערה עם מטרפה מערבבים את כל מצרכי הבלילה.
מעבירים לקערה ומכסים היטב בניילון נצמד ומניחים למנוחה של חצי שעה .
מחממים חלק מהחמאה במחבת , רתןי להוסיף לה מעט שמן שלא תישרף
מטגנים פנקייקים קטנים מהבלילה, הכי טוב להעביר לסקוויזר, ואז למחבת אבל לא חובה.
מטגנים רק צד אחד עד שיש בועות שמופיעות על כל חלקו העליון של כל פנקייק.
מוציאים ומניחים בצד.
מניחים 1/2 כפית מתערובת האגוזים במרכז כל פנקייק וסוגרים לשניים, מהדקים היטב את הדפנות, הפנקייק לח מעט ואין בעיה שזה ייסגר.
מחממים שוב חמאה עם מעט שמן שלא תישרף במחבת רחבה ומאגנים שוב את הקטאייף משני הצדדים עד להזהבה.
מעבירים את סירופ הסוכר לצלחת עמוקה רחבה ומניחים בפנים את הקטאייף, נותנים רגע לרוטב להיספג, מוציאים לכלי הגשה, מזלפים עוד שקצת סירופ
מעל ואפשר גם עוד אגוזים קצוצים לקישוט ומגישים
TAG קטאייף, קטאייף טבעוני עם אגוזים וקינמון, קינוח ערבי
חג חנוכה שמח!!
את המילוי שמים על הצד עם הבועות או על הצד המטוגן?
הצד של הבועות וסוגרים
תודה לך קרן האם ובאיזה שלב אפשר להקפיא? אחרי הטיגון וללא הסירופ?
בכל שלב שבו זה כבר מוכן, אחרי טיגון ראשוני, אחרי מילוי, או אחרי טיגון עם מילוי
נעמה
דצמבר 10, 2024 בשעה 14:42
חג חנוכה שמח!!