img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
עוגות בחושות

עוגת שיפון אגוזים של נירה שויאר

אוקטובר 3, 2020 | 34 תגובות

img

34 תגובות גולשים

TAG , ,

User Avatar
אלי
starstarstarstarstar
אוקטובר 3, 2020 בשעה 16:58

מהמם!! לא כתבת כמה שמן ואשמח לעשות את העוגה

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 3, 2020 at 4:59 pm

1/2 כוס! תודה תיקנתי

השב
User Avatar
אתי לוי
אוקטובר 4, 2020 at 6:32 am

עוגה מדהימה !! מכינה אותה ככבר 20 שנה בשינויים קלים : 6 ביצים להפריד ולהקציף הלבן. להוביף בהדרגה כוס סוכר עד ליציבות הקצף.להוסיף החלמונים ו-1 כוס שמן ולהקציף עוד דקה. להנמיך המיקסר למינימום ולהוסיף: 1 כוס קמח. 1 אא. 1 וניל. 1 כוס אגוזי מלך טחונים. לכבות המיקסר. לערבב קלות 2-3 קיפולים לוודא שהתחתית עורבבה. תבנית 28 נייר אפיה ללא שימון 160 מעלות שעה ולהוציא מהתנור. אין צורך לבדוק. ללא מיץ תפוזים ולא שום נוזל

השב
User Avatar
אתי לוי
אוקטובר 4, 2020 at 6:39 am

עוגה מדהימה !! מכינה אותה ככבר 20 שנה בשינויים קלים : 6 ביצים להפריד ולהקציף הלבן. להוביף בהדרגה כוס סוכר עד ליציבות הקצף.להוסיף החלמונים ו-1 כוס שמן ולהקציף עוד דקה. להנמיך המיקסר למינימום ולהוסיף הקעה שהכנתי מראש: 1 כוס קמח. 1 אא. 1 וניל. 1 כוס קוקוס טחון. 1 כוס אגוזי מלך טחונים. לכבות המיקסר. לערבב קלות 2-3 קיפולים לוודא שהתחתית עורבבה. תבנית 28 נייר אפיה ללא שימון 160 מעלות שעה ולהוציא מהתנור. אין צורך לבדוק. ללא מיץ תפוזים ולא שום נוזל

השב
User Avatar
זולה
אוקטובר 4, 2020 at 6:42 pm

איפה השיפון? דגנים משעורה/ שיבולת שועל/ שיפון הם הכי טובים, בעלי ערך גליקמי נמוך יחסית לשכנים. כל שאר הדגנים הם פשוט סוכר. וכמה סוכרים אמאל'ה....

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 4, 2020 at 7:58 pm

אין שום קשר בין השם של העוגה לקמח. מציעה לקרוא את ההקדמה לפני שכותבים

השב
User Avatar
דבורה
starstarstarstarstar
אוקטובר 4, 2020 בשעה 01:22

נראה לי מוגזם 350 גר סוכר ,אולי יש טעות 350 גר קמח ואילו הסוכר 175 גר. אופס שמן גם לא היה כתוב. נו.יש לשים לב כשכותבים מתכון!

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 4, 2020 at 7:06 am

השמן כתוב 1/2 כוס 350 גר סוכר נכון לגמרי והעוגה לא מאוד מתוקה בהצלחה

השב
User Avatar
Shiran
אוקטובר 4, 2020 at 1:05 pm

אפשר להוריד מהסוכר?

השב
User Avatar
Miri
starstarstarstarstar
אוקטובר 4, 2020 בשעה 04:06

לא הבנתי מדוע מכונה עוגת שיפון? מתשמשים בקמח לבן למיטב הבנתי

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 4, 2020 at 7:05 am

השם לעוגה מגיע מצרפת ומתייחס למרקם שלה לא לקמח. אין קשר לקמח שיפון:-)

השב
User Avatar
אתי לוי
starstarstarstarstar
אוקטובר 4, 2020 בשעה 06:44

מכינים מראש קערה של היבשים למעט הסוכר

השב
User Avatar
יפעת
נובמבר 4, 2020 at 11:31 am

האם להפוך את העוגה בסיום האפיה כדי למנוע צניחה שלה?

