img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
עוגות

עוגת בראוניז טירמיסו

ספטמבר 3, 2017 | 41 תגובות

img

41 תגובות גולשים

TAG , , , ,

User Avatar
יערה ברום
starstarstarstarstar
אוקטובר 17, 2017 בשעה 16:27

היי קרן באמת צריך ככ הרבה שמנת מתוקה?? אפשר איכשהו להפחית שומנים? תודה יערה

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 17, 2017 at 4:40 pm

ברגע שתפחיתי את כמות השמנת המתוקה שכבת הקרם תצא נמוכה יותר.

השב
User Avatar
דניאל תורגמן
starstarstarstarstar
אוקטובר 23, 2017 בשעה 18:41

היי קרן. מה שלומך? בהמון מתכונים את מציינת לרפד תבנית בנייר אפייה. אשמח לדעת מה הטריק כי משום מה אני ממש מתקשה עם זה תודה רבה מראש! דניאל

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 24, 2017 at 11:18 am

אני מתכננת בקרוב להוציא פוסט עם הסברים גם לגבי ריפוד תבנית אפייה בנייר אפייה. מקוה שתביני מההסבר ללא תמונות: על תבנית מתפרקת, אני מניחה נייר אפיה שלם על התחתית ורק אז מחברת את החלק העגול מלמעלה, כך שנייר האפייה ״ נתפס״ בין שני החלקים. אז אני גוזרת מהקצוות שלו רצועות רחבות, מרססת את שולי התבנית הפנימיים בשמן, ומדביקה את רצועות הנייר. לבסוף אני משמנת שוב את ניירות האפייה מבפנים, ואז אני יכולה לשפוך פנימה את הבלילה. כשמדובר בתבנית שאינה מתפרקת כמו אינגליש קייק, אני גוזרת את נייר האפייה כשהרוחב קצת פחות מרוחב התבנית, ומשאירה את האורך ארוך, משמנת את התבנית ומניחה את רצועת הנייר בפנים לאורך כשהקצוות שלה מבצבצות מלמעלה, זה יעזור לי בהמשך לחלץ את העוגה מהתבנית. אז אני גוזרת עוד 2 רצועות באורך שולי התבנית ומניחה גם אותן בפנים כשהן נדבקות לשולי התבנית המשומנת. משמנת שוב הכל, ומעבירה פנימה את הבלילה. מקוה שעזרתי:-)

השב
User Avatar
חגית
starstarstarstarstar
נובמבר 22, 2017 בשעה 08:50

הי קרן, ההסברים לגבי הריפוד בנייר אפיה ברורים, אבל לא ברור לי למה בכלל צריך לרפד בנייר אפיה. לא מספיק פשוט לשמן את התבנית? אשמח להסבר. תודה רבה

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 22, 2017 at 10:00 am

כדי לחלץ בקלות מהתבנית :-) פשוט מרימים את הנייר וזה יוצא. אם את לא רוצה לחלץ מהתבנית את בהחלט יכולה פשוט לשמן את התבנית.

השב
User Avatar
חגית
נובמבר 22, 2017 at 11:24 am

תודה רבה ותודה על המתכון

השב
User Avatar
שרון
starstarstarstarstar
אפריל 9, 2018 בשעה 20:58

היי קרן, ראשית רציתי לברך על אתר מעולה, עוגות נפלאות והתייחסות אישית שאין כמותה! מכיוון שאני גרה בחו"ל ולא בידי להשיג כרגע גבינת מסקרפונה רציתי לדעת האם נראה לך שאפשר להשתמש בגבינת פילדלפיה במקום? תודה רבה על מתכונים טעימים :)

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 9, 2018 at 9:09 pm

תודה שרון על התגובה המהממת. את יכולה להחליף בקלות מסקרפונה בכל גבינת שמנת, ואת יכולה גם לוותר על הגבינה ולהכין רק עם שמנת מתוקה, זה ייצא טעים כך או כך .

השב
User Avatar
שרון
אפריל 9, 2018 at 10:06 pm

תודה לך ;)

השב
User Avatar
חגית
starstarstarstarstar
מאי 31, 2018 בשעה 10:57

היי קרן, כל עוגה שלך שאפיתי יצאה מצויין, אז קודם כל תודה :) אני רוצה להכין את העוגה ללא הבישקוטים ולשים מעל קרם המסקרפונה גנאש שוקולד. האם זה מתאים למתכון הזה?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 31, 2018 at 12:12 pm

בטח, אין בעיה

השב
User Avatar
מעיין ויצמן- שלף
starstarstarstarstar
יוני 4, 2018 בשעה 11:31

אין הכל אצלך תמיד עושה חשק לקום למטבח, המתכונים שלך פשוט מעולים! רוצה כבר לחזור מהעבודה להכין..

