סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.
אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,
מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.
לפרטים והרשמה
נעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
נובמבר 26, 2023 | 25 תגובות

זו לא שבת אם לא קמתי מהספה ואפיתי משהו מחמם את הלב טעים ממש!
זו מסורת כבר שבשבתות אני ספונטנית מכינה לנו משהו טעים לאחר הצהריים, ותמיד ממצרכים שיש בבית,
אתמול ראיתי שיש כמה תפוחים שעוד רגע הם לא איתנו ובננות והחלטתי לקרמל אותם ולהניח עליהם שמיכה של בצק פריך.
תרחות מטורפות היו פה כשזה יצא לוהט ונכנס לבטן שלנו, וואו אחד הקינוחים המהירים שווין ומפנקים שהכנתי.
הבצק ככ פריך שהוא פשוט נמס לתוך הכף שםורסת אותו.
גלידה וניל תהיה השידוך ההולם ביותר.

![]()
מצרכים למתכון:
למילוי:
3 תפוחים קלופים מקיים מליבה וחתוכים לקוביות
2 בננות פרוסות לפרוסות לא דקות
1/2 כוס סוכר חום
2 כפיות קינמון גדושות
חופן שקדים פרוסים או גפרורי שקדים (לא חובה)
50 גר׳ חמאה
לבצק:
1 כוס (140 גר׳) קמח לבן
1/4 כוס (25 גר׳) קמח שקדים
2 כפות אבקת סוכר
100 גר׳ קוביות חמאה קרות
1-2 כפיות מים קרים
אופן ההכנה:
במחבת רחבה ממיסים חמאה, מוסיפים את קוביות התפוחים ומערבבים היטב
מוסיפים בננות ומערבבים מעט, מוסיפים סוכר חום וקינמון ושוב מערבבים
מבשלים למשך 5-7 דקות על אש בינונית לריכוך קל של התפוחים.
מסירים מהאש.
בקערה מערבבים קמח, קמח שקדים, חמאה ואבקת סוכר עד לקבלת פירורי בצק
מוסיפים מעט מים ומעבדים עם הידיים עד לקבלת כדור בצק
אם חסר לכם מים תוסיפו כל פעם קצת
מחממים תנור ל 190 מעלות
מקמחים נייר אפייה ומרדדים את הבצק לעיגול
מעבירים את הפירות לתבנית עגולה בינונית
מפזרים מעליהם את השקדים הפרוסים
הופכים את הבצק עם נייר האפייה על גבי הפירות בתבנית כשהנייר כלפי מעלה
מסירים את הנייר. בעזרת סכין חדה חורצים איקס קטן על הבצק במרכז
(זה טוב כדי שייצאו אדים מהפירות)
מכניסים לתנור ל 30-40 דקות אפייה עד שהבצק זהוב למראה.
מגישים חם ואפשר עם כדור גלידה בצד.
![]()
**אפ לא טרפתם את המאפה חם חם ניתן לשמור במקרר ולחמם לפני הגשה
**אם אין קמח שקדים ניתן להמיר לקמח לבן רגיל
**אפשר להמיר קמח לבן באופן חלקי בקמח מלא
**ניתן להכין ללא בננות, להמיר אותן בעוד תפוחים, אגסים או פירות יער, מה שאוהבים
TAG בננות, טארט תפוחים, מאפה לוהט של תפוחים ובננות מקורמלות בבצק פריך, מאפה פירות, פאי תפוחים, פאי תפוחים ובננות
ברוררררר וזה ייצא מהמם
הי תודה על השיתוף. במה אפשר להחליף את הבננות?
בעוד תפוחים, באגסים, בפירות יער
אפשר להכין ולהרכיב מראש ולאפות רק כשמתיישבים לאכול או שהבצק ייהרס?
אפשר קצת לדייק בגודל התבנית? עגולה איזה גודל 24 או 26? מרובעת מה זה בינונית? זה יחסי
סביב 22-24
אפשר ללותר על החמאה? לגרסה פרווה
להמיר במחמאה/נטורינה
תודה רבה! האם נשמרת טוב בקירור? או שאוכלים אותה טרייה וחמימה?
המאפה נשמר מעולה בקירור ואפשר לחמם
האם ניתן להשתמש בבצק מוכן מעדנות סטייל? בצק פריך הכוונה
בטח, אבל בוודאות יותר טעים שמכינים לבד
האם אפשר שהבצק יהיה מלמטה ומלמעלה? או רק מלמטה אפוי ומעליו הפירות והשקדים?
היי קרן, תודה על המתכונים הנהדרים. האם ניתן להכין את הבצק לילה לפני ולאפות בבוקר?
בטח
אפשר להחליף חמאה בשמן קוקוס לבצק פרווה ? באיזה יחסים?
עדיף שומן כמו מחמאה /נטורינה
האם אפשר להקפיא
בטח, ולחמם היטב
אוסי
נובמבר 27, 2023 בשעה 08:14
האם אפשר רק עם בננות?