img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
עוגיות

מגולגלות בצק פריך עם קרם שקדים ופיסטוק

אוגוסט 4, 2021 | 90 תגובות

img

90 תגובות גולשים

TAG , , , ,

User Avatar
אביגיל
starstarstarstarstar
אוגוסט 4, 2021 בשעה 09:22

קרן אהובה, כרגיל נראה מדהים! האם יש אופציית המרה לפרווה או שבעוגיות כאלו יש עדיפות שלא?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 4, 2021 at 10:41 am

אפשר שמן קוקוס אני מניחה שזה ישנה קצת את מרקם העוגיה (8״% מסך החמאה)

השב
User Avatar
Maya
ספטמבר 8, 2022 at 9:38 pm

אשמח למתכון לממרח פיסטוק ;)

השב
User Avatar
דנה שמש
אוגוסט 4, 2021 at 7:38 pm

האם ניתן להפוך ללא גלוטן? ממירים קמח באותה כמות?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 5, 2021 at 11:26 am

מניחה שכן אך לא ניסיתי

השב
User Avatar
טלי טמיר
ספטמבר 21, 2022 at 2:14 pm

אני הכנתי ללג..עם קמח מולינו כחול ויצא וואווווווו..פשוט שלמות

השב
User Avatar
לוי נצחיה
אוגוסט 19, 2021 at 2:51 pm

היי קרן. הכנתי את המגולגלות פיסטוק אבל הן יצאו מכוערות כלומר הבצק נקרע והרולדות לא נשארו יפות. מה הסיבה ? האמת שהן טעימות מאד. תודה

השב
User Avatar
הילה יוסף
starstarstarstarstar
אוגוסט 4, 2021 בשעה 14:07

היי קרן אם אין לי קמח שקדים כמה קמח רגיל ניתן להוסיף?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 4, 2021 at 3:53 pm

אבל יש גם במלית שקדים אז עדיף מתכון אחר

השב
User Avatar
דלית
ספטמבר 26, 2021 at 12:02 pm

דוקא מילוי תמרים לא רשמת, האם מסיבה מסויימת שאו שאלה מתאימות גם למילוי תמרים?

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 26, 2021 at 8:37 pm

בטח שגם תמרים!

השב
User Avatar
מירב
starstarstarstarstar
אוגוסט 4, 2021 בשעה 14:09

הי , תודה המתכון נראה מעולה! שאלה: האם כשאת כותבת אבקת שקדים את מתכוונת לשקדים טחונים? תודה.

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 4, 2021 at 3:53 pm

שקדים טחונים לאבקה

השב
User Avatar
אלה משיח
אוגוסט 4, 2021 at 6:41 pm

הי קרן את אופה 180 מעלות אבל מה את ממליצה : טורבו או רגיל? כמובן לתנור רגיל ביתי של בוש ולא גדול כמו שיש לך.

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 4, 2021 at 7:01 pm

חום עליון תחתון

השב
User Avatar
ראומה מדינה אמינוף
אוגוסט 5, 2021 at 10:01 am

שלום, האם ניתן להקפיא את הרולדות לפני האפייה? אם כן, האם יש להפשיר את הרולדות לפני האפייה? תודה

השב
User Avatar
לינה
אוקטובר 30, 2022 at 12:33 am

לא הצלחתי לגלגל, הבצק היה רך מידי ושומני. יצאו עוגיות מכוערות אך טעימות.

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 30, 2022 at 7:46 am

טעימות זה הכי חשוב ואם שומני מדי תוסיפי קצת קמח

השב
User Avatar
Lital
starstarstarstarstar
אוגוסט 4, 2021 בשעה 14:51

היי מה אפשר במקום אבקת שקדים?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 4, 2021 at 3:52 pm

יש גם בבצק וגם במלית ואין לזה תחליף יש כמה וכמה מתכונים אחרים בבלוג למגולגלות בצק פריך

השב
User Avatar
רוני
אוגוסט 11, 2021 at 9:00 pm

היי קרן! אחותי ואני הכנו פעם שנייה כבר ומתענגות על הטעם. מה שכן, פעמיים יצאו לנו רולדות מרוחות כאלה, משתטחות בתנור לצדדים ולא נשארות מגולגלות ועומדות לגובה. עשינו בול לפי המתכון, בלי מחית פיסטוק. יש לך אולי רעיון מה אולי גרם לזה? איך אפשר לתקן? תודההה נהנות מאוד גם מהספר!!

