סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.
אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,
מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.
לפרטים והרשמה
נעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
יולי 9, 2024 | 3 תגובות

זה לגמרי נשנוש שווה, ליד הטלויזיה בערב, ליד הבריכה, כשבאים אורחים ואתם לא מחוייבים לארוחה גדולה, המלות האלו ככ טעימים ופריכים
והכי כייף להגיש אותם עם גבינה לבנה ליד לטבול ולתת ביס.
בצק מצונן זה אחד הבצקים הנוחים לתחזוקה ותפעול כך שאם יש לכם אחד כזה במקרר רוצו להכין!
לדעתי כדאי להכפיל כמויות כי זה נשאב במהירות שיא.
למתכון עם שלבי ההכנה בוידאו לחצו כאן ![]()
מצרכים למתכון
1 חבילה של בצק עלים מצונן למקרר
50 גר׳ חמאה רכה
חופן עשבי תיבול קצוצים (אני ערבבתי פטרוזיליה וזעתר טרי)
מעט מלח
2 שיני שום כתושות
70 גר׳ גבינת צ׳דר מגורדת
70 גר׳ גבינת פרמזן מגורדת
חופן זיתים ירוקים פרוסים (אפשר גם שחורים )
להברשה:
חלמון טרוף עם טיפת מים
1/4 כוס שומשום
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים חמאה רכה עם עשבי תיבול ושום כתוש לחמאת שום
מחממים תנור ל 190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
על משטח נח לעבודה פורסים את בצק העלים עם נייר האפייה שלו בתחתית
בעזרת סכין או גלגלת פיצה פורסים את הבצק לשניים
על חלק בצק אחד בעזרת סכין או ספטולה מורחים חמאת שום
מפזרים גבינות וזיתים, מרימים את חלק הבצק השני ומניחים אותו על הבצק עם התוספות לסגירה.
מהדקים היטב את הקצוות.
בעזרת גלגלת פיצה או סכין פורסים את הבצק לרצועות ארוכות בעובי 3 ס״מ
מחזיקים בצדדים של כל רצועה ומסובבים את שני הצדדים ליצירת מראה ״בורג״
מניחים על תבנית אפייה
מברישים את המקלות בביצה טרופה ומפזרים שומשום
אופים כ 25 דק׳ עד שהמקלות שחומים למראה
מגישים טרי וחם
TAG אצבעות גבינה וזיתים מבצק עלים, בצק מצונן, בצק עלים, מקלות בצק עלים, מקלות גבינה, מקלות פרמזן
אפשר בלי
יעבוד גם עם בצק פילאס/פילו? תודה
שולמית
אוגוסט 23, 2024 בשעה 10:54
אפשר בלי שום? לא כולם אוהבים שום