השב
User Avatar
קרן אגם
נובמבר 4, 2020 at 2:21 pm

אפשרי

השב
User Avatar
ליאת עיני נצר
starstarstarstarstar
אוקטובר 4, 2020 בשעה 07:05

הקמח הלבן אמור להיות קמח שיפון? אפשר גם קמח שיפון מלא?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 4, 2020 at 7:07 am

הכינוי עוגת שיפון מתיייחס למרקם שלה ומגיע מצרפת בהקשר של בד שיפון, אין קשר לקמח שיפון

השב
User Avatar
שרה
starstarstarstarstar
אוקטובר 4, 2020 בשעה 14:42

וואו קרן, איזה גל נוסטלגיה חמים עוררת בלב.. גם בבית שלי זו היתה אחת העוגות הנאפות ביותר מהספר, שמלא במתכונים מעולים שעם קצת שיפצורים מתאימים לגמרי לימינו. תודה רבה ❤

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 4, 2020 at 7:59 pm

תודה שרה

השב
User Avatar
יעל
starstarstarstarstar
אוקטובר 8, 2020 בשעה 19:25

עוגת זיו!!! לפני 35 שנה, בקיבוץ, רק בימי ההולדת זכינו לטעום מהעוגה הנהדרת הזאת! הזכרת נשכחות! ובדיוק מחר יום הולדת, נממש את הזכרון המתוק. תודה, קרן!

השב
User Avatar
אליה
starstarstarstarstar
אוקטובר 10, 2020 בשעה 12:30

היי ! מה הכוונה האגוזים טחונים? להגיע למרקם של קמח? כמו קמח שקדים ?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 10, 2020 at 1:40 pm

או קמח שקדים או גרוסים

השב
User Avatar
מיכל פיקס
starstarstarstarstar
אוקטובר 14, 2020 בשעה 12:12

אם רוצים להכין בתבנית אינגלישקייק סטנדרטית, האם חצי מהכמות זה מתאים?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 14, 2020 at 1:59 pm

כן

השב
User Avatar
Tal
starstarstarstarstar
אוקטובר 16, 2020 בשעה 10:48

זה בידיוק המתכון ששלחתי לך בזמנו לפסח עם קמח תפוא וקמח מצה במקום קמח רגיל :) https://pa.outright.co.il/kerenagam/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa-%d7%a9%d7%99%d7%a4%d7%95%d7%9f-%d7%90%d7%92%d7%95%d7%96%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%9c%d7%90-%d7%a7%d7%9e%d7%97/ זאת העוגה של החיים!! שוקולד בפנים זה מאסט, ויוא עוד יותר טעים עם קרם שוקולד מעל!

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 16, 2020 at 11:06 am

נכון!!

השב
User Avatar
רוני
starstarstarstarstar
אוקטובר 23, 2020 בשעה 11:34

הכנתי את העוגה, היא מעולה! המרקם מדהים. רק רציתי לתת פידבק שבעיני היא מתוקה מדי ובפעם הבאה אנסה להוריד לפחות 50 גרם סוכר.

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 23, 2020 at 11:43 am

תןדה רוני אני לא ממליצה להוריד בסוכר לדעתי היא מושלמת כמו שהיא קיצוץ בכמות הסוכר ישנה את המרקם והגובה שלה

השב
User Avatar
חוה
starstarstarstarstar
ינואר 6, 2021 בשעה 13:40

עוגה מדהימה ואהובה עלינו בבית. למרות שהיא נופלת כל אפייה מחדש ( מוכנה כמו שצריך מבפנים, מערבבים את החלבונים איך שהמלצת במתכון..) את יכולה להמליץ למה לשים לב כדי שהעוגה לא תיפול

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 6, 2021 at 5:29 pm

עוגות שלא מבוססות על קמח קצת נופלות אחרי אפיייה אין מה להתבאס

השב
User Avatar
caroline brodsky
starstarstarstarstar
מאי 13, 2021 בשעה 22:21

Hi Keren can you replace with potato flour? If yes what quantity ? Many thanks Caroline s

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 14, 2021 at 4:38 pm

Not sure about how she will become but you can definitely try

השב
User Avatar
אתי אברמוב
starstarstarstarstar
אוגוסט 23, 2023 בשעה 11:16

היי קרן, איך כותבים לך בפרטי? המייל שלי ettiav@017.net.il יש לי שאלה, אשמח אם תעני לי ואשאל.

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 24, 2023 at 9:45 am

הבנתי שכתבת הודעה למפיקה שלי היא תעזור לך

השב

Reply to רוני Cancel Reply

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img