img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
מתכונים כללי

עוגת תפוחים יוגורט פירורים

ינואר 18, 2020 | 34 תגובות

img

34 תגובות גולשים

TAG , ,

User Avatar
מירב
starstarstarstarstar
ינואר 18, 2020 בשעה 18:18

תודה על המתכון נראה מושלם אבל לא ככ הבנתי איך מערבבים את הקמח והחמאה עם הרטובים איך תתקבל תערובת אחידה זה כבר בצקי ... איך מוסיפים את הראובים המקציף במיקסר ? בוו גיטרה ? והחמאה קרה או מומסת ? תודה רבה !!

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 18, 2020 at 6:36 pm

כתוב: 150 גר חמאה קרה אין צורך במיקסר אחרת הייתי כמובן כותבת קערה וכף. כשמוסיפים ליבשים חמאה ושמן ומשפשפים נוצרים פירורי בצק אחרי שתוסיפי להם ביצים ויוגורט זה יהפוך לעיסה חלקה בבצלחה

השב
User Avatar
יעל עדני adni
מאי 31, 2024 at 3:03 pm

תודה לך הלוואי היו כולם כמוך מלכה אלופה אוהבת❤️❤️❤️

השב
User Avatar
קרן אגם
יוני 1, 2024 at 7:55 am

❤️❤️

השב
User Avatar
עלמה
starstarstarstarstar
ינואר 18, 2020 בשעה 20:39

החלק של הפירורים בהתחלה היה ממש ריפוי בעיסוק וכבר לפי הריח היתה לי תחושה טובה לגבי העוגה הזו. עשיתי חצי קמח לבן וחצי כוסמין, שמנת חמוצה במקום יוגורט (כי זה מה שהיה לי) אפיתי בתבנית אינגליש למשך שעה. יצא שלמות! כרגיל תודה על מתכון קל ומצויין

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 18, 2020 at 9:41 pm

אלופה! איזה כייף לשמוע

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
ינואר 18, 2020 בשעה 22:16

אפשר לגרד את התפוחים על פומפיה ... כדי שהחלק במשפחה שלא אוהב עוגות תפוחים לא ידע ‍♀️

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 19, 2020 at 6:26 am

ברור, היא תצא רטובה יותר אם אין לך בעיה עם זה

השב
User Avatar
OSHRAT YOHANANI NAFTALI
starstarstarstarstar
ינואר 19, 2020 בשעה 13:15

ביום חורף כזה, הכנו גם את העוגה שמילאה את הבית בריח מטורף וגם את הלחם ללא לישה. הכי מנחם!

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 19, 2020 at 1:51 pm

איזה כייף! תודה

השב
User Avatar
לינדה
starstarstarstarstar
ינואר 20, 2020 בשעה 11:36

קרן שלום, אפשר קמח כוסמין במקום קמח לבן? תודה לינדה

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 20, 2020 at 12:11 pm

הכוונה לכוסמין לבן או מלא? לא ציינת קמח כוסמין מלא יהיה מאוד כבד לעוגה ואני לא ממליצה להחליף יותר מ 1/4 כמות ממנו

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
ינואר 22, 2020 בשעה 10:24

אני מעוניינת שהתפוחים יישארו מוצקים ונגיסים, לאיזה גודל את ממליצה לחתוך אותם?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 22, 2020 at 11:44 am

לריבועים בינוניים

השב
User Avatar
Tal Haimoff
starstarstarstarstar
ינואר 22, 2020 בשעה 19:42

הי. תודה על המתכון. אפיתי במאה שיבעים מעלות והייתי צריכה להוסיף לפחות חצי שעה לזמן האפיה. תבנית עשרים ושש. האם הייתי צריכה לאפות אולי במאתיים מעלות?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 23, 2020 at 11:27 am

200 מעלות לא אבל לעיתים יש הסדלי חום בתנורים ואצלך זה כנראה לקח קצת יותר זמן. העיקר שיצאה טעימה?

השב
User Avatar
תמר
starstarstarstarstar
פברואר 8, 2020 בשעה 05:11

יצא מושלם וממש פשוט ומהיר להכנה. תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 8, 2020 at 11:42 am

כייף!

השב
User Avatar
איילת
starstarstarstarstar
מאי 24, 2020 בשעה 16:20

חחח, סימן שאת אמא! למתבגרים!

