img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
מאפים ללא לישה

עוגת רוגעלך נוטלה מבצק ללא לישה

ינואר 30, 2021 | 96 תגובות

img

96 תגובות גולשים

TAG , ,

User Avatar
מירה
starstarstarstarstar
ינואר 30, 2021 בשעה 17:31

האם אפשר לאפות לא כעוגה אלא כרוגעלך נפרדים?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 31, 2021 at 8:46 am

אפשר

השב
User Avatar
יפתח
ינואר 31, 2021 at 11:11 am

היי קרן, תודה על המתכון! למה אפשר להחליף את החמאה במלית לפרווה?

השב
User Avatar
רוני
ינואר 31, 2021 at 12:03 pm

אשמח גם לדעת האם אפשר להחליף את המלית של החמאה לשמן וכמה?

השב
User Avatar
נעמי
אפריל 9, 2021 at 9:31 am

היי, בקיץ אפשר לקצר גם את זמן ההתפחה הראשון ? אתמול הכנתי כשהיה חם בחוץ והבצק תפח לי לגובה המון

השב
User Avatar
הניה
פברואר 1, 2021 at 11:07 am

האם אפשר להשתמש בקמח שמרים?

השב
User Avatar
קרן אגם
פברואר 1, 2021 at 8:40 pm

אפשר כן

השב
User Avatar
עדן
מאי 27, 2021 at 8:13 am

האם אפשר להוריד את הדבש מהבצק? או להמיר בכמות נוספת של סוכר?

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 27, 2021 at 9:29 pm

להמיר בסוכר לבן באותה הכמות

השב
User Avatar
מרב
starstarstarstarstar
ינואר 31, 2021 בשעה 01:23

תודה רבה על המתכונים הנהדרים! האם אפשר להכין את המתכון כרוגלך נפרדים ולא כיחידה אחת - כעוגה, כשהם דבוקים זה לזה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 31, 2021 at 8:43 am

בטח שאפשר

השב
User Avatar
הניה
פברואר 1, 2021 at 11:07 am

האם אפשר להשתמש בקמח שמרים?

השב
User Avatar
חנה
starstarstarstarstar
ינואר 31, 2021 בשעה 09:54

התמכרתי לבצק ללא לישה, תענוג ופחות בלאגן. לתפיחה טובה אני מחממת את התנור לדקה או שתיים ומכניסה את הבצק לתוכו מכוסה עם ניילון ומכתב לכ 4-5 שעות. הבצק מבשל עצמו ויוצא בצק רך ונעים למגע...ממש כייף! תודה לך שבזכותך גיליתי את הבצק ללא תפיחה

השב
User Avatar
חנה
ינואר 31, 2021 at 9:55 am

טעות: ללא לישה :)))

השב
User Avatar
מיכל
ינואר 31, 2021 at 10:08 am

אפשר להחליף את החמאה בממרח, בשמן?

השב
User Avatar
קרן אגם
ינואר 31, 2021 at 2:17 pm

עדיף מחמאה או נטורינה או לוותר ורק נוטלה

השב
User Avatar
נועה
נובמבר 25, 2021 at 3:36 pm

היי :) אפשר להמיר לשמרים טריים?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 31, 2021 at 2:04 pm

תודה על השיתוף

השב
User Avatar
רחל
פברואר 7, 2021 at 9:37 am

כמה זמן התנור דולק ועל כמה

השב
User Avatar
אדוה
starstarstarstarstar
ינואר 31, 2021 בשעה 14:38

במה אפשר להמיר את הדבש? (תינוקות שיאכלו)

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 31, 2021 at 8:21 pm

להמיר ב 40 גר סוכר

השב
User Avatar
אדוה
ינואר 31, 2021 at 8:22 pm

תודה:)

השב
User Avatar
Sima Tal
starstarstarstarstar
ינואר 31, 2021 בשעה 16:39

היי קרן, תודה על עוד מתכון משגע הכרחי 150 גרם חמאה במילוי? 100 גרם לא יעשו את העבודה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 31, 2021 at 8:20 pm

זה עלול לצאת יבש חבל

השב
User Avatar
אוריה מרידור
starstarstarstarstar
ינואר 31, 2021 בשעה 17:43

מה לומר התמכרתי מתכונים שלך , אפיתי כמה מהם כולם יצאו אש, תבורכי

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 31, 2021 at 8:16 pm

תודה אוריה

השב
User Avatar
חגית
starstarstarstarstar
ינואר 31, 2021 בשעה 18:11

אפשר הצעה למלית ללא נוטלה? (שוקולד מריר, קקאו?)

