img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
עוגות בחושות

עוגת פירות קיץ ושקדים

יוני 28, 2014 | 85 תגובות

img

85 תגובות גולשים

User Avatar
טל עברי
starstarstarstarstar
יוני 24, 2016 בשעה 22:44

יצא מדהים!! רטובה מאוד מלמטה, אז קצת מתפרקת, אבל קצרה שבחים רבים!

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 24, 2016 at 11:19 pm

נכון היא קצת מתפרקת אבל היא שווה כל ביס:-)

השב
User Avatar
הילה
יוני 6, 2021 at 11:50 am

לתבנית 26 גבוהה בכמה להכפיל את הכמויות?

השב
User Avatar
קרן אגם
יוני 6, 2021 at 1:43 pm

מנסיון שלי הכפלה לא עובדת בעוגה הזו

השב
User Avatar
מירה
אוגוסט 26, 2023 at 4:49 pm

עוגה מעולה קרן היום כשהכנתי הורדתי ל⅔ כוס סוכר לתערובת עצמה וכף סוכר חום אחת לתערובת למעלה (+ מעט קינמון). יוצא עדיין מעולה ומתוקה. תודה לך!

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 27, 2023 at 4:46 pm

תודה מירה

השב
User Avatar
טלי
ספטמבר 17, 2023 at 3:09 pm

עוגה מעולה! מוצלחת ביותר

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 19, 2023 at 7:27 am

תודה טלי

השב
User Avatar
רותם
starstarstarstarstar
יולי 11, 2016 בשעה 20:31

יש לי מתכון שלך שנקרא עוגת השזיפים של הניו יורק טיימס . זו אותה עוגה ?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 11, 2016 at 8:47 pm

הי רותם זו לא אותה עוגה שתיהן מצויינות

השב
User Avatar
רותם
יולי 11, 2016 at 11:25 pm

תודה רבה .

השב
User Avatar
ענבל רהב
starstarstarstarstar
אוקטובר 19, 2018 בשעה 11:01

אפשר לתחלף את החלב בחלב שקדים?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 19, 2018 at 11:26 am

כן אין בעיה

השב
User Avatar
אירנה
starstarstarstarstar
יוני 22, 2019 בשעה 15:31

העוגה נראית מעולה, אני רוצה להכין את העוגה בגרסה נטולת גלוטן , במה אפשר להחליף את הקמח לבן ?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 22, 2019 at 5:33 pm

להחליף את כל כמות הקמח בקמח שקדים

השב
User Avatar
שירי
יולי 16, 2021 at 11:05 am

תחליף מוצלח לשקדים החצויים?

השב
User Avatar
קרן אגם
יולי 16, 2021 at 2:15 pm

אפשר פקאן או פשוט לוותר על השקדים בציפוי

השב
User Avatar
עמר
starstarstarstarstar
יוני 25, 2019 בשעה 09:10

היי מה הגודל של הכוס שאת משתמשת אני תמיד עושה מהעוגות שלך ולא יוצא לי טוב אני מודדת בכוס שתיה חד פעמי

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 25, 2019 at 10:45 am

זו הסיבה שלא יוצא לך טוב הכוונה לכוס מידה תקני סו כוסות מידה ותעבדי רק איתו זה ממש לא הכמות של חד פעמי

השב
User Avatar
עמר
יוני 25, 2019 at 3:31 pm

תודה לכוס מידה יש גדלים אן שזה מגחע סטנדרט?

השב
User Avatar
אושרת
starstarstarstarstar
אוגוסט 10, 2019 בשעה 08:06

יעבוד עם תאנים?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 10, 2019 at 8:22 am

בטח! אתמול מישהי הכינה עם תאנים

השב
User Avatar
אושרת
אוגוסט 10, 2019 at 8:50 am

תודה על התגובה המהירה וגם הזדמנות לאמר לך שהבלוג שלך מהמם וכל מתכון הוא הצלחה ❤️

השב
User Avatar
ilanit cohen
ספטמבר 25, 2020 at 6:47 am

עוגה מדהימה, פתרון מושלם לפירות שעוד רגע יזרקו. תודה

השב
User Avatar
נועה
starstarstarstarstar
אוגוסט 23, 2019 בשעה 16:10

הי קרן המדהימה! מכורה מכורה לבלוג שלך! האם אפשר לעשות בשני אינגליש קייק במקום?

השב
User Avatar
סתיו
starstarstarstarstar
ספטמבר 19, 2019 בשעה 09:50

היי קרן! האם ניתן לאפות כעוגות אישיות?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 19, 2019 at 10:48 am

בטח, קחי בחשבון שזמן אפייה מתקצר

השב
User Avatar
פנינה זהבי
starstarstarstarstar
אוקטובר 6, 2019 בשעה 08:01

בוקר טוב...את אופה את העוגה.. או העוגות בכלל.. בטורבו?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 6, 2019 at 9:00 am

אני לא אופה בטורבו

השב
User Avatar
דלית
starstarstarstarstar
מרץ 23, 2020 בשעה 21:51

זה כל כך מגרה. את חושבת שזה יעבוד עם תפוחים , אם אפרוס אותם לפרוסות דקות מאד?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 23, 2020 at 9:58 pm

ברור!

