img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
לחמים ומאפים

חלת כוסמין ודבש מעלפת (שאתם חייבים להכין)

אוקטובר 15, 2016 | 187 תגובות

img

187 תגובות גולשים

TAG , , , , ,

User Avatar
דולית
starstarstarstarstar
אוקטובר 16, 2016 בשעה 09:14

היי, את מהממת! אני עוקת אחרייך גם באינסטוש ;) שאלה, אפשר להוריד את הסוכר ולשים רק דבש?! חג שמח!!! :)

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 16, 2016 at 12:05 pm

הי דולית, תודה! אני מכירה אותך מהאינסטוש:-) אם את מורידה מהסוכר אני חושבת שתספיק לך 3/4 כוס דבש בהצלחה!

השב
User Avatar
אופק
מאי 21, 2020 at 1:39 pm

היי , אפשר להשתמש בחצי קמח כוסמין מלא ובחצי קמח שיפון ? ולהמיר את הדבש והסוכר בסילאן ?

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 21, 2020 at 3:25 pm

כן אין בעיה

השב
User Avatar
ענבר
ספטמבר 18, 2020 at 6:16 am

אפשרי הכל מקמח כוסמין 70 אחוז?

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 18, 2020 at 10:10 am

אפשר ולהוסיף קצת יותר נוזלים

השב
User Avatar
סיגל
פברואר 25, 2021 at 9:20 am

היי קרן, האם ניתן להכין בצק החלה בלילה ולאפות בבוקר? לשמור בקירור

השב
User Avatar
קרן אגם
פברואר 25, 2021 at 10:06 am

אפשרי בהחלט

השב
User Avatar
גרשון
starstarstarstarstar
אוקטובר 17, 2016 בשעה 10:37

הי מבקש מתכונים טבעוניים ללא גלוטן

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 17, 2016 at 11:00 am

זו לא ממש ההתמחות שלי טבעוני ללא גלוטן אבל יש כמה מתכונים בבלוג שאולי יתאימו. בהצלחה!

השב
User Avatar
שרית
אוקטובר 27, 2019 at 9:33 pm

הי, אם שמים קג כוסמין ללא קמח לבן, מה עוד צריך לשנות?? תודההה

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 28, 2019 at 5:52 am

תלוי אם הכוסמין לבן או מלא. בכוסמין לבן אין הרבה שינוי. בשימוש בכוסמין מלא הבצק יצטרך עוד נוזלים, קשה להגיד בדיוק כמה יכול להיות שעוד 1/4 כוס אבל ממליצה להתחיל לאט לאט ולהוסיף כף בכל פעם.

השב
User Avatar
מיכל סגלוביץ
אפריל 20, 2020 at 7:43 pm

הי קרן, אפשר להוריד מכמות הסוכר והדבר כדי שהחלה תהיה פחות מתוקה?

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 20, 2020 at 7:52 pm

אפשר, וגם אפשר להכין חלה אחרת מקמח כוסמין מלא

השב
User Avatar
שרון
starstarstarstarstar
אוקטובר 27, 2016 בשעה 19:11

הי קרן, הכנתי את החלה לפני כמה ימים. היא אכן מדהימה. אבל די הסתבכתי עם הבצק, גם אחרי התפיחה הוא היה דביק וכמעט בלתי ניתן ללישה. יש לך איזה טיפ לתת לי איך לשפר את זה. אני אשמח שזו תהיה חלת הבית שלנו גם אבל מאד קשה לעבוד איתו כך. תודה ושבת שלום

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 27, 2016 at 7:18 pm

הי שרון שמחה לשמוע שאהבת, יש כמה פעולות שיכולות למנוע את זה: אפשר להוריד מכמות הדבש, ולהמיר אותה בסוכר כך שייצא פחות דביק את הנוזלים לבצק להוסיף לאט לאט ולא בבת אחת ייתכן והוא לא תמיד זקוק לכל הכמות, אחרי תפיחה ראשונה אם עדיין דביק להוסיף מעט קמח וללוש ביד,כל פעם קצת עד שהבצק מסתדר מקוה שעזרתי:-)

השב
User Avatar
נעמה
יוני 22, 2019 at 9:53 pm

שלום יקירה שאלה: האם אפשר להמיר את הדבש בסילאן? תודה!

השב
User Avatar
חלי
אפריל 24, 2020 at 1:45 pm

היי קרן. אני רוצה לעשות עם חצי אחד לחמניות. כמה זמן זה יצטרך תפיחה ואפייה ? תודה

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 24, 2020 at 1:55 pm

לחמניות לתפוח 20 דק ואפייה 15/20 תלוי בגודל שלהן

השב
User Avatar
שרון
starstarstarstarstar
אוקטובר 29, 2016 בשעה 09:04

תודה רבה קרן. אנסה ואדווח. שבת שלום

השב
User Avatar
אילת
אוקטובר 11, 2019 at 10:32 am

האם אפשר להכין את החלה רק מקמח כוסמין מלא?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 11, 2019 at 1:52 pm

אפשר רק מקמח מלא אבל תצטרכי להוסיף עוד נוזלים ואי ממליצה להתפיח את ה בצק פעמיים לפני קליעה ואז להתפיח שוב

השב
User Avatar
ענבל
אוגוסט 1, 2020 at 10:12 am

אני פה רק כדי להגיד שזאת אכן חלה מושלמת, באמת הכי טעימה שאי פעם הכנתי. הבצק יצא מאוד דביק כמו שכתבת, אבל זה כנראה מה שנותן אחר כך את המרקם המדהים והרך. תודה