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 31, 2021 at 8:16 pm

חפשי מתכון לרוגעלך אחרים בבלוג יש שם את גרסת הקקאו

השב
User Avatar
ליאור
אוגוסט 8, 2021 at 8:35 pm

היי קרן, מתכון מושלם! אני רוצה הפעם להכין אותו עם ממרח חלבה, אשמח לדעת באיזה ממרח חלבה את משתמשת, של איזו חברה? תודה לך ❤️

השב
User Avatar
שרון
starstarstarstarstar
ינואר 31, 2021 בשעה 20:16

וואו קרן איזה בצק מופלא. רוגעלך עננים פשוט מושלם. תודה על מתכונים מופלאים המנגישים את האפייה

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 31, 2021 at 8:17 pm

תודה שרון

השב
User Avatar
יפעה יעקב
starstarstarstarstar
ינואר 31, 2021 בשעה 21:07

היי קרן! לא הבנתי איך אופים את העוגה בשתי שכבות.. תוכלי להסביר את זה עוד פעם? כמה זמן כל שכבה וכו?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 1, 2021 at 10:08 am

שתי שכבות הכוונה שמניחים בתבנית שכבת רוגעלך אחת מעליה מיד את השניה, ואופים יחד

השב
User Avatar
יפעה יעקב
פברואר 1, 2021 at 10:18 am

תודה♡

השב
User Avatar
אריאלה
starstarstarstarstar
ינואר 31, 2021 בשעה 22:25

קרן, את נהדרת. אני וכל בני ביתי נהנים מאד מהמתכונים שלך. מחפשת אצלך מתכון לקרקרים... אולי פיספסתי ויש?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 1, 2021 at 10:08 am

לא פספסת ובהחלט הגיע הזמן שיהיו באתר, מבטיחה בקרוב

השב
User Avatar
רוני
starstarstarstarstar
פברואר 1, 2021 בשעה 08:01

מעדכנת שהכנתי את הרוגלעך הנהדרים האלו, בודדים לא כעוגה בגרסת הפרווה. אמא'ללה מה זה הרכות הזו של הבצק? פשוט מ-ו-ש-ל-ם. איזה כיף שיוצא מוצלח ללא כל מאמץ ואפילו בלי ללכלכך מיקסר :)

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 1, 2021 at 10:06 am

תודה רוני ❤️

השב
User Avatar
אלינור
starstarstarstarstar
פברואר 2, 2021 בשעה 21:33

מה דעתך על מילוי בחלבה?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 2, 2021 at 10:06 pm

חיובית ביותר

השב
User Avatar
elinor
פברואר 5, 2021 at 7:51 pm

איזה כיף :) יש לי חלבה רגילה (לא ממרח חלבה). היית ממליצה פשוט לפזר את זה על הבצק ואז לגלגל? או שצריך לעשות איתה עוד משהו? שאלה נוספת: אפשר להכין עוגת שמרים מהבצק הזה (במילוי החלבה)? או שיש הבדל בין עוגה לבין רוגלך קטנים?

