סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.
אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,
מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.
לפרטים והרשמה
נעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
יוני 25, 2024 | 15 תגובות

השבוע צפיתי בסטורי של מישהי שהכינה בצק שלי בקופסא וממנו ריבועי פיצה ונדלקתי על הרעיון!
זה ממש דומה להכנת ג׳בטות ללא לישה רק מפנקים את הבצק ברוטב פיצה וגבנצ ומתקבלות פיצות קטנות שממש מזכירות פיצות של מעדנות!
אני לא יודעת אם זה תורם לכם העובדה שזה דומה אבל לילדים שלי ממש כן! רק תנו להם לחמם ריבועי פיצה והם מאושרים
הם בדרכ אוהבים את כל הפיצות שאני מכינה להם אבל יש להם חיבה גדולה לריבועים שמנמנים עם בצק עבה רך ונעים
אני אוהבת ככ בצקים ללא לישה וזה אחד המתכונים שיהיו לי מעכשיו הכי שמישים בבית!
רק תדאגו לערבב את הבצק ממש מעט בקערה ושלא יהיו חסרים לו נוזלים.

![]()
מצרכים למתכון:
550 גר׳ (3 כוסות +שליש כוס)קמח פיצה/לחם/או קמח לבן רגיל
1.5 כפיות שמרים יבשים
כף שטוחה מלח דק
2 כפות סוכר חום בהיר
360-400 (1.5-2 כוסות)מ״ל מי ברז
לפיצה:
130 גר׳ גבינת מוצרלה מגורדת
1 כוס רוטב פיצה (אני קונה מוכן של Mutti)
חופן פרוסות זיתים (או כל תוספת אחרת שאוהבים)
מלח גס
אופן ההכנה:
בקופסא או קערה עם מכסה , מערבבים קמח, שמרים, מלח וסוכר, מוסיפים מים תחילה 300 מ״ל ומערבבים עם כף, אמור להתקבל בצק מאוד מאוד דביק
אם חסר מים מתחילים להוסיף עד שהבצק מספיק דביק.
סוגרים את המכסה של הבצק ומניחים להתפחה כשעתיים בטמפרטורת החדר (כשחם אפשר שעה וחצי, ואפשר גם לשלוח ללילה במקרר)
מרטיבים מעט את היד ומבצעים בבצק קיפולים, זה אומר שמכניסים יד בפינה של הבצק ומקפלים אותו כלפי מעלה ומרכז הבצק
חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.
מכסים שוב ומניחים להתפחה חוזרת של שעה שעתיים, וגם פה אפשר להחזיר לכמה שעות למקרר.
מחממים תנורל 200 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומקמחים את הנייר היטב.
הופכים את הבצק ישירות לתוך התבנית על הקמח. בעזרת הידיים משטחים אותו על התבנית
בעזרת גלגלת פיצה, או סכין, פורסים את הבצק לריבועים
מניחים רוטב פיצה על כל ריבוע, גבינה מגורדת, זיתים, מלח ועשבי תיבול אם יש
אופים כ 20-25 דקות עד שהפיצות זהובות למראה והגבינה שחומה ומבעבעת
מגישים חם
TAG בצק בקופסא, ללא לישה, פיצה, ריבועי פיצה מבצק ללא לישה בקופסא
אפשר להכין עם שמרים טריים?
כן בטח
מה הזמן המקסימלי שאפשר להשאיר במקרר בהתפחה שניה? (נגיד אם אני רוצה להכין בצק ולאפות היום רק חלק מהכמות ומחר את השאר)
עד 48 שעות במקרר
אפשר להשאיר יומיים במקרר?
את הבצק ? כן
יעבוד גם עם קמח מלא?
בטח
היי קרן, נראה טוב ממש!! למה בעצם לא למרוח רוטב פיצה וגבינה על כל הבצק ואח"כ לחתוך? זה נאפה אחרת או בשביל שיצא דומה לריבועי פיצה מעדנות?
אפשר ככה או ככה
יצא מושלם. טעים ובצק נהדר השארתי אותו לילה במקרר ואפיתי בבוקר. תמשיכי לתת לנו רעיונות לאוכל טעים וקל להכנה . תודה רבה
תודה שירי
מתכון אליפות. מזל שהכנתי כפול!! תודה קרן
היי קרן תודה רבה על המתכון. 550 גרם קמח זה לא 3 ושליש כוסות אלא 3 ו3/4. עשיתי בהתחלה כמו שכתבת ויצא כמות קטנה של בצק יחסית לסרטון שלך וגם נוזלי מידי. ואז בדקתי והבנתי שהיה חסר קמח. חושבת שצריך לתקן. בכל אופן תודה לך ויום טוב:)
דפנה
יוני 25, 2024 בשעה 20:30
הי קרן, היום הכנתי את הג'בטות מבצק ללא לישה (יצאו סוף הדרך!) ושם במתכון כתוב לשים 0.75 כפית שמרים בלבד. רואה שכאן, בריבועי פיצה, צריך 1.5 כפיות שמרים. האם זה אכן ככה? תודה מראש (-: