img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
עוגות בחושות

עוגת השזיפים של הניו יורק טיימס

יוני 12, 2016 | 197 תגובות

img

197 תגובות גולשים

TAG , , , ,

User Avatar
נועה
starstarstarstarstar
יוני 20, 2016 בשעה 16:26

ומה אם אחליף חלק מהשזיפים במשמשים, יעבוד?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 20, 2016 at 6:37 pm

זה יהיה טעים:-)

השב
User Avatar
נועה
יוני 20, 2016 at 6:44 pm

תודה!

השב
User Avatar
רוית ה
אוגוסט 21, 2022 at 7:51 pm

תודה רבה !

השב
User Avatar
נדב
אוגוסט 21, 2022 at 9:22 pm

היי קרן שבוע טוב אייך אני מגדיל את החומרים בצורה מדויקת ל 26/24 ס"מ שיספיק ליותר מנות

השב
User Avatar
רייצ'ל
יולי 6, 2023 at 3:21 pm

הי קרן, במה את מציעה להחליף את הביצים כך שיהיה טבעוני?

השב
User Avatar
ענת
אוגוסט 17, 2024 at 1:36 pm

אפשר להמיר ללא גלוטן?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 17, 2024 at 8:53 pm

כן בטח

השב
User Avatar
אריאלה
אוקטובר 22, 2024 at 9:07 pm

הי קרן אפשר להמיר את החמאה בשמן זית או שמן קוקוס? אפשר עם פרי אחר? תפוחים או מנגו? תודה

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 23, 2024 at 12:07 am

כל פרי ושמן קוקוס

השב
User Avatar
נועה
starstarstarstarstar
יוני 22, 2016 בשעה 11:53

עשיתי עם שזיפים ומשמשים ויצא משגע!

השב
User Avatar
שושי
אוגוסט 19, 2021 at 10:33 am

איך להגדיל לתבנית 26

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 19, 2021 at 2:49 pm

להכפיל

השב
User Avatar
יודית מולד
אוקטובר 23, 2024 at 2:28 pm

קרן הי, האם אבקת שקדים, פירושה קמח שקדים. תודה

השב
User Avatar
Rick
יולי 12, 2022 at 7:25 am

תודה רבה על המתכון עוגה מופלאה הבצק עדין וטעים בטירוף שיחקתי עם גיוון הפירות והוספתי גם דודבדבנים חצויים ללא גלעין שנותרו במקרר כולם ליקקו את האצבעות לא נותר פרור. הכנתי כמות כפולה לתבנית 28 קפיצית

השב
User Avatar
קרן אגם
יולי 12, 2022 at 4:47 pm

תודה שמחה לשמוע

השב
User Avatar
בתאל :)
ספטמבר 23, 2022 at 11:26 am

היוש היו פה המרות במתכןן לגרסת פרווה אנימלא רואה אותם עכשיו סתם קריאה סלקטיבית או שירדו ?

השב
User Avatar
נועה
אוקטובר 18, 2023 at 11:28 pm

היי קרן, האם אפשר להכין עם דובדבן קפוא? תודההה

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 19, 2023 at 10:06 pm

מניחה שכן

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
יוני 24, 2016 בשעה 16:30

הכנתי עם דובדבנים וקמח כוסמין.. יצא מהמם :))

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 24, 2016 at 8:01 pm

נשמע מעולה! כל הקמח בקמח כוסמין או רק חלק?

השב
User Avatar
מיכל
יוני 25, 2016 at 9:43 pm

כל הקמח... היתה אווירה כפרית :)

השב
User Avatar
גלי
starstarstarstarstar
יוני 24, 2016 בשעה 18:21

איזה ריח! איזה כיף. כל הבנין מריח עכשיו את העוגה אבל רק אנחנו נזכה לאכול ממנה... :)

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 24, 2016 at 8:01 pm

איזה כייף לכם :-)

השב
User Avatar
יעל
ספטמבר 3, 2020 at 5:51 pm

נראה מעולה! אפשר להכין גם ללא מערבל? תודה

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 3, 2020 at 9:40 pm

ברור שאפשר

השב
User Avatar
רויטל יקואה
אוקטובר 31, 2024 at 8:42 am

היי, על מצב טורבו או רגיל?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 31, 2024 at 6:34 pm

רגיל

השב
User Avatar
מירי שטרמן
ינואר 30, 2025 at 2:17 pm

אפשר לערבב ידנית ללא וו גיטרה?

השב
User Avatar
קרן אגם
ינואר 30, 2025 at 3:27 pm

ברור

השב
User Avatar
מירי
starstarstarstarstar
יולי 2, 2016 בשעה 13:40

עשיתי עם נקטרינות עייפות שחנו במקרר , יצא מעולה, תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 2, 2016 at 4:55 pm

שמחה לשמוע

השב
User Avatar
שרון
יולי 18, 2020 at 9:34 am

היי קרן,איך ממירים כמויות מתבנית 22 לתבנית 26?

