img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
עוגות שמרים

שושני שמרים עם קרם פיסטוק ושוקולד לבן

אוגוסט 11, 2021 | 108 תגובות

img

108 תגובות גולשים

TAG , ,

User Avatar
ליזי
starstarstarstarstar
אוגוסט 11, 2021 בשעה 10:37

נראה מדהים! אפשר איך להכין מחית מפיסטוקים אם אין לי ממרח?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 11, 2021 at 8:43 pm

לכתוב בגוגל מחית פיסטוק מתכון:-)

השב
User Avatar
מיה
נובמבר 1, 2024 at 10:57 am

אפשר להחליף במלית את החמאה בשמן?

השב
User Avatar
גלית בנינו
דצמבר 9, 2021 at 9:04 pm

טעים ביותר...אין על המתכונים שלך. אלופה!!!

השב
User Avatar
קרן אגם
דצמבר 9, 2021 at 9:48 pm

תודה גלית

השב
User Avatar
יעל
דצמבר 30, 2022 at 2:13 pm

הי.. פתחתי את הבצק והבאתי אותו למידה המבוקשת -30×40. בזמן מריחת הקרם הבצק עבד ותפח..ובסוף יצאו שבלולים ענקים! לא כמו בתמונה...

השב
User Avatar
קרן אגם
דצמבר 31, 2022 at 5:16 pm

העיקר שיצאו טעימים. להבא תעבדי בסביבה קרירה ונעימה, אין לבצק סיבה לתפוח במהלך המילוי

השב
User Avatar
לירז
מרץ 4, 2023 at 9:24 pm

אפשר להשתמש בחלב במקום שמנת?

השב
User Avatar
קרן אגם
מרץ 5, 2023 at 7:47 am

כן בטח

השב
User Avatar
טליה שי
starstarstarstarstar
אוגוסט 11, 2021 בשעה 12:51

נשמע מטורף!! האם יש הבדל משמעותי בין מחית פיסטוק לממרח פיסטוק? יש לי ממרח אוכל להשתמש בו במקום במחית? תודה!!!

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 11, 2021 at 8:43 pm

ממרח לרוב מתוק יותר ותעשייתי יותר והמחית מרוכזת ופחות מתוקה ואני מעדיפה אותה

השב
User Avatar
ירדן
starstarstarstarstar
אוגוסט 11, 2021 בשעה 13:43

אפשר בלי שקדים (אלרגיה)? נשמע טעים בטירוף חייבת להכין!!

השב
User Avatar
קרן גולדברג
starstarstarstarstar
אוגוסט 11, 2021 בשעה 15:14

פעם הבאה תעברי במעדניה במעגן מיכאל... גם קפה וגם מאפים מעולים למרות שמפרגנת לרעותי נשמע טעייים מאוד. (ואגב יש לך הרבה שגיאות בהקלדה... אומרת רק כביקורת בונה הבלוג ואת מהממים)

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 11, 2021 at 8:42 pm

תודה!

השב
User Avatar
הראלה
אוגוסט 12, 2021 at 2:45 pm

לא ברור מהמתכון איפה משתלב השוקולד הלבן המומס. לערבב עם המלית או למרוח בנפרד?

השב
User Avatar
בתאל
אוגוסט 14, 2021 at 9:25 pm

הכנתי ויצא מדהים! אין ספק שזה הולך לככב קבוע אצלי בסופשים! הבצק המושלם הזה מתאים לעוד מליות? או שהוא יחסית מתוק? אוהבת אותך תודה

השב
User Avatar
נועה
אוגוסט 12, 2021 at 11:03 am

אפשר לעשות בלי מיקסר או עדיף לעשות מתכון אחר? והאם מיקסר ידני יעשה את העבודה? תודה!

