img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
עוגות שמרים

רולדות שמרים שוקולד וקראמבל שאני הכי אוהבת בסופש 

ינואר 16, 2023 | 67 תגובות

img

67 תגובות גולשים

TAG , , ,

User Avatar
דינה ברנשטיין
starstarstarstarstar
ינואר 16, 2023 בשעה 17:50

קרן, נראה לי שיש בלבול קטן בסדר הפעולות. את הקרמבל יש לשים לפני האפייה, לא? אבל כתבת: "בזמן שהרולדות בתנור מכינים קרמבל......"

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 16, 2023 at 6:52 pm

תיקנתי דינה תודה רבה על ההערה

השב
User Avatar
יפית ממן
יולי 30, 2023 at 12:18 am

קמח חורסן תופס?

השב
User Avatar
תומר
ינואר 30, 2024 at 5:39 pm

או שאת כמו רובנו פשוטי העם שאין להם תנור התפחה - מתפיחה בתנור עצמו כשהוא כבוי כמובן :)

השב
User Avatar
שירה
מרץ 3, 2023 at 9:10 am

היי קרן אפשר להחליף את החלב בבצק בשמנת מתוקה?

השב
User Avatar
הדס
ספטמבר 30, 2023 at 3:51 pm

היי קרן! אני לא יודעת למה אבל הבצק אף פעם לא תופח לי במקרר. יש לך רעיון למה?

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 30, 2023 at 6:00 pm

החמאה שבבצק מתקשה מהר ולכן הרבה פעמים נראה שהוא ״לא תפח״ זו טעות נפוצה לחשוב כך. מוצרים מהמקרר ועובדים איתו זה בסדר השמרים עברו את התהליך שלהם אחכ בהתפחה שניה נותנים התפחה ארוכה כשהבצק יחסית קר וזה מסתדר

השב
User Avatar
Tal Solomon
starstarstarstarstar
ינואר 16, 2023 בשעה 20:33

היי, אם רוצים להשתמש בשמרים טריים. אז לכמה גרם להמיר? תודה ממש. המתכון נראה מעולה!

השב
User Avatar
אורלי
starstarstarstarstar
ינואר 16, 2023 בשעה 23:25

היי קרן מהממת❤️ יש אופציה להכין את המתכון הזה בגרסה פרווה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 17, 2023 at 8:01 am

בטח מים במקום חלב מחמאה/נטורינה במקום חמאה ואפשר בבצק שמן קנולה 1/3 כוס פחות ממליצה שמן במלית

השב
User Avatar
רותי
starstarstarstarstar
ינואר 16, 2023 בשעה 23:54

היי קרן זה נראה מעולה האם אפשר לאפות בתבניות אינגליש?

השב
User Avatar
Orel Bilibook
אוקטובר 13, 2024 at 10:32 am

היי קרן נראה מהמם, אם אני רוצה להכין יומיים לפני ולאפות באותו היום שצריכה אני יכולה להקפיא את הרולדות? והאם אננ מקפיאה לאחר התפחה או לפני ואחרי ההקפאה והאם אני צריכה לתת לבצק אחרי הקפאה גם לתפוח?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 14, 2024 at 10:50 am

תקפיאי לפני התפחה שניה בצורה, ואחכ תפשירי תתפיחי ותאפי

השב
User Avatar
מרב
starstarstarstarstar
ינואר 17, 2023 בשעה 03:15

היי קרן, אפשר לשים את הקולגות בתבניות אינגליש קייק?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 17, 2023 at 8:00 am

תחלקי את הבצק לשניים ולא לארבע כדי להכניס לתבנית אינגליש

השב
User Avatar
גיל
ספטמבר 10, 2023 at 7:08 pm

היי קרן, אין על המתכונים שלך! אפשר לדעתך להקפיא לפני האפייה חלק ולאפות במועד אחר? תודה רבה

השב
User Avatar
יובל
starstarstarstarstar
ינואר 17, 2023 בשעה 16:18

היי קרן, נראה מתכון מעולה. רק דבר אחד לא ברור לי, האם הקראמבל לא נרטב ונהיה בצקי אחרי ששמים עליו את במעי סוכר בסוף? ואז מאבד מהפריכות שלו שזה בעצם הקטע שלו פה? האם לא לשים מי סוכר זה אופציה במקרה הזה? הרי הם מאוד תורמים ללחות העוגה. תודה רבה

