img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
עוגות בחושות

עוגת דבש וקפה שחור עם ציפוי קרמל

ספטמבר 21, 2016 | 64 תגובות

img

64 תגובות גולשים

TAG , , ,

User Avatar
נטלי
starstarstarstarstar
ספטמבר 22, 2016 בשעה 08:55

נראית כל כך רכה, לחה ומושלמת!

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 22, 2016 at 9:14 am

יואווו איזה כייף תודה!

השב
User Avatar
אלין
ספטמבר 22, 2016 at 10:44 am

וואווו עוגה מושלמתתת שאלה לי בבקשה? האם הציפוי הוא במרקם אטום? כלומר אם אשפוך על כל העוגה היא תראה אטומה ומבריקה?

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 22, 2016 at 10:47 am

הי אלין הציפוי לאט לאט מחלחל פנימה ונספג לכן מצפים אותה ממש ממש קרוב להגשה, ורק להיזהר ולא לצפות יותר מדי כי אז היא תהיה מתוקה בטרוף :-)

השב
User Avatar
אולגה
starstarstarstarstar
ספטמבר 22, 2016 בשעה 09:05

קרן, העוגה יפהפיה!

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 22, 2016 at 9:15 am

אהובתי גם את יפיפיה וגם עוגת התפוחים כלבבי:-)

השב
User Avatar
שרון
starstarstarstarstar
ספטמבר 22, 2016 בשעה 09:29

וואוו, נראה לי שאנסה! שנה טובה מפריז :-)

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 22, 2016 at 10:35 am

שנה טובה מותק

השב
User Avatar
פיית העוגיות
starstarstarstarstar
ספטמבר 22, 2016 בשעה 09:40

מושלמת כזו! שילוב טעמים נהדר והיא נראית טעימה בטירוף תשמרי לי פרוסה בחדר ;) חג שמחחחח

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 22, 2016 at 10:45 am

חג שמח מותק אחת, אוהבת.

השב
User Avatar
רויטל (המערוך המקפץ)
starstarstarstarstar
ספטמבר 22, 2016 בשעה 10:03

הריח הזה של החלב המבושל עם הקפה לגמרי ריח של ילדות:) אוהבת את הצילומים שלך:) ואמן שתהייה שנה נהדרת ומלאת דברים טובים ומרחיבי לב

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 22, 2016 at 10:24 am

תודה אהובה

השב
User Avatar
רחלי
starstarstarstarstar
ספטמבר 22, 2016 בשעה 10:10

התמונה של החיתוך הרגה אותי, כל כך אוהבת לראות מרקמים של עוגות, בטח כשהן נראות כל כך רכות כמו זאת. שיחקת אותה.

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 22, 2016 at 11:27 am

תודה רחלי, איזה כייף של מחמאה

השב
User Avatar
חגית ביליה
starstarstarstarstar
ספטמבר 22, 2016 בשעה 10:11

אחת האהובות עלי קרש, והציפוי מלמעלה גאוני

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 22, 2016 at 10:25 am

בובי תודה !

השב
User Avatar
יעל ארנון
starstarstarstarstar
ספטמבר 22, 2016 בשעה 10:13

קרן, העוגה ניראת חגיגית וטעימה ומבחינתי זו העוגה שאכין לחג. שאלה אחת לגבי המשקע של הקפה בשמנת, האם להכניס גם אותו לבלילה או לתת לו לשקוע ולהסיר אותו מהשמנת? תודה וחג שמח

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 22, 2016 at 10:26 am

הי יעל לערבב היטב לפני שמוסיפה לבלילה ולהוסיף הכל יחד :-) בהצלחה!

השב
User Avatar
יעל ארנון
ספטמבר 22, 2016 at 10:30 am

תודה יעל

השב
User Avatar
עז תלם
starstarstarstarstar
ספטמבר 22, 2016 בשעה 10:20

מת על שילוב הטעמים הזה =] כמו קפה של בוקר רק שאפשר לפרוס אותו :D נראה מעולה!

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 22, 2016 at 10:26 am

בדיוק! עלית עליי, תודה מותק אחד

השב
User Avatar
אורלי חרמש
starstarstarstarstar
ספטמבר 22, 2016 בשעה 10:29

יפה וחגיגית בשמלה לבנה! נראית טעימה.. חג שמח ושנה טובה!

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 22, 2016 at 10:33 am

תודה אורלי שנה מתוקה:-)

השב
User Avatar
אפרת
starstarstarstarstar
ספטמבר 22, 2016 בשעה 10:54

העוגות שלך זה פשוט הצלחה בטוחה! איזה אלופה

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 22, 2016 at 11:09 am

תודה רבה!

