img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
פאי וטארט

פאי שוקו פקאן ומייפל

אוקטובר 19, 2013 | 59 תגובות

img

59 תגובות גולשים

TAG , , ,

User Avatar
הילה
starstarstarstarstar
אוקטובר 31, 2016 בשעה 15:16

היי, אפשר להמיר את המייפל במשהו אחר? אולי סילאן? ניתן לוותר על החמאה במלית או להחליף במשהו אחר?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 31, 2016 at 3:25 pm

הי הילה אפשר להמיר את המייפל בסילאן אין בעיה, אשר גם סירופ תירס כהה אם יש לך בבית. במלית אל תוותרי על החמאה, האם זה מטעמי כשרות ? אפשר להמיר בשמן קוקוס במצב נוזלי שלו באותה הכמות בהצלחה!

השב
User Avatar
דנה
נובמבר 2, 2020 at 5:53 pm

היי אפשר בלי פקאנים ?? זה יצא יציב ?

השב
User Avatar
מלי
אוקטובר 11, 2019 at 7:59 am

הי אם אני רוצה פאי פקאן ללא שוקולד- לעשות את כל המתכון ללא תוספת השוקולד או להוסיף משהו נוסף?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 11, 2019 at 8:43 am

פשוט להשמיט

השב
User Avatar
שקד
נובמבר 2, 2020 at 12:25 pm

יעבוד גם בתבנית עגולה רגילה ולא תבנית פאי?

השב
User Avatar
רועי
נובמבר 2, 2020 at 3:14 pm

תודה על המתכון הנהדר אם אני רוצה להכין בתבניות טארטלט קטנות כאלה (כמו של טארטלט פירות עונה) של בערך 12 סמ, כמה לדעתך הן צריכות להיות בתנור?

השב
User Avatar
קרן אגם
נובמבר 2, 2020 at 9:30 pm

ממש מעט זמן, הייתי מתחילה לבדוק אחרי 10-12 דקות

השב
User Avatar
טל מימוני
ספטמבר 5, 2021 at 9:03 pm

האם אפשר דבש במקום המייפל?

השב
User Avatar
עידן
נובמבר 16, 2020 at 11:07 pm

הי קרן! הפאי לא יעבוד עם סירופ בטעם מייפל הישן והטוב (והלא איכותי או אמיתי). קניתי את זה במקום סירופ תירס כהה...

השב
User Avatar
עידן
נובמבר 16, 2020 at 11:08 pm

זו היתה שאלה, פשוט ברח לי הסימן שאלה.. (בקיצור, יעבוד עם סירופ בטעם מייפל המיתולוגי?)

השב
User Avatar
קרן אגם
נובמבר 17, 2020 at 6:56 am

ברור שיעבוד!!

השב
User Avatar
Ortal
starstarstarstarstar
אפריל 6, 2018 בשעה 19:14

המילוי אמור לצאת כ"כ נוזלי? נראה כאילו זה ממש לא נאפה... חשדתי כבר בשלב של ההקצפה עם הביצים והחמאה כי כלום לא הוקצף שם... וכשזה יצא מהתנור הכל היה נראה אפוי אולי אפילו יתר על המידה לפי צבע הקלתית ובפנים זה כאילו חי... אולי זה המייפל? אשמח לתשובה מהירה כדי לדעת אם לאכול או לזרוק :) תודה!!

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 6, 2018 at 7:38 pm

לא לזרוק, זה אמור לצאת רטוב אך לא נוזלי לכן עדיף שתתני זמן צינון, אפילו מקרר, המלית צריכה להתייצב תוך כדי קירור

השב
User Avatar
שני
starstarstarstarstar
אוקטובר 6, 2020 בשעה 03:43

היי קרן, פקאנים מסוכרים או רגילים ? ואם משמיטים את השוקולד, צריך לשים משהו במקום ?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 6, 2020 at 6:51 am

לא פקאן מסוכר . אם משמיטים שוקולד צריך להוסיף מתיקות לפאי ועוד אגוזים

השב
User Avatar
שני
אוקטובר 6, 2020 at 2:54 pm

תודה. מה היית שמה במקום השוקולד וכמות ?

השב
User Avatar
שני
אוקטובר 6, 2020 at 6:05 pm

במה היית ממתיקה ?

השב
User Avatar
נועה
נובמבר 3, 2020 at 12:34 pm

הי קרן אליפות זה נראה, תגידי לא ממיסים את השוקולד לפני שמוסיפים לילית???

השב
User Avatar
Yarden
starstarstarstarstar
אוקטובר 25, 2020 בשעה 14:39

הי קרן, מכינה את המתכון ויוצא מצוין כל פעם מחדש. אותגרתי להכין קינוח טבעוני, במה ניתן להמיר את החמאה והביצים?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 26, 2020 at 3:11 pm

תשלחי מייל ל kerenagam10@gmail תבקשי מהילה שעובדת איתי את הוורסיה הטבעונית

השב
User Avatar
חני
starstarstarstarstar
נובמבר 2, 2020 בשעה 11:14

אםשר במקום חמאה שמן או משהו אחר ?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 2, 2020 at 12:51 pm

לבצק? אולי שמן קוקוס 80 אחוז מכמות החמאה

השב
User Avatar
שיר
מרץ 18, 2022 at 1:15 pm

היי, הפאי מוצלח כמו בכל פעם. האם ניתן להקפיא לאחר אפיה?

השב
User Avatar
קרן אגם
מרץ 18, 2022 at 6:13 pm

כן אפשר להקפיא

השב
User Avatar
תלולית
starstarstarstarstar
נובמבר 3, 2020 בשעה 15:37

אפשרי בכוסמין לבן?