השב
User Avatar
קרן אגם
יולי 18, 2020 at 2:02 pm

מכפילים כמויות ב 1.5

השב
User Avatar
ספי
starstarstarstarstar
יולי 2, 2016 בשעה 23:42

השרתי את השזיפים ב-2 כפות פורט, שקית סוכר וניל וחצי כפית קינמון. הפחתתי את כמות הסוכר סהכ לחצי כוס. יצא מעולה!!!! תודה למתכון הפשוט והמוצלח.

השב
User Avatar
קרן אגם
יולי 2, 2016 at 11:45 pm
User Avatar
איילת
אוגוסט 28, 2019 at 10:41 am

הי. הבלילה יוצאת מוצקה. האם לדלל? עם מה מומלץ?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 28, 2019 at 11:44 am

אין צורך לדלל אם עקבת במדוייק אחרי ההוראות אז היא בסדר גמור

השב
User Avatar
חניה
אוגוסט 6, 2024 at 4:06 pm

אפשר להחליף את הקמח לקמח שקדים?

השב
User Avatar
לימור
יולי 17, 2020 at 10:33 pm

מה זה 2 כפות פורט?

השב
User Avatar
קרן אגם
יולי 18, 2020 at 6:35 am

יין פורט, מוסיפים לרוב לתבשילים וקינוחים.

השב
User Avatar
דני
יולי 22, 2020 at 3:30 pm

שוב עושה את העוגה שלך רציתי לדעת אם את עופה על טורבו?

השב
User Avatar
dvora
פברואר 10, 2024 at 2:20 pm

שלום, האם אפשר להשתמש בשזיפים מיובשים, תודה.

השב
User Avatar
קרן אגם
פברואר 11, 2024 at 1:11 pm

זה ממש לא ייצא אותו הדבר אבל זה אפשרי

השב
User Avatar
יעלוש
starstarstarstarstar
יולי 11, 2016 בשעה 20:23

נראית עוגת פיצוץץץ , אפשרי להשתמש בקמח מלא תופח ?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 11, 2016 at 8:48 pm

הי יעל אני מאמינה שזה יעבוד טוב בהצלחה!

השב
User Avatar
ענת
אוגוסט 26, 2022 at 10:25 am

הי אפשר להחליף עם כל פרי?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 26, 2022 at 11:13 am

כן רצוי פירות כמו משמשים אפרסקים נקטרינות או תאנים

השב
User Avatar
קארין
starstarstarstarstar
יולי 22, 2016 בשעה 11:14

אפשר בתבנית 26?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 22, 2016 at 12:01 pm

הי קארין היא תצא מאוד נמוכה אם את רוצה תבנית 26 את צריכה להגדיל בשליש את כמות המצרכים

השב
User Avatar
Tut
אוגוסט 28, 2020 at 4:39 pm

איך ממירים לגרסת פרווה?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 28, 2020 at 5:03 pm

1/2 כוס שמן קנולה

השב
User Avatar
רחל
starstarstarstarstar
יולי 29, 2016 בשעה 11:36

היי קרן, הכנתי עם שזיף סגול, העוגה נהדרת!

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 29, 2016 at 1:59 pm

תודה רחל על השיתןף, שבת שלום :-)

השב
User Avatar
שלומית
אוגוסט 22, 2022 at 9:19 am

עוגה מדהימה יעבוד עם אגסים/אגסים מקורמלים ולבררנים שלא אוהבים פירות..... יש איזה תחליף שאפשר לשים? תודה ♡

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
נובמבר 30, 2016 בשעה 15:33

הי קרן. אפיתי את העוגה כבר מיליון פעם (גם עם פירות שונים) והיא אכן אלוהית :-) הפעם אני צריכה להכין אותה פרווה. האם יצא לך לנסות? גם אם לא, אשמח להמלצה באיזה שמן כדאי להשתמש ובאיזו כמות. תודה, מיכל.

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 30, 2016 at 3:42 pm

איזה כייף לשמוע, לדעתי אין בעיה להמיר בשמן קוקוס לא ניסיתי אבל לא אמורה להיות עם זה בעיה, נהפוך הוא. 100 גרם שמן קוקוס במצב רך כלומר לא נוזלי ולא מוקשה ספרי לי איך יצא:-) ובאיזה פרי השתמשת

השב
User Avatar
מיכל
נובמבר 30, 2016 at 4:08 pm

אף פעם לא אפיתי עם שמן קוקוס... האם יוצא טעם מורגש של קוקוס? כמובן אשמח לדווח לאחר מעשה. לגבי הפירות: כרגע הכוכב אצלנו בבית הוא האגס + גרידה מליים שלם + מיץ מחצי ליים שאני מוסיפה לתערובת ולא מעל. יוצא אש!