השב
User Avatar
יהודית אביב
starstarstarstarstar
ספטמבר 22, 2016 בשעה 11:17

איזה מהממת (את והעוגה) שילוב מעניין ביותר.......שווה ניסוי

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 22, 2016 at 11:24 am

גם את יהודית!! תודה

השב
User Avatar
שירה
starstarstarstarstar
ספטמבר 22, 2016 בשעה 13:26

כמה שזה מגרה! הצילום נפלא והעוגה בטח עוד יותר!

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 22, 2016 at 2:09 pm

תודה שירה מהממת

השב
User Avatar
עלמה
starstarstarstarstar
ספטמבר 22, 2016 בשעה 16:45

איזה צילומים נפלאים. שנה טובה ומתוקה

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 22, 2016 at 5:20 pm

בוקר טוב ותודה:-)

השב
User Avatar
גיל
starstarstarstarstar
ספטמבר 22, 2016 בשעה 19:34

חוץ מזה שהעוגה נשמעת נהדרת, אני מת על התמונות של המזיגה של הרוטב! הורס

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 22, 2016 at 8:23 pm

תודה גיל:-)

השב
User Avatar
רותם ליברזון
starstarstarstarstar
ספטמבר 22, 2016 בשעה 19:37

קרן אהובה לך והעוגה המושלמת בתבל חג נפלא!!!!

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 22, 2016 at 8:22 pm

אהובתי תודה רבה!

השב
User Avatar
רות אופק
starstarstarstarstar
ספטמבר 22, 2016 בשעה 19:51

כמה שאני אוהבת את הפוסטים שלך, ואת הצילומים היפייפיים שלך. שנה טובה קרן יקירה, לך ולכל אהוביך 3>

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 22, 2016 at 8:23 pm

תודה רבה :-)

השב
User Avatar
אפרת
starstarstarstarstar
ספטמבר 22, 2016 בשעה 20:37

אני אוהבת אותך! [חוצמזה העוגה נשמעת מסקרנת ביותר ואני ממש הולכת להכין אותה]

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 23, 2016 at 1:47 pm

אני אותך יותר! איזה כייף לי:-)

השב
User Avatar
סיגל ברמר
starstarstarstarstar
ספטמבר 22, 2016 בשעה 21:00

Wow wow עוגה משגעת וצילום מדהים חג שמח מוכשרת

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 23, 2016 at 1:48 pm

תודה את בעצמך :-) שנה טובה מותק

השב
User Avatar
מור
starstarstarstarstar
ספטמבר 22, 2016 בשעה 21:57

כל התמונות מהממות, אבל התמונה הראשונה פשוט היסטרית.

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 23, 2016 at 1:48 pm

ברוכה הבאה מור! תודה תודה

השב
User Avatar
שרון
starstarstarstarstar
ספטמבר 22, 2016 בשעה 22:46

פוסט נפלא! שנה מעולה

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 23, 2016 at 1:48 pm

תודה! גם לך

השב
User Avatar
דורית
starstarstarstarstar
ספטמבר 24, 2016 בשעה 16:06

העוגה והצילומים נראים מעולה. הפתיח שלך הזכיר לי שהיה לי מנהל שבכל הרמת כוסית לכבוד ראש השנה היה מברך: שלא יהיה יותר גרוע, עם יותר טוב נצליח איכשהו להסתדר...אמן ואמן. שנה טובה!

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 24, 2016 at 5:50 pm

לגמרי מסכימה איתו:-) תודה דורית ושנה מעולה!

השב
User Avatar
מירי טויטו
starstarstarstarstar
ספטמבר 26, 2016 בשעה 08:53

היי! אצלנו בבית היו מכינים את הקפה בחלב במוצאי יום כיפור ובשבתות לפינוק. השם הוא כנראה המצאה של סבתא שלך. העוגה נראית מצוין.ובטח גם טעימה.שנה טובה

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 26, 2016 at 1:18 pm

שנה טובה מירי, תודה:-)

השב
User Avatar
לוסיל
starstarstarstarstar
ספטמבר 27, 2016 בשעה 21:33

היא בתנור... אחזור לדווח!

השב
User Avatar
בר
starstarstarstarstar
ספטמבר 28, 2016 בשעה 11:06

שנה טובה! מתכננת להכין את העוגה המסקרנת הזאת שאלה: 1. האם אפשר להכין את הרוטב מראש, לקרר, ואז לחמם אותו בשנית ממש לפני ההגשה? 2. לאיזה מרקם החמאה והסוכר צריכים להגיע לפני הכנסת הביצים? תודה רבה

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 28, 2016 at 11:10 am

הי בר אפשר להכין את הרוטב מראש, לשמור במקרר ולחמם לפני הגשה כשמתחילים עם חמאה וסוכר המרקם יהיה מרקם משחתי ואז אפשר יהיה להמשיך בהצלחה!

