סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.
אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,
מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.
לפרטים והרשמה
נעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
דצמבר 29, 2015 | 6 תגובות
לא מזמן חברים שכנים מיפו שלחו אליי את הבת שלהם עם שקית ענקית של תפוחי עץ
הם קיבלו מתנה ערימות של תפוחים מרמת הגולן, והעבירו הלאה לחברים ברחבי יפו
הכי כייף לקבל מתנות שוות כאלו, אבל..
כמובן שבאותו השבוע קניתי מלא תפוחים הביתה וכך יצא שעל השיש מסודרת ערימה של קערות
מלאות בתפוחים מכל הסוגים, וכשלא אוכלים את כל הכמות הזו, מכינים מהם מתוקים.
את העוגיות היפיפות האלו הכנתי השבוע, ואפילו לא שמתי לב שעוד מעט פורים
ולכן נתקלתי לא מעט בשאלה אם אילו אזני המן מרובעים:-)
הבצק, בצק פריך מעולה ואני חושבת שלקראת פורים אכין ממנו גם אזני המן
קל מאוד להכין אותו והוא נח ונעים לעבודה.
מהכמות במתכון תקבלו בערך כ- 30-35 ריבועי עוגיות כך שניתן לשחק עם המילוי.
אצלי הילדים לא אוהבים תפוחים (אלא מה?)
אז החלפנו חלק בשוקולד השחר ובממרח לוטוס עם שברי עוגיות והכל נטרף בצ'יק.
המתכון מתוך הבלוג surfingtheworldcuisine
![]()
חומרים:
לבצק פריך-
125 גרם חמאה רכה
150 מיליליטר שמן קנולה ( חצי כוס+2 כפות)
3/4 כוס פחות כף (140 גרם) סוכר
כפית א.אפיה
4 כוסות (560 גרם) קמח
150 מילילטר יוגורט ( 3/4 גביע)
למילוי תפוחים קינמון וברנדי-
4-5 תפוחים מזן גרני סמית קלופים נקיים מליבה וחתוכים לקוביות קטנטנות
כפית שטוחה קינמון
5 כפות סוכר חום בהיר
כף ברנדי
כף שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים היטב חמאה וסוכר
מוסיפים בהדרגה שמן ויוגורט ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה
מנפים פנימה קמח ואבקת אפיה ומערבלים רק עד שמתקבל כדור בצק רך ונעים ולא דביק.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכ-20 דקות
בינתיים מכינים את המלית :
לסיר קטן על אש בינונית מכניסים את כל חומרי המילוי
מערבבים היטב, ומבשלים עד שהסוכר לחלוטין נמס והתפוחים מעט רכים .
מצננים מעט.
מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים, ועל גבי משטח מקומח מרדדים כל חלק למלבן, בעובי 1 ס״מ
בעזרת סכין חדה או חותכן פיצה (הכי נח) מסירים שוליים ומיישרים למלבן ישר ואחיד
את המלבן חותכים לאורכו לשניים ומחלקים לריבועים לרוחבו בגודל 8*8 ס״מ
בעזרת כפית מניחים מעט מתערובת המילוי באמצע כל ריבוע
מרימים שני קצוות של הריבוע שרחוקים מאיתנו יחד ומהדקים אותם היטב לאמצע ,מהאמצע כלפי מטה
מרימים את שני הקצוות הקרובים אלינו וחוזרים על הפעולה, ומהדקים היטב את כל הקצוות יחד
כך שמתקבלת צורת ריבוע.
מעבירים את הריבועים לתבנית מרופדת בנייר אפיה
אופים כ- 15-18 דקות בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות
עד שהריבועים מקבלים צבע מעט שזוף.
מוציאים, מצננים ומפזרים אבקת סוכר מעל
בתיאבון 🙂

שלום דליה בצק פריך הוא לפעמים פרימדונה לא קטנה:-) יש כמה סיבות שהוא יכול להתפורר בגללן האם הקפדת על: עבודה עם חומרים קרים עיבוד מינימלי של החומרים קירור הבצק לפני רידוד אם הוא עדיין מתפורר יש להוסיף לבצק נוזל ומעט שומן עד שהוא נח לעבודה, אך חשוב מאוד לקרר אותו היטב לפני שמתחילים לעבוד איתו
הי קרן כמה זמן העוגיות המהממות האלה מחזיקות מעמד?
הי יעל, יומיים שלושה הן יחזיקו מעמד יפה( למרות שאצלינו חוסלו תוך יום:-)
יש תחליף פרווה ליוגורט
יוגורט סויה, מיץ תפוזים
דליה
אוקטובר 23, 2016 בשעה 18:09
את הבצק לא ניתן לרדד הוא מתפרק מה עשיתי לא בסדר ואיך ניתן לתקן תודה דליה