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 1, 2020 at 1:44 pm

תודה ענבל כתבת מדוייק

השב
User Avatar
נירית
starstarstarstarstar
נובמבר 18, 2016 בשעה 14:50

היי קרן, נראה מעניין מאוד. האם אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח כוסמין? 3 כפות שמרים זה 30 גרם? תודה רבה

השב
User Avatar
קרן אגם
נובמבר 18, 2016 at 2:55 pm

הי נירית 3 כפות שמרים =30 גר׳ ואין בעיה להמיר קמח לבן בקמח כוסמין בהצלחה

השב
User Avatar
אביגיל
אוגוסט 7, 2019 at 6:20 am

שלום . אם אין לי מיקסר , אפשר ללוש הכל בצורה ידנית ? אם כן מהן סדר הפעולות ? והאם אפשר להכין את החלות שיהיו 100% קמח כוסמין מלא ועדין יהיו רכות ואווריריות?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 7, 2019 at 7:50 am

הי אביגיל לישה ידנית בהחלט אפשרית רק לקחת בחשבון שהבצק הזה מעט שונה כיון שהוא מכיל כמות גדולה יחסית של דבש והוא מאוד דביק, מקוה שתסתדרי איתו ידנית, אולי כדאי להפחית מעט מכמות הדבש. סדר הפעולות הוא אותו סדר, קמח ושמרים בקערה, לפתוח גומחה באמצע ולהכניס את שאר החומרים ולהתחיל ללוש, כשהמלח לקראת הסוף. כדי להגיע לתוצאה טובה עם קמח מלא 100% תצטרכי יותר מים, ועוד זמני התפחה, ממש ממליצה להתפיח את הבצק פעמיים ואז לחלק לכדורים להתפיח אותם שוב לפחות 15 דקות ואז לקלוע חלה ולהתפיח שוב ..בהצלחה

השב
User Avatar
תאיר סדקה
starstarstarstarstar
דצמבר 1, 2016 בשעה 22:20

היי קרן:) יצליח עם לישה ידנית?

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 2, 2016 at 7:05 am

ברור:-)

השב
User Avatar
מורן
נובמבר 21, 2020 at 1:05 pm

אהלן, עשיתי ויצא טעים אבל קצת התייבש לי. השתמשתי בכוסמין 80% , שמתי על 190 מעלות. והבצק יצא ממש דביק אז הוספתי קצת קמח. אשמח לתובנה מה אני יכולה לעשות יותר טוב :)

השב
User Avatar
קרן אגם
נובמבר 21, 2020 at 9:01 pm

אם החלה התייבשה סימן שלא היו בה מספיק מים או ששינת משהו בהרכב החומרים

השב
User Avatar
סיגלית
starstarstarstarstar
דצמבר 2, 2016 בשעה 16:22

הכנתי את החלה. יצאה מצויין! בצק נהדר! וגם את העוגת שיש שוקולד תפוז שלך. מתכונים נהדרים! שבת שלום

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 2, 2016 at 5:30 pm

אלופה תודה רבה ❤️

השב
User Avatar
ליזה
starstarstarstarstar
ינואר 13, 2017 בשעה 14:44

החלה פשוט מ ד ה י מ ה, כמו שהבטחת!!!!! רכה, מתוקה, טעימה כל כך, אי אפשר להפסיק לאכול!!!!!!! תודה רבה!!!!!!!!!!

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 13, 2017 at 5:35 pm

איזה כייף! תודה ליזה

השב
User Avatar
אביגיל
starstarstarstarstar
פברואר 1, 2017 בשעה 13:21

היי הכנתי את המתכון כלחמניות ויצא מדהים וטעים ואלופי וכל שאר מילות המסבירות את העניין .... טעים!!!

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 1, 2017 at 1:42 pm

איזה כייף לשמוע,אני גם אוהבת מאוד את גרסת הלחמניות השמנמנות :-) תודה!

השב
User Avatar
ענת
starstarstarstarstar
פברואר 16, 2017 בשעה 23:05

היי הביצים שיש לי הן מידה של מדיום האם אפשר לשים 4 כאלה במקום 3 L? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 17, 2017 at 6:27 am

אפשר להוסיף עוד ביצה אבל לא חייבת, החלה תצא מצויין גם עם שלוש ביצים בינוניות .

השב
User Avatar
דודי הרוש
ספטמבר 13, 2019 at 1:32 pm

הי להבריש את החלה בביצה.

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 13, 2019 at 4:06 pm

לא מברישים בביצה, אלא בסירופ דבש מיד אחרי שיוצאת מהתנור, כפי שמצויין במתכון

השב
User Avatar
קרוליין
אוקטובר 1, 2024 at 10:39 am

היי, הבצק יעבוד גם לקליעה עגולה לראש השנה? תודה, ושנה טובה:(

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 1, 2024 at 5:39 pm

ברור

השב
User Avatar
אלה
starstarstarstarstar
מרץ 22, 2017 בשעה 08:31

שלום קרן, שמרים יבשים ושמרים אינסטנט הם אותו דבר? אותה כמות?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 22, 2017 at 12:33 pm

אותו הדבר בדיוק

השב
User Avatar
נירית
starstarstarstarstar
מאי 29, 2017 בשעה 20:09

וואו! יצא מעולה! ממש לא רגיל, נמס בפה!