השב
User Avatar
תודה
אוגוסט 5, 2021 at 11:15 am

היי חמאת פיסטוק ומחית זה אותו דבר?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 5, 2021 at 11:22 am

אפשר את שניהם כן

השב
User Avatar
Bren
אוגוסט 9, 2021 at 5:19 pm

היי קרן :) הכנתי עם קמח רב תכליתי כרגיל, ללא גלוטן עם המרה של 1:1 לפי גרמים ויצא מעולה!! תודה!

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 10, 2021 at 7:00 am

תודה על הטיפ!

השב
User Avatar
שגית נפטאגי
starstarstarstarstar
אוגוסט 4, 2021 בשעה 16:50

נראה מושלם. האם ניתן לטבען?

השב
User Avatar
עדנה
אוגוסט 5, 2021 at 3:22 pm

אפשר ללא ביצים?

השב
User Avatar
איה
starstarstarstarstar
אוגוסט 4, 2021 בשעה 18:30

נראה מהמם !! אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין ? או רק חצי מהכמות ? תודה !! :)

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 4, 2021 at 7:01 pm

חצי מהכמות ולקחת בחשבון שאם הבצק קצת יבש להוסיף לו מים קרים

השב
User Avatar
איה
אוגוסט 4, 2021 at 7:03 pm

תודה !! ועל איזה מחית הכי היית ממליצה במקום פיסטוק ?

השב
User Avatar
שירן
אוגוסט 5, 2021 at 8:02 pm

האם אפשר מחמאה במקום חמאה?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 6, 2021 at 7:20 am

אפשר

השב
User Avatar
ליאת
נובמבר 3, 2023 at 12:18 pm

האם המלית הזו מתאימה לעוגת שמרים? (עם הביצה במלית) תודה

השב
User Avatar
קרן אגם
נובמבר 4, 2023 at 7:55 am

בטח

השב
User Avatar
ורד
starstarstarstarstar
אוגוסט 4, 2021 בשעה 20:07

מה הכוונה לשטח את הבצק? לגמרי? או שאחכ יהיה אפשרי לרדד אותו עוד?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 5, 2021 at 11:25 am

דיסקית לא לגמרי שטוח אבל מעין מלבן משוטח, זה עוזר אחכ ברידוד

השב
User Avatar
חן
starstarstarstarstar
אוגוסט 5, 2021 בשעה 01:04

אפשר להחליף את השקדים בפיסטוק (זה מה שיש לי בבית, וגם אין לי מחית)?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 5, 2021 at 11:24 am

אפשר

השב
User Avatar
Shir Toren
starstarstarstarstar
אוגוסט 5, 2021 בשעה 03:33

ואוו זה נראה מדהים! אפשר לוותר על המחית פיסטוק? או להחליף במשהו אחר?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 5, 2021 at 11:24 am

אפשר להמיר בחלבה טחינה שוקולד או כל ממרח אחר שאוהבים ואפשר לוותר ולהסתפק בקרם שקדים

השב
User Avatar
עינב
אוגוסט 5, 2021 at 10:01 pm

יצא טעים בטירוף, אבל הרולדות השתטחו באפיה.. אבקת אפיה בבצק תעזור?

השב
User Avatar
שירה אופק
starstarstarstarstar
אוגוסט 5, 2021 בשעה 11:41

נראה מעולה

השב
User Avatar
חנן
אפריל 29, 2022 at 8:23 am

לחכות עד שהרולדה תתקרר לגמרי כדי לחתוך אותה עד הסוף? או לחתוך כשחמה ?

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 29, 2022 at 4:57 pm

אני מצננת קצת ופורסת

השב
User Avatar
אילה נחום
starstarstarstarstar
אוגוסט 5, 2021 בשעה 20:35

האם אבקת שקדים זה שקדים טחונים? אבקת קורנפלור זה קורנפלור?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 6, 2021 at 7:20 am

כן וכן

השב
User Avatar
נועה
starstarstarstarstar
אוגוסט 6, 2021 בשעה 18:08

היי קרן, אפשר להקפיא את הרולדה אחרי האפייה או שאם מקפיאים אז עדיף לפני אפייה?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 7, 2021 at 12:48 pm

אפשר להקפיא אחרי או לפני אפיייה (מעדיפה תמיד לפני)

השב
User Avatar
תמר
starstarstarstarstar
אוגוסט 7, 2021 בשעה 15:35

הכנתי והבצק הספיק לי לרולדה אחת שממש נמסה ונמרחה על כל התבנית באפיה - מה עשיתי לא נכון?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 8, 2021 at 11:16 am