השב
User Avatar
רועי
starstarstarstarstar
נובמבר 5, 2020 בשעה 09:28

שאלה נוספת שהבנתי שצריך לשאול לפני שבאתי להכין: האם הפקאן צריך להיות קלוי או לא? שוב תודה :)

השב
User Avatar
שושנה ג'בלי
starstarstarstarstar
דצמבר 7, 2020 בשעה 13:54

את ממש אלופה ניסיתי כמה מתכונים והכל יוצא פצצה תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 7, 2020 at 6:13 pm

תודה שושי

השב
User Avatar
רותם איפרגן
starstarstarstarstar
דצמבר 7, 2020 בשעה 21:00

היי קרן במה אפשר להחליף את הביצים?

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 7, 2020 at 10:36 pm

אני מאמינה שחמאת שקדים עם קורנפלור וערבב עם כמה כפות מים

השב
User Avatar
Rotem Ifergan
דצמבר 9, 2020 at 6:29 pm

איך אני ממירה את הכמויות? כמה חמאת שקדים כמה קורנפלור? תודה רבה:)

השב
User Avatar
שיר
יוני 12, 2022 at 3:32 pm

יש גירסה ללא גלוטן?

השב
User Avatar
מיכל אפרת-פרנבך
starstarstarstarstar
דצמבר 31, 2020 בשעה 11:50

הי קרן, בבצק יש מלח? אם כן כמה?

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 31, 2020 at 3:12 pm

בבצק לא רק במלית 1/3 כפית

השב
User Avatar
ליאור
starstarstarstarstar
דצמבר 31, 2020 בשעה 16:05

אפשר להחליף את החמאה במחמאה על מנת שיהיה םרווה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 1, 2021 at 9:57 am

בהחלט

השב
User Avatar
הדר
starstarstarstarstar
ינואר 21, 2021 בשעה 17:05

היי קרן, האם צריך לאפות את הבצק אפיה עיוורת?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 21, 2021 at 10:54 pm

אין צורך

השב
User Avatar
הדר
starstarstarstarstar
ינואר 21, 2021 בשעה 17:13

ועוד שאלה. אני רוצה להשמיט את השוקולד המריר וגם להפחית בכמות הסוכר. זה אפשרי? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 21, 2021 at 10:55 pm

באחריותך בלבד, כי לדעתי הוא מושלם כמו שהוא

השב
User Avatar
נדב סיאג
starstarstarstarstar
פברואר 28, 2021 בשעה 23:54

היי קרן, הכנתי את הפאי בפעם הראשונה ויש לי מספר שאלות: 1. אחרי החיתוך כל המילוי היה נוזלי, אציין שאני משתמש במייפל טבעי ולא בתעשייתי, האם זאת הסיבה? 2. יכול להיות שהוא לא נאפה מספיק? למרות שהיה לו צבע מאוד חום מלמעלה 3. הכוונה במי קרח זה מים פשוט קרים מאוד או משהו מיוחד? תודה רבה.

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 1, 2021 at 7:05 am

הי נדב מילוי של פאי אגוזים תמיד נוזלי אך מתייצב לאחר צינון של כמה שעות במקרר האם הקפדת? גם אני מכינה עם מייפל טבעי אגב וזה מתייצב אני לא מאמינה שאם אפית בזמן שציינתי הוא נאפה מספיק מי קרח הכוונה. למים מאוד קרים גם מהמקרר זה בסדר

השב
User Avatar
נדב
מרץ 1, 2021 at 9:09 am

היי, תודה על התשובה, הפאי היה לילה במקרר, וזה היה ממש נוזלי, יכול להיות שככה הוא אמור להיות ואני פשוט לא יודע. תודה על התשובה

השב
User Avatar
נעה בלבן
starstarstarstarstar
מרץ 25, 2021 בשעה 21:34

הי, יצא לי ממש טעים, רק שבאפיה, השוקולד נפרד משאר המילוי, כך שהיתה שכבה לבנה ומעל שכבת שוקולד עם הפקאנים. יש לך רעיון למה? יכול להיות קשור לעובדה שהחלטתי להקציף את הביצים עם הסוכר ולהוסיף בזמן ההקצפה את החמאה...

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 26, 2021 at 7:23 am

יכול להיות שזה פירק את התערובת ....

השב
User Avatar
..
starstarstarstarstar
אוקטובר 21, 2021 בשעה 18:20

הי קרן אפשר להשתמש בפקאנים מסוכרים?כמה פקענים סה"כ בכל הפאי?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 21, 2021 at 8:19 pm

פחות מתאים מסוכרים בפאי

השב
User Avatar
שיר
starstarstarstarstar
יוני 12, 2022 בשעה 15:33

יש גרסה ללא גלוטן?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 13, 2022 at 12:34 pm

את יכולה לנסות להחליך את הקמח הלבן בקמח ללג

השב
User Avatar
ליטל
starstarstarstarstar
ספטמבר 7, 2022 בשעה 20:47

היי קרן, קודם כל אני ממש אוהבת את המתכונים שלך. הכנתי לפני שבועיים פעם ראשונה את הפאי הזה ואני חייבת שיצא מתוק ברמה מאוד מוגזמת, בקושי היה אפשר לבלוע את הביס. החלטתי לנסות את המתכון, הורדתי את הסוכר לחלוטין ואת המייפל הפחתי לכמות של 100 גרם ויצא מושלם!

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 8, 2022 at 11:04 am

מתיקות היא עניין של טעם באוכל באופן כללי, אני ממש לא הייתי ממליצה להוריד את כל הסוכר מהמתכון ואפשר תמיד לעשות הפחתות קלות. שמחה שאהבת.

השב

Reply to שיר Cancel Reply

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img