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 12, 2021 at 12:34 pm

אפשר ללוש בצק ידנית למשך 10 דק׳

השב
User Avatar
דפנה
מרץ 30, 2024 at 8:19 am

וואווו איזה מתכון מטורף! יצא מושלם. תודה

השב
User Avatar
שירלי
אוגוסט 12, 2021 at 4:34 pm

האם אפשר שוקולד מריר במקום לבן?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 12, 2021 at 9:43 pm

אפשר

השב
User Avatar
זלצמן בת שבע
אוגוסט 9, 2022 at 9:55 am

רציתי רק להגיד שהתחלתי להשתמש בקמח מניטובה והוא פשוט מושלם הבצק יוצא מהמם....התמכרתי.תודה על ההמלצה

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 9, 2022 at 1:31 pm

הכי ממכר, תודה שחזרת לספר

השב
User Avatar
גלאור
starstarstarstarstar
אוגוסט 11, 2021 בשעה 15:24

אפשר להוסיף פטל קפוא? יכול להתאים?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 11, 2021 at 8:41 pm

כן

השב
User Avatar
דנה
פברואר 9, 2023 at 1:27 pm

מלית מעולה!!! האם אפשרי להכין מראש כמות גדולה יותר שתספיק לכמה עוגות ולשמור במקרר?

השב
User Avatar
קרן אגם
פברואר 10, 2023 at 4:10 pm

בטח

השב
User Avatar
רוני
starstarstarstarstar
אוגוסט 11, 2021 בשעה 16:12

היי קרן, האם מניטובה לבן מתאים גם לחלות?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 11, 2021 at 8:41 pm

בטח!

השב
User Avatar
רוני
אוגוסט 12, 2021 at 7:58 pm

האם המתכון של החלות נשאר אותו דבר עם קמח מניטובה?

השב
User Avatar
גל
starstarstarstarstar
אוגוסט 11, 2021 בשעה 20:10

היי מה שלומך? אפשר להוסיף פטל במקום/בנוסף לשוקולד הלבן? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 11, 2021 at 8:41 pm

פטל זו תוספת נחמדה לא במקום שוקולד לבן

השב
User Avatar
אביה
ספטמבר 25, 2024 at 6:59 pm

אהלן האם מתאים להקפיא את העוגות?

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 28, 2024 at 9:23 am

בטח

השב
User Avatar
אבנר
starstarstarstarstar
אוגוסט 12, 2021 בשעה 12:57

היי, אופציות אחרות במידה ואין שוקולד לבן?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 12, 2021 at 9:37 pm

שוקולד מריר

השב
User Avatar
Dahlia
starstarstarstarstar
אוגוסט 12, 2021 בשעה 18:00

היי, מכיון שאני מתגוררת במיאמי קשה לי עם המידות, כמה מים?כמה שמנת? כוס מדידה יסביר, תודה.

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 12, 2021 at 9:42 pm

3/4 כוס מים בערך 1/4 כוס שמנת

השב
User Avatar
בני ישוב
starstarstarstarstar
אוגוסט 12, 2021 בשעה 20:29

היי קרן, איפה משיגים מחית שקדים, וניל, וכאלה. עדיי> לא מצאתי. תודה בני י.

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 12, 2021 at 9:40 pm

מזמינים מחנויות שמתמחות באפייה כמו מייסטר, המזווה המתוק, מר קייק וכו...

השב
User Avatar
דנה
starstarstarstarstar
אוגוסט 12, 2021 בשעה 20:32

הי את השוקולד הלבן המומס מערבבים עם שאר חומרי המלית לתערובת אחת?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 12, 2021 at 9:35 pm

כן

השב
User Avatar
פ
starstarstarstarstar
אוגוסט 12, 2021 בשעה 21:31

נראה מהמם! האם אפשר להמיר את החמאה לשמן קוקוס באותו מרקם? תודה

השב
User Avatar
פ
אוגוסט 12, 2021 at 9:33 pm

נראה מהמם! האם אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס? תודה

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 12, 2021 at 9:39 pm

אפשר כן

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 12, 2021 at 9:35 pm

אפשר

השב
User Avatar
ליז
starstarstarstarstar
אוגוסט 13, 2021 בשעה 08:44

היי קרן, האם מומלץ להמיר חלק מהקמח בקמח מניטובה או להחליף לגמרי? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 13, 2021 at 6:25 pm