השב
User Avatar
Revital Kogot
יולי 21, 2020 at 6:56 am

אפיתי את העוגה כבר פעמיים, עם שמן קוקוס ו... במקום קמח רגיל, קמח ללא גלוטן, שגם אלו שהם ללא גלוטן וללא מוצרי חלב, יוכלו להינות... יצא מ ע ו ל ה!!!!!!! מתכון סוף

השב
User Avatar
ניצן
starstarstarstarstar
מרץ 4, 2017 בשעה 09:49

היי קרן, בלוג מקסים ונורא טעים:) הכמות של השקדים טחונים זה חצי כוס או כוס? תודה, ניצן

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 4, 2017 at 12:02 pm

תודה ניצן :-) 1/2 כוס שקדים טחונים, ותודה, יתוקן במתכון!

השב
User Avatar
קרן
אוגוסט 2, 2019 at 7:19 pm

יצא מעולה.העוגה חוסלה תוך 10 דקות. תודה על המתכון.

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 2, 2019 at 9:54 pm

זה מה שקורה עם העוגה הזו! תודה

השב
User Avatar
נועה לב
starstarstarstarstar
אוגוסט 4, 2017 בשעה 08:23

היי קרן, שמעתי המלצות על העוגה הזאת:) האם תתאים לתבנית 18 או 24? תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 4, 2017 at 8:38 am

אם את אופה ב 18 שימי לב שהיא תצא גבוהה יותר וזמן האפייה יתארך מעט. לתבנית 24 העוגה תצא נמוכה מאוד וזמן אפייה עלול להתקצר, את יכולה במקרה זה להגדיל את כמות החומרים ב 1/3 ואז היא תצא בגודל המתאים .

השב
User Avatar
נועה
יוני 11, 2020 at 3:33 pm

הי קרן, שוב יום חמישי מכנסים לבלוג של קרן דבר ראשון... מתחילים עם עוגה טובה ועושה מצברוח לכל השאר. האם אפשר לאפות באינגליש קייק רב פעמית בגודל 28 ס''מ?

השב
User Avatar
קרן אגם
יוני 11, 2020 at 4:41 pm

בטח!

השב
User Avatar
מורן
starstarstarstarstar
אוגוסט 7, 2017 בשעה 23:27

הוספתי ברנדי ווניל לשזיפים, יצא מעולה!! תודה על המתכון

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 8, 2017 at 8:33 am

אחלה תוספת :-) תודה מורן

השב
User Avatar
דניאל
starstarstarstarstar
מאי 28, 2018 בשעה 19:44

היי קרן! הכנתי את העוגה אינספור פעמים אך אף פעם לא יוצאת בדומה לתמונה במתכון. הבלילה לא עולה מעל השזיפים אלא נוצרת שכבה בינהם בלבד. אשמח לדעת אם יש לך רעיון ולשלוח תמונה תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 28, 2018 at 10:30 pm

אולי את משקיעה את השזיפים בתוך הבלילה? צריך ממש רק להניח אותם עליה ולא לדחוף פנימה.

השב
User Avatar
דוד
starstarstarstarstar
מאי 29, 2018 בשעה 14:52

בהמשך לשאלה של דניאל, האם בזמן ההגשה את הופכת אותה ומגישה עם הבצק מלמעלה והפירות מלמטה? ככה זה נראה בתמונות.

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 29, 2018 at 6:10 pm

לא הופכת את העוגה, ככה היא נראית .

השב
User Avatar
אנאל
starstarstarstarstar
יוני 1, 2018 בשעה 11:13

היי! ניתן להחליף חמאה במחמאה לעוגה פרווה?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 1, 2018 at 2:54 pm

אפשרי

השב
User Avatar
קרן
starstarstarstarstar
יוני 20, 2018 בשעה 19:08

יצאה מעולה!!! יפה וטעימה , למרות שהשזיפים שקעו מדי. השקדים משדרגים את העוגה. תודה רבה

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 20, 2018 at 11:44 pm

הכי חשוב שיצאה טעימה, תודה

השב
User Avatar
שרי
starstarstarstarstar
יוני 21, 2018 בשעה 22:45

הי קרן, יעבוד עם שמן זית או קנולה במקום חמאה? מחפשת עוגת פירות קלה וגם לא מאוד מושחתת.. תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 22, 2018 at 1:13 pm

אני מניחה שזה יעבוד, לא תתקבל בדיוק אותה תוצאה אבל עדיים אמור להיות טעים:-)

השב
User Avatar
אופירה
אוגוסט 30, 2020 at 8:36 pm

וואו עוגה משגעת. קיבלתי מלא שזיפים ארוכים..אני ממש הולכת להכין אותה בהמשך השבוע. שכחתי איך קוראים לזן הזה. הם ממש טעימים אך הרבה פחות עסיסיים משזיפים עגולים. מה את אומרת? ואשתמש בקמח כוסמין לבן כי זהו..נפרדתי לצערי לכמרי מקמח לבן רגיל. אעדכן איך יצא קרן-לו!