השב
User Avatar
דורון משולם
starstarstarstarstar
פברואר 4, 2021 בשעה 13:16

הייתי רוצה להמיר את הסוכר לסוכרלוז. אפשרי?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 4, 2021 at 3:32 pm

הי דורון אני מניחה שכן אבל אין לי נסיון עם סוכרלוז אז לא יודעת על איזה כמויות להמליץ

השב
User Avatar
דורון משולם
פברואר 4, 2021 at 4:16 pm

תודה

השב
User Avatar
מיכל
אפריל 8, 2021 at 7:01 am

שלום לא הבנתי את החיתוכים... "עכשיו בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה מחלקים את הבצק לרוחבו לשני חלקים שווים." ישלי מלבן ארוך ואני חותכת לשניים כדי לקבל שני מלבנים קצרים יותר או שאני חותכת לשניים כדי לקבל שני מלבנים ארוכים וצרים יותר?

השב
User Avatar
graff keren
starstarstarstarstar
פברואר 4, 2021 בשעה 16:06

היי קרן, אני מתכננת להכין את הבצק היום ולתת לו לנוח לילה במקרר. האם אחרי שיוצא מהמקרר אני יכולה מיד לעבוד איתו או שצריך להמתין שיגיע לטמפ' החדר? קצת שאלת קיטבג כי תמיד אני שוכחת מה הדרך הנכונה. בגלל שזה עם חמאה, נשמע לי הגיוני לעבוד איתו קר,מצד שני זה שמרים. אז לך הפתרונים, תודה מראש.

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 5, 2021 at 6:42 am

לא תהיה בעיה לעבוד איתו ישירות מהמקרר זה לא בצק שמרים סטנדרטי

השב
User Avatar
חנה קלוס
starstarstarstarstar
פברואר 5, 2021 בשעה 10:23

האם אפשר להשתמש הקמח רב תכליתי ללא גלוטן

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 5, 2021 at 2:06 pm

מנילה שכן

השב
User Avatar
סיון
starstarstarstarstar
פברואר 5, 2021 בשעה 22:21

היי קרן, הכנו היום ויצא מעולה רק טיפונת מתוק. איך ניתן להפחית את הסוכר? תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 6, 2021 at 7:12 am

להוריד זוכר מהמלית לא מהבצק

השב
User Avatar
הדס
יולי 2, 2021 at 9:33 pm

אשמח לשמוע על עוד מתכונים עם בצק ללא לישה!

השב
User Avatar
קרן אגם
יולי 6, 2021 at 8:28 pm

יש בבלוג בגט ללא לישה, לחמים ללא לישה, סינבון ללא לישה ושבלולי שמרים פיצה, תהני!

השב
User Avatar
תכיני לפני שבת
starstarstarstarstar
פברואר 6, 2021 בשעה 23:47

רק חבל על החילול שבת

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 7, 2021 at 7:23 am

אני חילונית שלא שומרת שבת, מכבדת את מי שכן אבל לא מסתירה את זה שאני לא

השב
User Avatar
רחל
starstarstarstarstar
פברואר 7, 2021 בשעה 08:52

אם אני מכינה רולדת שמרים מהבצק כמה יצאו לי מחצי קיו לחלק לשתי חלקים ?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 7, 2021 at 2:08 pm

כן

השב
User Avatar
יובל
starstarstarstarstar
פברואר 7, 2021 בשעה 21:05

הי קרן, הכנתי ביום ששי את הרוגלעך כבודדים, יצא אש!!!!!והכל כבר חוסל... תודה רבה על מתכונים מנצחים!

השב
User Avatar
איילת גושן
starstarstarstarstar
פברואר 8, 2021 בשעה 18:54

האם אפשר קמח כוסמין לבן או 80% ? האם אפשר להקפיא לפני אפיה ובאיזה שלב? תודה! האתר והמתכונים אליפות!!