אם מדובר המניטובה לבן אז אפשר את כל הכמות

השב
User Avatar
ליז
starstarstarstarstar
אוגוסט 13, 2021 בשעה 15:35

היי, לא ברור אם שמים את כל המים. אם לפי הצורך אז מה הצורך? מתי יודעים להפסיק. תודה :)

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 13, 2021 at 6:25 pm

כפי שכתוב בהתחלה, חצי מהכמות ואז לאט לאט עוד עד שהבצק מתאחד לכדור

השב
User Avatar
שי
starstarstarstarstar
אוגוסט 13, 2021 בשעה 16:04

היי קרן המהממת! יש לך המון סוגים של שושני שמרים והבצק שונה. אם אני רוצה למלא בשוקולד נוטלה על איזה בצק את הכי ממליצה?? תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 13, 2021 at 6:27 pm

באמת שכולם די דומים וטובים תבחרי אחד

השב
User Avatar
ליז
starstarstarstarstar
אוגוסט 13, 2021 בשעה 18:27

קרן היקרה, תני טיפ איך אפשר למרוח את המלית באופן אחיד ונוח על הבצק

השב
User Avatar
נאוה
starstarstarstarstar
אוגוסט 14, 2021 בשעה 07:24

היי קרן, בקשר לתפיחה בלחמים - את תמיד כותבת "עד להכפלת הנפח". אופי לחם כותבים בד"כ במונחי לחיצה על הבצק "אם חוזר במהירות -תפח יותר מדי, אם מצטמצם באיטיות - מוכן" וכו'. ההפרשים בזמני התפיחה בין שתי ההגדרות משמעותיים, השאלה איך לנהוג (בחלות אני נוהגת לפי הזמנים שלך). תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 14, 2021 at 8:07 am

אני לא אופה מקצועית ופחות מתחברת למונחים של אופי לחם שלטעמי לא רלוונטיים לאופים ביתיים ולפעמים אף מקשים… אם את מנוסה במאפי שמרים את כבר תדעי שהבצק/מאפה שלך תפח הרי רואים שיש תפיחה יפה הגבת על הפוסט של שושני הפיסטוק אז אני מניחה שהשאלה מתייחסת למאפים כאלו? מניחים שושנים בתבנית, וכעבור 30 דק אפשר כבר לראות כמה גדלו, אפשר גם תמיד לצלם את המאפה לפני אם במקרה לא זוכרים איך נראה ואז להשוות . בהצלחה!

השב
User Avatar
שיר
ספטמבר 15, 2021 at 12:48 pm

היי קרן, אם משתמשים המניטובה מלא איך אפשר להמיר כמויות?

השב
User Avatar
בת שבע
מאי 12, 2023 at 10:50 am

האם יש אפשרות לשים שמן במילוי במקום חמאה ואם כן מה הכמות או כל תחליף אחר מלבד מחמאה או חמאה

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 13, 2023 at 10:37 am

נסי עם שמן קוקוס

השב
User Avatar
ליז
starstarstarstarstar
אוגוסט 14, 2021 בשעה 12:07

קרןןןןן יצא מושלם!! זללו הכל ברגע. הכנתי בתבניות אינגליש קייק וחילקתי, קיבלתי מחמאות שמעולם לא קבלתי לפני השושנים הנפלאות האלה תודה

השב
User Avatar
חיים
starstarstarstarstar
אוגוסט 14, 2021 בשעה 15:47

הכנתי. פשוט טעיםםםםםםםםםםםם

השב
User Avatar
איה
starstarstarstarstar
אוגוסט 15, 2021 בשעה 12:25

אפשר להחליף את השמנת והמים בחלב?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 15, 2021 at 7:17 pm

כן

השב
User Avatar
נטע
starstarstarstarstar
אוגוסט 15, 2021 בשעה 14:26

נראה מדהים!! פיסטוק ושוקולד לבן שילוב מושלם. שאלתי היא האם מרגישים את הטעם של הפיסטוק או שזה מתבטא בעיקר בצבע המלית? אני מאוד אוהבת קינוחים שהטעם של הפיסטוק בהם מורגש...