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 30, 2020 at 9:17 pm

שזיפי שגיב זה החיים

השב
User Avatar
doli
starstarstarstarstar
יוני 21, 2018 בשעה 23:10

עוגת פירות נפלאה לקיץ. אפיתי בגרסת שזיפים בלבד, ופעם נוספת עם תערובת פירות שונים כמו אפרסק נקטרינה. כיף של עוגה

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 22, 2018 at 1:12 pm

תודה דולי

השב
User Avatar
יעל
starstarstarstarstar
יולי 5, 2018 בשעה 06:40

כאחת שחיה כשלושים שנה בארה״ב ואוהבת מאוד לאפות (ובעשר השנים האחרונות ללא גלוטן-רגישות) קניתי את הספר של: Michael Ruhlman שם הספר: RATIO מאז שקראתי את הספר אני לא אוספת יותר מתכונים . הספר הזה מלמד אותך את היחסים בין חמאה, קמח, ביצים ולפעמים גם נוזלים. תירגמתי את העוגה שלך לכמויות של אונזים (oz) ויצא שכל מוצר הוא 4 אונזים (חוץ מהסוכר - 1/2 כוס סוכר יהיה 4 אונז). העוגה הזו נקראת עוגת פאונד. מכל מוצר שמים 1 פאונד שסה 8 אונז, שלך היא חצי מזה רק 4 אונז. ברגע שיודעים יחסים לא צריך מתכונים. יש את המקור ולאחר מכן ניתן לשבחה בפירות , גרידת לימון וכדומה. היחס של עוגת פאונד ועוגת sponge הוא אותו יחס רק שבעוגת pound מערבבים תחילה את החמאה והסוכר, ובעוגת sponge מערבבים תחילה את הביצים והסוכר ואז המרקם יוצא שונה לחלוטין, בספר זה גם תמצאו את היחסים לעוגות שונות, עוגיות, לחם, מרקים ממרחים וכדומה . למשל היחס ללחם הוא יחס של 5 יחידות קמח ו-3 יחידות מים, לאחר מכן מוסיפים שמרים מלח תבלינים וכדומה. מומלץ מאוד הספר .

השב
User Avatar
נועה
starstarstarstarstar
יולי 5, 2018 בשעה 20:10

הי קרן, אני מכורה לבלוג שלך אבל ממש!! האם אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק? אם כן כמה תבניות אצטרך? שאלה נוספת, קמח מלא יעבוד פה?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 6, 2018 at 12:35 pm

תודה רבה נועה! כייף לי שאת פה אין בעיה להכין באינגליש, נראה לי שאחת תספיק, שימי לב לזמני אפייה ייתכן וישתנו כי היא תצא גבוהה יותר. אין בעיה להמיר חלק בקמח מלא נסי להתחיל בחצי. בהצלחה

השב
User Avatar
נעמה
starstarstarstarstar
יולי 23, 2018 בשעה 19:02

עוגה מעולה שאין דברים כאלה ואופן ההכנה הפשוט בכלל בונוס מפנק תודה רבה חוסלה תוך שעות ספורות.

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 24, 2018 at 8:20 am

כמה שעות זה שיא:-) תודה נעמה

השב
User Avatar
ריקי
starstarstarstarstar
אוגוסט 7, 2018 בשעה 20:55

וואוו עוגה משגעת! עשיתי לפי הטיפים לשינוי בסוף. רק קמח לבן וסוכר לבן (זה מה שהיה לי). יצא שלמות

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 8, 2018 at 5:07 pm

מהממת ריקי תודה

השב
User Avatar
Yael
יוני 15, 2019 at 10:48 am

היי קרן זו יעל אמא של חיתל המתכון של עוגת השיזיפים את לא רושמת לשים בצק מעל השיזיפים, בתמונה נראה שיש בצק. אז מה? תשובה תודה

השב
User Avatar
איה
starstarstarstarstar
אוגוסט 15, 2018 בשעה 21:33

היי, מאוד מוצלח! הכנתי את העוגה 3 פעמים בסופ"ש אחד - פעם אחת לאירוע אבל נגמר לפני שהספקתי לשמור משהו, אז הייתי צריכה להכין שוב, ועוד פעם לעבודה לתחילת שבוע, עוגה מצויינת! עשיתי לפי המתכון, עם שקדים (שטחנתי לבד במעבד מזון - עד לרמה של פירורים דקיקים, כמו קוסקוס דק, לא ממש ממש אבקה), וסוכר חום. רק משהו אחד ששמתי לב, יש משמעות לגודל החתיכות של השזיפים, בפעם הראשונה חתכתי לחצי והם אכן היו בתוך העוגה והבלילה ציפתה אותם, בפעם השניה עשיתי חתיכות קטנות יותר והן לא שקעו - האמת, זה עניין של טעם, אני יותר אהבתי ששקעו וכשאוכלים יש בפנים שזיף רך ומתוק, כשזה לא שקע, אז בפנים יותר אחיד ויבש ורק לח מעט מלמעלה מהשזיף- בשני המקרים, העוגה נטרפה! תודה על המתכון!