השב
User Avatar
לימור
מאי 4, 2022 at 11:11 pm

עוגה מושלמת, מכינה אותה כל כך הרבה פעמים, תמיד טעימה וקוצרת מחמאות. תודה לל

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 5, 2022 at 3:09 pm

תודה לימור לגמרי אחת הפייבורטיות שלי באתר

השב
User Avatar
יואב
starstarstarstarstar
אפריל 17, 2020 בשעה 19:01

עוגה נפלאה יש אפשרות להחליף את השמן בחמאה?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 17, 2020 at 8:21 pm

אפשר ב 80 גר׳

השב
User Avatar
ענבל
starstarstarstarstar
מאי 2, 2020 בשעה 09:00

היי קרן, כוס יבשים זה 140 גרם וכוס רטובים זה 240 מל? תודה רבה

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 2, 2020 at 1:35 pm

זה מתכון ככ ישן שהוא כתוב בלי מידות, עכשיו תיקנתי, תודה

השב
User Avatar
אורנית
starstarstarstarstar
מאי 26, 2020 בשעה 08:52

שלום קרן, הכנתי את העוגה. יצאה נפלאה מבחינת הטעם אך התפרקה בחיתוך והמרקם לא נראה דחוס כמו שלך... בנוסף, כל הפירות והקראמבל שקעו למטה:( מה יכולה להיות הסיבה לכך? ואיך אפשר להימנע מכך בפעם הבאה? יש לציין שחתכתי את הפירות לריבועים קטנים יחסית. האם פה הבעיה?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 26, 2020 at 10:12 am

אולי מסת הפריות היתה גדולה מדי נסי להבא לקמח אותם בקורנפלור

השב
User Avatar
אורנית
מאי 26, 2020 at 1:59 pm

השתמשתי רק ב 4 נקטרינות... אולי לחתוך לחתיכות גדולות יותר?

השב
User Avatar
נורית
starstarstarstarstar
מאי 31, 2020 בשעה 14:28

היי נראה מעולה . אפשר להכין בקאפקייקס?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 31, 2020 at 4:06 pm

אין בעיה

השב
User Avatar
עדי
starstarstarstarstar
יוני 18, 2020 בשעה 11:39

אפשר להשתמש במים או מיץ תפוזים במקום חלב?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 18, 2020 at 1:45 pm

מיץ זה מעולה

השב
User Avatar
עינב
starstarstarstarstar
יוני 19, 2020 בשעה 16:07

היי קרן, קודם כל זאת העןגה האהובה עליי והיא אף פעם לא מאכזבת!!! אפשר להחליף את הביצה במשהו אחר? על מנת שהיא תהיה טבעונית? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 19, 2020 at 5:12 pm

שמחה לשמוע אפשר לנסות 1/2 כוס רסק תפוחים

השב
User Avatar
לימור
ספטמבר 28, 2021 at 9:27 am

עוגה מושלמת וטעימה, הכנתי אותה ארבע פעמים ברצף, כל פעם עם פירות שונים. תודה לך

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 28, 2021 at 3:21 pm

תודה לימור

השב
User Avatar
הדר
starstarstarstarstar
יולי 24, 2020 בשעה 13:25

הי קרן העוגה יצאה כעת מהתנור ניחוח נהדר אך מדוע הפירות טבעו לי בעוגה..?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 24, 2020 at 2:38 pm

קורה לפעמים כשהפירות גדולים או כבדים מדי, אפשר להבא פחות פירות , בטוחה שיצאה טעימה גם כך

השב
User Avatar
חגית
יולי 21, 2022 at 7:24 pm

היי מתאים לצפות בשמנת מתוקה?

השב
User Avatar
נוי
starstarstarstarstar
אוגוסט 3, 2020 בשעה 08:14

היי קרן, את הפירות לחתוך לריבועים או שמיניות? כי במתכון רשמת ריבועים ובתמונות יש שמיניות.. או שזה לא באמת משנה? תודה!

השב
User Avatar
דורית
starstarstarstarstar
אוגוסט 14, 2020 בשעה 12:00

מתאים להוסיף מנגו טרי?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 14, 2020 at 2:05 pm

בהחלט

השב
User Avatar
אביטל
starstarstarstarstar
ספטמבר 3, 2020 בשעה 13:01

מושלמת וקלה להכנה! תודה:)

השב
User Avatar
הדס
starstarstarstarstar
אוקטובר 1, 2020 בשעה 14:27

היי! קודם כל תודה על כל המתכונים.. הם מושלמים! אני רוצה להכין את העוגה היום ולהגיש אותה מחר בערב בחג.. אפשרי? ולשמור בקירור?

השב
User Avatar
Lior Kimmel
starstarstarstarstar
אוקטובר 13, 2020 בשעה 12:06

אתחיל מזה שיצאה ממש טעימה. צריך אולי לתת כמות פירות לפי משקל נכון, כי 8 אפרסקים ממש השאירו את העוגה כמו RARE במרכזה, כשבעצם נאפתה היטב, אך הכמות כנראה הרטיבה מאוד... ולא נחתכה יפה גם אחרי קירור... תודה :)

השב
User Avatar
מרב
starstarstarstarstar
אפריל 9, 2021 בשעה 20:48

שלמות!