אני לא יודעת מה השתבש...האם שינית משהו במצרכים ? אולי לא רידדת מספיק את הבצק והמילוי היה יותר מדי לאחת

השב
User Avatar
דפנה
starstarstarstarstar
אוגוסט 10, 2021 בשעה 18:15

הי קרן :) אמנם היה לי נורא קשה למרוח את הממרח ולגלגל לרולדה כי הבצק היה רך מידי, אבל עדיין יצאו עוגיות טעימות בטירוף!!!!! אפשר לשמור את העוגיות האפויות בהקפאה? תודה מראש

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 11, 2021 at 8:44 pm

בטח! מקפיא זה אחלה

השב
User Avatar
אביה
מרץ 2, 2022 at 9:35 am

היי קרן, את חושבת שמתאים להוסיף שוקולד לבן לרולדה? אם כן- שוקולד ציפס או להמיס שוקולד לבן? תודה!

השב
User Avatar
חן
starstarstarstarstar
אוגוסט 11, 2021 בשעה 11:46

סופסוף היה לי זמן והכנתי את הרולדות! אפשר להקפיא את הרולדות (ומתכונים עם קרם שקדים בכלל)?

השב
User Avatar
אור
starstarstarstarstar
אוגוסט 11, 2021 בשעה 15:05

הי קרן, חייבת לציין שאת מהממת וכיף לראות אותך ולהכין את המתכונים שלך. רציתי לדעת האם אפשר להחליף את הקמח הלבן לקמח שקדים על מנת להפוך את המתכון לקטוגני ? תודה על תשובתך

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 11, 2021 at 8:42 pm

הבצק לא יחזיק רק על שקדים :-)

השב
User Avatar
חן
starstarstarstarstar
אוגוסט 11, 2021 בשעה 20:52

סופסוף היה לי זמן והכנתי את הרולדות!! אפשר להקפיא את הרולדות (ומתכונים עם קרם שקדים בכלל)?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 12, 2021 at 12:34 pm

אפשר בקלות להקפיא לפני או אחרי אפייה

השב
User Avatar
גילי
אוגוסט 15, 2021 at 9:38 pm

הי קרן, נראה נפלא! שאלה לעצלנים- האם אפשר למרוח שקדיה במקום להכין קרם שקדים בעצמי? תודה רבה על מתכונים מעולים (:

השב
User Avatar
יעלי
starstarstarstarstar
יוני 21, 2022 בשעה 17:24

יצא לי להכין אותן בעבר פשוט קליל השלמות רוצה להכין שוב אבל בגלל רגישות זמנית לא יכולה לאכול קורנפלור, האם ניתן להשמיט?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 22, 2022 at 6:48 am

אפשר להמיר קורנפלור

השב
User Avatar
הדר
starstarstarstarstar
ספטמבר 9, 2022 בשעה 15:55

הכנתי, הרולדה שהוכנה אירונה הפכה לקרקר (נהייתה שטוחה) אבל הראשונה שמרה על צורה. אני חושבת שפעם הבאה אחלק את הבצק מראש ואוציא כל פעם את החלק שעליו אני עובדת- כשהבצק קר- הרולדה שמרה על הצורה. כנל לגבי המלית :)

השב
User Avatar
ענת
starstarstarstarstar
ספטמבר 10, 2022 בשעה 12:12

האם אפשר לוותר על הביצה במילוי?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 10, 2022 at 12:47 pm

הוא יהיה פחות יציב באפייה

השב
User Avatar
טויטו
starstarstarstarstar
ספטמבר 13, 2022 בשעה 20:29

הי קרן תודה על כל המתכונים ניתן להמיר במילוי את החמאה בשמן קוקוס? לא רוצה נטורינה תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 13, 2022 at 9:51 pm

כן אפשר

השב
User Avatar
רונית
starstarstarstarstar
ספטמבר 18, 2022 בשעה 05:38

שמי רונית. הכנתי את המחיר ואת הבצק אמש עם צאת שבת השארתי בלילה במקרר. בבוקר סידרתי 3 רולדות ועכשיו זה בתנור. זה הכול על טהרת השקדים. באחרונה הוספתי ממרח שוקולד .

השב
User Avatar
silvi
starstarstarstarstar
ספטמבר 22, 2022 בשעה 06:07

הי, לא חסר אבקת אפייה??