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 16, 2018 at 6:50 am

תודה איה, זה בהחלט כיף לגוון ולשנות גם בגודל הפרי, ואגב, כל פרי יתקבל בשמחה

השב
User Avatar
שרי
אוגוסט 2, 2020 at 6:19 pm

הי קרן (: אני מכינה את העוגה והבלילה נראית לי מעטה (ודי סמיכה) לעומת כמות השזיפים? זה הגיוני? תודה.

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 2, 2020 at 8:32 pm

הגיוני לגמרי

השב
User Avatar
ליהי
starstarstarstarstar
ספטמבר 11, 2018 בשעה 19:56

עשיתי אותה פעם רביעית השבוע, זו פשוט עוגה מדהימה!!! תודה על מתכון נהדר!

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 11, 2018 at 8:03 pm

הופה! כל הכבוד! תודה:-)

השב
User Avatar
עדי
starstarstarstarstar
ספטמבר 14, 2018 בשעה 14:23

הי הבלוג מקסים והמתכון מאוד מפתה…אפשרי את המידות המדוייקות לתבנית 24?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 15, 2018 at 1:29 pm

תודה עדי,לתבנית 24 יש להגדיל את כל כמות המצרכים ברבע

השב
User Avatar
עדי
starstarstarstarstar
ספטמבר 16, 2018 בשעה 08:42

יצא מעולה , חוסל ברגע תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 16, 2018 at 8:46 am

נהדר, תודה רבה

השב
User Avatar
אורי
starstarstarstarstar
ספטמבר 16, 2018 בשעה 18:04

אתם בטוחים לגבי זמן האפיה? לי נראה ב55 דקות מקבלים קרש. כבר אפיתי עוגות פירות בחיים, 40 דקות תמיד הספיקו לי

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 16, 2018 at 6:39 pm

אצלי בתנור זה זמן האפייה, כיון שיש הבדלים בין תנורים אי ממליצה לבדוק כבר אחרי 40 דק׳. אם צריך עוד זמן אפייה ממשיכים ואם לא אפשר להוציא, היא לא תתיייבש

השב
User Avatar
Sivan
starstarstarstarstar
ספטמבר 28, 2018 בשעה 11:23

היי האם עדיף לאפות את העוגה בטורבו או רגיל?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 28, 2018 at 12:47 pm

תכנית תנור רגילה

השב
User Avatar
קרינה
נובמבר 15, 2024 at 4:20 pm

הי קרן, הכנתי כבר 3 פעמים וזה תמיד מוצלח! אצלי לא יותר מ30 דקות.

השב
User Avatar
קרן אגם
נובמבר 16, 2024 at 7:57 am

תודהההה

השב
User Avatar
Yael
starstarstarstarstar
יוני 15, 2019 בשעה 10:49

היי קרן זו יעל אמא של חיתל המתכון של עוגת השיזיפים את לא רושמת לשים בצק מעל השיזיפים, בתמונה נראה שיש בצק. אז מה? תשובה תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 15, 2019 at 11:12 am

אין בצק מעל, בלילת העוגה תופחת מעט ועולה כל השזיפים

השב
User Avatar
מורל ויצמן
starstarstarstarstar
יוני 23, 2019 בשעה 13:01

היי מאמי יש אפשרות לעשות בתבנית רגילה לא חד פעמית גבוההה של קרין גורן קוטר 24 ?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 23, 2019 at 1:21 pm

העוגה לא גבוהה בכלל והיא מתאימה לתבנית בקוטר 22 ס״מ כך שתבנית גבוהה בקוטר 24 תניב תוצאה של עוגה די שטוחה אז לא ממליצה את יכולה להגדיל את החומרים בעוגה ב 50% ואז זה יתאים וזמן האפייה יתארך מעט

השב
User Avatar
Tal
starstarstarstarstar
יוני 28, 2019 בשעה 17:39

היי אוהבת מאוד את המתכונים הנהדרים שלך... הכנתי את העוגה לפי הכמויות והיא יצאה מאוד נמוכה האם אלה הכמויות ? תודה ושבת שלום

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 30, 2019 at 7:33 am

זו עוגה לא מאוד גבוהה. האם אפית בתבנית 22 כמו שצויין במתכון?

השב
User Avatar
אורית
starstarstarstarstar
יוני 7, 2020 בשעה 13:11

איזה גודל תבנית ??