השב
User Avatar
רעות
starstarstarstarstar
ינואר 17, 2023 בשעה 22:21

היי תודה על המתכון!!! נשארה לי המון מלית, יש לך רעיון מה אפשר לעשות איתה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 18, 2023 at 6:01 am

להקפיא לפעם הבאה :-)

השב
User Avatar
רותם
ינואר 20, 2023 at 5:32 am

רותם

השב
User Avatar
חנה
starstarstarstarstar
ינואר 18, 2023 בשעה 11:17

אפשר לעשות מקמח כוסמין 80%

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 18, 2023 at 2:52 pm

אפשר, יש צורך בקמחים מלאים להוסיף יותר נוזלים לבצק שיהיה אלסטי וגמיש ולא קשה

השב
User Avatar
מרכוס
starstarstarstarstar
ינואר 18, 2023 בשעה 13:43

היי, נראה מעולה ותודה על המתכון. מה קורה אם מברישים עם חלב מבקום ביצה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 18, 2023 at 2:47 pm

אין שום בעיה

השב
User Avatar
סיון
יולי 31, 2023 at 8:18 pm

איך עושים לבד מלית קינמון?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 1, 2023 at 8:42 am

חפשי שמרים קינמון באתר

השב
User Avatar
יובל
starstarstarstarstar
ינואר 18, 2023 בשעה 14:21

התוספת של הקראמבל נראית מעולה!! אבל היא לא מתרככת מהמיי סוכר ששמים בסוף?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 18, 2023 at 2:53 pm

מתרככת קצת ואפשר לוותר על הסירופ אם רוצים

השב
User Avatar
כינרת לב
יולי 31, 2023 at 8:53 pm

במה מחליפים את החמאה והחלב אם רוצים בצק פרווה?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 1, 2023 at 8:42 am

שמן קנולה בבצק ומים במקום חלב

השב
User Avatar
Tehila
starstarstarstarstar
ינואר 18, 2023 בשעה 14:54

הי קרן, אפשר תחליב חלב שיבול שועל?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 18, 2023 at 8:34 pm

כן

השב
User Avatar
אמה
ינואר 20, 2023 at 12:31 pm

מושלם! במלית שמתי פשוט נוטלה בנדיבות ויצא מושלם!! הקראמבל יצא לי כמות ענקית , אז מהשאיריות הכנתי עוד כמה עוגיות בצד מנסה לא לאכול הכל לפני שתגיע השבת מחר

השב
User Avatar
קרן אגם
ינואר 20, 2023 at 5:33 pm

אלופה

השב
User Avatar
אילן
starstarstarstarstar
ינואר 18, 2023 בשעה 23:51

נראה ממש טעים שבא לי להכין.. האם אפשר להכין את הבצק עם הכנה מקדימה, רביכה של 30 גר קמח 70 מים 70 חלב? האם הכמויות אותו דבר ורק להוסיף רביכה ללישה? אשמח לתגובה. תודה

השב
User Avatar
שלומית
ינואר 24, 2023 at 10:58 pm

העוגה נראית סוףףףף באיזה תוכמית טורבו או רגיל ?

השב
User Avatar
קרן אגם
ינואר 25, 2023 at 1:49 pm

עליון תחתון

השב
User Avatar
שלומית
ינואר 24, 2023 at 11:23 pm

באיזה תוכנית את אופה את העוגה טורבו אט רגיל ?

השב
User Avatar
michal
starstarstarstarstar
ינואר 19, 2023 בשעה 22:01

היי קרן המופלאה אם ניתן להשתמש בקמח כוסמין לבן? המרה לשמרים טריים ? חמאה ? תודה וסליחה שאני ממירה lol

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 20, 2023 at 5:33 pm

כוסמין לבן כן אפשר להמיר לשמרים טריים לא הבנתי את השאלה על החמאה, להמיר? אפשר

השב
User Avatar
רותם
starstarstarstarstar
ינואר 20, 2023 בשעה 05:33

רותם

השב
User Avatar
Yamit
starstarstarstarstar
ינואר 26, 2023 בשעה 17:17

היי קרן, מכורה אלייך! שאלה: מה אפשר לשים במקום קמח שקדים? קמח רגיל אפשר?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 26, 2023 at 10:21 pm

הי איזה כייף לי תודה אפשר לוותר על קמח שקדים , קמח רגיל לא יתאים פה

השב
User Avatar
עירית
starstarstarstarstar
ינואר 28, 2023 בשעה 16:34

היי קרן יוצא אליפות. האם ניתן להקפיא את הרולדה? פשוט יצא כמות גדולה

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 28, 2023 at 5:45 pm

בטח!