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 8, 2021 at 6:59 pm

אפשר כוסמין לבן לא ניסיתי את הבצק ללא לישה בהקפאה אז לא יודעת להגיד בוודאות איך יהיה

השב
User Avatar
אופיר אוסט
starstarstarstarstar
פברואר 11, 2021 בשעה 09:33

היי קרן , כמה יחידות יוצא בערך מהכמות ? תווודה

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 11, 2021 at 12:09 pm

סביב 20

השב
User Avatar
אופיר
פברואר 11, 2021 at 12:09 pm

תודה רבה

השב
User Avatar
ליאת
starstarstarstarstar
פברואר 21, 2021 בשעה 20:52

הכנתי כבודדים ולא כעוגה יצא נהדר קצת חששתי לעבוד עם הבצק אבל דווקא היה יותר קל משחשבתי מתאים להכין כרולדה נכון? רוצה לנסות בפעם הבאה

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 21, 2021 at 9:13 pm

כן אפשר כל צורה של עוגה לא ודווקא רוגעלך, זה בצק נהדר

השב
User Avatar
רקפת
starstarstarstarstar
פברואר 27, 2021 בשעה 20:35

הי קרן, רציתי לדעת למה הסירופ סוכר מתייבש ונהיה לבן ? ראיתי שאצלך וגם במאפיות זה לא קורה .

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 27, 2021 at 10:01 pm

הוא מתקרש לך מעודף בישוליו לצמצם אותו פחות זמן על האש

השב
User Avatar
נעמי
starstarstarstarstar
מרץ 13, 2021 בשעה 23:06

אמאלהה איזה טעים !! ואיזה כיף שזה ללא לישה !! המלית מטורפת, הרוגלעך הכי טעימים שאכלתי

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 14, 2021 at 6:51 am

את מותק תודה

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
אפריל 8, 2021 בשעה 07:05

ועוד שתי שאלות דחופות. אני רוצה להכין מראש לפני אירוע כמה עוגות. להקפיא לפני ההתפחה ולפני האפייה? ואז להוציא להפשיר (במקרר או על השיש) להתפיח (כמה זמן) ולאפות? או שלהכין את כל העוגה כולל אפייה ולהקפיא אותה מוכנה? הבת שלי אומרת שגלוטן מתייבש במקרר ולכן זה לא טוב. האם היא צודקת? שאלה שנייה אפשר מהבצק הזה גביניות באופן דומה?

השב
User Avatar
נופר לוי
starstarstarstarstar
אפריל 12, 2021 בשעה 14:18

היי קרן מתכון מושלם לגמרי העוגה המועדפת עלי תודה! משהו שקצת מפריע לי שעדיין מרגישים את הסוכר קצת במלית לאחר האפיה האם כך זה אמור להיות? אם כן האם ניתן להחליף את הסוכר באבקת סוכר או להמיס לפני את הסוכר?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 12, 2021 at 11:28 pm

אפשר להמיר באבקת סוכר באותה הכמות

השב
User Avatar
חדוה אלקן
starstarstarstarstar
יולי 15, 2021 בשעה 15:17

הי קרן,עוקבת הרבה מקווה היום גם לאפות… קמח רב תכליתי או קמח עוגות של שטיבל מס 5 או קמח חלה 18.מה שיש לי בבית יש עדיפות? בתנור:טורבו רגיל טורבו עם אפיה תחתית או אפיה רגילה ואיפה למקם בתנור. סליחה אבל אין לי נסיון באפיה עם שמרים. אודה לתשובה

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 16, 2021 at 2:19 pm

קמח חלה מעולה לא בטורבו באמצע התנור

השב
User Avatar
חדוה אלקן
starstarstarstarstar
יולי 15, 2021 בשעה 15:42

מנסה פעם נוספת כי לא רואה את הcomment משום מה. עוקבת הרבה זמן מנסה לאפות פעם ראשונה…איןלי הרבה ניסיון באפיה עם שמרים. קמח רב תחליתי איטלקי/קמח חלה שטיבל18 או קמח עוגות שטיבל5 מה עדיף?זה מה יש לי כעת… אפיה:טורבו/טורבו עם אפיה תחתית/אפיה קונבנציונלית??? מיקום בתנור? תודה על תשובה