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 7, 2020 at 4:01 pm

כתוב עגולה 24 סמ

השב
User Avatar
מור
starstarstarstarstar
יוני 15, 2020 בשעה 13:06

איזו עוגה מדהימה!!! היו לי שזיפים קטנטנים כאלו ולא גדולים, ערבבתי אותם לתוך הבלילה ופיזרתי כמה מעל (ערבבתי אותם עם קצת ברנדי ותמצית וניל ופיזרתי קינמון מעל..). סוף סוף עוגת פירות בחושה מושלמת. מה שכן היא יצאה קצת נמוכה אפילו שאפיתי ברינג של 20 (אבל מאוווד אוורירית ונימוחה). יכול להיות בגלל שלא היה את הנפח של השזיפים הגדולים? אולי היא הייתה יוצאת גבוהה יותר אם הייתי מקציפה את החמאה והסוכר עם הביצים לפני הוספת הקמחים? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 15, 2020 at 1:54 pm

זו לא עוגה גבוהה, אבל בהחלא גודל השזיפים משפיע עליה בעיניי היא מושלמת כמו שהיא

השב
User Avatar
שרה אור
starstarstarstarstar
יולי 1, 2020 בשעה 07:50

היי העוגה ניראת מושלמת האם יש תחליף לביצים? תודה על המענה

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 1, 2020 at 4:30 pm

אפש לנסות להמיר ברסק תפוחים אבל לא ניסיתי

השב
User Avatar
שרה אור
יולי 1, 2020 at 4:42 pm

אוקיי תודה רבה

השב
User Avatar
שרון
starstarstarstarstar
יולי 10, 2020 בשעה 09:16

הי קרן, הבלילה של העוגה יצאה מעטה, לא הצלחתי לשטח אותה בתבנית 22 כי לא היתה מספיק מסה ולבסוף אפיתי אותה בתבנית פאי. זה הגיוני? היא יצאה מאוד נמוכה לאחר האפיה

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 10, 2020 at 4:16 pm

זו בלילה לא גדולה, משטחים על תבנית ותוקעים פנימה את השזיפים, אז הבלילה עולה על השזיפים וזה חלק מהיופי שלה. היא לא עוגה גבוה

השב
User Avatar
ענת
starstarstarstarstar
יולי 17, 2020 בשעה 23:11

עוגת שזיפים נפלאה, קלה 5 דק עבודה אפיתי רק עם סוכר לבן המרתי את השקדים בקמח (באמת , הכי קל שיש) יצאה מושלמת! תודה ושבת שלום

השב
User Avatar
ענת
starstarstarstarstar
יולי 17, 2020 בשעה 23:12

עוגת שזיפים נפלאה, קלה, 5 דק עבודה אפיתי רק עם סוכר לבן, המרתי את השקדים בקמח (באמת , הכי קל שיש) יצאה מושלמת! תודה ושבת שלום

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 18, 2020 at 6:29 am

אלופה ענת תודה

השב
User Avatar
Ayelet
starstarstarstarstar
יולי 24, 2020 בשעה 15:02

מושלמת תודה… הוספתי קצת גרדת לימון אגב

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 24, 2020 at 7:23 pm

אחלה רעיון להבא

השב
User Avatar
יעל
יולי 31, 2020 at 1:51 pm

קרן, עוגה מושלמת!! השרתי את השזיפים בקצת ויסקי, קינמון וסוכר חום. בבלילה החלפתי חצי מכמות הקמח הרגיל בקמת כוסמין מלא....יצאה מדהימה ממש! האתר שלך זה כיף גדול! תודה

השב
User Avatar
קרן אגם
יולי 31, 2020 at 3:39 pm

תודה! שמחה לשמוע

השב
User Avatar
גלי
starstarstarstarstar
אוגוסט 2, 2020 בשעה 11:58

וואו וואו וואו... עוגה מעולה!! אני לא יודעת מה לעשות כי מאז שגילתי אותך אני לא מפסיקה לאפות ומתחילים לשים לב :))

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 2, 2020 at 1:25 pm

זה בעייתי ממש! אני הייתי מפסיקה לעקוב אחרי :-)

השב
User Avatar
גלי
אוגוסט 2, 2020 at 7:04 pm

המחשבה עברה לי בראש... אבל לא מסוגלת. אין כמוך!

השב
User Avatar
ללי
starstarstarstarstar
אוגוסט 5, 2020 בשעה 00:23

קרן יקרה אמאל'ה ואבאל'ה וכל השושלת איזו עוגה נפלאה !! אפיתי אותה לראשונה באומץ עבור מארחת קפדנית וכ"כ סמכתי על המתכון שלך. העוגה נשאבה בדקות !!! הכנתי בתבנית אינגליש קרטון עם השוליים הקצת פחות גבוהים מהסטנדרט, ויצאה בגובה מושלם בעיניי. הכנתי עם שמן קוקוס ומעט חמאה ( מהשאריות שהיו במקרר...אחלה שילוב!) והוספתי למסה גם קצת קוביות שזיפים שהושרו בוניל,גרידת לימון וברנדי. 40 דק' בחום 170 . יצאה רכה, עשירה ,נימוחה והשזיפים שזלגו לתחתית היו מעדן. תודה רבה לך

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 5, 2020 at 7:44 am

איזה משמחת את!