השב
User Avatar
ליאת
ינואר 23, 2025 at 8:35 pm

היי קרן אם הקפאתי את הרולדה לפני תפילה כמה זמן אני צריכה להפשיר וכמה זמן לתפוח

השב
User Avatar
אפרת
starstarstarstarstar
פברואר 4, 2023 בשעה 00:57

פעם ראשונה בחיי שהכנתי עוגת שמרים, אחרי חשש של שנים ויצא מושלם! הכנתי משני חלקים במקום ארבעה ואפיתי בשתי תבניות אינגלישקייק. מתכון מעולה שממש פתח לי את התאבון (חחח) לנסות את כל מתכוני השמרים באתר שלך

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 4, 2023 at 8:23 am

שמחה ממש לשמוע אפרת תודה!

השב
User Avatar
מיכל
מרץ 7, 2023 at 7:35 am

הי, אם הכנתי את העוגות אתמול ושכחתי לשים מי סוכר, אני יכולה לשים היום לפני שאוכלים?

השב
User Avatar
קרן אגם
מרץ 7, 2023 at 4:45 pm

עוגות מברישים במי סוכר כשהן חמות, את יכולה לחמם אותה ואז להבריש

השב
User Avatar
ול
מאי 4, 2023 at 3:55 pm

היי קרן, אפשר להשתמש גם בשמרים טריים? תודה

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 4, 2023 at 7:18 pm

בטח!

השב
User Avatar
מירי
starstarstarstarstar
פברואר 21, 2023 בשעה 15:13

היי קרן, חייבת להבין פעם אחת את נושא ההתפחה במקרר כי פעם אחת לא הצליח לי הבצק. אחרי לישה מיד מכניסים ללילה במקרר? או שמתפיחים שעה בחוץ ואז לילה מקרר.... ולפני השימוש,בבצק מוציאים שעה לפני החוצה ) גם בחורף זה מספיק שעה?( מכינים את הרולדות ואז שוב התפחה?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 21, 2023 at 7:38 pm

אין צורך להתפיח לפני מקרר, הבצק תופח במקרר. מוציאים שעה לפני שימוש ומעצבים לצורה ומתפיחים שוב כיון שהבצק היה במקרר והוא קר אולי זמן ההתפחה השניה אחרי עיוב התורה יתארך, העיקר שהרולדות יהיו תפוחות יפה

השב
User Avatar
שירה
starstarstarstarstar
מרץ 3, 2023 בשעה 09:11

היי קרן אפשר להחליף את החלב בבצק בשמנת מתוקה?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 3, 2023 at 11:20 pm

כן

השב
User Avatar
פנינה
starstarstarstarstar
אוגוסט 10, 2023 בשעה 16:26

היי קרן המהממת❤️ האם לאחר צינון מלא אוכל להקפיא?

השב
User Avatar
גילה
starstarstarstarstar
אוגוסט 11, 2023 בשעה 16:57

הי, עוגה מעלפת! רק שאלה, לפי המתכון הבצק הספיק לשני רולדות. ניסיתי ל 4 אבל יצאו דקיקות מדיי, יכול להיות שלא תפח מספיק?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 11, 2023 at 6:20 pm

יש מצב או שפדוט הכנת שתי רולדות עבות במקום ארבע צרות ודקות העיקר שיצאו טעימות

השב
User Avatar
גל
starstarstarstarstar
אוגוסט 18, 2023 בשעה 21:27

אפינו היום במילוי מחית פיסטוק. הבצק יצא נהדר!

השב
User Avatar
יפעת
starstarstarstarstar
נובמבר 23, 2023 בשעה 14:08

הי קרן, כמה הבצק צריך לתפוח? פעם שניה שאני מכינה והוא לא ממש תופח בהתפחה ראשונה. יוצא מאד טעים אבל הוא לא מכפיל נפח רק תופח קצת. התפחה שניה כבר תופח יותר. תודה רבה!

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 25, 2023 at 7:03 am

זה בצק קצת כבד בגלל החמאה והביצים וזה בדיוק מה שאמור לקרות איתו

השב
User Avatar
פזית
starstarstarstarstar
אוגוסט 28, 2024 בשעה 15:32

הכנתי את הרולדות אבל המילוי נשפך החוצה. מה לא עשיתי טוב?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 30, 2024 at 9:09 am

אולי מילאת יותר מדי וחוץ מזה אין על מילוי שנשפך החוצה הכי טעים והכי טבעי בבית

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img