השב
User Avatar
ריקי
starstarstarstarstar
מאי 25, 2020 בשעה 17:49

הכנתי אותה ויצא מעולה רק השארתי אותה בחוץ ל3 ימים כזה והיא החמיצה זה בגלל היוגורט?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 25, 2020 at 6:10 pm

לא משאירים עוגות פירות בקיץ בחוץ... גם לא בחורף

השב
User Avatar
ריקי
starstarstarstarstar
מאי 25, 2020 בשעה 18:12

לא ידעתי :/ אבל מה שגורם לזה להחמיץ זה מוצרי החלב והפירות ?

השב
User Avatar
דפנה שגב
starstarstarstarstar
דצמבר 15, 2020 בשעה 18:53

יש אפשרות להחליף את שמן הקנולה בשמן קוקוס?

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 17, 2020 at 7:47 am

באותה הכמות כן

השב
User Avatar
בן
starstarstarstarstar
מרץ 26, 2021 בשעה 21:55

הולך להכין את זה מחר, נראה לי שאוסיף לתערובת קצת קרנבריז שיוסיפו צבע וקצת טעם, וגם שוקל לקרמל קוביות של תפוח או שניים עם קצת חמאה וסוכר ולשים מעל עם הפירורים. אפשרי לאפות את זה נניח רק 20 דקות ואז להוסיף מעל את התפוחים הנוספים ואת הפירורים לעוד 10 דקות? או שזה לא יספיק לפירורים? אני מניח שאם אני אוסיף אותם בתחילת האפייה התפוחים ישקעו למטה. קינמון - כמה מעט זה מעט? כפית? מעולם לא השתמשתי בקינמון טחון אז אין לי מושג מה הפרופורציות. תודה על המתכון, אני משמין בינתיים רק מלתכנן להכין אותו מחר :)

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 27, 2021 at 7:58 am

הי בן לעוגה כבר יש פירורים כך שאם תוסיף עוד תפוחים מקורמלים מעל יש סיכוי גדול מאוד שהכל ישקע לכן לא ממליצה אפשר פשוט לקרמל את התפוחים שבעוגה ולהניח על הבלילה ומעל את הקראמבל. 1/2 כפית קינמון או כפית לאוהבים

השב
User Avatar
בן
מרץ 27, 2021 at 4:43 pm

טוב, ויתרתי על הרעיון של לקרמל ועל הקרנבריז, ופשוט הוספתי חצי תפוח פרוס מסודר יפה מעל לפני שהוספתי את הקראמבל. השתמשתי בערך בחצי מהכמויות (יוגורט שמתי גביע מלא), הוספתי גם ווניל, והשמשתי בפינק ליידי, סמית, ותפוח אדום גדול שזהותו נותרה אנונימית :P הייתי צריך להוסיף 20-30 דקות בערך לאפייה עד שהקיסם יצא יבש. הריח כבר מטמטם פה, תודה על המתכון עוד לפני שטעמתי (מחכה שיתקרר) :) ככה זה נראה רגע לפני האפייה: https://bit.ly/3fhX9kn וככה אחרי כמעט שעה בתנור: https://bit.ly/3w4Ttsg

השב
User Avatar
Noa Bloch
ספטמבר 30, 2023 at 8:25 am

הכנתי ויצא מושלםםם מתה על המתכונים שלך אפיתי חצי באינגליש וחצי כמאפינס ועכשיו מתכוננת להכין שוב עם אגסים.. מחכה לראות איך יצא. חג שמח ושנה טובה קרן!

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 30, 2023 at 1:58 pm

תודה נועה, חג שמח

השב
User Avatar
בן
starstarstarstarstar
מרץ 27, 2021 בשעה 21:49

חבל, הלינק הראשון והשלישי דווקא עובדים לי אבל אולי זה כי אני מחובר לחשבון של עצמי (מן הסתם) :) יכולה לנסות להציץ כאן אם בא לך, בתקווה שיעבוד. ושוב תודה: https://www.instagram.com/p/CM6_cWhAwIq/ https://www.instagram.com/p/CM7G7H_AG03/

השב
User Avatar
רינת
starstarstarstarstar
מאי 31, 2024 בשעה 14:22

קרן אלופה. אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס? ואת הקמח בקמח שיבולת שועל או קמח אורז?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 1, 2024 at 7:54 am

חמאה בשמן קוקוס אין בעיה כמות של 80% מסך החמאה לגבי הקמח לא ניסיתי רק קמח שיבולת שועל לא יודעת להגיד

השב

Reply to בן Cancel Reply

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img