השב
User Avatar
גיין
starstarstarstarstar
אוגוסט 6, 2020 בשעה 21:42

https://cooking.nytimes.com/recipes/3783-original-plum-torte

השב
User Avatar
Liat
starstarstarstarstar
אוגוסט 27, 2020 בשעה 14:54

היי קרן המדהימה . אני עוקבת אחרייך גם בפייסבוק ועקבתי אחרי התהליכים . שאלה קטנה של מתחילות , ציינת כאן בתגובות שכדי להשתמש בתבנית 26 יש להכפיל ב1.5 לאחר מכן ציינת בתגובה אחרת להוסיף שליש שנראה הגיוני יותר בהבנתי מהסטורי השמור בעמוד . אשמח לעזרתך גם אם המתכון יעבוד לי עם 6 חצאי שזיף :-)

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 28, 2020 at 4:08 pm

שליש זה אחלה ו 6 שזיפים זה גם אחלה

השב
User Avatar
נוימי גולן
starstarstarstarstar
ספטמבר 9, 2020 בשעה 17:06

תודה קרן, נשמע ונראה מעולה אפשר לאפות בתבנית מאפינס? ואם כן יש שינוי בחום? בזמן האפייה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 9, 2020 at 9:25 pm

לא ממליצה במאפינס, זו עוגה מאוד לחה רכה וקצת מתפרקת

השב
User Avatar
איילת
starstarstarstarstar
פברואר 3, 2021 בשעה 19:49

הכנתי את העוגה, כיוון שאין עכשיו שזיפים שמתי אגסים שבישלתי לפני כן בסירופ, מזגתי קצת מהסירופ על העוגה אחרי האפייה, יצא מעולה.

השב
User Avatar
סיוון
starstarstarstarstar
מרץ 4, 2021 בשעה 18:16

היי קרן(: נראה מעולה! יתאים עם תותים?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 4, 2021 at 9:43 pm

בטח

השב
User Avatar
דפי
starstarstarstarstar
מרץ 5, 2021 בשעה 09:44

כן, חורף. כן, זאת לא העונה, אבל היו לי שזיפים חתוכים בהקפאה וחשבתי מה לעשות איתם. אז הפשרתי, סיננתי מהנוזלים וניסיתי לדחוף מלמעלה כמו שעשית עם חצאי השזיפים הטריים. יצא מושלם. בן הזוג נכנס הביתה ושאל: "למי יש יומהולדת", מרוב החגיגיות. המון תודה.

השב
User Avatar
אלונה כהן
starstarstarstarstar
יולי 2, 2021 בשעה 13:04

היי קרן, יש תחליף פרווה לחמאה?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 2, 2021 at 1:14 pm

נטורינה או שמן קוקוס או שמן קנולה 1/3 כוס

השב
User Avatar
קרן
starstarstarstarstar
יולי 15, 2021 בשעה 09:57

הי קרן מכורים לעוגה הזו. רק שעכשיו אסור לי קמח לבן יש אפשרות לקמחים אחרים כוסמין וכו? תוכלי לכתוב לי כמויות... ממש אשמח להכין אותה שגם אני אהנה:)

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 18, 2021 at 3:38 pm

אין צורך בשינוי בהמרה לקמח כוסמין

השב
User Avatar
לילי
starstarstarstarstar
יולי 24, 2021 בשעה 20:48

עוגת אליפות תודה לך

השב
User Avatar
דנה
starstarstarstarstar
יולי 30, 2021 בשעה 13:57

הי קרן, אם אחליף את כל הקמח הלבן לקמח שקדים, עדיין יעבוד? דנה

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 30, 2021 at 5:25 pm

לא יחזיק פה רק קמח שקדים אפשר חצי חצי עם קורנפלור או קמח תפא

השב
User Avatar
ענת
אוגוסט 13, 2021 at 7:06 am

הי קרן, במה אפשר להחליף שקדים טחונים ? עוגה מאוד טעימה , הכנתי אותה כמה פעמים. רוצה להכין עכשיו אבל אין לי שקדים טחונים. תודה

השב
User Avatar
דגנית
starstarstarstarstar
ינואר 18, 2022 בשעה 16:55

הי קרן, את העוגה הנהדרת הזו אפיתי כבר כמה פעמים בעונתהקיץ כשיש שזיפים. האם עכשו בחורף אפשר עם תותים במקום שזיפים? תודה רבה

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 18, 2022 at 5:33 pm

בטח שאפשר תותים

השב
User Avatar
דגנית
ינואר 19, 2022 at 4:08 pm

תודה רבה. ותודה על כל המתכונים הנפלאים ומצב הרוח שלך שתמיד מעודד ומשמח.