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 30, 2017 at 6:46 am

כייף לשמוע נירית תודה

השב
User Avatar
שלי
ספטמבר 14, 2020 at 2:51 pm

היי אפשר להשתמש רק בקמח לבן ולא כוסמין?

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 14, 2020 at 4:28 pm

בהחלט

השב
User Avatar
מור
starstarstarstarstar
יוני 15, 2017 בשעה 15:14

אפשר להוריד את הביצים? או להמירם? אני אף פעם לא מכינה חלות עם ביצים....

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 15, 2017 at 7:08 pm

פשוט להוריד, המרקם יהיה שונה אבל אם את רגילה לחלות בלי ביצים אז מצויין.

השב
User Avatar
סמדר
starstarstarstarstar
ספטמבר 7, 2017 בשעה 19:31

היי קרן. אפשר להתפיח לילה במקרר ולהמשיך למחרת? תודה סמדר

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 7, 2017 at 11:49 pm

בטח!

השב
User Avatar
קרן
יולי 2, 2020 at 4:46 pm

היי, אפשר להתפיח לילה במקרר?

השב
User Avatar
קרן אגם
יולי 2, 2020 at 7:20 pm

בוודאי

השב
User Avatar
זוהר
נובמבר 12, 2020 at 8:21 pm

היי קרן! אני רוצה לעשות חצי כמות- כמה ביצים לשים? גודל L.. תודותתת❤️

השב
User Avatar
קרן אגם
נובמבר 13, 2020 at 8:45 am

שתיים ולהוריד בנוזלים כדי לאזן

השב
User Avatar
ליאת
starstarstarstarstar
ספטמבר 12, 2017 בשעה 17:32

היי, אפשר להחליף את הכוסמין הקמח שיפון?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 12, 2017 at 7:14 pm

הוא סופח יותר נוזלים ואז יהיה צורך בשינויים נוספים במתכון כל שלא ממליצה. אפשר לנסות להמיר חלק מהכמות ולראות איך יוצא

השב
User Avatar
מיטל
starstarstarstarstar
ספטמבר 14, 2017 בשעה 20:18

אפשר הכל מקמח כוסמין?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 14, 2017 at 8:58 pm

אפשר להמיר בכוסמין לבן הכל, כוסמין מלא אולי יהיה זקוק ליותר נוזלים בבצק

השב
User Avatar
אוריה
starstarstarstarstar
ספטמבר 28, 2017 בשעה 19:00

מתכון מעולה, יצא מהמם! תודה רבה! :)

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 28, 2017 at 7:21 pm

תודה לך :-)

השב
User Avatar
גלית
אוקטובר 5, 2019 at 8:06 am

קרן היקרה, כל מתכון שלך מרגש וישר זורק אותי להכנות ולניסויים. רוצה להודות לך על המתכון המשגע הזה. הכנתי לראש השנה ויצא אגדי!! תודה לך❤ שנה טובה גלית

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 5, 2019 at 8:33 am

זה תמיד כל כל משמח, תודה גלית ושנה מתוקה ❤️

השב
User Avatar
ענבר
אפריל 22, 2020 at 5:21 pm

הייי קרן,תודה על מתכונים מדהימים! 2 שאלות-אם רוצים פחות בכמות אפשר לקצץ בחצי את הכמויות? ושנית,כדי שהחלה תהיה פחות מתוקה להוריד בדבש,בסוכר או בשניהם? תודה ענקית

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 22, 2020 at 6:19 pm

אפשר לחלק לחצי, לגבי המתיקות אמליץ פשוט להכין חלה אחרת מהבלוג כי זו ממש מתוקה וזה חלק ממנה אבל את תתעקשי אז אין בעיה לקצץ בכמויות של הסוכר והדבש

השב
User Avatar
Meital Ben Nahum
דצמבר 1, 2024 at 9:41 pm

עשיתי את המתכון עם קמח כוסמין 70 אחוז (2ק״ג לפרשת חלה) והבצק פשוט יצא מהמם וכל כך נעים לעבודה. המתכונים שלך פשוט מדהימים!!! הילות יצאו כל כך יפות וטעימות.

השב
User Avatar
קרן אגם
דצמבר 2, 2024 at 3:18 pm

תודההה

השב
User Avatar
בת חן
starstarstarstarstar
ספטמבר 29, 2017 בשעה 03:21

אם רוצים להכין חלה אחת, כמה ביצים לשים? אחת או שתיים?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 29, 2017 at 11:52 am

שתיים

השב
User Avatar
ללי
מאי 28, 2022 at 11:35 pm

קרן אהובה כ"כ חיכיתי שתצא השבת לשתף אותך שזו החלה הטעימה ביותר שהכנתי ולא יהיה יומרני להגיד שגם הטעימה ביותר שאכלתי, ואכלתי כמה ... הכנתי גם כלחמניות והן יצאו כ"כ רכות ונימוחות שלא בא לי לקנות יותר... השתמשתי בקמח לחם בנוסף לכוסמין מלא. תודה גדולה על הנכונות לשתף שתמיד תהיי בשמחה ושתהיה לך הזכות לעזור לנו ליצור בשמחה עבורנו ועבור האהובים שלנו

השב
User Avatar
יערה ברום
starstarstarstarstar
ספטמבר 29, 2017 בשעה 06:54

היי קרן אפשר להכין חצי מהכמות? כמה ביצים לשים? אני חוששת שהמיקסר שלי (קיצ'ן אייד) לא יעמוד בקילו... תודה יערה

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 29, 2017 at 11:54 am

קיצן אייד לא יעמוד בקילו נשמע לי מוזר מאוד:-) זה מיקסר הכי טוב שיש. במידה ובכל זאת תכיני חצי מהכמות, תשתמשי ב 2 ביצים

השב
User Avatar
יערה ברום
ספטמבר 29, 2017 at 1:05 pm

בסוף הכנתי קילו ואכן עמד בגבורה:) תודה !