השב
User Avatar
לוסיל
starstarstarstarstar
ספטמבר 28, 2016 בשעה 21:42

כמובטח - הכנתי, נתתי לה לנוח יום, וחזרתי לדווח. בשלוש מילים - יצא לא טוב. לא המרקם ולא הטעם. מבחינת מרקם, היא יצאה מאוד דחוסה. ממש עוגת חנק. אולי אפיית יתר, ואולי (מה שאני חושדת) שלא טוב להוסיף את הקפה כשהוא חם. זה דופק את המרקם הסופי. מבחינת הטעם - לא אהבתי. יצא מוזר. יש איזה משהו שלא מתחבר, חמצמץ (?) לא יודעת להסביר. לא הרגישו דבש, ולעומת זאת הרגישו ממש את הגרגירים של הקפה, מה שלי אישית לא היה נעים בפה. השתמשתי בקפה שחור טורקי עלית. בקיצור - נזרקה לפח בשלמותה... :( מה את אומרת? למה התפשל?

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 29, 2016 at 6:25 am

קודם כל חבל לי לשמוע שהלכה לפח :-( אולי ערבוב יתר ו/או אפיית יתר כי היא בהחלט לא אמורה לצאת דחוסה האם ציננת את השמנת והקפה לפני הוספתם לעוגה? זה מצויין במתכון. כמות הקפה באופן יחסי לעוגה מאוד קטנה אז אולי מבחינת הטעם ( שעליו אי אפשר להתווכח) פחות אהבת בכל אופן שתהיה שנה טובה ותודה שחזרת לדווח

השב
User Avatar
רוית
starstarstarstarstar
ספטמבר 29, 2016 בשעה 06:48

רק אומrת שהיא טעימה שאין דברים כאלו...חוסלה אצלינו בערב אחד. תודה רבה על המתכון ושתהיה לך שנה מתוקה

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 29, 2016 at 6:52 am

תודה רוית שימחת אותי, שנה מעולה!

השב
User Avatar
שלי
starstarstarstarstar
ספטמבר 29, 2016 בשעה 06:51

הי קרן,תודה על מתכונים נהדרים כל השנה ובמיוחד לראש השנה:-) העוגה שלך קצרה מחמאות אצלנו, למרות שלא הכנו אותה לילה לפני. חשבתי שתשמחי לשמוע ( ויתרנו על הציפוי) שנה טובה

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 29, 2016 at 6:53 am

הי שלי, איזה כייף, תודה על העדכון ושנה טובה טובה:-)

השב
User Avatar
עינב
starstarstarstarstar
ספטמבר 20, 2017 בשעה 16:12

קרן שנה טובה ומתוקה המתכונים שלך מעולים, ולא מאכזבים, המון תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 20, 2017 at 6:20 pm

עינב איזה מילים מחממות לשנה החדשה תודה רבה-שנה טובה.

השב
User Avatar
טליה אביתר
ספטמבר 24, 2022 at 9:29 pm

היוש! מה הכוונה למזוג ממש מעט מהציפוי? לא למזוג את כל הכנות שמצוינת?

השב
User Avatar
ליאור
starstarstarstarstar
נובמבר 11, 2021 בשעה 21:55

הי קרן, קודם כל העוגה נראית נפלא! שאלה לפני שאני פונה להכין, למרות שלא חג, אבל לבקשת חברה שבקרוב לא תוכל לאכול מוצקים למשך חצי שנה לפחות (סרטן המעי) וחולמת דווקא על עוגת דבש מכל העוגות. מה דעתך אם אני אהפוך את כמויות הדבש והסוכר החום, כלומר כוס שלמה דבש ו 3/4 כוס סוכר חום? לדעתך הטעם של הדבש יהיה חזק מידי או שהקפה עדיין יאזן את הטעם? (אני אישית לא אוהדת של עוגות דבש באופן מיוחד, אבל יודעת שהיא תעדיף פחות סוכר חום אם יש אפשרות) וגם לגבי המרקם, כי ברור לי שיותר דבש יוסיף רטיבות לעוגה. תודה מראש, ליאור.

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 12, 2021 at 6:18 am

קשה לי לדעת אם זה משהו שהעוגה תקבל באהבה, אם את רוצה עוגת דבש לחה עם טעם דבש משגע ממליצה ללכת על העוגה הזו שיש בה פחות טעימים כמו של קפה למשל https://pa.outright.co.il/kerenagam/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%93%D7%91%D7%A9-%D7%9C%D7%97%D7%94/

השב
User Avatar
הילה
starstarstarstarstar
ספטמבר 20, 2023 בשעה 22:05

היי קרן, העוגה נראית מושלמת, אם אני רוצה להכין אותה למישהו שפחות מתחבר לחלב מרוכז, ויש לי מתכון לקרמל פקאן, את חושבת שזה יכול להתאים במקום מלמעלה? תודה רבה!

השב

Reply to שרון Cancel Reply

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img