השב
User Avatar
פיסטי
starstarstarstarstar
אוגוסט 15, 2021 בשעה 16:26

הי קרן, נשארה לי המלית פיסטוק. איך כדאי לשמור אותה?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 15, 2021 at 7:16 pm

פריזר זה מעולה

השב
User Avatar
Shir shir
starstarstarstarstar
אוגוסט 28, 2021 בשעה 21:14

היי קרן ,האם אפשר להשתמש במשהו אחר במקום המחית פיסטוק? מחפשת משהו זמין יותר:/

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 28, 2021 at 10:08 pm

ממרח שוקולד, או כל ממרח אחר

השב
User Avatar
שירן
starstarstarstarstar
ספטמבר 1, 2021 בשעה 10:11

היי קרן, האם ניתן לעשות את השושנים בגודל קטן יותר משמעותית או שזה ייגרע מהמרקם של הבצק?

השב
User Avatar
גבי
starstarstarstarstar
ספטמבר 5, 2021 בשעה 15:40

הכנתי לשבת, ליקקו אצבעות!!! הכנתי ללא ממרח פיסטוק. אין ל המתכונים שלך ♥

השב
User Avatar
שיר
starstarstarstarstar
ספטמבר 15, 2021 בשעה 12:52

אם משתמשים במניטובה מלא, צריך להמיר כמויות בבצק? השמרים יצאו יבשים עם מלא?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 15, 2021 at 1:01 pm

להוסיף נוזלים שלא יהיה יבש ולהוסיף התפחות

השב
User Avatar
לי
starstarstarstarstar
ספטמבר 19, 2021 בשעה 21:34

קרן, אם שמים את הבצק לילה במקרר, בבוקר מוציאים ומתחילים לעבוד או צריך לתת לו לנוח בחוץ? תודה

השב
User Avatar
חן
starstarstarstarstar
אוקטובר 1, 2021 בשעה 16:22

היי קרן אהובה! יש דרך להפוך את הבצק לטבעוני?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 1, 2021 at 6:32 pm

שמן קנולה ולוותר על ביצים להוסיף עוד שמן במקום

השב
User Avatar
חן לבל
אוקטובר 1, 2021 at 9:13 pm

תודה רבה!

השב
User Avatar
חן לבל
אוקטובר 1, 2021 at 9:30 pm

תודה!!

השב
User Avatar
Netta
starstarstarstarstar
אוקטובר 19, 2021 בשעה 19:38

היי! זה נראה מושלם! האם אפשר להכין יום לפני ורק לאפות בבוקר? אם כן, המה זמן מראש להוציא מהמקרר? תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 20, 2021 at 6:30 am

אפשר להכין את הבצק מראש יום קודם להוציא מהמקרר לשעה ואז להכין שושנים לא ממליצה להכין שושנים יום קודם ללא אפייה

השב
User Avatar
לי
נובמבר 25, 2022 at 6:15 pm

עוגת השמרים החלומית!! עשיתי כמה פעמים והיא מושלמת במידה ומכינים יום לפני, האם צריך להכניס למקרר אחרי התפחה של שעה וחצי/שעתיים או אפשר מיד אחרי הכנתו?