השב
User Avatar
חדוה אלקן
starstarstarstarstar
יולי 16, 2021 בשעה 15:12

תודה קרן.עכשיו ברורה לי השגיאה שלי…הטורבו! הרוגאלך נראו יפיפיים ושחומים אבל כשהוצאתי ראיתי שלא אפוי במרכז. הכנסתי לאפיה נוספת ועוד מעט אדע. האם כל מאפי שמרים רצוי אפיה conventional? בברכת שבת טובה מחכה לקבל אצלך (כפי שכתבתם לי)לינק לקניית הספר חדוה

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 17, 2021 at 3:30 pm

הי חדוה לא אופה שום דבר בטורבו

השב
User Avatar
נטע
starstarstarstarstar
יולי 29, 2021 בשעה 19:55

במתכון של הסינבון ללא לישה כתוב 500 גרם קמח ואילו כאן 550. מה ההבדל?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 30, 2021 at 6:41 am

שני מתכונים דומים ושונים קצת

השב
User Avatar
אסתר
starstarstarstarstar
ספטמבר 14, 2021 בשעה 18:31

האם ניתן להכין הכל עד שלב האפיה ולשים במקרר ללילה ולמחורת להוציא להתפיח ולאפות?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 14, 2021 at 7:49 pm

פחות ממליצה ככ הרבה שעות לאחר עיצוב במקרר זה יתפח יותר מדי זמן

השב
User Avatar
דניאל
starstarstarstarstar
ספטמבר 14, 2021 בשעה 19:34

רק לשתף שהכנתי בגרסה טבעונית (החלפתי את החמאה בחמאה טבעונית, את הביצים ברסק תפוחים ואת הדבש בסוכר לבן) ויצא משגע!!!!! וכל כך יפה, תודה לך ❤️

השב
User Avatar
איש
starstarstarstarstar
ספטמבר 15, 2021 בשעה 21:58

אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס או קרם קוקוס? ואם כן, איזה מהם והאם צריך להיות קר? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 16, 2021 at 7:53 am

שמן קוקוס אפשר במצב מוצק או נוזלי זה לא ממש ישוב כ 80% מסך החמאה

השב
User Avatar
חני
starstarstarstarstar
דצמבר 10, 2021 בשעה 00:27

שלום קרן המקסימה, המון תודה על מתכונים מושלמים!! בזכותך גם בקנדה יש טעם של בית. האם אפשר להתפיח את הבצק במקרר ל-24 שעות, ורק אז לעבוד איתו? אם לא, כמה שעות מקסימום ניתן להשאיר את הבצק במקרר?

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 10, 2021 at 7:01 am

במקרר עד 24 שעות זה אחלה להוציא וגם אם מאוד קר אפשר לעבוד איתו ולתת התפחה שניה ארוכה במקום חמים

השב
User Avatar
יעל
starstarstarstarstar
ינואר 6, 2022 בשעה 07:06

בוקר טוב קרן! 4 כפות קקאו לא שוקלות 40 גרם, 4 כפות סוכר שןקלות כך. יום מקסים!!

השב
User Avatar
בר
starstarstarstarstar
ספטמבר 7, 2022 בשעה 19:46

המתכון הזה הוא הצלחה מסחררת, כל פעם מחדש! מפעם לפעם הבצק יוצא לי יותר רך, גמיש וטעים אבל גם יותר קשה לקפל אותו לאחר מריחת המלית. הוא ממש נקרע לי ואני מאלתרת ומחזיקה אצבעות שגם הפעם יהיה בסדר. יש איזה טיפ? שיטה? משהו שאני מפספסת? תודה רבה! :)

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 14, 2022 at 8:09 am

נסי לצנן את הבצק לפני הרידוד יש מצב שהחום הגדול של הקיץ מאוד משפיע עליו

השב
User Avatar
רותם
starstarstarstarstar
ספטמבר 28, 2022 בשעה 09:44

האם אפשר לעשות חצי עם קינמון וחצי עם שוקולד? איך עושים מילוי קינמון מוצלח ?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 28, 2022 at 1:56 pm

יש באתר עוגת רוגעלל מבולגנת יש שם שתי מליות לבחירה, שוקולד וקינמון

השב

Reply to נעמי Cancel Reply

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img