השב
User Avatar
הדס
starstarstarstarstar
מרץ 5, 2018 בשעה 20:46

היי קרן באיזה קמח כוסמין את ממליצה להשתמש?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 5, 2018 at 9:17 pm

הכי הכי אוהבת את הכוסמים של תבואות אבל לצערי הוא נורא יקר, אז אני ממעיטה להתשמש בו במשתמשת בכל פעם במה שאני מוצאת בסופר.

השב
User Avatar
נועם
starstarstarstarstar
מרץ 18, 2018 בשעה 20:21

מתכון מושלם! הכנתי כבר כמה מפעמים מ100% כוסמין ודבש ויוצא מדהים!!! תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 18, 2018 at 8:38 pm

תודה נועם, שמחה ממש לשמוע.

השב
User Avatar
ריקי אלהרר
נובמבר 15, 2019 at 4:56 pm

הכנתי ויצא מדהים! הבצק אכן מאוד דביק אבל הוספתי קמח וזה יסתדר.

השב
User Avatar
קרן אגם
נובמבר 15, 2019 at 8:13 pm

איזה כייף לשמוע ריקי תודה

השב
User Avatar
טלי
starstarstarstarstar
מאי 19, 2018 בשעה 16:38

הי קרן כתבת שאפשר ללוש ידנית - אשמח להסבר איך לשים ידנית כשהבצק דביק. ניסיתי והסתבכתי.... ושאלה נוספת - האם יש לך המלצה על מיקסר מוצלח? תודה רבה (-: טלי

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 19, 2018 at 7:07 pm

הי טלי, ספיציפית הבצק הזה באמת קצת בעייתי בלישה ידנית, אפשר לוותר על הדבש ולהמיר בסוכר, שיהיה יותר נח, או לשמן מעט את הידיים בתהליך הלישה. יש המון מיקסרים מעולים היום במחיר ממש הוגן, של המון חברות, וגם המיקסרים שמוצעים למכירה באתרים כגון יד2, נהדרים וולרוב לא נעשה בהם כמעט שימוש. אני באופן אישי עובדת עם kmix של קנווד. בהצלחה

השב
User Avatar
עידן
starstarstarstarstar
מאי 27, 2018 בשעה 18:17

עוקבת אחרייך כבר זמן מה באינסטגרם, אבל זאת פעם ראשונה שאני מכינה את אחד המתכונים שלך ופעם ראשונה באופן כללי שאני אופה לחם ויצא פשוט מעולה! תודה על בלוג נהדר ותמונות משגעות :) (מתה כבר להכין את העוגה הבחושה בבצק הפריך. את פשוט גאון!)

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 27, 2018 at 6:29 pm

את מהממת עידן (איזה שם הורס!)המון תודה

השב
User Avatar
אביטל
starstarstarstarstar
ספטמבר 8, 2018 בשעה 22:42

שלום, אפשר להכפיל כמויות על מנת להכין 2 קילו?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 9, 2018 at 8:10 am

ברור תוודאי רק שהמיקסר שלך יכול להכיל כמות כזו גדולה או שתכיני שתי נגלות בהצלחה

השב
User Avatar
רבקה
starstarstarstarstar
ספטמבר 11, 2018 בשעה 23:38

קרן גיליתי את האתר שלך ואת המתכון המדהים הזה בערב החג יצאה חלה מושלמת מעל לכל הציפיות. התחלנו שנה במתיקות. (: תודה רבה!

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 12, 2018 at 6:54 am

תודה רבה רבקה וברוכה הבאה לבלוג. שנה מהממת

השב
User Avatar
אריאלה
starstarstarstarstar
ספטמבר 12, 2018 בשעה 09:41

תודה רבה קרן!!! חלה נהדרת, קצרה בשולחן החג שלנו מחמאות רבות!!! פעם ראשונה שאני אופה חלה עם ביצים.... והשתמשתי רק עם קמח כוסמין ורק עם דבש. עטוף בניילון נצמד, כהמלצתך, יצא רך וטעים גם בצהרי חג שני... שנה טובה ומתוקה!!!

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 12, 2018 at 9:51 am

איזה כייף שהחלה המהממת הזו כיכבה גם אצלכם:-) שנה טובה אריאלה

השב
User Avatar
ofir
starstarstarstarstar
ספטמבר 12, 2018 בשעה 22:46

אהלן, הכנתי לחמניות לפי המתכון אבל השתמשתי בקמח כוסמין בלבד. יצא טעים אבל לא תפח לי היטב ולכן הם לא יצאו אוריריות מספיק אלא יותר דחוסות.. מה אפשר לעשות בפעם הבאה שיצאו יותר טובות ואווריריות ובקיצור שהבצק יתפח יפה? תודה:)

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 12, 2018 at 10:51 pm

כשמשתמשים בקמח מלא בלבד, כדאי להגדיל את זמני ההתפחה, ולהוסיף נוזלים לבצק כדי שלא יתייבש. להתפיח את הבצק, לחלק לכדורים ולהתפיח שוב 20 דק׳, ואז לעצב ללחמניות ושוב להתפיח 20 דק׳. כך הוא ייצא אוורירי יותר.