השב
User Avatar
ליאורה
starstarstarstarstar
יוני 11, 2021 בשעה 09:49

במקום שקדים, אפשר אבקת שקדים? כמה? תודה

השב
User Avatar
בלה
starstarstarstarstar
יוני 26, 2021 בשעה 12:14

הכנתי עכשיו. עדיין לא טעמתי אבל בטוחה שיצא מעולה, כמו כל המתכונים שלך. רק שבמהלך האפיה הפירות שקעו בבלילה, ולא יצא לי יפה כמו שלך. זה קורה לי הרבה בעוגות בחושות עם פירות ותהיתי אם יש משהו שאפשר לעשות כדי למנוע מהפירות לשקוע. יש לך אולי רעיון למה זה קורה ומה אפשר לעשות?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 26, 2021 at 5:18 pm

נסי להבא לאפות את העוגה 10-15 דק ואז להוסיף את הפירות מלמעלה . ככה הבלילה מעט תתייצב

השב
User Avatar
בלה
יוני 26, 2021 at 7:14 pm

תודה רבה! אנסה פעם הבאה. בינתיים הספקנו לטעום וכצפוי יצא מושלם. העוגה חוסלה :)

השב
User Avatar
חגית
starstarstarstarstar
ינואר 7, 2022 בשעה 10:42

נראית עוגה טובה, בא לי להכין אותה, במידה ומשתמשת בתפוחים/אגסים גם אין צורך לקלוף אותם? הקליפה לא תורגש?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 7, 2022 at 12:59 pm

אפשק לקלוף

השב
User Avatar
רויטל
starstarstarstarstar
יולי 7, 2022 בשעה 20:42

האם ביצה אחת מספיקה??

השב
User Avatar
רוחלה
starstarstarstarstar
יולי 27, 2022 בשעה 15:17

עוגה נהדרת! להגיש אותה קרה יותר טעים (גיליתי במקרה). למי שלא אוהב מאוד מתוק גם חצי כוס סוכר מספיקה.

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 28, 2022 at 6:33 am

גם אני מאוד אוהבת עוגות פירות מהמקרר

השב
User Avatar
מיכל לייסר
starstarstarstarstar
מרץ 31, 2023 בשעה 10:43

תבנית אינגליש קייק הולך באותה כמות ? או עגולה 20 ? תודה !!!

השב
User Avatar
שלומית
אוגוסט 1, 2024 at 6:57 am

יש לי בבית חלב שיבולת שועל. מתאים לגרסה פרווה?

השב
User Avatar
Os
starstarstarstarstar
מאי 4, 2023 בשעה 12:44

רוצה לנסות עם קמח ללא גלוטן - Universal gluten free. יש התאמות אחרות שכדאי לעשות במעבר לקמח ללג?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 4, 2023 at 2:02 pm

הכל אותו הדבר

השב
User Avatar
לולה
starstarstarstarstar
מאי 11, 2023 בשעה 19:28

העוגה וואו! פשוט השילוש המקודש- קל, זול והטעם- גן עדן! המון תודה על (עוד) מתכון נהדר ובסוגריים: בתור חובבת עוגות שנמנעת ממוצרי חלב בשנים האחרונות, מתכונים כאלו, ללא מוצרי חלב (במקום חמאה שמתי שמן קוקוס) שיוצאים טעימים יותר מהמתכונים הישנים עם הריקוטה והחמאה, זה פשוט קסם וזה עושה שמח בלב. תודה :)

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 13, 2023 at 10:38 am

איזה כיייף תוודה היא באמת אחת העוגות !

השב
User Avatar
רונה
starstarstarstarstar
אוגוסט 3, 2023 בשעה 16:33

האם אפשר להכין בתבנית 26 או באינגליש קייק? (אין לי תבנית 22 לצערי). אם כן, האם לשנות משהו במתכון? תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 3, 2023 at 4:45 pm

אינגליש ועוד קצת . ל 26 תכפילי כמויות

השב
User Avatar
רונה
אוגוסט 3, 2023 at 6:35 pm

תודה רבה!

השב
User Avatar
שירי
starstarstarstarstar
ספטמבר 10, 2023 בשעה 22:56

עוגה נפלאה! כבר הכנו המון פעמים. תודה רבה! האם נראה לך שניתן להקפיא את העוגה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 11, 2023 at 1:02 pm

תודה רבה! אפשר להקפיא

השב
User Avatar
ענבלית
starstarstarstarstar
אוקטובר 28, 2023 בשעה 19:36

7-8 פירות זה המון, ולכן מהתחלה עשיתי עם 4 אפרסקים. וגם זה המווון. העוגה רטובה בפנים גם אחרי 50-55 דק' (אחרי 40 דק' שמתי נייר כסף מעל כדי שלא תישרף). הערה לעצמי: קמח כוסמין מלא לא מתאים כאן.

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img