השב
User Avatar
דגנית
ינואר 24, 2022 at 10:05 pm

יצאה נהדרת טעימה ויפה עם תותים. תודה רבה

השב
User Avatar
יעל ליבשיץ
starstarstarstarstar
אוגוסט 20, 2022 בשעה 19:44

היי העוגה נראית פצצה אבל יצאתי קצת מבולבלת שאלו פה כמה פעמים לגבי הגדלה לתבנית 24 ויש תשובות שונות - פעם להגדיל ברבע פעם בשליש ופעם בחצי כנל לגבי תבנית 26 - פעם כתוב להכפיל ופעם להכפיל … אז מה נכון ? איך תמא העוגה הכי טןב בתבנית 24/26 ? תודה מראש

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 21, 2022 at 3:07 pm

לתבנית 24 להגדיל בשליש לתבנית 26 להכפיל

השב
User Avatar
אתי
starstarstarstarstar
אוגוסט 26, 2022 בשעה 15:29

תודה על המתכון. את חושבת שהעוגה תהיה טעימה עם ענבים?

השב
User Avatar
אלונה
starstarstarstarstar
אוגוסט 27, 2022 בשעה 13:06

וואו עוגה מטורפת! הכנתי אתמול והיא גרפה מלא מחמאות! הקרמול מלמעלה מוסיף ממש! תודה :)

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 27, 2022 at 2:20 pm

תודה אלונה

השב
User Avatar
ליאת מיכאל
starstarstarstarstar
ספטמבר 1, 2022 בשעה 16:08

שלום קרן יקרה , תודה על המתכונים הנהדרים , רציתי לשאול האם משנה מצב השזיפים , שלי די קשים עדיין

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 1, 2022 at 9:12 pm

אם הם לא בוסר אז זה בסדר

השב
User Avatar
‫יעל
starstarstarstarstar
ספטמבר 2, 2022 בשעה 20:55

עוגה פגז!! אפיתי בתבנית 24 בלי להגדיל כמויות...יצאה מושלמת! השילוב של חמיצות השזיפים...יאמי

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 2, 2022 at 11:11 pm

תודה יעל

השב
User Avatar
זהבית הרשקו
starstarstarstarstar
ספטמבר 24, 2022 בשעה 16:56

אפשר להשתמש רק בקמח שקדים. אגב עוגה מושלמתתתת אפיתי כבר חמש פעמים. גם עם שמן קוקוס. טעיםם

השב
User Avatar
זהבית הרשקו
starstarstarstarstar
ספטמבר 24, 2022 בשעה 16:57

אפשר להשתמש רק בקמח שקדים? אגב עוגה מושלמתתתת אפיתי כבר חמש פעמים. גם עם שמן קוקוס. טעיםם

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 24, 2022 at 7:50 pm

קמח שקדים לדעתי לא יחזיק לבד את העוגה, נסי לערבב חצי חצי קמח שקדים וקמח תפא או קורנפלור

השב
User Avatar
נעמה
יוני 9, 2023 at 1:05 pm

טעמתי עכשיו אצל חברה ויצא מושלם!! יש לי הרבה פטל אדום טרי. רוצה לנסות להמיר את השזיפים מה הכמות המומלצת בכרמים?

השב
User Avatar
קרן אגם
יוני 10, 2023 at 12:10 pm

לא יודעת בגרמים, חופן גדול

השב
User Avatar
עו"ד גליה אמיר אגר
starstarstarstarstar
יוני 23, 2023 בשעה 15:06

העוגה כזו כייפית !! רק אגיד שלדעתי אין צורך כלל במיקסר וניתן לערבב במטרפה . תודה לך אישה יקרה על המתכון והלב שבא עמו!!

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 24, 2023 at 8:58 am

תודה גליה יקרה

השב
User Avatar
Miri
starstarstarstarstar
יולי 30, 2024 בשעה 12:48

מתכון קל מאד להכנה, אין צורך במיקסר והתוצאה מצויינת. אהבתי לראות איך תוך כדי אפיה השזיפים נבלעים בבצק:) תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 30, 2024 at 2:53 pm

תודה מירי

השב
User Avatar
Omri Bensamon
starstarstarstarstar
אוקטובר 25, 2024 בשעה 09:54

שלום ריח נדיר העוגה לא יצא גבוה כמו אצלך בתמונה יש לך רעיון למה ?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 25, 2024 at 4:06 pm

גם אצלי היא לא יוצאת גבוהה, זה תלוי בתבנית כמובן ובגודל שלה

השב

Reply to מור Cancel Reply

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img