השב
User Avatar
הגר
starstarstarstarstar
ספטמבר 18, 2018 בשעה 07:50

הי :) יש אפשרות להוריד קצת מכמות השמן....? או שזה ישפיע על המרקם?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 18, 2018 at 9:06 am

הי הגר, אני חושבת שגם 2/3 כוסות במקום 3/4 יעבוד פה בסדר

השב
User Avatar
הגר
ספטמבר 18, 2018 at 9:13 am

תודה על התגובה המהירה!! אכין היום :)

השב
User Avatar
ליאת
starstarstarstarstar
ספטמבר 19, 2018 בשעה 21:59

החלה מדהימה! אחרי הרבה ניסיונות של כל מיני מתכונים, סוף סוף הצלחתי לאפות חלה רכה, נימוחה ומפנקת... תודה רבה על מתכון מנצח:)

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 30, 2018 at 11:29 am

משמח אותי ממש ליאת תודה

השב
User Avatar
מורן
starstarstarstarstar
ספטמבר 20, 2018 בשעה 12:40

הי תודה על המתכונים! נהנת מהם :) אשמח לעזרה- הכנתי את החלה לפי הכמויות והמתכון הרשום, אך הבצק לא תפח לי , והחלה יצאה לי דחוסה ולא רכה. מה אפשר לעשות?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 30, 2018 at 11:29 am

החלה יצאה דחוסה כיון שהבצק לא תפח, ייתכן והשמרים שהשתמשת בהחלט היו בתוקף? הקפדת על זמן לישה כפי שכתוב במתכון?

השב
User Avatar
Limor Baranes
starstarstarstarstar
ינואר 4, 2019 בשעה 10:28

שלום אני רוצה להכין את החלה רק מקמח כוסמין מלא. איזו כמות נוזלים (מים/שמן) לשים? תודה מראש

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 5, 2019 at 6:27 pm

הייתי מוסיפה לאט לאט עוד 50 מ״ל מים, ואם יש צורך אז עוד קצת

השב
User Avatar
ניצן
starstarstarstarstar
ינואר 22, 2019 בשעה 22:29

היי :) אפשר לשים שמן זית? או חמאה? אם כן באיזו כמות?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 23, 2019 at 10:57 am

אפשר להמיר, שמן זית לא מתאים פה לטעמי, וחמאה תניב תוצאה פחות אוורירית אבל גם טובה, בערך 150 גר חמאה

השב
User Avatar
נאוה
יולי 17, 2022 at 10:13 pm

מדוע שמן זית לא מתאים? והאם יש לך מתכון לחלת כוסמין דבש ושמן זית?

השב
User Avatar
אסתר
starstarstarstarstar
פברואר 7, 2019 בשעה 12:07

הי. האם אפשר להשתמש בבצק הזה גם לעוגת שמרים על הדרך? חשבתי להכפיל כמויות ולשמור לעוגה אחת או שתיים

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 7, 2019 at 1:32 pm

אין בעיה בכלל, זה בצק מהמם רק צריך לזכור שהוא מתוק, ולא להעמיס במילוי כדי שלא ייצא מתוק מדי.

השב
User Avatar
רוני
יולי 23, 2020 at 4:04 pm

היי אם אני רוצה להכין חצי מהכמות, תספיק ביצה אחת? תודה

השב
User Avatar
קרן אגם
יולי 23, 2020 at 4:28 pm

כן

השב
User Avatar
אורלי
starstarstarstarstar
ספטמבר 26, 2019 בשעה 07:26

בהחלט המתכון שלי לחג :) רק כמה שאלות: 1. אם אני רוצה להמיר את השמרים היבשים בטריים, כמה לשים? 2. לא מצאתי סוכר גבישי אז חשבתי אולי לקשט עם קצת שקדים מולבנים. מתי כדאי לשים אותם? (אני לא רוצה לוותר על הזיגוג דבש..) או אם יש הצעות אחרות תודה וחג שמח

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 26, 2019 at 9:06 am

כך שמרים יבשים =10 גר יחס ההמרה בין יבשים לטריים הוא 1:3 כלומר על כל כף שמרים יבשים תצטרכי 30 גר שמרים טריים אין בעיה פזר שקדים מלמעלה לפני האפייה זה יהיה מושלם ולזגג כרגיל כשיוצאת מהתנור

השב
User Avatar
אורלי
ספטמבר 26, 2019 at 9:20 am

תודה רבה :)

השב
User Avatar
ריקי אלהרר
starstarstarstarstar
אוקטובר 20, 2019 בשעה 12:03

האם אפשר להחליף את השמרים היבשים בשמרים טריים? ואיזה כמות של שמרים טריים לשים? תודה ריקי

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 20, 2019 at 6:52 pm

אפשר ב 80 גר שמרים טריים

השב
User Avatar
אורלי
starstarstarstarstar
מרץ 26, 2020 בשעה 07:43

היי, הכנתי בעבר את החלה והיא היתה מאוד טעימה. רוצה להכין שוב אבל מסתבר שאין עכשיו בחנויות קמח כוסמין. אפשר להחליף אותו בקמח מלא רגיל? ואז כל השאר נשאר אותו דבר? תודה :)

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 26, 2020 at 8:38 am

בטח את הנוזלים להוסיף לאט ייתכן והבצק לא ייצטרך את כל הכמות

השב
User Avatar
אורלי
מרץ 26, 2020 at 8:57 am

תודה רבה על התגובה המהירה :) רק איך אני אדע מתי זה מספיק נוזלים?