השב
User Avatar
לילי
starstarstarstarstar
אוקטובר 19, 2021 בשעה 20:06

היי אם אני מחלקת לתבניות אינגליש במקום אחת גדולה יש שוני באפיה? תודה :)

השב
User Avatar
נטע
starstarstarstarstar
דצמבר 13, 2021 בשעה 13:48

נראה מדהים!! פיסטוק ושוקולד לבן שילוב מושלם. האם מרגישים את הטעם של הפיסטוק או שזה מתבטא בעיקר בצבע המלית? אני מאוד אוהבת קינוחים שהטעם של הפיסטוק בהם מורגש…

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 14, 2021 at 11:17 am

מורגש עדין

השב
User Avatar
הדר
starstarstarstarstar
ינואר 15, 2022 בשעה 20:45

הכנתי את השושנים לכבוד שבת גשומה וביתית. העוגה חוסלה כלא היתה. ללא ספק אחד המתכונים הטובים שנראו פה..תודה!!

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 16, 2022 at 6:41 am

תודה הדר

השב
User Avatar
לורה
starstarstarstarstar
פברואר 5, 2022 בשעה 17:56

הכנתי ויצא מושלם !!!!!!!! תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 5, 2022 at 9:07 pm

תודה לורה

השב
User Avatar
רוית אליעזר
starstarstarstarstar
פברואר 7, 2022 בשעה 15:32

היי, האם יש תחליף אחר לקמח שקדים/ שקדים טחונים ? תודה:)

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 7, 2022 at 6:04 pm

כל אגוז אחר טחון או לוותר על האגוזים

השב
User Avatar
אורלי
starstarstarstarstar
פברואר 13, 2022 בשעה 07:15

הכנתי קראנץ לשבת ולא שושנים, וזו העוגה הכי טעימה שהכנתי ever!!! מושלמת

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 13, 2022 at 7:49 am

משמח מאוד אורלי תודה

השב
User Avatar
אראל
starstarstarstarstar
אוגוסט 25, 2022 בשעה 09:10

היי חום עליון תחתון או טורבו?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 25, 2022 at 4:05 pm

חום עליון תחתון

השב
User Avatar
טל
starstarstarstarstar
אוגוסט 25, 2022 בשעה 17:21

אפשר להחליף את המחית פיסטוק בנוטלה/ שוקולד אחר ?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 25, 2022 at 5:22 pm

כל מלית שאוהבים

השב
User Avatar
מיטל
starstarstarstarstar
ספטמבר 7, 2022 בשעה 07:32

עם איזו כוס מידה את משתמשת?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 7, 2022 at 2:58 pm

כוס מידה אוניברסלית

השב
User Avatar
מירב
starstarstarstarstar
נובמבר 7, 2022 בשעה 22:34

ווואווו מה זהההה הרגת אותי!!! ינוסה בקרוב מאוד!! האם לדעתך ישתלב במחית קרם שקדים במקום שוקולד לבן כמובן עם מחית פיסטוק ?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 8, 2022 at 5:37 am

בטח

השב
User Avatar
מירב
starstarstarstarstar
נובמבר 10, 2022 בשעה 22:27

היי קרן, את חושבת שישתלב פה קרם שקדים במקום השוקולד הלבן עם ממרח פיסטוק?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 11, 2022 at 7:24 am

בטח

השב
User Avatar
רותם
יולי 15, 2024 at 9:13 pm

הי קרן אפשר לעשות את זה עוגה ולא שושנים,??

השב
User Avatar
קרן אגם
יולי 16, 2024 at 1:07 pm

בטח

השב
User Avatar
שמרית קורן
starstarstarstarstar
נובמבר 10, 2023 בשעה 10:17

קרן , וואו וואו וואו. הכנתי היום וכבר בקושי נשאר. קודם כל הבצק מושלם , יוצא עסיסי ולח במידה הנכונה. המלית של הפיסטוק שומרת על השומן של הפיסטוק ונשארת מדהימה אחרי האפייה . בקיצור, מתכון מושלם ובהחלט נכנס לפנתיאון השמרים שלנו .

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 11, 2023 at 9:08 am

תודה!

השב

Reply to נטע Cancel Reply

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img