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 4, 2018 at 11:36 am

תודה רבה מעיין! את תהני ממנה

השב
User Avatar
נידא
starstarstarstarstar
יוני 4, 2018 בשעה 13:07

היי קרן אני יכולה להוסיף לתערובת הגבינה חלב ו גבינת לבנה ??

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 4, 2018 at 1:16 pm

אפשר לערבב מסקרפונה וגבינה לבנה

השב
User Avatar
סיון
נובמבר 8, 2024 at 10:19 am

היי. שימי לב שלא רשמת את השמן בתהליך של ההוספה שלו בשלב הבראוניז, אלא רק במרכיבים. אני עכשיו מכינה אותה, אבל הבראוניז כבר בתנור ורבע כוס השמן נותר בצד...

השב
User Avatar
חני
starstarstarstarstar
יוני 15, 2019 בשעה 23:14

שבוע טוב, אתמול הכנתי את העוגה שלך, יצאה טעימה מאוד. אבל הבראוניז יצא קשה,מה עשיתי לא בסדר?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 16, 2019 at 10:33 am

הי חני כנראה שאפית את שכבת הבראוניז יותר מדי, להבא לאפות פחות כמה דקות.

השב
User Avatar
חניתה רוזן
starstarstarstarstar
דצמבר 18, 2019 בשעה 13:01

היי קרן אפיתי את העוגה ויצא חלום תודה רבה על המתכונים הנפלאים שלך

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 18, 2019 at 1:47 pm

תודה חניתה

השב
User Avatar
שלי בן יעקב
starstarstarstarstar
אפריל 23, 2020 בשעה 10:54

היי קרן(: תודה על המתכונים הנפלאים,אני מכינה את העוגיות שוקולד ציפס מדי שבוע ומחסלים אותן!! אפשר להמיס שוקולד וחמאה מעל סיר מים רותחים?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 23, 2020 at 11:01 am

ברור שכן

השב
User Avatar
אימי
starstarstarstarstar
יוני 16, 2021 בשעה 16:12

הכנתי את העוגה היא טעימה , אך מאוד כבדה ומשום מה היא כמו שתי שכבות נפרדות בראוניז וטירמיסו , הביסקוויטים לא נדבקו כע הבראוניז..

השב
User Avatar
מאי
starstarstarstarstar
מאי 3, 2022 בשעה 13:53

האם אפשר להחליף את הקפה נמס באספרסו?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 3, 2022 at 2:01 pm

כן בטח

השב
User Avatar
נחמה
starstarstarstarstar
מאי 3, 2022 בשעה 14:38

אפשר לותר על הביצים

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 3, 2022 at 6:38 pm

בבראוניז אי איפשר לוותר עליהן

השב
User Avatar
נועה קרוא
starstarstarstarstar
מאי 6, 2022 בשעה 07:19

הכנתי אתמול יצא מושלם הבנים שלי טוענים שכזה בראוניז הם עוד לא אכלו תודה על הכול♥️

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 6, 2022 at 11:30 am

תודה נועה

השב
User Avatar
הדס
starstarstarstarstar
יולי 8, 2022 בשעה 14:59

מתכון מעולה! בא לי להכין לחופשה בצימר בצפון. זה ישרוד נסיעה? אולי אפשר להקפיא מראש ואז לקחת?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 8, 2022 at 3:35 pm

תקפיאי

השב
User Avatar
חגית לוי
starstarstarstarstar
נובמבר 8, 2024 בשעה 10:46

בבראוניז רשום 1/4 כוס שמן. מתי מוסיפים?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 9, 2024 at 4:28 pm

לשמן והחמאה אחרי המסה

השב
User Avatar
הדסה אנצל
starstarstarstarstar
נובמבר 9, 2024 בשעה 11:18

במתכון כתוב להמיס את השוקלד והחמאה, האם חובה להוסיף גם שמן? בהוראות ההכנה לא ציינת שמן ובמתכון יש. או לחילופין להמיר את השמן בעוד חמאה וכמה...

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 9, 2024 at 4:25 pm

ממליצה לא לוותר על השמן , אוסיף באופן ההכנה גם

השב
User Avatar
נעמה
starstarstarstarstar
נובמבר 27, 2024 בשעה 17:11

הי קרן הכנתי עכשיו בתבנית 24 יצאה לי שכבה אחת בלבד של עוגיות. לא היה מקום לכל הקצפת. נראה לי שעשיתי משהו לא טוב...

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 27, 2024 at 6:31 pm

אני לא יודעת מה עשית אבל הכמות אמורה להספיק לשתי שכבות אולי להבא לשים חצי מהקרם ומעליו עוד שכבה של עוגיות ושוב קרם

השב
User Avatar
שמחה ברקוביץ
starstarstarstarstar
דצמבר 4, 2024 בשעה 21:38

אפשר שמנת חמוצה בטעם של פעם במקום גבינת שמנת?

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 5, 2024 at 9:06 am

לא יעבוד

השב

Reply to הדס Cancel Reply

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img