השב
User Avatar
דינה
ינואר 11, 2022 at 12:58 pm

הי קרן, במידה והתפחה ראשונה נעשית במקרר, האם צריך להוריד את כמות השמרים? שלא יהיה ריח חמוץ. אם כן מה הכמות? תודה

השב
User Avatar
לי
starstarstarstarstar
אפריל 3, 2020 בשעה 18:43

היי, שאלה לי- למה תמיד כשאני עושה חלה עם ביצים יש ריח קל/טעם קל של ביצה? הכנתי את החלה המדהימה הזו היום. והריח והטעם של הביצה היו פחות מורגשים מחלות אחרות שעשיתי (אולי כי הדבש חיפה על זה) אך עדיין היה משהו קל קל. וזה מעצבן! אשמח לתגובה. מתה על הבלוג שלך

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 3, 2020 at 7:18 pm

תודה לי האמת שאין לי ממש מושג איזה מתכונים אחרים את מכינה אז קשה לי לומר... בכל אופן אם את רגישה לריחות של ביצים נסי את החלות ללא ביצים שבבלוג יש כמה כאלו (חלה מקומחת, חלב מקמח פיצה, ואפשר להוריד ביצה בחלת בייגלה ירושלמי)

השב
User Avatar
‫אוראל מרציאנו‬‎
starstarstarstarstar
אפריל 17, 2020 בשעה 09:05

היי קרן, עשיתי את החלות לכבוד שבת.. הכפלתי כמויות (כדי לעשות הפרשת חלה) והפחתתי את הדבש. (אצלינו נוהגים לאכול חלות שאינן מתוקות בקידוש) יצא מושלם..הבצק נח לעבודה..תופח מצוין..עכשיו אני רק לא בטוחה שאצליח להתאפק עד הערב ...

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 17, 2020 at 9:16 am

היא אחת החלות! תודה אוראל

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
אפריל 20, 2020 בשעה 19:55

מה זאת אומרת חלה אחרת? האם ההפחתה המתוקות לא תפגע במרקם החלה?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 20, 2020 at 7:58 pm

אם את מחפשת מתכון לחלה פחות מתוקה,יש בבלוג מגוון חלות לא מתוקות.

השב
User Avatar
ענבר
starstarstarstarstar
אפריל 22, 2020 בשעה 20:01

האם יש מתכון לחלת כוסמין אחרת בבלוג?לא ראיתי! ושוב המון תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 22, 2020 at 8:45 pm

יש כוסמין וזעתר https://pa.outright.co.il/kerenagam/%d7%97%d7%9c%d7%aa-%d7%96%d7%a2%d7%aa%d7%a8-%d7%98%d7%91%d7%a2%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%aa/ ויש עוד המון מתכונים אבל את יכולה להמיר בכל מתכון חלה לקמח כוסמין. אני יכולה לעזור ברגע שתחליטי לאיזו קרן

השב
User Avatar
מעיין
starstarstarstarstar
אפריל 23, 2020 בשעה 17:18

היי:) האם אפשר להחליף את הקמח הלבן במתכון לקמח פיצה ?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 23, 2020 at 5:30 pm

ברור! מאוהבת בקמח פיצה

השב
User Avatar
נריה
starstarstarstarstar
מאי 1, 2020 בשעה 10:52

היי קרן (; אפשר להמיר הכל לקמח כוסמין לבן? אם כן, מה השוני בכמות של המים? משתמשת לפי המלצתך בכוסמין לבן של המאפיות הגדולות תודה!!!

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 1, 2020 at 1:03 pm

אפשר לכוסמין לבן ואז אולי הבצק לא יצטרך את כל כמות המים אז לאט לאט

השב
User Avatar
אנאל
starstarstarstarstar
יוני 11, 2020 בשעה 09:37

היי קרן! רציתי לדעת, אם אני רוצה שזו תהיה חלה רגילה ולא דווקא מתוקה, כמה סוכר/דבש לשים למתיקות רגילה? תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 11, 2020 at 9:46 am

להכין חלה אחרת מהבלוג יש ככ הרבה מתכונים בבלוג לחלות לא מתוקות

השב
User Avatar
אנאל
יוני 11, 2020 at 9:54 am

והן גם אווריריות? אפשר קישור?

השב
User Avatar
נועה ירין
starstarstarstarstar
יוני 20, 2020 בשעה 21:31

היי קרן. קודם כל, אני עוקבת אחרייך כבר הרבה זמן ורואה כל מה שאת מעלה. הכנתי כבר מלא מתכונים שלך וחייבת להגיד שאת גורמת לי להשמין כל פעם מחדש :). שאלה- הכנתי את החלות ממש קטנות, כל אחת 100 גרם. כמה זמן הן יצטרכו בתנור?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 20, 2020 at 10:36 pm

אני אוהבת לגאום לאנשים קצת להשמין, מודה:-) כל חלה 100 גרם זה קצת כמו לחמניות, אני מניחה שזמן התנור שלהם הוא 15-20 דקות

השב
User Avatar
לוטם גרין
starstarstarstarstar
אוגוסט 3, 2020 בשעה 17:15

כשאת אומרת קמח לבן רגיל את מתכוונת לקמח פשוט פשוט או שאת משקיעה בקמח לבן רב תכליתי? הבדל של תקציב- חח סקרנית לדעתך