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 22, 2022 at 7:21 am

אם היתה חסרה הייתי כותבת אבקת אפייה במתכון לא צריך

השב
User Avatar
חגית
starstarstarstarstar
יוני 7, 2023 בשעה 09:34

היי קרן, מה ניתן להוסיף לקרם ע"מ לקבל טעם שקדי/מרציפני כמו שיש בקוראסון שקדים בקונדיטוריות?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 7, 2023 at 8:55 pm

תמצית שקדים טובה

השב
User Avatar
אורית
starstarstarstarstar
אוגוסט 11, 2023 בשעה 17:43

הי קרן, לצערי הבצק יצא רך מדי. הכמות קטנה. הספיקה לי ל-2 רולדות בלבד. מאוכזבת מאוד.

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 11, 2023 at 6:19 pm

יש הוראות מדוייקות שבמקרה והבצק את להוסיף מעט קמח לגבי הגודל, קטונתי, אצלי יוצאות כל פעם שלוש אולי הכנת רולדות גדולות יותר והספיק לשתיים לא הבנתי למה להתאכזב

השב
User Avatar
ליאת
starstarstarstarstar
נובמבר 3, 2023 בשעה 11:02

היי קרן לצערי לא מתכון מוצלח יש איזה תקלה בבצק ממש לא דומה לשלך ואני רואה שעוד רשמו לפני (חבל שלא קראתי את התגובות קודם) הבצק לא נוח לעבודה , נקרע ודביק העוגיות נמרחות ומשתטחות באפיה מציעה שתבדקי שוב אני מכינה הרבה מתכונים שלך בעיקר השמרים והבחושות שלך מעולות אבל בבצק הפריך משהו לא עובד טוב

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 4, 2023 at 7:56 am

בצק פריך יכןל להיות טריקי ולצערי אני לא יכןלה להיות נוכחת ליד כל אחד שמכין, נשמע שחסר לך קמח, ככל שתעבדי יותר עם פריך כך תלמדי לעבוד איתו טוב יותר, המתכון נהדר, מכינה אותו קבוע ואני בהחלט עומדת מאחוריו

השב
User Avatar
שירה
starstarstarstarstar
פברואר 16, 2024 בשעה 09:05

האם אפשר פיסטוק טחון במקום מחית פיסטוק? תודה רבה

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 17, 2024 at 9:31 am

פיסטוק טחון זה אחרת לגמרי ולא יניב את אותה התוצאה, את יכולה להכין ממנו קרם בערבוב עם חמאה ואבקת סוכר, תחפשי באתר קרם שקדים וזה אותו מתכון רק עם פיסטוקים, אז תוכלי להשתמש במחית פיסטוק שלך ולא קנויה

השב
User Avatar
ספיר
starstarstarstarstar
מרץ 14, 2024 בשעה 07:33

היי קרן נראה מהמם האם יש תחליף לקורנפלור?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 16, 2024 at 6:58 am

אפשר לוותר עליו

השב
User Avatar
ענת
starstarstarstarstar
יוני 12, 2024 בשעה 16:56

היי! אז הכנתי את העוגיות המשגעות וקראתי את התגובות לפני כן.. הנה כמה נקודות: 1. הכנתי את הבצק מקמח רגיל וקמח כוסמין מלא. יצא שומני מדי, אז הוספתי קמח כוסמין מלא. 2. לא לחשוש להוסיף קמח אם הבצק מתפרק ושומני וגם לקמח מספיק כשפותחים את הבצק. 3. המילוי יצא מעולה, הוספתי וניל לשקדים, בלי הביצה (שכחתי להוסיף) וקרם פיסטוק (פשוט לא היה). 4. יצאו לי 3 רולדות, בכל אחת שמתי מילוי אחר עם קרם השקדים: שוקולד מריר, אוכמניות טריות וטחינה עם מעט סילאן. 5. אחרון ודי-השתמשתי בסוכר חום שטחנתי במכשיר. למי שלא אוהב.ת מתוק מדי, מציעה להפחית בסוכר. בקיצור יצאו ממש טובות. בעלי עף על העוגיות ונחת לאכול עוד

השב
User Avatar
Eri Afik Spensieri
starstarstarstarstar
ינואר 23, 2025 בשעה 16:16

אני מתגוררת בניו יורק כבר מעל עשור והמאפים האהובים עלי הם אלו שיש בהם פרג, אך לצערי האמריקאים לא ממש חובבים את הג'אנר..אתמול אחרי שלא יכלתי כבר להתגבר על החשקים, הכנתי את העוגה שיצאה מושלמת!!! עוגת השמרים הטעימה בעולם. תודה

השב

Reply to קרן אגם Cancel Reply

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img