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 3, 2020 at 7:23 pm

קמח לבן רגיל שיש בכל סופר ומכולת

השב
User Avatar
לוטם גרין
starstarstarstarstar
אוגוסט 3, 2020 בשעה 17:19

אני וביתי זוללות כמעט את כל מה שאת מכינה וברוך השם הכמויות שלך בלי עין רעה יוצאות גדולות.. אפשר פה פשוט לחלק לחצי ולאפות חלה אחת או להכין 2 ולהקפיא אחת ? או שנחלק לשכנים:)

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 3, 2020 at 7:22 pm

אני תמיד מעדיפה לאפות שתיים ולחלק , זה משמח לבבות, ואין שום בעיה כמובן לחלק לשניים

השב
User Avatar
שי
starstarstarstarstar
ספטמבר 1, 2020 בשעה 20:48

היי קרן! הכנתי בשבוע שעבר את החלה מקמח לבן רגיל. הבצק היה באמת דביק בהתחלה (נצמדתי להנחיה לא להוסיף קמח), אחר כך תפח מעולה אבל גם לאחר ההתפחה נשאר דביק וקשה מאוד לעבודה ולקליעה. עם זאת, החלה יצאה מדהימה ממש... אז משהו השתבש אצלי? האם להבא יש כמות קמח מסוימת/פתרון אחר שמאפשר שמירה על התוצאה אבל מקל קצת על התהליך? תודה רבה!

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 1, 2020 at 8:55 pm

זה היתרון בהרבה דבש אבל הבצק נשאר דביק את יכולה להבא להוריד בכמות הדבש או להוסיף מעט קמח

השב
User Avatar
אנה
starstarstarstarstar
ספטמבר 15, 2020 בשעה 13:18

הי קרן, תודה רבה עבור המתכונים הנהדרים שלך, שהפכו לחלק קבוע מהבית. על מנת שהבצק יהיה פחות דביק וקח יותר לעבודה, חשבתי להוריד מכמות הדבש. בכמה היית ממליצה לי להפחית, על מנת לשמור על היותה של החלה, חלה מתוקה? תודה רבה!

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 15, 2020 at 2:33 pm

להוריד דבש ולהוסיף סוכר במקום, כמה כפות לפה ולשם

השב
User Avatar
תמר
starstarstarstarstar
ספטמבר 18, 2020 בשעה 21:45

היי קרן, קודם כל תודה על הבלוג הנפלא, הכתובת העיקרית שלי לכל מה שקשור באפייה! הכנתי היום את החלה, הטעם והמרקם יצאו מדהים אבל כבר תוך כדי הקליעה וההתפחה של החלות הקלועות ולאחר מכן באפייה הבצק לא שמר על הגובה שלו והשתטח לצדדים כך שהצורה שלהן יצאה מעט מבאסת... מה יכולה להיות הסיבה לכך? תודה וחג שמח!

השב
User Avatar
חיים
starstarstarstarstar
אוקטובר 23, 2020 בשעה 10:36

במתכון כתוב >3 כפות שטוחות שמרים יבשים=30גרם שמרים יבשים = 75-90גרם שמרים טריים נראה לי שיש טעות בכמות השמרים

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 7, 2020 at 11:01 am

כשממירים במתכון משמרים יבשים לטריים במשקל זה פי 3, כף שמרים יבשים = 10 גר לכן שלוש כפול שבמתכון הן 30 גר, ובהמרה לשמרים יבשים הם 75-90 גר

השב
User Avatar
שני
starstarstarstarstar
נובמבר 13, 2020 בשעה 15:06

היי, קודם כל רציתי לומר שהבלוג שלך מ-ו-ש-ל-ם!! רציתי לשאול האם אפשר לקלוע את החלות ולהכניס למקרר לכל הלילה? הבנתי שבעוגת שמרים זה אפשרי:) תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 13, 2020 at 5:39 pm

בגדול כן, מקוה שיחזיקו מעמד אני נוהגת להקפיא אחרי קליעה להפשיר ולאפות

השב
User Avatar
נועם
starstarstarstarstar
נובמבר 18, 2020 בשעה 21:23

היי! האם אפשר להכין את החלה מקמח כוסמין 80%? אני לא רוצה להשתמש בקמח לבן.. כמה יהיה זמן ההתפחה? והאם להוסיף נוזלים?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 19, 2020 at 6:38 am

אפשר, והייתי מוסיפה עוד התפחה אחת בקערה לפני קליעה, כלור להתפיח, להוריד אויר, להתפיח שוב (ייקח 1/2 שעה ) ולעבוד עם הבצק. והבצק מן הסתם זקוק ליותר נוזלים ממליצה להתחיל מכף שתיים ולבדוק אם הוא יבש להוסיך לו עוד.

השב
User Avatar
ליחור
starstarstarstarstar
פברואר 24, 2021 בשעה 22:27

הולה מושלמת שכמותך אםשר למרוח את הדבש לפני האפייה כי אני לא אוהבת שזה רטוב?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 25, 2021 at 10:08 am

דבש אחרי אפייה זה סירופ שלא מרטיב את החלה אלא נותן סיומת יפה ומבריקה לבצק ולא מורחים אותו לפני. אפשר לוותר עליו ולהבריש לפני אפייה בביצה וזהו

השב
User Avatar
sigal avidan
starstarstarstarstar
מרץ 4, 2021 בשעה 19:25

היי קרן, החלה מאבדת מצורתה באפיה, לא מובחנות הצמות כמו בחלה הלבנה המדהימה שלך.. יש עצות? אשמח

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 4, 2021 at 9:43 pm

פחות נוזלים להבא בבצק, ונסי להוריד קצת מהדבש, זו חלה מאוד מאוד עסיסית זו הסיבה

השב
User Avatar
דקלה
starstarstarstarstar
אפריל 7, 2021 בשעה 12:37

היי קרן, המיקסר שלי נזכר להתעייף דווקא היום, ואין מצב לשישי בלי חלה.. האם מתאים להכין אותה בלישה ידנית? אם כן יש שינוי בהוראות ההכנה? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 7, 2021 at 12:53 pm

בטח שאפשר

השב
User Avatar
קרן
starstarstarstarstar
יוני 27, 2021 בשעה 16:42

היי נסיכה מהממת! צריכה להכין חלה מקמח כוסמין לבן ללא קמחים נוספים. האם כמות המים נשארת אותו דבר? יש מתכון אחר שמומלץ? תודה לך!

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 27, 2021 at 8:03 pm

הי קרן, ממליצה להתחיל עם 3/4 כמות מים ואחכ אם צריך להוסיף את היתרה לאט לאט

השב
User Avatar
יעל
starstarstarstarstar
ספטמבר 6, 2021 בשעה 10:15

היי קרן בדיוק סיימצי להכין את העיסה לפני כחצי שעה. בנתיים נראה שהיא לא הכי תופתחת, יש מה לעשות בעניין? לשתי ביד ולא במיקסר וניסיתי לתת 10 דק של תשומת לב לעניין

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 6, 2021 at 11:14 am

זה לא במק שתופח המון

השב
User Avatar
Naama Shtainhart
starstarstarstarstar
פברואר 23, 2022 בשעה 08:47

הי קרן, מה שלומך? יש לי הרגשה שעבר שאלתי אותך...אבל לא מוצאת את זה ולא זוכרת האם אפשר לוותר על הביצים במתכון? תודה רבה

השב
User Avatar
קרן אגם
פברואר 23, 2022 at 9:18 am

אפשר לוותר עליהן והחלה תצא פחות ״עוגתית״ אני ממליצה להמיר אותן בעוד שלוש ארבע כפות שמן קנולה

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
אפריל 1, 2022 בשעה 14:35

הי קרן, הכנתי לגמרי לפי המתכון, לאחר ההתפחה, הבצק נשאר דביק ממש עד כדי כך שאי אפשר היה לעבוד איתו וליצור צמה. תוהה למה?.

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 2, 2022 at 6:50 am

הבצק מכיל המון דבש ולכן נשאר דביק וגם ציינתי זאת בפוסט אפשר להבא להמיר חלק מהדבש לסוכר כדי למנוע את דביקות הבצק כן לעבוד עם קמח על הידיים

השב
User Avatar
מירב
מרץ 2, 2023 at 12:06 pm

הי קרן, אפשר לוותר לגמרי על הדבש? ואז האם יש משהו שצריך לשנות במרכיבים? תודה

השב
User Avatar
MERAV
starstarstarstarstar
מרץ 5, 2023 בשעה 09:59

יצאה מעולה!!!! קיבלתי שבחים - תודה רבה לך

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 7, 2023 at 4:53 pm

שמחה בשבילך

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
אוגוסט 18, 2023 בשעה 15:51

הכנתי היום מקמח כוסמין מלא - 100%. ראשית יצא מעולה, נראה טוב וגם טעים, טעמתי חתיכה קטנה. אבל 3 כפות שמרים במתכון הרגיש לי יותר מידי ולכן שמתי רק 2 כפות, אמרתי שמקסימום ניתן לו יותר זמן לתפוח. ראשית שמתי 2 כוסות קמח+מים+סוכר+שמרים ערבבתי ונתתי לו לנוח חצי שעה. הוא תפח כמעט עד למעלה... אחרי חצי שעה הוספתי את כל שאר המרכיבים. מבחינת מים הוספתי סהדרגה ואני חושבת שהגעתי לשתיים ורבע כוסות, לא בטוח. תוך שעה הבצק עלה מעל ומעבר, עשיתי צמות וחלק עם אגוזים, החלות יצאו מאוווווד אווריריות. שורה תחתונה, למה צריך במתכון 3 כפות שמרים לקילו קמח?

השב
User Avatar
מלכה
starstarstarstarstar
ספטמבר 13, 2023 בשעה 08:19

קרן שלום, אם משאירים את הבצק לילה במקרר, האם בבוקר מיד לקלוע ולהתפיח ככתוב ואז לאפות או לוותר על ההתפחה? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 13, 2023 at 1:41 pm

אי אפשר לוותר על התפחה שניה

השב
User Avatar
Batsheva
starstarstarstarstar
נובמבר 16, 2023 בשעה 20:23

שלום קרן אפשר להתפיח את הבצק לילה במקרר? א"כ לכמה זמן מתפחים אותו שוב?

השב
User Avatar
מאיה
starstarstarstarstar
נובמבר 28, 2024 בשעה 10:38

שלום קרן יקרה, תודה על המתכונים המעלפים שלך! אני וחברות שלי בלוס אנג׳לס מאוד מעריכות אותך ונהנות לאפות את המאפים שלך. שאלה לגבי מתכון חלת הכוסמין, האם את ממליצה להוסיף זרעים לבצק עצמו? אם כן, אילו זרעים ובאיזה שלב?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 29, 2024 at 7:04 am

הי תודה! אפשר להוסיף קצת גרעינים בערך חצי כוס לבצק עם הקמח

השב

Reply to Limor Baranes Cancel Reply

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img